Ondanks slechte cijfers: Brussel wil Turkije als EU-lid

Screenshot_41

Het volgende EU-voortgangsrapport zal geen goed getuigschrift voor Turkije bevatten. Duitsland en Nederland zijn al langere tijd tegen een toetreding van Turkije tot de EU. Maar Brussel wil toch aan het toetredingsproces vasthouden. Per slot van rekening gaat het om een grote visie.

Het voor 16 oktober aangekondigde EU-voortgangsrapport over Turkije zal blijkbaar het tot nu toe “slechtste” worden. Een nieuw onderhandelingshoofdstuk zou Turkije helpen het op EU-koers te houden.

Hoewel Nederland en Duitsland “grote bedenkingen” hebben, wil Brussel Turkije graag “aan boord” houden, zei een EU-diplomaat tegen “Hürriyet”.

Verleden week toonde de EU zich verheugd over het nieuwe “democratiepakket” van Ankara. Het bevat de versoepeling van het hoofddoekverbod en meer rechten voor de minderheden. Een woordvoerder van de Europese Commissie zei dat de EU de verwijzing van minister-president Erdoğan naar de EU-verworvenheden welwillend zouden zijn opgenomen door Brussel.

De woordvoerder van de Europees Commissaris voor Uitbreiding en nabuurschapsbeleid, Peter Stano, zei bovendien dat de oppositie bij het hervormingsproces zou moeten worden betrokken.

In Juni wilde Brussel het hoofdstuk voor “regionale politiek en coördinatie van structuurpolitieke instrumenten” (hoofdstuk 22) openen. Maar Nederland en Duitsland blokkeerden de stap. De aanleiding was o.a. het politiegeweld in het kader van de massale protesten  in Turkije.

De EU wil de EU-uitbreiding graag bespoedigen, omdat ze een grote visie volgt: zo mogelijk veel landen moeten tot dit imperium behoren – ook om een evenwicht tegenover de sterke Duitsers te creëren.

Per slot van rekening weten de EU-leiders één ding zeker: het principe “Divide et impera” (“verdeel en heers”) is van een tijdloze schoonheid.

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/08/trotz-schlechter-zahlen-bruessel-will-die-tuerkei-als-eu-mitglied/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Turkije. Bookmark de permalink .

20 reacties op Ondanks slechte cijfers: Brussel wil Turkije als EU-lid

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Knettergek, dat is de TROL van Rompui geworden. Het hele krankzinnigengesticht is nu gevestigd te BRUSSEL. En deze waanzinnigen dienen we nog te ondersteunen ook, laat dat hele GEDROCHT EUSSR, deze HOER VAN BABYLON toch gauw helemaal in elkaar storten!

  Like

 2. Jan zegt:

  “Per slot van rekening gaat het om een grote visie”
  Het is afgezaagd, maar dat zei Hitler ook.

  Like

 3. Republikein zegt:

  Ik wil dat niet. Ze zijn voor zichzelf bezig, voorbeelden genoeg, maar luisteren ho maar!
  http://www.camilleri.nl/2013/10/vladimir-poetin-boos-om-arrestatie-diplomatieke-kindermepper/

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Kijk nou die rottige konijnenkop van een strontpuy met een grijns staan, je zou hem zo van ze romp afrukken. Hij levert ons uit aan de islamitische horde, die vuilak !!

  Nederland zo snel mogelijk uit dictatorsbende van EU !!

  Like

 5. Jean zegt:

  Wanneer slepen wij die EU misdadigers voor een rechtbank voor “verraad van Europa”?
  Die schijnheilige Drievuldigheid is héél Europa aan ’t vernietigen, door wie worden die betaald om die misdaad uit te voeren?
  Hopelijk verzuipen ze alle 3 in olie.

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Dit is wat we hier nodig hebben, niet een heel leger Nieuwe Fascisten uit de regio Anatolië en zo.

  Like

 7. Peter Selie zegt:

  Natuurlijk, fascisme zoekt fascisme

  Like

 8. Auke zegt:

  Dat de EU-hoofden Turkije er bij willen te hebben heeft zeker te maken met het hebben van een tegenwicht tegen Duitsland. Het probleem is alleen dat deze hoofden denken dat alle religies gelijk zijn (Dat heeft niets te maken of ze christendemocraat zijn of niet). Het heeft te maken met de atheïstische vooronderstelling dat religie iets van voorbijgaande aard is, als de mensen maar genoeg onderwijs krijgen. Gaat vanzelf over denkt men. Dat zo’n reactie buitengewoon dom en bovenal hoogmoedig is, leren de burgers van de EU nu al en dat leren zal alleen maar blijven toenemen. De realiteit is nu eenmaal, er is zeker verschil tussen de religies en God laat nu ook weer zien dat Hij er is. Wij krijgen waar wij om gewenst hebben. Burgers die door het onderwijs geen juist beeld hebben van de geschiedenis, behalve dan de politiek correcte, burgers die geen juist beeld hebben van wat goed en fout is, behalve het politiek correcte, burgers die geen eigen mening meer hebben, behalve het politiek correcte, kortom keurige mensen die heerlijk gevoed zijn met atheïstische/humanistische nonsens. Zoals deze lieden hun wereldbeeld bedacht hebben (voornamelijk gestoeld op socialistische principes) zo zou de wereld er uit moeten zien en dat is onderwezen en wordt geloofd en uitgevoerd. Hoe de wereld er daadwerkelijk uit ziet, dat telt nu eenmaal niet.
  Wat verwacht je dan van leiders die oprecht menen dat geloof nonsens is, terwijl de bewijzen uit het waarneembare wetenschappelijke veld duiden op een Schepper. Verwacht je van dit soort mensen dat zij de Islamitische religie serieus nemen? Nee, natuurlijk niet. Het atheïstische idee dat religie onzin is, is de grootse ramp die ons de afgelopen eeuw is overkomen, omdat deze mensen absoluut geen antwoord hebben op gelovige mensen die 1.400 jaar veroveringsoorlogen hebben gestreden en elke tactiek gebruiken/gebruikten om gebieden te veroveren en te islamiseren. Dat het westen dit veroveringsgeloof de baas is geworden, heeft te maken met het Geloof in de Ene God die werkelijk bestaat (1 gemeenschappelijk doel), de door grote christelijke wetenschappers mogelijk gemaakte wetenschappelijke ontdekkingen en na de eerste wereldoorlog, met het uiteenvallen van het Ottomaanse Rijk. Hierdoor heeft dit geloof, vooralsnog, geen basis meer om nieuwe veroveringsoorlogen te beginnen.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Auke: 21.46. uur, op 8/10. Heel goed verwoord van U. En ja, ook ik volg de lijn van het christendom, maar ben daar wel kritisch in. Echt een protestant dus. LOL. Maar serieus, vanuit het beschouwen van de kosmos-in z’n geheel, kan ik voor mij voorzichtig concluderen, dat er een SCHEPPENDE KRACHT bestaat. Maar dan moet ik wel redeneren vanuit “het bijzondere naar het algemene”. Geholpen heeft Immanuel Kant mij daarbij met zijn voortreffelijke werk: ” Religie binnen de grenzen van de Rede”. Verder is voor mij Jezus Christus een waarachtig persoon, en hij is de mens, zoals deze bedoelt was en is, vol mededogen, liefde en barmhartigheid. Zetten we dat af, tegen MO en de Islam, dan is er een LEVENSGROOT VERSCHIL. De KORAN vol met HAAT, waar Jezus de LIEFDE preekte, als eerste en voornaamste gebod. Verder ben ook ik van mening, dat het marxistische cultuurrelativisme, er debet aan is dat wij door een CULTUUR DES DOODS worden bedreigt, maar de politieke elite wenst dat niet in te zien!

   Like

 9. Avidia zegt:

  Bij de Europese verkiezingen maak ik een groot ROOD kruis door het verkiezing formulier, zou iedereen in Nederland moeten doen, niks verkiezingen, WEG met de EU!
  Geen stem uit NEDERLAND.

  Like

 10. luckybee zegt:

  Weg met de EU en weg met de dictatoren in Brussel.Ook de Gouden eeuw hebben wij zonder de EU mogen berijken, alleen met Jezus Christus.Jezus Christus is een democraat; hij zei alle mensen zijn gelijk, niemand staat hoger dan anderen. te lezen in Matheus 20,DE ZONEN VAN ZEBEDEUS vers 20-28.Alles andere is absoluthisme en onvrijheid.

  Like

 11. Hakan Çoraklar zegt:

  EU voldoet niet meer aan de turkse eisen en daarom juist wil turkije niet meer toetreden tot de EU.

  Like

 12. Hakan ÇORAKLAR zegt:

  En nu ,Turkije wilt helemaal geen lid worden van de EU,die de terroristen steunen tegen Turkije.

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Die Brusselse maffia verdienen de galg!Gaat zeker nog niet hard genoeg met dagelijks duizend of meer stuks uitschot!Wat overigens door Afrika bevestigd wordt:alleen criminelen en uitschot verlaten Afrika!Niet mijn woorden!

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s