NOS-journaal: islamofilie, incompetentie en ”journalistiek” activisme

Screenshot_11

(Door: Martien Pennings)

“Dit heeft dus niks met journalistiek te maken, dit is activisme van snotneuzen, van  nitwits, van minder dan kwart-intellectuelen en past volledig in de opvoeding in islamofilie en Israëlhaat die het NON-journaal aan de Nederlandse bevolking denkt te moeten geven.”

Op donderdag 10 oktober schreef ik een stukje over het NON-journaal van die ochtend. Ik legde daarin bloot hoe in een bericht over Egypte in het 9-uur-journaal de Moslimbroederschap en Morsi  als slachtoffers werden voorgesteld en “de militairen” als de boeven. Ik legde uit,  impliceerde althans krachtig,  dat het omgekeerd is. Namelijk dat de militairen het geringere kwaad waren en de Moslimbroederschap en Morsi de veel grotere schurken, die met fraude aan de macht waren gekomen, bezig waren een einde aan de democratie in Egypte te maken en de sharia in te voeren Ik gaf een aantal links naar YouTube-filmpjes waarin te zien en te horen is wat voor een moordenaar, haatzaaier en Jodenhater met name Morsi is. Als hij zijn zin zou krijgen, zouden alle Joden in Israël uitgemoord worden.

Ik zei in dat stukje van donderdag 10 oktober:

En wie was toch ook alweer die “vrij gekozen” president Morsi? Kijk eens hier hoe Morsi met de imam bidt voor de overwinning op alle ongelovigen en ook voor . . . . . de vernietiging van de Joden! En dan dit filmpje, waarin Morsi vertelt dat er geen vrede mogelijk zal zijn met de Joden, want dat zijn bloedzuigende afstammelingen van apen en varkens. En dan deze waarin Morsi schreeuwt: “Beste broeders, wij moeten niet vergeten onze kinderen en kleinkinderen op te voeden met haat tegen die Zionisten en Joden, en al diegenen die hen steunen. Ze moeten worden opgevoed met haat. De haat moet worden gecontinueerd.

Kijk nu vanaf 16:00 naar het 8-uur-avond-NON-journaal van diezelfde 10e oktober. Een reportage over Libië waar de Amerikaanse interventie ten gunste van de “rebellen” meer islam , chaos, anarchie en terreur heeft opgeleverd. Honderden gewapende bendes heersen over verschillende delen van het land. En nu, zo meldde het NON-journaal, was de Libische president Zeidan door een van die bendes ontvoerd geweest. Na een ontvoering van een zestal uren was hij terug en gaf een verwarde persconferentie, waarin hij zijn ontvoerders eigenlijk prees.

Onmiddellijk daarna, vanaf 17:35, gaat het over Egypte.  Annechien Steenhuizen presenteert.  Ze zegt over zichzelf en haar werk:

Wat mij ook trekt is de combinatie van presenteren, redactiewerk en zelf items monteren. Kortom, een veelzijdige functie waarin ik mijn journalistieke creativiteit zeker kwijt kan.”

We mogen haar dus mede voor de domme inhoud van de NON-journaals verantwoordelijk houden.

Ze presenteert dus en doceert op omineuze en gedragen toon.

“Media zeggen veel over de situatie in een land. In Egypte bijvoorbeeld, Daar is sinds kort de Moslimbroederschap, waar de afgezette president Morsi toe behoorde, een verboden organisatie. In het nieuwe Egypte is de helft van alle media gesloten. De andere helft is op de hand van de regering en verspreidt de ene leugen na de andere.”

“De ene leugen na de andere!” Als dat geen journalistiek activisme is!

Waarna beelden van de officiële Egyptische tv met voice-over in het Duits en correspondent Sander van Hoorn erin komt.

Net als die van Steenhuizen is Van Hoorns stem gedragen en omineus, maar daarenboven druipt het sarcasme richting  het militaire regime er af.

“Dit was géén staatsgreep wordt nog maar eens duidelijk gemaakt, maar een revolutie en wij in het westen willen dat maar niet begrijpen en dus worden bepaalde Egyptische tv-programma’s speciaal voor ons vertaald. ( . . .) Egypte strijdt tegen terroristen en wie die terroristen zijn dat wordt keer op keer duidelijk gemaakt, dat zijn alle Moslimbroeders.”

Geen woord over het feit dat Morsi en de moslimbroederschap door fraude en omkoping aan de macht waren gekomen en over het feit dat de via fraude gekozen president druk doende was de democratie af te schaffen en de sharia in te voeren.

“De Moslimbroeders gaan dus in rap tempo weer ondergronds. Radicalisatie aan de ene kant, angst aan de andere kant. Mannen die hun baard afscheren omdat ze er op straat op worden aangesproken. Ook het interview met een actieve aanhanger van de broederschap gebeurt achterin de auto, ergens ver weg op een parkeerplaats.”

Let op de suggestie in de eerste zin van het boven geciteerde, een suggestie die we keer op keer bij islamofielen tegenkomen: de islam is niet inherent radicaal, maar radicalisme wordt veroorzaakt door externe oorzaken, armoede of onderdrukking. Geen idee hebben ze bij het NON-journaal dat er 1400 jaar grondig beschreven geschiedenis ligt die het tegendeel bewijst: de islam is een inherent agressieve ideologie.

Die zielige actieve aanhanger van de broederschap, zielig achterin een auto, zielig ver weg  op een parkeerplaats  blijkt een volle prachtbaard en every-inch de mafkees die we overal ter wereld de boodschap van de religie van de vrede zien prediken. Let op de verliefde blikken die Sander werpt op de man:

“De vrijheden in het land worden van alle kanten beperkt. Dat zijn zaken die we vorig jaar nog hadden. Het is nu erger dan onder Moebarak. Je moet wel bang zijn, waarom ik toch met u ga praten omdat ik u het beeld wil schetsen wat er in dit land gaande is en hoe ik me voel in dit land nu.”

Zijn dat “zaken”- vrijheden dus –  die “we” vorig jaar nog hadden!? Is het Van Hoorn ontgaan dat Morsi flink op weg was om de democratie af te schaffen, de sharia in te voeren en de oorlog tegen Israël voor te bereiden? Blijkbaar, want hij stelt geen enkele kritische vraag aan prachtbaard.

Meteen daarna mag Koert de Beuf, “waarnemer Europese liberale partijen”, een jonge man in een keurig streepjespak, op beschaafde toon prachtbaard gelijk geven. De collaboratie tussen de Goede Mensen in Europa en de Goede Mensen in het Midden-Oosten zal nog eens tot nóg prachtiger resultaten leiden dan nu al.
Koert de Beuf:

“Ik vind dit bijzonder zorgwekkend. Ik denk dat iedereen in Egypte op dit moment voelt dat kritiek geven moeilijk is en voor een land dat zegt weer op weg te zijn naar een democratie en die een democratische grondwet aan het schijven is dat natuurlijk absoluut niet het juiste klimaat om dat te doen.”

De Beuf wordt niet tegengesproken. Niemand zegt dat de “Europese liberale partijen” net als Obama trouwens, wel héél erg snel zijn met die eis van democratie. Morsi heeft een vol jaar gehad om de democratie te ondermijnen. De militairen zijn pas sinds begin juli dit jaar aan de macht, dat is iets meer dan drie maanden.

Sander van Hoorn:

“Een ander geluid is er nauwelijks meer op televisie. Want  het leger sloot de kanalen die op de hand zijn van de Moslimbroederschap. En op die kanalen is nog altijd alleen maar dit te zien . . . .”

Waarna “sneeuw” op een tv-scherm volgt.

Dit heeft dus niks met journalistiek te maken, dit is activisme van snotneuzen, van  nitwits, van minder dan kwart-intellectuelen en past volledig in de opvoeding in islamofilie en Israëlhaat die het NON-journaal aan de Nederlandse bevolking denkt te moeten geven.

Maar er is nog een ander element, want ik begon dit stuk met erop te wijzen dat voorafgaande aan de “reportage” over Egypte het NON-journaal een item over Libië had, waarin duidelijk wordt wat Egypte te wachten had gestaan wanneer Morsi aan de macht zou zijn gebleven: namelijk datgene wat ook in Libië –  en Syrië! – is gebeurd. Als Morsi zijn macht had kunnen consolideren, zouden Hamas en al-Qaeda en al die verdere terreurgroepen in Egypte zijn opgekomen en het land richting anarchie en oorlog met Israël hebben geleid. Maar even zo vrolijk was Van Hoorns bijdrage een pleidooi om Morsi en de Moslimbroederschap weer vrij spel te geven. En blijkbaar heeft geen van de top-intellecten op de redactie van het NON-journaal de onverzoenlijke tegenspraak tussen het Libië-item en het Egypte-item gesignaleerd.

Sander van Hoorn is trouwens keurig geportretteerd door Franklin ter Horst onder de titel: “Hoe NOS medewerker Sander van Hoorn het nieuws manipuleert”.

____________________________________

Door:

Martien Pennings

(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islamofilie, Krankzinnigheid, Links verleden, mainstream-media, nieuw fascisme, NOS, Socialisten. Bookmark de permalink .

13 reacties op NOS-journaal: islamofilie, incompetentie en ”journalistiek” activisme

 1. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Martien, jouw juiste weergave, analyse en “evaluatie” van genoemde “nieuws”berichten en hun
  vertolkers stemmen precies overeen met de mijne – hoe zou dat nou toch komen!?

  Niog even en op het NON-journaal is men niet ver meer verwijderd van Goebbels’ “Ministerie van Propaganda” en de dagelijkse Orwells “Two minutes hate” for all, .

  “Two Minutes Hate, from George Orwell’s novel Nineteen Eighty-Four, is a daily period in which Party members of the society of Oceania must watch a film depicting the Party’s enemies (notably Emmanuel Goldstein and his followers) and express their hatred for them.”

  Like

 2. catherine zegt:

  Ik zei meteen: Kijk hoe vriendelijk en gezellig Sander van Hoorn wil overkomen bij de fundamentalist die heel wat intelligenter is dan die westerse nitwit. De totale onderschatting van de westerse media van de fundamentalistische samenzwering zegt meer over de eerste dan de laatste. Wat verwacht je als de boodschap die je uitzendt: Pak me, pak me” is?

  Like

 3. Jean zegt:

  Martien,
  Wees er maar van overtuigd dat het die lafaards en verraders van eigen cultuur en beschaving zwaar zal aangerekend worden, die dag is niet meer veraf, veel van die soepjurken en kopvoddenwijven zullen nog op blote voeten trachten te vluchten idem dito de lafaards en verraders onder eigen volk. Voor die laatste groep is er totaal geen vergeving mogelijk zij zullen het voor 100% betalen.
  Het lijstje wordt lang want ALLE groene en rode ratten komen er op voor in Vlaanderen aangevuld met cd&v, vld en nva en in Nederland met d66 en soortgenoten.
  Volgens Gerald Celente zou dat 2016 worden maar m.i., uitgaande van het kokend bloed bij veel landgenoten, zal dat sneller gaan plaatsvinden.
  Ik moet eerlijk bekennen, alhoewel ik tegen elke vorm van geweld ben, dat ik nu al geniet van dat moment dat we die lafaards en verraders van eigen volk te grazen nemen.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Je hebt gelijk beste Martien Pennings, daar om ben ik voor dat de Poeblieke omroep 1,2,en 3 opgedoekt wordt.Tussen tweehaakjes, er waren veel meer mensen bij de Koekamp gekomen bij de PVV dag van Wilders, als dit keer in de Malie veld. Toen stonden de mensen als sardinen in een blik, in de Malieveld echter kunnen mensen gemoedelijk heen en weer bewegen.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Och ja, het oude bekende patroon is gewoon weer in volle glorie aanwezig: De Islam is vredelievend, dús de moslimbroederschap en daarmee Morsi is oké; “democratisch gekozen,”(althans, op het oog) en de Arabische Lente was in aantocht. Plaatje compleet! En dat het leger die schijnbare idylle meende te moeten verstoren verklaar je dan maar weer met de stelling, dat militaire staatsgrepen nóóit goed zijn. Nou, ideaal zijn ze zeker nooit, maar juist daarom valt natuurlijk te beredeneren, dat ze soms noodgedwongen plaatsvinden, om erger te voorkomen. Zoals hier, waar die lieve Moslimbroederschap fijn bezig was, in rap tempo de Sharia in te voeren. Alleen, kom daar eerlijk voor uit en het hele kaartenhuis omtrent de situatie in het Midden-Oosten en het sprookje van de-Palestijn-als-slachtoffer stort in elkaar. Dus arrangeert het NON-journaal maar aangrijpende interviews met bevlogen activisten op afgelegen parkeerplaatsen. Met succes, want de kijkers trappen er natuurlijk prompt weer in.
  Die kijkers zouden alleen, met enig nadenken, wat meer oog moeten krijgen voor het feit, dat elk verhaal niet één maar twéé kanten heeft.
  En, daaruit voortvloeiend, wat nu werkelijk in deze situatie de positie van Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten is.
  Democratie, zou men denken, was de westerling toch altijd zo heilig?
  OF de MSM moeten er nu eens recht voor uitkomen, dat Islam in deze tijd belangrijker is dan Democratie. -Maar dàt is iets, wat ik ze tot nog toe toch niet (openlijk) heb horen zeggen.
  Logisch, want als dat formeel erkend werd gingen er wellicht wel wat meer ogen open!

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Ach gut, de RODE GUTMENSCH van Hoorn en Steenhuizen. Tja, dan weet ik al hoe het afloopt, namelijk alle HAATJURKEN zijn lievvvvvv! En wij, europese burgers zijn er schuld aan, precies het motto van den LINKSE KERK: WEG MET ONS! En snotverdomme, deze RODE PROPAGANDA moeten WIJ betalen- KOTS! Maar deze RODE en GROEN-LINKSE idioten hoor je geen enkele KRITISCHE NOOT KRAKEN over de communistische EUSSR! Kijk, zo kennen we deze hypocrieten weer!

  Like

 7. Luchtpint zegt:

  @ EJ

  Hier nog iets interessant om immigratiebeleid mee te bekritiseren. Wie heeft er in godsnaam Somaliërs nodig ?

  http://frontpagemag.com/2013/dgreenfield/world-health-organization-1-in-3-somalis-are-insane/

  door Daniel Greenfield

  Like

 8. lucky9 zegt:

  Overal waar islamofilie zich manifesteert zijn leugen, vervalsing en bedrog nooit ver weg. Ze gaan samen als 2 handen op 1 buik

  Like

 9. Anneke zegt:

  Hoe meer de duisternis in het nauw wordt gedreven….Hoe gekker de volgelingen worden. Ze voelen dat de tijd met de seconde korter en korter wordt!!! De gedroomde NWO is dan wel ver op weg…máár is officieel nog niet actief. “Oké, wèl hyperactief achter de schermen, in alle panische haast”. Die droom moet dus nog vervuld worden; of dit zal gebeuren ??? Dáár heb ‘k heel grote vraagtekens bij. Ben blij dat ‘k vijfendertig jaar geleden niet heb gekozen voor het journalistieke vak. Hoef nu (onder druk van m’n werkgever) géén leugen kletspraat rond te strooien!!!

  Like

 10. maria zegt:

  Eigenlijk niks aan toe te voegen, behalve mijn walging voor die verliefde blik van Sander voor die baardaap, van wie wij allemaal weten dat ie graag de strot afsnijdt van iedereen die niet de ‘pure’ islam aanhangt. Maar ja de islam wordt weer eens “aangevallen” dus hebben ze weer een alibi om als beesten tekeer te gaan. Op die achterbank had een Koptische christen moeten zitten, want die worden pas echt vervolgd!

  Like

 11. George Orwell: “Journalistiek is publiceren wat iemand anders niet gepubliceerd wil zien. Al het andere is public relations.”
  Ergo: De ECHTE journalisten zijn dus WIJ!

  Like

 12. Pingback: Gerolf Annemans laat kansen liggen bij Ivan de Vadder | E.J. Bron

 13. Pingback: Sander van Hoorn (NOS-journaal) verzorgt een nieuw dieptepunt in Israël demonisering | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s