EU stuurde Europese belastinggelden door aan de Italiaanse maffia

Screenshot_22

Maffiabazen, zoals hier Michele Zagaria, worden steeds opnieuw gearresteerd. Maar de miljarden Europese belastinggelden, die via de EU naar Italië zijn gestroomd, blijven spoorloos verdwenen

In het zuiden van Italië werden miljoenen EU-geld verkwist. De voor wegenbouw bedoelde gelden kwamen bij de maffia terecht. Dit is een van de grootste bekend geworden gevallen van bedrog in de historie van de EU-subsidies. Maar ook de vernieuwbare energieën bieden gunstige mogelijkheden aan de maffia om geld wit te wassen.

In de periode van 2007 tot 2013 stroomden 347 miljard euro via zogenaamde regionale EU-fonds naar de verschillende lidstaten. Maar het geld werd niet altijd voor datgene gebruikt waarvoor het bestemd was. En vaak is niet eens bewezen of de gesubsidieerde projecten ook echt voor verbetering in de desbetreffende regio´s hebben gezorgd. Veel geld verdwijnt of worden gebruikt voor corruptie, zoals een project in Italië laat zien.

Daarbij ging het om een wegenbouwproject in Zuid-Italië, in Calabrië. Delen van de A3 zouden gerepareerd en uitgebreid worden. Het EU-geld kwam echter niet daar terecht waar het terecht moest komen. Het geld kwam terecht in de “zakken van de maffia”, zei Johannes Hahn, Europees Commissaris voor Regionale politiek, tegen EUobserver.

Toen de voor bedrog verantwoordelijke EU-instelling “Olaf” hierachter kwam, moest Italië 363 miljoen euro EU-geld aan de EU terugbetalen, aldus de “Telegraph”. Dat was een van de hoogste terugbetalingen ooit. De zaak werd destijds in samenwerking met de Italiaanse autoriteiten ontdekt. De chef van “Olaf”, Giovanni Kessler, vreest al sinds 2012 dat de EU-landen met het oog op de voortdurende recessie en de aangeslagen staatsfinanciën minder bereidwillig zullen zijn om in de toekomst bedrog te ontmaskeren.

De regio rondom Calabrië staat bekend om de praktijken van de “Ndrangheta” maffia. En desondanks beloofde de EU Calabrië bijvoorbeeld alleen al in 2007 drie miljard euro. “Dit soort bedrog komt hier al voor sinds er grote hoeveelheden publiek geld naar Zuid-Italië gingen”, citeert de “Telegraph” de lokale maffiarechter Roberto di Palma. Hij leidde tot nu toe 25 onderzoeken betreffende het misbruik van het EU-fonds.

En niet alleen aan de wegenbouw wordt geld door de Italiaanse maffia onttrokken. Al in 2010 zei een Siciliaanse maffiabaas tegen de BBC: “Al deze gelden van de EU worden als geschenken voor de maffia beschouwd, gemakkelijk te verkrijgen, vooral voor de ontwikkeling van windparken en vernieuwbare energieën.”

Ondanks de jarenlange ervaringen met de verkwisting van belastinggelden heeft de Europese Commissie niet veel geleerd. En daarom dient nu een nieuwe instelling jacht op dit soort bedriegers te gaan maken. Behalve “Olaf” zal zich in het vervolg een soort Europees Openbaar Ministerie met toekomstige gevallen van bedrog bezighouden (hier). “Ik was verbaasd hoeveel landen een positieve mening hadden over de nieuwe instelling”, citeert de EUobserver Europees Commissaris voor Justitie en mensenrechten Viviane Reding.

Screenshot_24

Salerno-Reggio Calabrië 

Bron:

http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/09/eu-leitete-europaeische-steuergelder-an-die-italienische-mafia/

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Criminaliteit, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Italië, Naïviteit. Bookmark de permalink .

8 reacties op EU stuurde Europese belastinggelden door aan de Italiaanse maffia

 1. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Gewoon, pizzo.

  Like

  • fleckie zegt:

   HET “WEGSLIUZEN van door de belastingbetalenden wordt niet alleen door de Italiaanse mafia uitgevoerd,wat te denken over de MAROKKAANSE mafia, TURKSE, ZUID-AMERIKAANSE ,POOLSE MAFIOSIE,die dank zij hun verdienste van drugs, enz.konden/kunnen INVESTEREN in div.bedrijfstakken.; wie weet hoever ze hierin al doorgedrongen zijn!!?

   Like

 2. Jean zegt:

  In een vorige reactie schreef ik al dat de 30.000.000 euro die de Portugees van dat EU gedrocht naar Lapedusa gebracht heeft in foute handjes zullen terecht komen. Bij deze wordt dat alweer bewezen.
  Laten we dat gedrocht heeeeeeeel snel opdoeken anders staan ons nog gigantische dramas te wachten.
  Bye the way, wel die schijnheilige drievuldigheid eerst ALLES WAT ZE GESTOLEN HEBBEN AFNEMEN en dan voor een rechtbank slepen.

  Like

 3. BigLJohn zegt:

  Belastinggelden die verdwenen in de zakken van de Mafia…..Wat is nu het verschil tussen de originele Mafia en de E.U. Mafia ? Het zou mij hogelijk verbazen dat die twee geen verdere connecties hebben. Hypocrisie ten top ! Soort zoekt soort, vier handen op een buik. Ze zijn alle twee te vies om zonder handschoenen aan te pakken. Ik sta nergens meer van te kijken,

  Like

  • Tiny zegt:

   Helemaal niets, inderdaad, soort zoekt soort en soort vindt soort, En tot nu toe heeft nog niemand de Ndrangheta klein gekregen, dit in tegenstelling tot andere mafia organisaties.
   De vraag is dan ook, of ze het wel aandurven deze organisatie aan te pakken, ik vrees van niet. Iedereen in Calabrië is er op de een of andere manier mee verbonden.

   Like

 4. Tom Hendrix. zegt:

  @BigLJohn: 22.16. uur, op 9/10. Zo is dat John. De EUSSR zijn zelf een bende criminelen. Ons uitzuigen voor hun communistische heilsstaat.

  Like

 5. luckybee zegt:

  Niet vergeten waar de RKK regeert regeert de Mafia mee.

  Like

 6. Anneke zegt:

  Dit nieuwtje verbaast mij NIET; heb blijkbaar onbewust hier toch een (naar) voorgevoel van gehad! Veel duisternis komt meer en meer aan het licht!!! ! !!! Gelukkig komen eveneens steeds meer EU-burgers tot besef, dat de burger tot op het ‘naakte bot’ is MISBRUIKT. In allerlei vormen en maten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s