De joodse reactie op duizenden Arabische antisemitische karikaturen: geen rellen, geen gewonden, geen doden

Screenshot_49

Tom Gross schreef onlangs het volgende over de niet bestaande “Israëlische Joden”, die door niet bestaande “rijke joodse financiers” een duwtje in de rug krijgen, die verantwoordelijk zijn voor de YouTube-video, die “Innocence of Muslims” heet. Zelfs nadat de meeste westerse persbureaus een rectificatie plaatsten, verklaart een kleine minderheid van westerse nieuwscolumnisten nog steeds dat er een Jood achter de video zou zitten.

Het is daarom niet verbazingwekkend dat de media in de Arabische wereld en in Iran op dit onderwerp hebben voortgeborduurd… de Joden verantwoordelijk maken voor de anti-islamitische film “Innocence of Muslims”.

Hieronder een handvol van de met haat vervulde karikaturen in de Arabische media, die de valse beschuldigingen over de film herhalen, die er niet voor zorgden dat Joden zich geroepen voelden om rellen te gaan schoppen, geweld uit te oefenen, ambassades te bestormen, waarin zulke antisemitische opvattingen getolereerd worden.

Screenshot_1

Verenigde Arabische Emiraten, “Al-Bayan”, 16 september 2012. Omschrijving bij het plaatje: “Een gezamenlijke visie van de productie”.

Gevolg: geen onlusten, geen gewonden, geen doden.

Screenshot_2

De krant “Ar-Raya” uit Qatar, 16 september 2012. Let op de Davidssterren op de mouwen. Omschrijving bij het plaatje: “De moord op de Amerikaanse ambassadeur in Libië.”

Gevolg: geen onlusten, geen gewonden, geen doden.

Screenshot_3

De krant “Al-Awan” uit Oman, 18 september 2012. Op de filmklapper staat: “De film: ´Innocence of Muslims´; geproduceerd door de duivel” en de Jood zegt: “Action.”

Gevolg: geen onlusten, geen gewonden, geen doden.

Screenshot_4

De officiële krant van de Palestijnse Autoriteit publiceerde deze karikatuur op 23 augustus en stelt Israël als duivelse religieuze Jood voor, die een mes met druipend bloed vasthoudt. Obama tegen de Jood met het bebloede mes: “Wees niet bang, er bestaan geen [plaatjes of artikelen over jou.” 

Gevolg: geen onlusten, geen gewonden, geen doden.

Screenshot_5

Fars News, Iran, september 2012: joodse duivel

Gevolg: geen onlusten, geen gewonden, geen doden.

Screenshot_6

Fars News, Iran, september 2012: de joodse gifslang krijgt bevel van Satan.

Gevolg: geen onlusten, geen gewonden, geen doden.

Tenslotte: hier een paar Arabische “klassieken”:

Screenshot_7

Bloed drinkende joden zijn een steeds terugkerend onderwerp in de Arabische media. Deze hier, uit de Egyptische krant “Al-Ahram” van april 2001, toont een Arabier, die door twee Israëlische soldaten door een mangel wordt gehaald. Er stroomt Arabisch bloed uit, dat lachend door twee Joden wordt opgedronken.

Gevolg: geen onlusten, geen gewonden, geen doden.

Screenshot_8

Minister-president Ariel Sharon drinkt bloed uit een bokaal, waarop staat: “Het bloed van de Palestijnse kinderen”.

Gevolg: geen onlusten, geen gewonden, geen doden.

Screenshot_9Deze karikatuur, waarvan de tekst in het Engels voor buitenlands publiek is bestemd, werd op 6 april 2003 op de officiële website van de Palestijnse Autoriteit geplaatst.

Gevolg: geen onlusten, geen gewonden, geen doden.

Joel Kotek schreef in een essay dat gepubliceerd werd door het Jerusalem Center for Public Affairs:

Het hoofdzakelijk terugkerende motief van Arabische karikaturen m.b.t. Israël is “de duivelse Jood”. Dit beeld geeft de opvatting door dat Joden zich gedragen als nazi´s, kinderen doden en van bloed houden.

Palestijnse karikaturisten benadrukken vaak antisemitische beschuldigingen van “rituele moorden”. Dat wordt benadrukt door hun bewering dat Israëli´s op kinderen schieten. Om de Joden te ontmenselijken, beelden Arabische karikaturen hen vaak als kwaadwillende creaturen uit: spinnen, vampiers of inktvissen.

Hier een van de karikaturen, die meer dan gruwelijk is:

Screenshot_10Deze karikatuur van Hitler en Anne Frank werd in 2006 gepubliceerd op de site van de Arabisch-Europese Liga (AEL), die door Dyab Abou Jahjah, een in Libanon geboren Belgische moslimleider, werd opgericht.

Gevolg: geen onlusten, geen gewonden, geen doden.

Uiteindelijk zijn deze karikaturen alles andere dan de afwijking van de regel.

Er bestaan duizenden van zulke afschuwelijke, antisemitische voorstellingen van Joden in de Arabische media (in kranten, tijdschriften en boeken), waarvan vele op de sites van Palestinian Media Watch, MEMRI en de ADL te vinden zijn.

“The Guardian” negeert – net zoals de meeste andere “mainstream”-media – zulke uitdrukkingvormen van extreme haat tegenover de Joden in de Arabische wereld.

Bron:

http://heplev.wordpress.com/2013/10/09/die-judische-reaktion-auf-tausende-antisemitischer-arabsicher-karikaturen-keine-krawalle-keine-verletzten-keine-toten/

Bron oorspronkelijk artikel:

http://cifwatch.com/2012/09/23/jewish-reaction-to-thousands-of-antisemitic-arab-cartoons-no-riots-no-injuries-no-deaths/

Auteur: Adam Levick

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Arabische wereld, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, mainstream-media. Bookmark de permalink .

11 reacties op De joodse reactie op duizenden Arabische antisemitische karikaturen: geen rellen, geen gewonden, geen doden

 1. fleckie zegt:

  de intenationale pers vond het TOENDERTIJD niet de moeite waard om te rapporteren over de door PALESTIJNEN en ANDERE ARABIEREN verwoeste MARONIETEN-stad DAMOUR,[20.000 INWONERS:een gedeelte vermoord werd,: maar vestigde wel de aandacht op SABRA en SHATILA,waarvan men de ISRAELIERS DE SCHULD durfde te geven, terwijl MARONIETEN eigenlijk de ware schuldigen waren.. [De JODEN vierden hun JOODS nieuwjaar,als men iets viert,is men toch niet zo op z’n qui-vive?],en ARAFAT was bij de paus op AUDIENTIE!!] [MAAR “het” VERHAAL BLEEF langzaam “doorsudderen”. Men kan zich dan gaan afvragen:”HOEVEEL MASSAMEDIA is in ARABISCHE HANDEN, wetende dat UPI, UNITED PRESS INTERNATIONAL in SAOEDISCH BEZIT, was doorverkocht aan de MOON-SEKTE[eigenaren]

  Like

 2. luckybee zegt:

  de niet bestaande “Israëlische Joden”, die door niet bestaande “rijke joodse financiers” een duwtje in de rug krijgen?
  Hoe zo dat?die bestaat toch wel degelijk! Ook tenminste eentje die ze financieert, namelijk Guy de Rotschild, uit Parijs.Om zo kosher wijn te kunnen drinken.Hij is geen arme jood hoor?

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Tja, maar als er ook maar een karikatuur, c.q. cartoon van MO de pedo profeet verschijnt, dat is de hele MOSSELWERELD in “rep en roer”. Stel je voor zeg, om ook maar een grappige cartoon te maken over de islam, dan breekt overal de pleuris uit bij de HAATBAARDEN.

  Like

 4. Cathja zegt:

  De enige reden die ik kan bedenken voor de houding van Israël tegenover zóveel smerigheid, is het zeer sterke karakter van de Israëlische bevolking! Ze laten zich niet (snel) uit de tent lokken, en proberen zoveel als mogelijk is boven alle beschuldigingen te staan.

  Als dát niet sterk is?

  Hiermee geven ze er blijk van over de juiste mentaliteit te beschikken!
  DIT LAND EN VOLK IS EEN VOORBEELD VOOR ALLE MOSLIMLANDEN EN HUN INWONERS!!

  Like

 5. Ik vind die Arabische cartoons niet goed, niet om te lachen. Ze verdraaien de werkelijkheid. Alhoewel in de Westerse cartoons ook niet allemaal goed vind. Maar daar zitten weleens rake tussen! Op deze site staan meer rake cartoons dan in de algemene kranten. Omdat veel kranten links zijn.

  Like

 6. fleckie zegt:

  “uit het NIW,van 6 jan.2012,van Rene Zwaap: “het bestaan v.ISRAEL IS NAUWELIJKS DENKBAAR ZONDER DE STEUN van EDMOND de ROTHSCHILD,de FRANSE baron die een groot deel van zijn enorme vermogen pompte in de AANKOOP van PALESTIJNS grondgebied voor JOODSE kolonisten. De invloed van’de weldoener’is nog altijd manifest.””Volgens schatting v.historicus S.Schama was tegen 1900 zo”n 60procent v.h.Joodse grondgebied in PALESTINA door de baron gefiinancierd,[De kolonisten gaven hem de bijnaam Hanadiv Hajadoe’a, de bekende weldoener].”niet alleen stichtte Edmond de Rothschild nieuwe Joodse kolonies,hij steunde ook bestaande kleine Joodse enclaves in Palestina,die voortdurend met de ondergang werden bedreigd”.

  Like

 7. Thomasson zegt:

  De reden waarom Joden op dergelijke publicaties van Arabieren en moslims niet reageren, is simpel. Ze zijn het van ze gewend!. Na jaren van vijandschap, kan men niets anders van zo’n vijand verwachten. Zo is hij nu eenmaal. Het is te vergelijken met een vos die op een dag niet meer op de kippen van de boer aast, of een niet agressieve Cobra. Ze weten ook dat Arabieren en moslims springen uit hun vel als iemand anders ze beledigd: bijvoorbeeld met de Deense Cartoons. Kijk maar, hoe ze daar tekeer gaan: https://www.youtube.com/watch?v=B_kyNIevsIs

  Een oude Jood, slachtoffer van de Holocaust, heeft tegen mij gezegd. ‘Ik heb een hekel aan het woord Antisemitisme met betrekking tot Joden. Het is anti-Joods!. Ik gruwel van de Semieten en heb niks met ze te maken. Ze zijn voor mij te min! Of wil je soms beweren dat onze Spinoza, de schilder Jozef Israëls en een hele reeks van Joodse geleerden en wetenschappers in de universiteiten van Leiden en Delft iets te maken hebben met de geitenneukers van Theo van Gogh? Ik denk het niet hoor? Aangezien er nu ook weer een Israëlische wetenschapper de Nobelprijs voor scheikunde won, is de afstand tussen de Joden en de Semieten wel bijzonder groot

  Like

 8. Pingback: De joodse reactie op duizenden Arabische antisemitische karikaturen: geen rellen, geen gewonden, geen doden | Likoed Nederland

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s