Rusland: gearresteerde Greenpeace-activisten aangeklaagd voor drugsbezit

Screenshot_18

Daar komt de Greenpeace-organisatie van een koude kermis thuis! En we weten allemaal ook al zonder de zichtbare bewijzen dat het waar is dat drugs bij het dagelijks leven van de meeste Greenpeace-activisten horen. Ze waren gewoon zo stom om hun harddrugs naar Rusland mee te nemen. Daarmee geven ze de Russische politie de beste argumenten in handen. Maar uiteraard kunnen verslaafden het niet stellen zonder hun dagelijkse dosis – ook niet tijdens een actie in Rusland.  

De situatie van de in Rusland gearresteerde Greenpeace-activisten is nog eens dramatisch verscherpt. De Russische autoriteiten melden dat er aan boord van het Greenpeace-schip “Arctic Sunrise” drugs en andere illegale goederen ontdekt werden. Dit deelden onderzoekers woensdag in Moskou mee. De “Arctic Sunrise” werd op 19 september in het noordpoolgebied opgebracht en de Greenpeace-activisten werden wegens “piraterij” gearresteerd.

Der Spiegel” – die zich belachelijk maakt door de domme “samenzweringstheorie” van de Greenpeacers te herhalen. Iedereen, die iemand gekend heeft die bij Greenpeace hoorde, weet dat ze constant vol drugs zitten. Ook Ook de lezers van “Der Spiegel” weten dat. Deze methode is eenvoudig en zo effectief!

Eigenlijk zouden veel andere landen deze geniale zet van de Russen kunnen herhalen om de ongewenste links-activistische reltoeristen aan banden te leggen: Erdoğan, Israël, zij allemaal kunnen dit nadoen: als er een paar links-extremisten uit het Westen komen om bij hen politiek onrust te stoken, zou men ze automatisch op drugs moeten testen.

Bron:
http://www.kybeline.com/2013/10/11/russland-festgenommene-greenpeace-aktivisten-unter-anklage-des-drogenbesitzes/
Auteur: Kybeline

Vertaald en bewerkt uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Groenen, Linkse Kerk, Milieu, Rusland, Socialisten. Bookmark de permalink .

17 reacties op Rusland: gearresteerde Greenpeace-activisten aangeklaagd voor drugsbezit

 1. Q zegt:

  Nou ik vind het hartstikke dat die greenpiece lui daar achter tralies zitten hoor. Voor mij mogen ze een paar jaar naar een werkkamp.

  Maar over dat drugs verhaal heb ik nog niet alles gehoord wat er te horen viel volgens mij. Luister.
  Op zeeschepen is altijd iemand aanwezig die toch wat meer van EHBO weet als de gemiddelde BHVer. Zijn er meer mensen als gemiddeld aan boord dan is er vaak zelfs een echte medic aan boord, iemand die dat als hoofdtaak heeft dus. Aan boord van de arctic sunrise was zelfs een arts.

  Voor zover ik begrepen heb gaat het in dit geval om morfine wat is gevonden.

  Het is helemaal niet ongebruikelijk dat op zeeschepen morfine in de ziekenboeg aanwezig is. Dat heeft er mee te maken dat aan boord ook ongevallen kunnen gebeuren en je dan niet even 112 kunt bellen waarna er binnen het kwartier een kwartier een ambulance is.

  Zelf ook wel eens meegemaakt
  dat een collega zijn rechterarm (boven en onder) compleet verbrijzeld had. Gebeurde ’s nachts nog geen 200 Km ten noorden van Den Helder, dan duurt het ongeveer 2,5 uur voordat de helicopter er is.
  Dan ben je toch blij als er krachtige pijnstillers aan boord zijn lijkt me. Was een maf gezicht want hij werd er heel lacherig van.

  Dus ik ben wel benieuwd hoe het nou precies zit met die drugs.
  Als een matroos een zakje wiet onder zijn hoofdkussen had dan zit ‘ie fout.
  Dat er morfine aan boord was dat zegt me niets.

  Like

  • Petrossa zegt:

   er waren ook poppy straws, en die gebruik je alleen om lekker op te roken hebben als bijkomend voordeel dat honden die niet neuzen.

   Like

   • dgneree zegt:

    poppy straws zijn gewoon de gedroogde zaadbollen van de papaver. Niks met opium te maken. Worden veel in droogboeketten gebruikt. Herfststukjes en zo.

    Like

   • Petrossa zegt:

    zijn wettelijk verboden in rusland. ’s Lands wijs ’s lands eer. vette pech voor de terroristen

    Like

  • Tiny zegt:

   Dat klopt wel. In de ziekenboeg is aan boord morfine aanwezig. Dit moet echter achter slot en grendel en alleen de arts, en als die niet aan boord is, de EHBO’er die er voor aangenomen is kan en mag die kast met medicijnen openen. Bovendien moet er een logboek bijgehouden worden met de hoeveelheid die bij vertrek aanwezig was en wat en hoeveel waarvoor is gebruikt. Met data, uurtijden en namen van degene die het heeft gegeven en die het heeft ontvangen. Met handtekeningen de verantwoordelijke persoon en de kapitein. Zo eenvoudig is het allemaal niet. Als de boekhouding niet klopt, zijn ze ook het haasje.

   Like

 2. felix zegt:

  Ik heb in de buurt een gast wonen die zijn deur bestickerd heeft met AFA stickers Anti PVV en Legalisering van wiet stickers. Er had natuurlijk makkelijk nog een Greenpeace sticker bijgekund. Waarom niet? Weet iemand iets over de oprichting van een nieuwe linkse partij (lijst 10) ?

  Like

 3. Republikein zegt:

  Doorgestoken kaart!

  Like

 4. maria zegt:

  De russen zijn gewoon kwaad over de zaak Borodin en het hysterische homo-gewauwel vanuit NL. (wat de positie van homo’s in Rusland niet echt heeft verbeterd) Ineens was er iets mis met Nederlandse zuivel en Nederlandse bloemen jaja… Ze hebben wel vaker landen geboycot die iets deden wat hen onwelgevallig was, dus heel serieus zou ik deze beschuldiging niet perse nemen. Dat neemt niet weg dat die Greenpeace-gekkies zichzelf goed in de nesten hebben gewerkt. En Poetin laat nu eenmaal niet met zich sollen. Dat hadden ze eerder moeten bedenken!

  Like

 5. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Wat een onzin, dat verhaal over die drugs.
  Achter de integriteit van politie en justitie in Rusland moet toch een groot vraagteken gezet worden.
  Zo gaat de overheid aldaar toch ook met dissidenten om, of is “men” dat vergeten!?
  Het getuigt van enige onnozelheid – of enige kwade trouw? -, om, daar men ’t niet zo op heeft men “groene activisten”, zal ik maar zeggen, die “bewijzen” van de Russische overheid voor zoete koek te slikken.

  Like

  • Tiny zegt:

   Dissidenten? je zou je eens in zeerecht moeten verdiepen en speciaal betreffende booreilanden/-platforms.
   Ik zou de GP’ers in dit geval niet bepaald dissidenten willen noemen en ook geen actievoerders.

   En voor wat betreft de zaak Borodin. De enige juiste manier was geweest hem en de hele familie ’s avonds nog te laten vertrekken als zijnde ongewenst in Nederland. Dat is het enige recht dat de Nederlandse Staat bij diplomaten uit andere landen heeft. En als geen vliegtuig meer beschikbaar was, naar de Russische ambassade, opgehaald door het personeel van de ambassade en de andere dag vertrekken.

   De gevolgen van het auto ongeval en de kindermishandeling (???) hadden dan via de ambassade afgewikkeld kunnen worden. Straffen doen de Russen dan zelf wel en meestal wel goed ook.

   Like

 6. luckybee zegt:

  Mij is dat alles worst ik maak me veel meer zorgen om de isamicering van Europa.

  Like

 7. henk schroemges zegt:

  Wat betreft die groenen en groentjesbootjes krijg ik dezelfde nijging als t.a.v. die piraten-terroristen in Oost-Afrika. Dat is: lekschieten of overvaren en niks gezien hebben. Het enige effectieve waarvoor die lui volle onderbroeken krijgen. Opgelost is die zaak dan.

  Like

 8. dgneree zegt:

  Petrossa, ik ben geen verdediger van Greenpeace, maar het schip voer in internationale wateren, dus de Russische wetgeving is daar niet van toepassing. Bovendien: gedroogde papaverbollen hebben net zo veel met drugs te maken als maanzaadbrood (maanzaad = papaverzaad).

  Om mee te gaan schreeuwen dat de GPers drugsgebruikers waren vanwege die bollen doet niemand goed, en speelt alleen Putin in de kaart.
  Frans Timmermans heeft toch al bijna geen tong meer over door het likken van de schoenen van iedere machthebber die zich aandient.

  Like

  • Petrossa zegt:

   I ze zijn aangehouden wegens het in gevaar brengen van een Russisch boorplatform ondanks diverse waarschuwingen gewoon mensen afgezet op platform.. Dat mag niet, ongeacht welke wateren je zit.

   Like

 9. dgneree zegt:

  Over maanzaad gesproken: ik kan me de laatste keer niet herinneren dat ik maanzaadbolletjes gegeten heb. Laat staan nog warm van de oven met een likje smeltende roomboter. hmm…

  Like

 10. Jan zegt:

  Patrick Moore vertelt hoe communisten de milieubeweging infiltreerden en de organisatie gebruiken om klassenoorlog te voeren.

  Patrick Moore werkte ook mee aan de Great Global Warming Swindle

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s