FOTOSHOPPER Tommy Robinson en de EDL

Screenshot_16

Geplaatst door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

6 reacties op FOTOSHOPPER Tommy Robinson en de EDL

 1. Marc Bouwman zegt:

  Hieronder een link naar een artikel op de site van de BBC. In dit artikel is een bijna tien minuten durend interview met Robinson.

  Het ziet ernaar uit dat hij enerzijds niet langer aangekeken wil worden op woorden en daden van extreemrechts die telkens, tegen zijn wil en bedoeling in, oproepen tot gewelddadig verzet tegen de islam, waaronder het afbranden van moskeeën. Daarnaast zijn er kennelijk idioten die zijn volledige naam en adres op het internet zetten, met als resultaat dat hij en zijn gezin bedreigd worden. Iedereen weet natuurlijk dat zulke dreigementen welgemeend zijn.

  Als derde reden voert hij dat hij samenwerking zoekt met Quilliam. Dit is een moslimorganisatie met veronderstelt gematigde moslims. Een blik op Wikipedia (Engels) leert dat deze organisatie onderscheid maakt tussen islam en islamisme. De laatste zou de radicale islam vertegenwoordigen, uit op het vestigen van sharia en wereldkalifaat, met recht overal ter wereld niet-moslims te bestrijden. Quilliam zou deze vorm van islam bestrijden, onder andere door vestiging van een zogenaamde westerse islam. Islam zou dan de religie zijn, islamisme de politieke ideologie.

  Quilliam wil volledige vrijheid voor de islam als religie, incluis het dragen van hoofddoek, burqa, etc, maar niet de sharia. Wikipedia haalt een open brief aan van leden van Quilliam, waarin gesteld wordt dat oorzaak van het islamitisch verzet tegen Engeland gelegen is in de bezetting van ‘muslimlands’ en de ‘desastreuze Engelse buitenlandse politiek’ waarin dictators gesteund worden die hard optreden tegen ‘veronderstelde radicalen’.
  Verder zegt Quilliam dat het mogelijk is een politiek betrokken moslim te zijn zonder vliegtuigen in gebouwen te willen vliegen. Quilliam verzet zich tegen alle vormen van politieke islam, extremisme en terrorisme.

  Kennelijk, de wijze van redeneren van Quilliam volgend, geldt dit niet voor andere westerse landen. Terwijl toch ook daar moslimextremisme voorkomt. Je zou kunnen stellen dat ook deze landen op een of andere wijze moslimlanden ‘bezet’. Dan is al gauw de Uruzganmissie een daad van agressie tegen de moslimwereld.

  Wat moeten we nou van het vertrek van Robinson uit de EDL begrijpen? In ieder geval is Quilliam zelf de aloude verkapte versie van ‘islam is vrede’. Het lijkt bijna onmogelijk dat Robinson zich door hun argumentatie laat leiden. Anderzijds is het mogelijk dat hij minder slim is dan hij lijkt.
  Robinson blijft verzet aantekenen tegen de radicale islam, en blijft een lans breken voor al die gewone Engelsen die zich vervreemd en bedreigd voelen in eigen land.

  Het lijkt er het meest op dat het argument van weerzin tegen extreemrechts een welgemeend argument is. Maar van de drie redenen lijkt mij dit het minst doorslaggevend. De bedreiging van zijn gezin lijkt wel een dringende reden te zijn de EDL te verlaten. Zijn deelname aan Quilliam is alleen te begrijpen door aan te nemen dat hij over minder intellectuele vermogens beschikt dan tot nu toe aangenomen. Maar ik vrees dat er iets heel anders speelt.

  Robinson heeft achttien weken gevangen gezeten op last van, dat kan niet anders, Cameron zelf. Zelf zegt Robinson dat zijn organisatie na die achttien weken veranderd is en buiten zijn controle is komen te staan, waardoor extreemrechts de organisatie min of meer over zou hebben genomen. Dat kan natuurlijk. Maar het kan ook zo zijn dat hij helemaal moegestreden is. Dat hij in de cel, en met de bedreigingen aan het adres van zijn gezin, het allemaal niet meer trekt. Dat zou zeer begrijpelijk zijn.

  Ik stel mij zo voor dat Robinson zelf over tien jaar denkt: ‘Toen heb ik mij nog eens in de luren laten leggen!’

  http://www.bbc.co.uk/news/uk-politics-24442953

  Like

 2. tjonge zegt:

  wat de werkelijke reden is weet ik niet maar dat het zaakje stinkt is zo duidelijk als wat !

  Like

 3. luckybee zegt:

  Is dit een straf voor de dominion’s politiek van de Engelsen?

  Like

 4. Th.M. van Baarle zegt:

  “””in de cel, en met de bedreigingen aan het adres van zijn gezin”””
  Je moet wel sterk in je schoenen staan als jij – en meer nog je vrouw en kinderen – bedreigd worden om dan toch door te gaan.
  Tenslotte heeft de religie van de vrede al heel wat oorlogsdaden op het conto.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s