Europa besluit tot bewakingssysteem “Eurosur”

Screenshot_17

De linkse “humanistisch”-inhumane journalisten klagen dat deze maatregelen de vluchtelingen afschrikken in plaats van hen beschermen, want de journalisten kunnen alleen maar huilen om zwarte doden die verdrinken in de Middellandse Zee. Maar ze hebben geen medelijden met de vele gedode autochtone Europeanen. De EU heeft echter eindelijk besloten iets te ondernemen om de grenzen van Europa te “beschermen”. Het programma heet “Eurosur”:

Het belangrijkste doel zit hem in de naam: bij het Europese grensbewakingssysteem “Eurosur” staat “sur” voor surveillance, bewaking. Dienovereenkomstig moet Eurosur in de eerste plaats de veiligheid van de grenzen dienen. Gezien de vluchtelingencatastrofe voor het Middellandse Zee-eiland Lampedusa doet het Europees Parlement nu echter zijn best om ook de humanitaire waarde van de nieuwe instelling te benadrukken.

Het belangrijkste doel luidt: binnendringers onderscheppen.

De Nederlandse liberaal Jan Mulder, in het Europees Parlement toonaangevend verantwoordelijk, laat er intussen geen twijfel over bestaan dat Eurosur niet geschikt is om de in een ongunstig daglicht terechtgekomen Europese grenspolitiek in één klap een menselijk gezicht te geven. “Het belangrijkste doel is dat we een kader creëren, zodat alle lidstaten onmiddellijk over alles geïnformeerd worden wat er aan de buitengrenzen plaatsvindt.” De tekst van de wet noemt dat “illegale grensoverschrijdende activiteiten.” Bovendien, zegt Mulder, moet het er nu niet alleen om gaan bendes mensensmokkelaars en gangsters te stoppen en illegale binnendringers te onderscheppen, maar ook om mensenlevens te redden.

Der Westen

Het geweeklaag om het leven van de “vluchtelingen” staat in alle berichten luid en duidelijk te lezen. Onduidelijk is echter wat Eurosur nu precies moet zijn, welke concrete maatregelen dit inhoudt en hoe effectief ze zijn. Maar de Duitse journalisten zijn kennelijk niet in staat een concrete omschrijving van Eurosur te geven. Dat zou van een huidige journalist teveel gevraagd zijn.

Of dit vage systeem echter voldoende zal zijn? Of het effect heeft? Als er geen sprake is van een afschrikkende maatregel, zullen ze in stromen blijven komen.

Lees eveneens:
http://www.sueddeutsche.de/politik/system-eurosur-eu-verschaerft-ueberwachung-an-den-aussengrenzen-1.1791733

Bron:
http://www.kybeline.com/2013/10/10/europa-beschliesst-ueberwachungssystem-eurosur/#more-49370
Auteur: Kybeline

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europa, Immigratie. Bookmark de permalink .

9 reacties op Europa besluit tot bewakingssysteem “Eurosur”

 1. Tiny zegt:

  Het effect zal zijn, dat ze opgevangen worden en alvast gesorteerd naar welk land ze worden gebracht. Zo krijgt ieder land de quota die de Maalstroom bedacht heeft. Toch?

  Vanwege grensbewaking.

  Like

 2. Eurosur stelt niks voor. De huizen staan al klaar voor de ‘zielige’ Afrkaantjes in Europa. En met de huizen ook grote sommen geld. Want we zijn immers zo menselijk bewogen. Degenen die we binnenhalen zijn echter niet ‘menselijk’ bewogen. Woensdagmiddag kwam ik een groepje collega’s tegen en één van hen zei tegen de andere collega’s over mij; “Hem schieten ze eerdaags dood. Mohammed…”! Dat vanwege mijn cartoons die die collega gezien heeft bij mij thuis en op facebook. Lekker is dat…

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Jack Terrible: 18.34. uur. Wat rot voor jou Jack. Maar verbazen doet het mij niet meer. Wij zijn gloeiende nakende vinketering nog an toe, vreemdelingen geworden in eigen land. Dankzij verraders en politieke partijen als het CDA,de VVD,D66, PvdA en GL.

   Like

   • @Tom Hendrix; Ach Tom, het lijkt misschien rot maar dat is het niet, het klinkt voor mij als een overwinning. Hoe vreemd dat ook mag klinken. Want wij zijn in feite de overwinnaars! De overwinnaars van dat Duivels spel dat islam heet. En uitgespeeld wordt over de ruggen van mensen op de aarde. En dan tenslotte de mooie spreuk die me altijd is bijgebleven; “Wie het laatst lacht lacht het best”!!! (Laat de islam, zijn aanhangers en vrienden maar hard lachen…)

    Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat moet je dan aankaarten, want die goser dient daar terdege op aangesproken te worden.
   Hij hééft niet op die manier te hitsen!
   Of durft je baas dat ook al niet?

   Like

   • @Theresa Geissler; Ach Theresa, ik ga daar niet over klagen bij de baas. Want hij kent mij ook een beetje en als ik het hele verhaal vertel waarom die collega dat vertelt heeft zegt die baas waarschijnlijk dat die collega groot gelijk heeft. Ik ga de bal niet aan het rollen brengen… daar pas ik wel voor op… binnenkort gaat de bal wèl rollen maar dat heb ik weer aan een uitgeverij in Amsterdam te danken die mijn (rechtse) gedichtenbundel gaat uitgeven!

    Like

 3. Q zegt:

  Hahaha
  Bij al dit soort berichtgeving denk ik de laatste tijd dat het precies het omgekeerde betekent als wat er verklaard word. Van dit systeem denk ik eigenlijk dat het net zoiets als een ijzeren gordijn zal worden. Dat ijzeren gordijn was er ook om de bangige sovjetburger te beschermen tegen het imperialistische westen.

  Zo zal dit eurosur er ook wel zijn om ons te beschermen tegen de hordes vluchtelingen.
  Het is natuurlijk helemaaal niet bedoeld om te voorkomen dat Europeanen de storm aan de zwarte zee af gaan zitten wachten o.i.d.

  Like

 4. Jade zegt:

  De eurosur zal er wel zijn om ONS binnen te houden, terwijl
  de import van Hyena`s uit Afrika gestaag door blijft gaan…

  Like

 5. Trouwens heet ‘sur’ ook zuid, in het spaans. Dus heeft Eurosur wel een dubbele betekenis.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s