Het grootste (volksoplichters) woord voor roven is “bezuinigen”

Screenshot_6

(Door: realpredictor)

Hoe komt het eigenlijk dat bijna het hele Nederlandse volk de betekenis van het woord “bezuiniging” niet begrijpt. De betekenis is: ”besparen en minder uitgeven“. Dit woord wordt door onze corrupte regeringen al jaren gebruikt om het volk zand in de ogen te strooien, met het doel om dit volk  financieel kaal te plukken! Dit woord heeft dus geen enkele relatie tot de werkelijke betekenis ervan. Integendeel!

In Nederland betekenen “bezuinigingsplannen” in feite “roofplannen“! Hoe komt het dat het realiseren van deze roofplannen, jaar in en jaar uit, zonder enig protest wordt geaccepteerd? Als er iemand bij u aan de deur komt en zegt dat hij u geld kan besparen, maar dat u daarvoor elke maand het grootse deel van uw salaris moet afgeven, dan zegt u toch ook dat hij moet “oprotten”?  Waarom zegt u dit dan niet tegen uw regering???

Screenshot_7

Waarom betaalt u zonder protest miljarden aan alle corrupte, zogenaamde “noodlijdende” landen, niet alleen in Europa maar in de hele wereld (onder het smoesje van ontwikkelingsgeld)? Waarom betaalt u miljoenen aan gelukzoekers die in uw land, zonder uw toestemming, gastvrij worden binnengehaald en waarvan een groot deel “als dank” uw juweliers overvalt, uw ouderen berooft, uw dochters lastig valt en verkracht en uw zoons met groepen doodschopt?

Waarom protesteert u niet als u ziet dat met uw geld wildvreemden, zoals Bulgaren, tienduizenden euro’s in hun handen worden gedrukt, zonder dat zij hier zelfs wonen?:

 

Waarom laat u zich in hemelsnaam door alle bovengenoemde “bezuinigingsmaatregelen” zonder één enkel protest lijdzaam naar de voedselbank leiden?

Ik zie het woord “bezuinigingsplannen“, zoals dit in Nederland wordt gebruikt, als:  ”beroven, oplichten, uitpersen, bedonderen en naar de slachtbank leiden”.

Is dit Nederlandse volk nu zo ‘sociaal’ dat zij zichzelf en haar nageslacht opoffert of is het gewoon pure domheid?

Kunt u mij dit a.u.b. uitleggen?

Door:
realpredictor

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

37 reacties op Het grootste (volksoplichters) woord voor roven is “bezuinigen”

 1. Martha N zegt:

  Ja, realpredictor… U hebt gelijk…Mag ik zeggen: Heel goed..!
  De regering begrijpt het woord bezuinigen niet!
  De Burger ook niet..?
  Bezuinigen voor de burger met zijn portemonnee wil zeggen: ik heb 100 euro, meer kan ik niet uitgeven… anderen lenen bij de bank naar gelang hun (z.g) inkomen…
  Onze regering geeft geld uit, dat er niet (meer) is, en als er wat is, wordt het uitgegeven aan doelen waarvoor het NIET afgedragen is… ja, ja we kunnen uren doorgaan, maar je hebt absoluut gelijk…
  Soms raak ik zelf in de war…
  Zo gaat het al jaren…

  Like

 2. Tom Hendrix. zegt:

  Inderdaad realpredictor, en zelfs het woord bezuinigen is EEN GROTE LEUGEN! Ze doen de LASTEN VERZWAREN VOOR BURGER EN BEDRIJFSLEVEN! Dat doen de wezenloze Rutte en Samzwam. Het is een SLOOPKABINET!

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Ze zouden door een volkstribunaal berecht moeten worden !!

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Ik hoor in mijn omgeving ook regelmatig personen zeggen dat we moeten ‘bezuinigen’.
  Ze zijn compleet gehersenspoeld en roepen alles wat ze horen, na.

  Net gekeken naar ‘Een vandaag’ en het volk vindt het ‘herfstakkoord’ (mooi woord hè?) weer prima hoor.
  Ik had gehoopt dat minstens 90 % van de bevolking het nu helemaal zat zou zijn, maar nee hoor!
  Het linkse ‘nieuws’ beweert momenteel dat ‘men’ uitermate tevreden is.

  Ik plaatste onderstaande reactie al eerder, maar bij deze nog een keer:

  “Inmiddels vloeit de leugenstroom weer op volle toeren, want volgens diverse linkse media gaan we er allemaal volgend jaar op vooruit!
  Wat ze er niet bij vertellen, is dat die (uiterst minieme) ‘vooruitgang’ alleen geldt ten opzichte van de eerdere plannen.
  De juiste omschijving behoort dus te zijn dat we er IETSIEPIETSIE MINDER OP ACHTERUIT GAAN DAN OORSPRONKELIJK DOOR DE ROVERSBENDE GEPLAND WAS.
  Bovendien ligt het er dik bovenop, dat er door Rutje en Sammie aan de veilingmeester en aan de beide geloofsfanaten allerlei extra toezeggingen zijn gedaan, waarvan uiteraard geen letter naar buiten komt.
  Kortom: opnieuw heeft Rutje de meest elementaire beginselen van democratie aan zijn achterste gelapt.”

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Aan allen: heb ’t al vaker op dit blog geparkeerd(ja, ook op eunmask) en doe ’t nog maar een keer, want los van het feit dat realpredictor het hier in een iets andere vorm parkeert, komt hier de tekst zoals ik het vorig jaar elders op internet vond.
  Bezuinigen = minder geld uitgeven.
  Bezuinigen is dus niet: de burger meer geld vragen, lees: zijn lasten verzwaren.
  Dát bezuinigen noemen is in feite de boel belazeren, het is misleiding en het is bovendien
  propaganda. Regering en propaganda moeten elkaar aanvullen*.
  Dat was tussen 1933 en 1945 gemeengoed. Alle politici van deze wereld, Rutte en consorten incluis weten dat ook en buiten het ten volle uit, al jarenlang.
  Het werkt want hele volksstammen zijn als blinde paarden in dat nieuwe begrotingsaccoord getrapt. Zie mijn comment op de draad “Wat halen D66, SGP en CU, etc”.
  Hier is die toespraak: http://tinyurl.com/6v4z43c
  LET OP! Wat na de quote over regering en propaganda wordt gezegd is hier NIET
  aan de orde.

  Like

 6. dgneree zegt:

  Er is een grootscheepse diefstal bezig in heel europa en het gevolg zal zijn, dat Europa straatarm zal worden en optrekt naar de ellende en armoe die heerste in de EUSSR.
  De middenstand wordt vernietigd. Blijft over een enorm rijke (en kleine) toplaag en een enorme massa paupers. Onderwijs vernietigd en ook de mogelijkheid om iets voor jezelf te beginnen. Voor je begonnen bent, heb je al zoveel kosten en verplichtingen, dat het vrijwel onmogelijk is om de opgeworpen drempel te nemen.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Aanvulling van 19:40, bewijs geleverd: meer dan de helft van alle simpele zielen heeft de Haagse propaganda inzake dat “begrotingsaccoord”, lees: graaien in de portemonnee van anderen voor zoete koek geslikt.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21969418/___Kiezers_voor_akkoord___.html

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Ja dat was mij ook al opgevallen.
   HOE IS HET TOCH IN VREDESNAAM MOGELIJK?
   Hoe kom je nu uit de ellende met zulke sukkels?!

   Like

   • Jade zegt:

    De reacties op dit artikel spreken echter boekdelen.
    Zomaar iets uit een willekeurige reactie geplukt:
    “De teloorgang is nu definitief in gang gezet.
    De jeugd is de toekomst maar dit valt ze niet meer
    uit te leggen. Historisch moment.”

    Like

 8. Q zegt:

  Een woord in zichzelf is nooit een leugen.
  NIEUWSPRAAK wil zeggen dat het keer op keer in een andere betekenis uitspreken ervan de mensen laat geloven dat het die betekenis ook heeft.
  Als je dat eenmaal is opgevallen dan zie je veel meer voorbeelden ervan. Schrikbarend veel zelfs.

  Lees dat boek ! 1984
  Plotseling begrijp je dat wat die pedante kwast Pechtold deed een onvervalste uitzending was van de dagelijkse 2 minuten haat. Houd de manier waarop hij wegliep na het antwoord van Wilders maar voor ogen als u zulke mensen om u heen te woord moet staan.

  Like

 9. Joost Visser zegt:

  Bezuinigen is het juiste woord, alleen wordt het door facties anders geinterpreteerd. Het kabinet vindt dat bezuinigen inhoudt het verhogen van de lasten, zodat de burgers minder kunnen uitgeven (= bezuinigen). De burgers denken dat bezuinigen betekent dat de overheid minder uitgeeft, vergelijkbaar met hun eigen huishoudboekje. In feite begrijpen de burgers en politici elkaar niet omdat nieuwspraak noal tijd en druk nodig heeft om algemeen bekend te worden.

  Like

 10. bigljohn zegt:

  Ik keek vanavond naar het RTL4 nieuws. Niet dat je daar zo wijzer van wordt, maar men interviewde op straat burgers, en men vroeg wat ze dachten over het compromis wat werd gesloten met D66 aangaande de nieuwe bezuinigingen. Wat ik toen te horen kreeg van die burgers ! Het leek wel of ze gehersenspoeld waren naar oud communistisch Russisch model. Ja, zeiden ze allemaal stuk voor stuk; Dat bezuinigen is hard nodig, we moeten het er voor over hebben voor Nederland, en meer woorden van die strekking. Zou RTL4 nu alleen maar die rare reacties uitzenden en kritische geluiden eruit filteren ? Het zou zo maar goed kunnen dat dit de mening is van vele domme naieve Nederlanders. Als ze al vele jaren gehersenspoeld zijn door de MSM media, regering en lokale overheden, dan weten de meesten al niet beter meer. Als je maar lang genoeg een leugen blijft herhalen, en herhalen, en herhalen, dan zullen de mensen op een gegeven moment er in gaan geloven, en is ieder verzet gebroken !

  Like

 11. G.Deckzeijl. Ik denk dat u het iets verkeerd ziet (zoals zoveel Nederlanders overigens 😉
  In Nederland komt “bezuinigen” vooral neer op lastenverzwaring! Dus de Nederlanders worden hard geraakt door aanhoudende lastenverzwaringen, terwijl de overheidsuitgaven blijven stijgen.
  En juist nu in deze crisis (werkeloosheid, koopkrachtdaling, enz.) worden de kosten voor de gemiddelde Nederlander verhoogd (zorgpremie, energie, huren, accijnzen, BTW, enz.enz)! En dit is alleen gunstig voor de kapitalisten (verzekeringsbedrijven, farmaceutische industrie, oliemagnaten, etc. “Bezuinigingen” betekent hier dus “graaien van de armsten en spekken van de rijken!
  http://www.elsevier.nl/Economie/blogs/2013/8/In-Nederland-komt-bezuinigen-vooral-neer-op-lastenverzwaring-1334571W/

  Like

 12. Q, ik denk dat onze regeringen BEWUST hebben gekozen voor het woord “Bezuinigen” omdat ze bliksemsgoed weten dat dit (in tegenstelling tot Lastenverzwaring), een “kalmerende” uitwerking heeft op het volk! In feite worden zgn. bezuinigingen gecompenseerd door nieuwe (vaak hogere) lastenverzwaringen voor het volk! Met de rechterhand een broodje geven en met de linkerhand de hele portemonnee rollen!

  Like

 13. Auke zegt:

  Bezuinigen betekend inderdaad lastenverzwaringen. Niets meer en niets minder. Dit doet de overheid al zolang ik leef. Bij bestek ’81 in de tijd van van Agt heette het ook al bezuinigen. Dat men lastenverzwaringen bedoelde voor de mensen, was toen ook al niet echt bekend. Daarbij zijn de journalisten, meestal, links en hebben per definitie een hekel aan de middeninkomens die het meeste geld opbrengen. Men heeft het altijd over de allerarmsten e.d., maar over de mensen die het geld daadwerkelijk moeten opbrengen, de middeninkomens daar hoor je ze nooit over. De middeninkomens kunnen lastenverzwaringen wel betalen en de middeninkomens horen het ook te betalen, want de meeste burgers zijn bekrompen, dom en denken alleen maar aan geld verdienen. Tenminste zo komen de meeste journalisten op mij over. Daarbij wil men vaak ook nog eens hun gevoel van rechtvaardigheid aan de burger opdringen. Terwijl een goede journalist de feiten moet geven en ze duiden. Niets meer en niets minder. Wanneer de middeninkomens verarmen zal het land als zodanig verarmen en zal er minder geld te verdienen zijn voor de bedrijven. Lastenverzwaringen zijn nooit goed voor de bedrijven, zie maar naar de koopkrachtdalingen van de afgelopen 13 jaar.

  Like

  • fleckie zegt:

   de”TAILLE” en de “GABELLEN”, heetten de enorme balastingdruk, [en ANDERE VERPLICHTINGEN!]die de FRANSE MIDDENSTAND voor de FRANSE REVOLUTUE ] moest opbrengen aan de HOOGMACHTIGE HEREN, met als resultaat de FRANSE REVOLUTIE,[het lied de MARSEILLAISE was ontstaan in MARSEILLE, door de MARKTVROUWEN voornamelijk uit die stad,die het uitbuitsysteem, belasingen, etc. genaamd, meer dan beu waren, en zodoende OPTROKKEN! naar PARIJS. en och wat waren de BELASTINGHEFFERS toen uit hun hum, dat mocht niet, dat DE massa op hoger ontwikkeld peil kwam, want dan kwamen immers hun INKOMENS,en MACHTover de ‘PAUPERS’ zoals men ze noemden, in het gedrang! [en tegenwoordig kan men BIJNA? zeggen;'”DE GESCHIEDENIS HERHAALT ZICH?”

   Like

 14. luckybee zegt:

  Sinterklaas spelen is de lievelings hobby van de PvdA. Ze hebben ook een helehoop Sinterklaasjes,de Eerste was Den Uyl, die vrijgevig onze geld aan voor al negers uit de Antillen Surinam en Afrika uitdeel, zo dat in hun haven de rijke negers met hun yachten en villa’s kunnen pronken terwijl hun volk blijft hongeren.gevolgd door Jan Pronk, de de eztreme moslim rijk maakt zo dat ze onbegrenst Jihad kunnen voeren genoeg geld gekregen, om een Kalshnikov te kopen en een LPG.Dat alles met onze geld.En vergeet minister Plaumen niet, die ondenks dat wij moeten sparen, milliarden aan Afrika investeerd, tegen de armoede, maar zo te zien land het geld toch bij de brutalere en iedereen terroriserende Al Shabaab , Bokko Haram , en alle ander extreme islam verenigingen.Die oh zoooo vreedzaam zijn.
  De enige remedie hier tegen,Wilders en zijn PVV.Ze willen onze geld aan ons zelf spenderen.

  Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  @realpredictor, 12-10-2013, 23:07
  Wat heb ik in jouw beleving verkeerd zien, beste man..???? Zeg eens in alle eerlijkheid: denk je echt dat ik op m’n 65e niet in de gaten heb waar die UILEN in Den Haag mee bezig zijn?
  Want als dat zo is, heb je me echt onderschat. Nu al vergeten hoe ’t werkt met regering en propaganda?
  Lees m’n comment van 19:40 opnieuw: wat wil je nou verbeteren aan de zin die begint met:
  Bezuinigen is dus niet…

  Like

  • @ G. Deckzeijl, Je schreef: “Bezuinigen = minder geld uitgeven.” Dit geldt dus absoluut niet voor onze regering! Ze strooien met ONS geld alsof het pepernoten zijn!
   Je hebt wel gelijk wat betreft: “Bezuinigen is dus niet: de burger meer geld vragen, lees: zijn lasten verzwaren.” Alleen vragen doen ze niet eens het wordt ons gewoon door onze strot geduwd! Zover ons “democratisch” land!

   Like

 16. delamontagne zegt:

  Ik lees ,t artikel nu pas. Ook dat filmpje van “Gratis-geld-uit-NL”, kende ik niet. IK BARSTTE IN LACHEN UIT, typisch NL-sche bureaucratie.
  NU wil het toeval dat we enkele dagen terug beiden een brief van SVB (= AoW instantie ) kregen met de mededeling dat we ,t bedrag dat van onze (schamele AoW )werd ingehouden, met terugwerkende kracht vanaf juni 2011 alsnog betaald krijgen. DIT WAS n.l een van de z.g.n. bezuinigings-maatregelen van de heer Kamp. AoW-ers kregen een bepaald gedeelte van hun geld niet als ze in ,t buitenland wonen. MAAR NU KOMT ,T MOOIE:: mocht niet van Bruxelles, dus moet alsnog uitbetaald worden. De NL-staat verliest er nu nog meer op want er moet rente over betaald worden. ( buiten alle bureaucratie om, die ook geldverslindend is )de brief was uiteraard ook in het Frans gesteld [ geeft weer enkele ambtenaren werk !!!!!! ]
  Wat die toeslagen betreft:: Wij krijgen al sinds 2006 “ZORG-TOESLAG”. Hebben er geen recht op [ mischien een enkele Euro 5.- per mnd ] maar we krijgen b.v voor 2013 Euro 77.-per maand ( nu niet boos worden allemaal………..we moeten alles na enkele jaren weer terug-betalen, NU WEL ZONDER RENTE !!!!!. ) Hebben er paar jaar terug brieven overgeschreven naar instanties, getelefoneerd,, etc.etc. Alles zonder resultaat. Laten het nu maar zo en betalen na enkele jaren alles weer terug. PAS ALS JE ALS NL-ER IN BUITENLAND BENT GAAN WONEN, kom je er achter wat een verschrikkelijk bureaucratisch land het is………………..

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  Correctie van 10:43
  Zien moet gezien zijn.

  Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  Ik ga de tv aanzetten.Eens kijken wat voor nieuwe propaganda we nu weer voor de kiezen krijgen.
  http://programma.vpro.nl/buitenhof/afleveringen/buitenhof-13-oktober-jeroen-dijsselbloem—ernst-hirsch-ballin.html

  Like

 19. G.Deckzeijl zegt:

  Net een half uurtje Dijsselbloem in Buitenhof uitgezeten.
  Dat hele “paars-met-de-bijbel”- accoord(stond op voorpagina NRC) hangt van verwachtingen en aannames aan elkaar.
  Dat van die verwachtingen en aannames kwam uit de koker van Jeroentje D.
  Er is bv. de verwachting dat er 50.000 banen(1) bij komen. Interviewer P.J. Hagens prikte dat door door de cijferkennis van Dijsselbloem in twijfel te trekken. Bleef over: niet meer dan 5000 banen per jaar. Dijsselbloem wist ook nog te melden dat lastenverzwaring nodig is om meer banen te creëren. Daar zullen de werkgevers blij mee zijn.
  Dijsselbloem noemt de onderhandelingsconstructie van de afgelopen 10 dagen met D66, CU en SGP “bestuursvernieuwing en hij noemde die drie partijen zijn meestgeliefde oppositiepartijen. Hij zal weer met ze gaan onderhandelen als de gelegenheid zich opnieuw voordoet, maar bekelmtoonde dat het niet zoals met Rutte I om een gedoogkabinet gaat.
  Blijf ik me toch afvragen dat als je de meerderheid hebt, je toch de oppositie nodig hebt om zaken voor elkaar te krijgen. Want als het niet lukt kun je toch je verlies nemen en overgaan tot de orde van de dag?
  Dijsselbloem kreeg uit Franse hoek(ben ff de naam van de persoon kwijt) het verwijt dat hij niet op de IMF-vrgadering aanwezig was en dat de baan voorzitter van de Eurogroep nu eindelijk een volledige baan diende te worden. Wat dat laatste betreft heeft Jeroentje D. een intrigant* als leermeester! *>> http://tinyurl.com/dxucmvt
  1) de politiek gaat NIET over banen, Dijsselbloem, politiek gaat over de collectieve sector!
  Luister maar eens naar deze helaas te vroeg overleden specialist:
  http://tinyurl.com/n55d5zr

  Like

 20. G.Deckzeijl zegt:

  Correctie: bekelmtoonde moet beklemtoonde zijn.

  Like

 21. G.Deckzeijl zegt:

  LOL..!! Ze gaan aan de slag…
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21969875/__CPB_aan_de_slag__.html
  Kan de uitslag al raden.

  Like

 22. G.Deckzeijl zegt:

  Aanvulling van 13:22
  Maak kennis met….
  http://www.cpb.nl/medewerkers/laura-van-geest
  She didn’t fall far from the ugly tree…!!!

  Like

 23. Henk der Niederländer zegt:

  Ach lekker toch Nou beginnen de dieven ook elkaar te beroven. http://www.telegraaf.nl/binnenland/21969529/__PvdA-raadslid_vermist__.html

  Like

 24. G.Deckzeijl zegt:

  @Henk, 16:49
  Die is naar Barelona vertrokken om Rehwinkel een handje te helpen.
  Waarmee ben ik nog aan het uitzoeken…
  Zie verder bij Rehwinkel.

  Like

 25. G.Deckzeijl zegt:

  foutje… moest Barcelona zijn.

  Like

 26. Republikein zegt:

  Klein bier!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s