Armenhuis Europa: miljoenen mensen hebben geen geld voor levensmiddelen

Screenshot_1

De financiële crisis heeft dramatische gevolgen voor de hele Europese bevolking. De levenssituatie is in alle onderzochte landen verslechterd, 120 miljoen mensen worden door armoede bedreigd. Ook in Duitsland neemt het aantal mensen in nood toe.

Wat is er toch van Europa geworden?

De armen worden steeds armer, grote delen van de middenklasse glijden af in de armoede en de werkloosheid bij jongeren en ouderen neemt toe. Deze drie aspecten heeft de Internationale Federatie van de Rode Kruis- en Rode Halvemaan verenigingen (IFRC) als gevolgen van de financiële crisis vastgesteld. Voor de studie werden 42 landelijke organisaties ondervraagd.

De afgelopen 3 jaar steeg het aantal mensen in 22 Europese landen dat van levensmiddelen moet worden voorzien met 75%. 43 miljoen mensen kunnen zich geen eten meer permitteren, 120 miljoen worden door armoede bedreigd, aldus de studie. Bovendien stijgen de kosten voor levensonderhoud sneller dan de lonen, vooral voor eten en energie. In Spanje bijvoorbeeld, dat bijzonder hard wordt getroffen door de gevolgen, zijn de stroomprijzen in 2012 met een ongelooflijke 50% gestegen.

De jeugdwerkloosheid is in veel landen alarmerend, een vierde deel van de onderzochte landen laten hierover catastrofale statistieken zien. In Griekenland is het jeugdwerkloosheidscijfer van 22,1% (2008) naar 55,3% (2012) gestegen. Maar ook 50- tot 64-jarigen worden sneller werkloos: van de in totaal 2,8 miljoen werklozen in het jaar 2008 naar 4,6 miljoen in het jaar 2012.

De nationale Rode Kruis organisaties op de Balkan, maar ook in Frankrijk, Italië en Portugal, berichten van een nieuwe groep mensen die om hulp moet vragen: werkende gezinnen, die aan het einde van de maand geen eten meer kunnen kopen. Veel middenklasse gezinnen leven van dag tot dag en hebben niet de mogelijkheid iets te sparen. Bovendien neemt het aantal mensen dat tot de middenklasse behoort af. In 2008 behoorde in Roemenië 20% tot de middenklasse, nu is dat nog maar 10%. Datzelfde geldt voor Kroatië en Servië.

In Duitsland zijn de gevolgen van de financiële crisis ook te merken. Een Bertelsmann-onderzoek uit 2012 laat zien, dat de middenklasse van 65% in het jaar 1997 naar 58% in het jaar 2012 is gekrompen. 5,5 miljoen Duitsers hebben hun middenklasserstatus verloren en behoren nu tot diegenen die minder verdienen. In dezelfde periode werden een half miljoen Duitsers grootverdiener.

Het Duitse Rode Kruis heeft nog een waarneming gedaan: 45% van de arbeidscontracten die in Duitsland sinds 2008 werden afgesloten, zijn zogenaamde mini-jobs – heel vaak zonder een of andere sociale verzekering. Een vierde deel van de werkende Duitsers verdient een laag loon en het aantal van diegenen die met hun werk niet meer in hun levensonderhoud kunnen voorzien, stijgt constant. In augustus 2012 moesten bijna 600.000 Duitsers ondanks een sociale verzekering om extra hulp vragen en 1,22 miljoen Duitsers kunnen niet leven van hun baan alleen. Dat alles in een land, dat er niet om bekend staat bijzonder hard door de crisis getroffen te zijn. Ook, omdat het slechts een van de vijf landen met meer werkenden dan voor de crisis is.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/11/armenhaus-europa-millionen-menschen-haben-kein-geld-fuer-lebenmittel/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Eurocrisis, Europa, EUSSR, Overheid, politici, Rotzakken. Bookmark de permalink .

16 reacties op Armenhuis Europa: miljoenen mensen hebben geen geld voor levensmiddelen

 1. Pingback: HET GROOTSTE (VOLKSOPLICHTERS) WOORD VOOR ROVEN IS “BEZUINIGINGEN” | eunmask

 2. hirihiri123 zegt:

  De EU haalt er nietsnutten bij, uit landen waar de koeien heilig zijn, waar varkens “onrein “zijn, waar ze honden vreten etc.etc. en daar MOET EUROPA aan mee doen ! Echt waar……………moet van die Brusselse kliek.

  Zolang wij alles maar slikken en vanaf achter onze pc commentaren leveren, blijft het doorgaan.
  Wij moeten de straat op met zijn allen, maar ja……………Geert Wilders kreeg maar 3000 man op de been.En op zijn kop van die gluiperd Peggold.
  En Balkvanellende sprak over “normen en waarden “!!!!!
  Over een jaar of 5 ALLEMAAL aan de voedselbonnen, benzinebonnen, sigaretten/shag bonnen en 1 keer per week een banaan Of een ei…………..

  Like

 3. henk schroemges zegt:

  Zodra de Europese burger die algemene armoede en uitbuiting cq zwendel daadwerkelijk aan den lijve zal ondervinden en wel bij meer dan 55% van de totale bevolking is men pas klaar voor een totale opstand tegen deze uitbuiting en oplichting. Vanaf dat moment is men niet meer ver af van een revolutie of totale volksopstand tegen de onderdrukkers en leugenaars.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Waar om moeten de PvdA zo veel milliarden geld naar MO en Afrka sturen, inplaats van de Mensen in Europa te helpen?Zijn Arabieren betere mensen als Europeaners?

  Like

 5. Jean zegt:

  Om redding te brengen moeten we eerst die misdadigers van dat EU gedrocht moeten oppakken en voor een internationale rechtbank slepen, ze alles afnemen wat ze bij mekaar gestolen hebben en ze dan ophangen.
  Dat de grenzen waterdicht gesloten moeten worden zodat er geen enkele Afrikaan er nog door kan is de logica zelve.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Ziedaar beste mede-reageerders de “zegeningen”, van het GEDROCHT EU, met de RODE BOJAREN van Rompuy, Barosso, Verrotstad en Schulz aan het roer. Deze vuile criminele NAZI BEWEGING- want feitelijk volgt de EU hetzelfde spoor als Adolf Hitler- heeft lak aan de inwoners van Europa. Wij mogen verekken als het aan deze vuile Nazi’s ligt. En dan nota bene in Nederland zelf, een verradersakkoord,met het heilloze PvdA/VVD rampenkabinet, door medewerking van de zich als HOER opwerpende D66 kaste, en de hypocrieten van de CU en de SGP. Zo mag dit volslagen eurofiel- en islamofiel kabinet doorgaan met waar ze goed in zijn HET SLOPEN VAN NEDERLAND. Democratie? Bij ons? Whoehahahahahahaha!

  Like

  • koddebeier zegt:

   Ja, Tom, van een smeerlap als die pechtold had ik niet anders verwacht, maar jammer genoeg blijken ‘de mannenbroeders’ ook een stelletje smerige hypocrieten net als de zgn. christen van christen unie…voor tien zilverlingen verraden ze het Nederlandse Volk.
   De huichelaars !! En dat noemt zich Christen ?? Ze zijn alleen christen als ze met hun uitgestreken muilen in de kerk zitten, Bah !!!

   Like

 7. felix zegt:

  Wie helpt deze arme mensen? Zeker niet de linksdaaiende georiënteerde medemens. Hun focus ligt alleen op de “arme vluchtelingen uit noord- Afrika. Of de vluchtelingen uit Syrië die het zo nodig hebben om per snelheidstrein vervoerd, opgenomen te worden in ons land”. En wie betaalt dit? juist.

  Like

 8. Pingback: Het grootste (volksoplichters) woord voor roven is “bezuinigen” | E.J. Bron

 9. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  We kunnen niet langer treuzelen. De situatie is kritiek. Ontmasker het Wahhabisme als trinitarisch: drie Eenheden; Eenheid van Heerschappij, Eenheid van Aanbidding, Eenheid van Namen en Eigenschappen. Uit de ontmaskering van het Wahhabisme volgt dat Saoedi-Arabië zich aan mij, de ontmaskeraar, moet onderwerpen op straffe van eeuwige hel en verdoemenis.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Zo, dat hebben we ook weer gehad. Maar dat ik er nou wijzer van geworden ben…
  NEE.

  Like

 11. Tiny zegt:

  @ required, valt weinig aan te snappen. Je ziet het direct, of je moest stekeblind zijn.

  Like

 12. Pingback: Einde van de civilisatie: Europeanen worden weer holbewoners | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s