De “onheilspellende” (aanhalingstekens van vertaler!) opkomst van de rechtse Fransen

Screenshot_42

Bij de Europese verkiezingen zou het “rechts-extreme” (aanhalingstekens van vertaler!) Front National rondom Marine Le Pen de sterkste partij kunnen worden. In Frankrijk spreekt men al van een “aardverschuiving” – en de gevestigde partijen zijn radeloos.

Als er de verkiezingen voor het Europees Parlement nu zouden worden gehouden, dan zou het rechts-extreme Front National in Frankrijk de sterkste partij zijn. Dat blijkt uit een peiling, die het opinieonderzoeksbureau “ifop” voor het tijdschrift “Nouvel Observateur” heeft uitgevoerd. De door Marine Le Pen geleide rechtspopulisten zouden volgens de peiling 24% van de stemmen krijgen – en daarmee 2% meer stemmen behalen dan het conservatieve bondgenootschap van de UMP.

De regerende socialisten (PS) zouden op dit moment slechts op 19% van de stemmen kunnen rekenen. De andere stemmen zouden naar het Centrum-bondgenootschap UDI-Modem gaan (11%), het linkse front (10%) en de Groenen (6%) gaan.

Het is voor het eerst dat het Front National in een peiling betreffende een landelijke verkiezing duidelijk voor de UMP en de PS ligt. Bij de laatste Europese verkiezingen in het jaar 2009 hadden de rechts-extremen slechts 6,34% van de stemmen weten te behalen.

De toenemende kracht van het Front National verhoogt de nervositeit van de gevestigde partijen en zorgt vooral voor een grotere angst bij de regerende socialisten voor een debacle bij de Europese en gemeenteraadsverkiezingen, die ook in het voorjaar van 2014 plaatsvinden.

“Nog nooit eerder vertoonde aardverschuiving”

De secretaris-generaal van het Front National, Steeve Briois, bejubelde het resultaat van de peiling in een persverklaring als “nog nooit eerder vertoonde aardverschuiving”. De melding zou beoordeeld moeten worden als een “duidelijk signaal van meer enthousiasme” van de Fransen voor Marine Le Pen en het Front National en een “instemming met haar kritiek op een ultraliberale Europese Unie”. Deze – de zogenaamd ultraliberale Europese Unie – zou de Fransen namelijk onderdrukken.

De “partijen van het systeem” zouden “hun ziel” evenzo aan de EU verkocht hebben als het “lot van onze landgenoten”, denkt de secretaris-generaal van de rechts-extremen.

Met hun verkiezingsbedoelingen zouden de Fransen blijk geven van hun behoefte “hun eigen lot weer in handen te nemen en de soevereiniteit aan hun natie terug te geven”, sloot Briois zijn rijkelijk pompeuze communiqué af.

Politieke tegenstanders zijn radeloos

Bij de politieke tegenstanders van het Front National heerst op dit moment de al maanden durende radeloosheid hoe de toenemende instemming voor de protestpartij ingedamd moet worden. De strategieën reiken daarbij van “omarming van de standpunten van het Front National” tot “het verdoemen van de FN-aanhangers als racisten en fascisten”. Velen proberen ook beide strategieën tegelijk uit, wat tot toenemende verwarring bij de kiezers en in geval van twijfel eerder tot een versterking van het Front National kan leiden.

De woordvoerder van de socialistische fractie in het parlement, Thierry Mandon, had het Front National dinsdag nog een “nationaal-fascistische partij” genoemd. Het resultaat van de peiling kwalificeerde hij nu als “treurige bevestiging”.

Het politieke antwoord aan de eigen kiezers, die zich door het Front National “op een dwaalspoor laten brengen”, moet nog veel duidelijker zijn, zei Mandon. De afgelopen maanden zou men niet goed gelet hebben op de pogingen van Marine Le Pen om “zichzelf schoon te wassen”en “te verkleden”.

Debat over Roma in Frankrijk

Screenshot_48Dat mag je als een nogal eigenzinnige interpretatie van de omgang van de socialisten met het Front National en de thema´s en thesen van deze partij in de afgelopen maanden beschouwen. In ieder geval de in de eigen partij niet onomstreden socialistische minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls namelijk vaart blijkbaar met ondersteuning van president François Hollande een koers, die het af en toe voor de eigen kameraden moeilijk maakt om nog duidelijke scheidslijnen te trekken tussen standpunten van het Front National en die van Valls.

Bijna twee geleden had Valls bijvoorbeeld in de discussie over de Roma in Frankrijk verklaard dat de meerderheid van de Roma weigert om zich in Frankrijk te integreren en daarom “niet geschikt zouden zijn” in Frankrijk te blijven.

Hun “roeping” zou bestaan uit het terugkeren naar Roemenië of Bulgarije. De Groene minister van Woningbouw Cécile Duflot had haar collega er daarna van beschuldigd dat hij zich met zijn uitspraken buiten de republikeinse consensus zou bewegen. En Valls werd ook deels heftig bekritiseerd vanuit de eigen gelederen.

“Marine Le Pen houdt niet van Frankrijk”

Intussen weigert Hollande de uitspraken van zijn minister van Binnenlandse Zaken te beoordelen – wat geduid kan worden als stilzwijgende instemming. De president weet dat het onderwerp Roma bij de gemeenteraadsverkiezingen in het voorjaar vermoedelijk een belangrijke rol zal spelen, omdat veel gemeenten het toenemende aantal Roma-kampen niet meer aankunnen en de onvrede van de buurtbewoners zich niet zelden uit in stemmen voor het Front National.

Tegelijkertijd proberen de socialisten potentiële Front National kiezer op hun nationale trots te pakken. Minister-president Jean-Marc Ayrault zei woensdag in een radio-interview: “Marine Le Pen houdt niet van Frankrijk”.

Het Front National zou dromen van een een Frankrijk dat zich “achter de Maginotlinie zou terugtrekken”. Men zou echter uit het verleden weten, dat Maginotlinies altijd werden doorbroken. Hijzelf zou Frankrijk willen verdedigen, verzekerde Ayrault – maar niet als dit zou leiden tot inkapseling. “Frankrijk is geen land dat zich afsluit, Frankrijk is een land dat waarden verdedigt en dat een internationale uitstraling heeft”, zei Ayrault.

Ook de conservatieve UMP is radeloos

De opkomst van het Front National zou kunnen worden afgeweerd, sprak Ayrault zichzelf moed in, maar daarvoor “zou men zich echter eerst met de problemen van Frankrijk moeten bezighouden.” De aldus in haar vaderlandsliefde aangevallen Marine Le Pen antwoordde dat ze zoveel van Frankrijk zou houden dat “ik wil dat het blijft voortbestaan. Zij (de socialisten) echter doen alles opdat het ten ondergaat in het magma van de Europese Unie.” Minister-president Ayrault zou zich eerst maar eens moeten gaan bezighouden met de “catastrofale situatie van Frankrijk”.

Relatief radeloos met het oog op de successen van het Front National – dat afgelopen weekend ook in de eerste ronde van een gemeentelijke verkiezing in Brignoles de sterkste partij geworden was – lijken ook de vertegenwoordigers van de conservatieve UMP.

Al jarenlang kan de partij niet beslissen of ze het met een strategie van afgrenzing tegenover het Front National moet proberen, of – zoals Nicolas Sarkozy dit in de laatste verkiezingscampagne zonder succes probeerde – met standpunten, die ook in het programma van het Front National zouden kunnen staan. De voormalige minister-president François Fillon, die tot nu toe gold als vertegenwoordiger van een gematigde conservatieve koers, valt sinds kort in de strijd om de mogelijke presidentschapkandidatuur in 2017 niet alleen op door steken naar Nicolas Sarkozy, maar ook door discrete toenaderingspogingen tot het Front National. Op lokaal niveau, zo bleek juist uit een peiling van “Le Figaro”, is intussen een meerderheid van de UMP-leden voorstander van pragmatische bondgenootschappen met de rechtspopulisten.

De sfeer in de partij werd door de UMP-afgevaardigde Bernard Dubré samengevat: “Ik maak me grote zorgen. Ik denk, dat alles wat we op dit moment doen, links zowel als rechts, het bedje spreidt voor het Front National”.

Screenshot_43

Bron:

http://www.welt.de/politik/deutschland/article120793405/Der-unheimliche-Aufstieg-der-franzoesischen-Rechten.html

Auteur: Sascha Lehnartz

Vertaald uit het Duits door:

E.J. Bron

(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

33 reacties op De “onheilspellende” (aanhalingstekens van vertaler!) opkomst van de rechtse Fransen

 1. Jean zegt:

  Die aardbeving gaat ook plaatsvinden in Nederland, Vlaanderen, G.B., Oostenrijk, Duitsland enz. en die aardbeving zal terug welvaart, veiligheid en leefbaarheid teweegbrengen voor de Europese bevolking.
  Er zullen pampers te weinig zijn om de lafaards met diarree te voorzien.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   ‘Dat zou echt fantastisch zijn, Jean!

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Het zal zo onderhand eens tijd worden dat de rooien eindelijk hun gevaarlijke macht verliezen!
   Links = liegen, bedriegen, verraden, huichelen, stelen en overal onherstelbare schade aanrichten; kortom: levensgevaarlijk!

   Maar we zijn er nog niet want in het artikel staat:

   “Als er de verkiezingen voor het Europees Parlement nu zouden worden gehouden, dan zou het rechts-extreme Front National in Frankrijk de sterkste partij zijn.”

   Hetzelfde geldt voor de PVV.
   Ik wil niet pessimistisch overkomen maar de praktijk heeft uitgewezen dat er uiteindelijk wéér op de verkeerde rood/’groene’ partijen wordt gestemd…

   Like

 2. bobzelf zegt:

  vive la france , vive marie le Pen
  vive Geert Wilders
  vive Nigel Farage
  weg met de landverraders
  en mijn mooie gulden terug
  Sluit de grenzen
  Nederland voor de Nederlanders !
  Slijp de guilotines !
  Dit is perfect nieuws !

  Like

 3. bobzelf zegt:

  zo die ligt bij alle regeringspartijen op de email mat .
  WAKKER WORDEN !
  HELP EFFE MEE, OVERSPOEL DE RASKLOOTZAKKEN VANDAAG EFFE MET DIT GOEDE NIEUWS
  KUS XX BOBZELF

  Like

 4. Joannes den Hollander zegt:

  Het gaat langzaam maar zeker de goede kant op.
  Haal de guillotines maar vast uit de gemeentehuiskelders

  Like

 5. Th.M. van Baarle zegt:

  Deze winst voor het FN zal ook Geert Wilders verder helpen. En dus ons, Nederlanders, ten goede komen. Ik ben benieuwd naar de Kandidatenlijst waar Geert mee gaat komen.

  Like

 6. Republikein zegt:

  In de onmetelijke hoeveel leed die ons met de snelheid van een UFO voorbij raast en waar wij hier en daar wat van meepikken, ook dankzij de inzet van onze webmaster, waarvoor ik hem zeer erkentelijk ben, zijn dit toch positieve signalen waar we ons op kunnen verheugen!

  Like

 7. oogenhand zegt:

  Jaaa!!! Het begint al te werken, de Wahhabieten kunnen niet tegen de ontmaskering van hun Drie-eenheid: Eenheid van Heerschappij, Eenheid van Aanbidding, en Eenheid van Namen en Eigenschappen.

  Omdat ik deze ontdekking heb gedaan, is het niet meer dan eerlijk dat het Saoedische koningshuis aan mij schatplichtig wordt, en West-Europa voortaan €10,- rekent voor een vat olie. Ook moet de olie af gerekend worden in euro’s i.p.v. dollars; het einde van de petro-dollar!

  Like

 8. Trucker zegt:

  Heb nooit getwijfeld aan Marine, ze weet heel goed waar haar te doen staat en indien ze twijfelt kan ze steeds advies vragen aan LEUTERAARS Rudi (“…als PELG…”) of die andere kwaakdoos luckybee met zijn perfide LULKOEK die menen kennis te hebben over het meisje’s partij of zelfs maar de programmapunten.
  Op andere forum’s en blog’s steeds hetzelde ervaren : PIEPELTJES die geen sodemieter weten van iets en dan maar wat sprokkelen en als waarheid op het www gooien, ze doen maar maar als het vuige leugens zijn zal ik het ook zo duiden.
  Ik zie het voor Frankrijk positief keren en ben uiteraard tevreden dat het kopie van Marine’s partij ACHTERUIT gaat, dat daarbij ook de Nationaal Socialisten neerwaarts richting afgrond denderen is het beste van het geheel want ik hoef geen islamofiele asbakken rond mij.
  Daarmee is natuurlijk het probleem met de islam(ieten) nog niet opgelost maar als meisje Marine presidente is…dan is de eerste maatregel die ze neemt het verbod op venten in vrouwenjurken met hun kont omhoog in WELKE STRAAT dan ook.
  Dat zal een moeilijke opdracht worden want Marseille begint problematisch te worden door ongeziene aantallen vreemdelingen (het is bijna of alle tuig daar aanspoelt) maar HET grote probleem met deze vreemdelingen populatie zijn de islamieten…ongezien en in termen van aanwezigheid zegt dit iets want Frankrijk is er van vergeven.
  Lyon vele jaren terug vaak door het centrum gereden (toen kon het nog) en stoppen bij een Tabac… nu zijn het overal van die smerige krotten en is het daar ook letterlijk vergeven van islamieten zoals in alle grootsteden.
  Ze zal veel werk hebben en op tegenstand stuiten van alles die islamofiel zijn en dat zijn er nogal wat en daar bovenop een media die net als overal de pest betekend voor Rechtse islamofoben (bij ons in Vlaanderen komt daar nog de weerzin voor Vlaams Nationalisten bovenop) .
  Ha daar zal het rukkertje Rudi de Pelg alvast geen probleem mee hebben : een Pelg vijandige pers…momentje lig bijna in een deuk eventjes koffie halen,
  Oke, opmerkelijk het eclatante succses van meisje Marine paar dagen terug op http://www.barenakedislam.com/ een lange reportage en vele lovende comments van lezers (waaronder vele ex Fransen die nu in de States wonen), en Godverdomme vandaag net gezien een heel artikel over de ruk naar Rechts (maar dan wel het ECHTE rechts en niet dat van die schande voor Frankrijk oud minkunkel sarkozy’s flutpartijtje ump) met Front National.
  Yep, de mods daar (zovele duizenden km’s verder) weten beter dan de LEUTERAARS RUDI EN LUCKYBEE met hun LEUGENS en valse waarheden (waarbij die RUDI de PELG echt de kroon spant :”…Bovendien ziet ze op zich geen graten in de islam…” dat STOMME MAAR DAN ECHT STOMME GEZEIK is beyond my comprehension want die sprookjesverteller weet echt niet wie of wat BARENAKEDISLAM is noch wie het runt of wie er achter zit) waar het Front National voor staat en wat het betekend voor de toekomst van Frankrijk.
  Wat me het meest ergert (understatement) aan piepeltjes die opzettelijk of door dommigheid info plaatsen die ( ik blijf nu beleefd in de formulering) “aan alle kanten rammelt” reageerders laat twijfelen zoals ik al vaker heb gelezen op deze blog…

  Keep up the good work Heer Bron (kan geen smiley plaatsen want zie er geen…)

  Like

  • luckybee zegt:

   Ik heb de islam vanaf de pieken geleerd, zo wil; het mijn moeder, maar ook de hinduisme, en het Christendom.Ik was op de koraan school, en heb het leren lezen.Zonder dat ik moslim geworden bent.In Malangbong een klein stadje op West Java, waar de Darul Islam het zeggen hebben.Ik heb het overleefd, dus Jezus Christus heeft over mij gewaakt.om dat ik Calvinist ben? waarschijnlijk, ook de Geuzen en onze staat Nederland heeft God bewaard tegen zijn vijanden en die waren talrijk.We hebben ze allemaal verslaan.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Bij deze een emoticon voor heer Bron!

   Like

 9. Harry zegt:

  Hopelijk komt het allemaal nog net op tijd , al die lentes en Syrië komen wel érg dichtbij .
  Zal het ooit zover komen dat degenen die ons land en Europa al bijna aan de rand van de afgrond gebracht hebben zwaar gestraft gaan worden ?
  Mochten van Rompuy cs. ooit gaan bungelen dan kan ook Balkenende niet vrijuit gaan .
  hij heeft ons met z’n vrome smoel tenslotte ten onrechte ” Europa ” ingerommeld , tegen onze wil .
  Niemand kan toch volhouden dat dat in ons belang is geweest ?
  Wat bezielt die lui ?
  Is het niet alleen de islam die de hersenen onherstelbaar letsel toebrengt ?

  Like

  • Leo zegt:

   Is er al een verlanglijstje met namen ??
   Voor beiltjesdag ??Neurenberg 2.0 ??

   Like

  • Jean zegt:

   Harry,
   Vergeet het IMF niet, u weet wel die club met die omgebouwde kerel aan ’t roer, die wil o zo graag IEDERE Europeaan 10% van zijn spaargeld STELEN om het profitariaat te kunnen blijven voeden.
   Ik hoop dat als bijltjesdag komt hij (zij?) een van de eerste is die het hoofd mag neerleggen.
   Wat haat ik dat crimineel gespuis toch, vanaf het ontstaan van die EU bendes is het mis beginnen te lopen met Europa, één terreurorganisatie lacht zich te barsten nl. de moslims, die wordt geen haartje in de weg gelegd, integendeel, die worden geknuffeld en gepamperd terwijl ze de Europese bevolking terroriseren en vernederen overgoten met barbaars geweld.
   Het zal lang zoeken worden om nog grotere criminelen te vinden als dat tuig van dat IMF én EU gedrocht.

   Like

 10. baksteen zegt:

  “achter de Maginotlinie” bij ons is het “achter de dijken”
  hebben die socialistische ratten een centraal bureaux voor dit soort cliches, het zal wel .
  Marine le Pen de grootste, PVV de grootste het gaat de goede kant op.

  Like

 11. tjonge zegt:

  ook Marine Le Pen mag haar beveiliging wel opschroeven als het zo goed gaat met fn.

  het zou mij niet verbazen als er een pim fortuyntje wordt gedaan als ze de kans krijgen ???

  Like

  • Leo zegt:

   Heb je t door ??
   Nog maar niet te vroeg juichen………..
   Ook in La France lopen politiek opgefokte Volkertjes en Badr tjes rond.

   Like

   • oogenhand zegt:

    Tegen Volkertjes is er een zeer goede formule:
    “Breek je geweertje, Antifa! Ontwapen je eenzijdig, Antifa! Keer je andere wang toe, Antifa! DE HEL IS EEUWIG!!!”
    Tegen Bouyeri’s is er een andere formule:
    “Wraak nemen is Heidens, niet Christelijk! Wie zijn de Mensen van het Boek? DE HEL IS EEUWIG!!!”
    Geestelijke wapens zijn het sterkst.

    Like

  • realist zegt:

   ze kunnen niet eeuwig iedereen die hun machtspositie bedreigd blijven liquideren.het einde van het linkse fascisme is in zicht

   Like

 12. realist zegt:

  dit is echt hoopvol en vooral noodzakelijk willen we nog een beschaafde toekomst hebben voor onze nakomelingen.laat ons hopen dat er een domino effect is en de andere rechtse partijen ook een overwinning kunnen behalen en samensmelten in 1 grote rechtse alliantie.

  Like

 13. Theresa Geissler zegt:

  “Onheilspellnd,” tja……..
  Voor sommige individuën/politici/groeperingen ís het natuurlijk onheilspellend als mensen aangeven,het zàt te zijn n zich niet langer in de gewenste richting laten dirigeren.
  Jammer maar helaas……

  Like

 14. Ben. zegt:

  Prachtig dit, en we zien het overal gebeuren. Ijsland, Oostenrijk, Noorwegen. Ook Duitsland en Engeland zullen die stap nemen, en dat zal helemaal niet zoooo lang meer duren.
  De tijd komt dat al die verraders aan de schandpaal genageld zullen worden.

  Like

 15. Frans Brassens zegt:

  ‘Geestelijke wapens zijn het sterkst’, Oogenhand (00:42) ??? Was dat maar waar!
  Dat geldt namelijk beslist niet als je met zielszieken -met krankzinnigen- te maken hebt, wat zeer zeker het geval is in je twee voorbeelden.
  Maar het geldt net zo min betreffende talloze via de islam krankzinnig gemaakte mohammedanen en voor de evenzeer geestelijk gestoorde en crimineel handelende politici met wie we niet alleen in Nederland, maar wereldwijd te maken hebben.
  Ik vrees dat er heel wat steviger wapens nodig zijn om het kwaad te bestrijden.

  Like

 16. henk schroemges zegt:

  Europa ontwaakt ! Inderdaad waart het momenteel een nieuw spook door heel Europa. Het spook van de rechtse en ultra-rechtse partijen. Ook in Nederland! Hoewel nu weer blijkt dat Nederland- hoe kan het toch- daadwerkelijk aan de laatste economie-mem bungelt. De wraak op alle die eurofiele landverraders overal in Europa zal zoet smaken. Prachtig toch.

  Like

 17. Jean zegt:

  Daar de misdaad niet snel genoeg binnenstroomt wil het IMF (waar die omgebouwde vent aan ’t roer staat) graag ALLE Europeanen 10% van hun spaargelden lichter maken want er is geld nodig om die barbaren te voeden en te huisvesten. Die daad zou pure roofbouw zijn w.w.z. een zware misdaad, welke rechter spreekt zich uit over die criminelen?
  Hoelang gaan wij die misdadigers ons leven verder laten verpesten én verwoesten? Moeten er eerst doden vallen?
  Zo ja dan hoop ik uit het diepst van mijn hart dat die omgebouwde vent en die schijnheilige Drievuldigheid van dat EU gedrocht de eersten zullen zijn dadelijk gevolgd door die Aston en die Maalstroom want grotere criminelen heb ik in mijn leven nooit gezien.
  Wanneer de revolutie?

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Dus mensen die een spaarzaam leven hebben geleid om een soort zekerheid achter de hand te kunnen hebben, zouden nu van hun eerlijk verdiende geld bestolen worden door de rooie bandieten die over ons menen te mogen ‘heersen’?
   De linkse schurken die ons belastinggeld kwistig over de balk hebben gesmeten voor het bekostigen van hun rooie (islam) liefhebberijen gaan bankrekeningen plunderen?

   Waar is toch de rechtvaardigheid gebleven?????

   Ga eens kijken naar het bijeen gestolen vermogen van de ‘oranjes’ die nog nooit van hun leven ook maar één cent belasting hebben betaald! Daar zijn miljarden te halen.
   En als er dan ook nog eens gestopt wordt met het verkwisten van ons belastinggeld, zijn we helemaal uit de brand en kan iedereen zelfs geld toe krijgen!

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jean: 11.19. uur. U zegt: “wanneer de revolutie”. Daar peins ik ook over Jean. Maar ik denk dat het pas zover is, als de burger van Nederland zijn eten niet meer kan betalen! Maar dan kan het al te laat zijn! Zucht….

   Like

 18. john zegt:

  En als toemaatje . http://www.vandaag.be/binnenland/137928_eenmalige-taks-van-10-procent-op-spaargeld.html Stemt u ook nog altijd ‘democratisch’ ? Of verkiest u PVV of VB ?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s