Het Oranjeprobleem

Screenshot_20

Oosterhuis-biografie geeft kijkje achter de schermen bij naar links overhellend Koningshuis.

Vrij Nederland komt deze week met nieuwe onthullingen over de gecensureerde kersttoespraak van Beatrix. Echt nieuw zijn ze natuurlijk niet. Hoewel Oosterhuis destijds – ongetwijfeld onder druk van het koningshuis, al beweert hij nu van niet – zijn uitspraak nuanceerde, werd algemeen aangenomen dat wat hij had beweerd gewoon waar was: Rutte had ingegrepen omdat Beatrix op het punt stond een toespraak te geven waarin ze openlijk afstand nam van het gedoogakkoord en Geert Wilders. Dat ingrijpen was trouwens terecht: in ons constitutioneel bestel is niet de kroon maar het kabinet verantwoordelijk voor de politieke stellingname van de regering. De kroon wordt geacht de mening van het kabinet uit te dragen en er zeker geen openlijke kritiek op te leveren.

Lees verder>>>

(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

22 reacties op Het Oranjeprobleem

 1. oogenhand zegt:

  Het koningshuis van Saoedi-Arabië is het werkelijke probleem. Het berust op de Wahhabitische doctrine. Ik heb al veel te vaak uitgelegd hoe die onderuit geschopt kan worden.

  Like

 2. Republikein zegt:

  Een bewijs des te meer dat wij alleen een lintjesdoorknipper gedogen!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Graaiers……………….dus links !!

  Like

 4. Jean zegt:

  Hoogdringend tijd die circussen in héél Europa te sluiten want ze hebben nergens enige toegevoegde waarde alleen maar potvertieren en plezieren op andermans kosten.

  Like

 5. Henk.V zegt:

  De onverhulde politieke opstelling van de Oranjes kan zeker voor een ernstig probleem in de toekomst gaan zorgen.

  De linkse lijn wordt stevig doorgetrokken.
  Toen Maxima versneld tot Nederlandse moet worden genaturaliseerd werd Andree van Es, een zeer linkse politica, belast met de staatkundige opvoeding van de toekomstige koningin.
  Dat is een duidelijk signaal.

  De oranjes staan niet boven de partijen, maar zijn onderdeel van de heersende politiek correcte elite en in zekere zin zijn ze de spreekbuis ervan op het hoogt mogelijke staatkundige niveau.
  Als privé personen mogen de leden van het vorstenhuis denken wat ze willen, maar zij de leden die in de openbaarheid treden moeten de schijn van onpartijdigheid ophouden.

  Beatrix toonde zich zeer pro EU in haar laatste kersttoespraak en riep het vo0lk tot vertrouwen op, hoewel er voor kritische volgers van de politiek daarvoor geen enkele reden meer bestond!
  Dat de aanblik van een multicultureel publiek de vorige vorstin hoogst aangenaam was kan iedereen die lichaamstaal doorziet wel beamen.

  Pro Europa zijn betekent impliciet pro islam zijn en ook dat demonstreerde Beatrix meer dan duidelijk tijdens het bezoek aan Abu Dhabi in 2012 toen de vorstin zich in een ”Abaya” hulde, tot vreugde van de Marokkaanse gemeenschap
  http://forums.marokko.nl/showthread.php?t=4133482&s=a1b39645fd7362c623cc25e9d86e20fd

  De volgende dag, na een kritisch opmerking van Wilders droeg ze daarbij ook nog zwarte handschoenen, een gebaar dat in kracht gelijk staat met de bijna knieval van Obama voor de koning van Saoedi Arabië!
  Beide handelingen waren niet mis te verstane tekenen van onderschikking aan de islam, NIET van noodzakelijk vertoon van wederzijds respect, omdat bij bezoeken van hoge vertegenwoordigers uit de Arabische wereld men namelijk hoegenaamd GEEN tekenen van aanpassing van de kleding ziet!
  Ik herinner mij zelfs een foto van Beatrix die, gekleed in een zomerjurk met korte mouw, met haar ouders een moskee in dezelfde streek bezocht..

  Vanaf dat beschamende moment in Abu Dhabi had ik met walging afscheid genomen van de vorige vorstin, die in elk geval alvast nooit meer mijn vorstin zou zijn..

  Wij zullen moeten zien waar het vorstenhuis uiteindelijk qua politieke opstelling en gedrag zal belanden en we hebben alle reden om zeer kritisch te zijn..
  Alle Oranjes hebben bij hun troonsbestijging namelijk GEZWOREN het Nederlandse grondgebied met kracht te verdedigen……..

  Like

 6. BigLJohn zegt:

  Makkelijk praten heeft dat koningshuis. Voor het oog van het kerkvolk linkse verhalen predikken, ons het samen delen aanpraten, terwijl ze er zelf daar wars voor zijn. Honderden miljoenen aan familie kapitaal in bezit, en ook nog eens jaarlijks voor vele tonnen gespekt worden door de belasting betaler. De PVV zwart neerzetten, en tegelijkertijd symphatie uitdragen voor de Islam en de massa immigratie van Moslims. Raar dat sommige rijke mensen zich inlaten met Marxistische idealen, en die ook nog eens aan iedereen opdringen. Leve de koning en koningin, een vreselijk sprookje. Men kan zich beter met de sprookjes van de gebroeders Grimm inlaten. Die hebben nog een moraal, dit in grote tegenstelling tot die van het koningshuis. Nederland zou veel beter af zijn zonder dat koningshuis !

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik heb het al eerder naar voren gebracht, BigLjohn, en ik ik doe het bij deze nog eens: Wijlen Hans van den Bergh, mede-oprichter van het RG en het NRG zei het zó: “Met sprookjes is niets mis. Maar sprookjes horen hun plaats te kennen.
   Daar komt nog bij, dat in sprookjes op het einde de rechtvaardigheid dusdanig zegeviert, dat de vorsten die er in voorkomen, democratischer dan democratisch blijken.: De kleine kleermaker of de arme schoenlapper, die zich dapper en/of bekwaam heeft getoond, màg met de prinses trouwen. Assepoester màg met haar prins trouwen. Ze worden later koning of koningin en de koninklijke schoonouders hoor je er nóóit meer over!
   Nou, zie jij dat in werkelijkheid ooit gebeuren?
   Waarom denk jij, dat WA met de Salsa-trut mocht trouwen van Moe?
   Ten eerste had Opa Bernhard ze gekoppeld, et behulp van zijn Junta-connecties en ten tweede was ze BUITENLANDSE.
   Een Nederlandse was een ONDERDANE geweest en een ónderdane veur de króónprins,néé, zàg, dat kàn toch niet! Je encanailléren met het gemene vólk…!
   Ik zeg je, tórenhoog kijken ze op ons neer, en dan wèl op ons parasiteren en het zelfs verdómmen om belasting te betalen!
   Oh, man, ik wou, dat de moslims eens begonnen met bomaanslagen te plegen op hún poenige paleizen, dan zou ik ze voor het eerst van mijn leven bijna dankbaar zijn! (Althans, een dag of twee, drie)
   Ergens ben ik blij, dat WA die wurmen van hem zo uit de publiciteit houdt; hoe minder ik van ze zie, hoe liever het me is!
   En als ik kinderen had gehad op de school van zijn dochters, had ik ze er af gehaald, ik zweer het je!
   Mijn haat wordt trouwens, besef ik, aangewakkerd, doordat zoveel idioten nog met ze dwepen, dat begrijp ik niet.
   Het sprookje? Wat heb je aan sprookjes, die niet de jouwe zijn?

   Like

   • Tistochwat zegt:

    “Mijn haat wordt trouwens, besef ik, aangewakkerd, doordat zoveel idioten nog met ze dwepen, dat begrijp ik niet.”

    Helemaal met je eens; ik voel hetzelfde!
    Dat ‘koninghuis’ is slechts in twee dingen geïnteresseerd:
    GELD en MACHT!

    Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @BigLJohn: 22.06. uur, op 9/10. Helemaal zoals ik het ook zie! Het zijn de grootste UITVRETERS van Nederland. Voor mij mag Nederland terug naar de REPUBLIEK. En wat @ Theresa Geissler terecht opmerkt, dat er nog zoveel onnozelaars inNederland zijn, die met een oranje vlaggetje rondlopen, geeft aan hoe gehersenspoeld de doorsnee burger hier is geworden. Met volledige medewerking van de RODEN en de rest van LINKS!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    De kleur ‘oranje’ op zích al: ik krijg altijd hoofdpijn als ik naar die kleur kijk en ik word er zelfs al vrij snel misselijk van.
    Als kind hielp het dan als ik naar de kleur blauw keek.
    Tegenwoordig gaat daar trouwens nog steeds een heilzame werking van uit en ik ben dan ook altijd blij als Geert Wilders weer een blauwe stropdas draagt.

    Like

 7. Leo zegt:

  Mag ik effe ovuh gevuhhhh

  Like

 8. Anneke zegt:

  Van jongs afaan al een wrange smaak gehad,betreffende ‘het koningshuis’!!! Terwijl familie van moederskant zwor bij het huis van Oranje, een heiligheid bekeken door hun verblindde ogen. Zo in de loop van m’n puberjaren namen geheten discussie’s rap toe. Heb moeder heel wat hartkloppingen cadeau gdaan. We leven inmiddels veertig jaar ‘verder’ en zijn er de afgelopen decennia inmiddels al heel wat DUISTERHEDEN tegen het licht gehouden. En nog is huize Oranje voor veel te veel mensen een heiligheid. Verblinde DOMKOPPEN……

  Like

 9. Anneke zegt:

  Correctie: hete discussie’s namen rap toe….

  Like

 10. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Één naam: Balthasar Gerards!

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Zingen kan-ie ook al niet:

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dààr trok de Salsa-teef toch even een ongemakkelijk smoelwerk bij!
   Niet dat ik er van uit ga, dat ze het er zelf beter van af zou brengen…..,

   Like

  • Tiny zegt:

   Whahhhh, heb het maar niet ingevuld, anders krijgen we nog een prijs voor allemaal goed, hihi LOL. Maar ik ben wel héél nieuwsgierig hoe onze oranjeklanten het er vanaf brengen.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s