Passage naar Marseille

Screenshot_4

(Door: Bruce Bawer)

Marseille, met een bevolking van iets minder dan een miljoen, is de tweede grootste stad van Frankrijk en, zo meldde de BBC vorig jaar, “ is waarschijnlijk de eerste West-Europese metropool waar de meerderheid van de bevolking moslim zal zijn geworden”. Met een openhartigheid waarom het niet altijd bekend heeft gestaan, erkende de BBC dat “Marseille vies, slecht en met graffiti bedekt is” en dat de stad bovendien bedolven wordt onder criminaliteit, met hele buurten die leven onder het gezag van “criminelen, niet van de politie”, die het allang heeft opgegeven om te proberen recht en orde te handhaven. Maar, voegde de BBC er snel aan toe in wat een vertrouwde mediaformule is geworden als het om dergelijke beerputten gaat, Marseille is een “rijke, levendige, kleurrijke stad waarvan velen hopen dat hij een voorbeeld is van hoe het multiculturalisme kan functioneren.”

Dat een stad, die is opgebouwd uit No-Go zones een voorbeeld voor alles is, is natuurlijk een trieste grap, maar zoals we weten, is er tegenwoordig een wijdverspreide behoefte om dit soort nonsens te omhelzen en te bevorderen. “Never mind” dat de dingen afgelopen zomer zo’n riskant verloop kregen, dat de burgemeester van twee districten van Marseille aan de overheid vroeg om het leger te sturen en zoals de Telegraph schreef: “wegversperringen op te richten rondom wijken en inwoners te doorzoeken op wapens en drugs ´zoals in tijden van oorlog´.” The Telegraph merkte op dat in 2011 de procureur van Marseille had gewaarschuwd “dat delen van Marseille net ‘de favela’s van Rio waren’”, maar ook The Telegraph voelde zich verplicht om smaak aan zijn reportage te geven met een snuifje of twee van de gebruikelijke onzin over Marseille als een stad als een ” levendige mediterrane melting pot ” en ga zo maar door.

….

(Kimmerman van de New York Times gaf het volgende verslag – vert.)

Ik liep alleen rond 23:00 met een kleine rugzak en werd aangevallen door twee mannen. Ze liepen achter me en zetten me met de rug tegen de muur, terwijl ze me besproeiden met pepperspray. Ik vocht me vrij en gelukkig vluchtten ze zonder iets van mijn spullen. Dit was slechts twee blokken van “Vieux Port”, waar ik veronderstelde dat ik relatief veilig zou zijn – zelfs ’s nachts – het is immers een van de meest bezochte bezienswaardigheden van de stad.

Ik liep ’s avonds laat in een aantal grote (en kleine) steden in de hele wereld en ben nog nooit zoiets als in Marseille tegengekomen. De stad was zelfs een beetje “edgy” waar overdag duizenden toeristen en inwoners rondlopen. Sommige bedelaars zijn agressief en aarzelen niet om in beeld te komen en de geur was in een aantal van de drukste straten erger dan in de doucheruimte van een sportstadion.

Misschien was ik naïef . Misschien was het pech. Misschien was het typisch Marseille. Voor diegenen die reizen naar “de geheime hoofdstad van Frankrijk”, neem voorzorgsmaatregelen als je rondloopt, zelfs in de buurt van de meest populaire plekken. Het is niet zo veilig als men zou denken, gezien haar duidelijke culturele reputatie.

Nee, “Optimator”, (pseudoniem van Kimmerman  – vert.) je was niet naïef of had geen pech: je bent gewoon veel te grof en lomp, uiteraard, om de subtiele geneugten van de ellende, het vuil en vunzigheid te waarderen. Ach, je hoeft niet over de nodige verfijning en het nodige raffinement te beschikken om die stank in die doucheruimte in dat sportstadion te herkennen, waarnaar u op zo’n grove onnadenkende en kritische toon verwijst. In feite, een geur is op zijn eigen manier zo schitterend als het fijnste parfum. Uw probleem – comprenez-vous? – is dat u gewoon niet verheven genoeg bent, hetzij sociaal of cultureel, om te begrijpen hoe ronduit prachtig het kan zijn om te ervaren wat “nostalgie de la boue” betekent – dat betekent letterlijk “verlangen naar de modder” en verwijst naar het achtenswaardige vermogen van ijle, hoogontwikkelde zielen om in tegenstelling tot jezelf van het spektakel van hun ondergeschikten van een “ellendig, onwelriekend, door misdaad geteisterd leven” te genieten. Noch, onnodig te zeggen, “Optimator”, heb je geleerd om te erkennen dat een “multicultureel” bolwerk uit de 21e eeuw, wiens talloze onvolkomenheden en talloze gevaren het alleen maar des te spannender maken voor een intellectueel en cultureel nieuwsgierige buitenlander, daarmee per definitie oneindig superieur wordt aan een gewone “bourgeois”-stad met zijn dodelijk saaie burgerlijke orde – welke echt wereldse, avontuurlijke bezoeker is daar nu naar op zoek?

Wees ervan verzekerd “Optimator”, je bent verre van alleen in je vulgaire onvermogen om te genieten van de culturele rijkdom in de twee laatste generaties die Frankrijk heeft overspoeld. Onder de andere grove zielen die er niet in zijn geslaagd om te begrijpen hoe prachtig deze ontwikkelingen zijn geweest, bevindt zich de journalist Ivan Rioufol, een vaste waarde van Le Figaro, al bijna drie decennia, die nu wordt vervolgd voor uitspraken op de radio – domme man! – dat er een nieuwe postercampagne met beelden van bebaarde moslim mannen en gesluierde islamitische vrouwen, onder het motto ” Wij zijn de Natie”, de seculiere geest van Frankrijk raakt. (Heeft de Times over Rioufols vervolging bericht? Doe eens een gok.)

….

(Lees via de link hieronder evt. het hele Engelstalige artikel)

Bron:
http://frontpagemag.com/2013/bruce-bawer/passage-to-marseille/
Auteur: Bruce Bawer

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Verrijking", Frankrijk, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, mainstream-media, Multiculti, Naïviteit. Bookmark de permalink .

10 reacties op Passage naar Marseille

 1. win zegt:

  droom van de moslim,

  Like

 2. Th.M. van Baarle zegt:

  Er is een overzicht in omloop van de percentages moslims op een bevolking en het gedrag dat ze vertonen. Dat is per land en per percentage dan verschillend en naarmate het percentage hoger ligt ziijn moslims veeleisender en uitdagender.
  Ik woon in een tamelijk kleine gemeenschap in Frankrijk en ga voor mijn wat ingewikkelder inkopen naar de omliggende grotere plaatsen. Ik bemerk dat verhoudingsgewijs dat verschil in gedrag ook merkbaar is naar grootte van de plaatsen.
  Hieruit kun je opmaken dat er een patroon in zit. De islamisering werkt. Sluipend maar gestaag. Ik neem aan dat dit in de andere West-Europese landen op gelijke wijze gebeurt. Het is als een ballon die opgeblazen wordt. Als de druk te hoog wordt hoor je een knal en vliegen je de stukjes ballon om de oren. Je kunt er op wachten!

  Like

 3. Jean zegt:

  Wie er eenmaal is geweest gaat nooit meer heen, levensgevaarlijk en barstend onder de criminaliteit.
  Wie van moslims bezeten is is er op zijn plaats dus ik niet.
  Menkan beter in een riool kruipen, de stank is hetzelfde maar er zitten geen moslims in want aan werken hebben ze de dood!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Ik zie nog geen licht dat mij verteld hoe de fransen uit deze moerast willen ontkomen.

  Like

 5. Trucker zegt:

  Het is weekend betekend dat ik “halve snelheid” comments pen en voor deze topic snuister ik eens in men eigen (bescheiden) archief en vind in één van mijn recenste comments het volgende
  (komt van dit topic) https://ejbron.wordpress.com/2013/10/10/de-onheilspellende-aanhalingstekens-van-vertaler-opkomst-van-de-rechtse-fransen/

  Dat zal een moeilijke opdracht worden want Marseille begint problematisch te worden door ongeziene aantallen vreemdelingen (het is bijna of alle tuig daar aanspoelt) maar HET grote probleem met deze vreemdelingen populatie zijn de islamieten…ongezien en in termen van aanwezigheid zegt dit iets want Frankrijk is er van vergeven.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Beste mede-reageerders, NOOIT vergeten aan WIE we deze ELLENDE te danken hebben: namelijk aan de SOCIALISTEN, de LIBERALEN en LINKS- LIBERALEN en CHRISTEN-DEMOCRATEN, die in 1975, auf befehl van BILDERBERG en de NWO getekend hebben voor: DE RESOLUTIE VAN STRAATSBURG”.

  Like

  • Trucker zegt:

   @ Tom Hendrix. 12 oktober 2013 om 18:42

   Om kromme vingers te besparen: aan allen behalve de PVV en Geert Wilders

   het Locn Ness spook Bildenberg geef ik geen comment over 🙂

   Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    “Trucker± 19.49. uur, op 12-10. Okay, bedankt voor de reactie Trucker. Ik denk dat we over het meeste het wel eens zijn.

    Like

 7. Auke zegt:

  In deze links zit een film met gedegen uitleg hoe de Jihad werkt. Is wel Engels en niet ondertitelt, maar alles vanuit de bronnen van de islam zelf.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s