Tommy Robinson: tussen hamer en aambeeld

Screenshot_14

(Door: Baron Bodissey)

Vanmorgen kwam ik te weten uit een bron, die heel dichtbij Tommy Robinson staat, dat er inderdaad meer met deze nieuwe situatie aan de hand is dan men met het blote oog kan herkennen.

Tommy zei dat het zijn hart zou hebben gebroken de EDL te verlaten. Hij wil graag dat zijn langjarige trouwe ondersteuners weten dat hij zich ervan bewust is dat zij teleurgesteld in en boos op hem zijn. Hij verontschuldigde zich ervoor dat hij hen in de steek liet. Het was niet iets geweest wat hij had willen doen, maar iets waarvan hij wist dat hij dit doen moest.

Kevin Carroll was het eens met Tommy´s opvatting over de EDL en had herkend dat ze samen op de tweesprong staan. Hij voelde dat ze een gezamenlijke beslissing moesten nemen over welke weg in te slaan.

De beide mannen zijn vrijwillig en met open ogen een nieuwe relatie aangegaan met de Quillam Stichting. Tommy zei:

“Geef me zes maanden. Als jullie dan nog niet tevreden zijn met datgene wat jullie zien, dan kunnen jullie met altijd nog kruisigen.”

Intussen zullen Tommy en Kevin een intensieve islamtraining krijgen, zodat ze de ware islamitische principes en leren begrijpen. Tommy deed zijn best te benadrukken dat ze allebei niet betaald worden; hun relatie tot de Quillam Stichting zou een partnerschap zijn.

 –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –  –

De rest van deze posting is pure speculatie mijnerzijds: alles wat ik zeker weet, is datgene wat hierboven staat. Ik geloof nog steeds dat Tommy Robinson en Kevin Carroll onder druk staan. Waarom zouden ze anders zo´n drastische stap zetten, zonder waarschuwing van tevoren aan hun meest intieme ondersteuners?

Screenshot_16

We hebben steeds opnieuw gezien hoe de regering en de media de vaste wil hebben alle grenzen te overschrijden in hun poging om Tommy en Kevin te demoniseren en te intimideren. De druk op hen beide moet gewoon onvoorstelbaar geworden zijn.

De beslissing om een partnerschap met de Quillam Stichting aan te gaan, heeft ook zijn voordelen. Er lijkt een “wolk van verontwaardiging” op de beide getrouwen uit Luton te zijn neergedaald, maar we kunnen een lichtstreepje aan de horizon herkennen.

Laten we het eens zo bekijken:

Deze overstap naar Quillam heeft van Tommy en Kev respectabele mensen gemaakt. Tommy heeft een nog groter mediaprofiel dan ooit tevoren en zit helemaal vol gepland met interviews, zover het oog reikt. Als hij zijn mening wil verkondigen, zullen de microfoons en camera´s op hem gericht zijn.

De demonisering zal zonder twijfel verder gaan – de BBC zal haar zondebok niet zo gemakkelijk willen opgeven – maar de media zullen gedwongen worden het ergste te onderdrukken.

Na alles wat er gebeurd is, hoe kunnen ze iemand slecht maken, die de instemming geniet van de Quillam Stichting, een organisatie, die de hoogste instemming geniet?

Vooral nu, wanneer Tommy de islamitische leren onderwezen krijgt, zodat hij volledig leert begrijpen wat hij daarvoor misbruikte…

Ik zeg: Geef hem die zes maanden waar hij om gevraagd heeft. Wacht tot hij zijn hele islamitische training heeft afgewerkt. Dan zullen we zien wat hij te zeggen heeft.

Screenshot_15

Bron:
http://europenews.dk/de/node/72749

Bron oorspronkelijk artikel:
http://gatesofvienna.net/2013/10/between-a-rock-and-a-hard-place/
Auteur: Baron Bodissey

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Counterjihad, English Defence League, Groot-Brittannië, Islam, mainstream-media, Nieuws, sharia. Bookmark de permalink .

34 reacties op Tommy Robinson: tussen hamer en aambeeld

 1. Theresa Geissler zegt:

  Dus tóch een islamitische training….. Je kunt het wenden of keren zoals je wilt, maar ik vind dit héél verschrikkelijk!
  En als, direct of indirect, de regering-Cameron hier op de één of andere manier mee te maken heeft, is dat een staaltje Land- en volksverraad van het allerergste soort!
  Een vooraanstaande figuur pakken, en hem dusdanig intimideren, dat hij zijn verzet opgeeft, natuurlijk in de hoop, dat iedereen het dan opgeeft! Schandalig!
  Wat ik eigenlijk erg graag zou willen weten: Hoe staat Wilders hier tegenover?
  Komen we misschien niet te weten, maar ik hoop ergens van wèl.

  Like

  • heleen zegt:

   Ik deel je mening. Verschrikkelijk, erger: verontrustend.
   Mocht hij zich mettertijd “bekeren” tot de islam, ook dat zou me nu niet meer verbazen. Vraag blijft: wat speelt hier allemaal????

   Like

 2. Rudi zegt:

  De man in het witte hemd herken ik van een paar optredens in het BBC-programma ‘The Big Issue’ waar hij het keer op keer aan de stok kreeg met opperhaatbaard Anjem Choudary.
  Nu ik wat meer weet over Quillam, zie ik hem enigszins anders.

  Ietsje off-topic,misschien, maar omdat ik naar die gesubsidieerde vastenavondpaljas verwees, en ook omdat het zo leuk is: een filmpje uit de oude doos van Pat Condell: ‘Thank god for Andy Choudary’

  Like

 3. Theo van Ewald zegt:

  Hier klopt helemaal niets van… Zouden ze worden gechanteerd?

  Like

 4. Joop klepzeiker zegt:

  AHa, islaam light

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Fijn dat je er nog ironie uit kan putten, Joop; IK kan dat absoluut niet!
   Dit is een regelrechte Orwelliaanse strategie. En na die klootzakken in de Britse regering heeft die hele verdomde EU dit op haar geweten!
   We moeten er , GVD, uit zien te komen voordat ze ons allemaal hersenspoelen, zeg ik je!

   Like

 5. Tiny zegt:

  Op die foto kijkt Tommy nu niet bepaald blij of zelfs ontspannen. Veelmeer heb ik de indruk, na alles wat er is gebeurd, steeds weer opgepakt, opgesloten, bestookt met de vreselijkste dreigementen, ook van staatswege, dat hij de keuze had, Of z’n leven of naar Quillam.
  Iets van een opgelegde taakstraf,

  En Wilders? Ik denk dat Wilders beter helemaal niets hierover zegt. Laat die zich nu maar concentreren op de dingen die hem in Nederland te doen staan.

  Like

 6. Henk der Niederländer zegt:

  Wat ook een mogelijkheid is dat Tommy precies wil leren waarover hij het heeft en later beter beslagen ten ijs komt.
  Zo iets als ze met hun eigen wapens verslaan.
  Ik heb al eerder aangegeven dat we moeten afwachten om aan de weet te komen wat er werkelijk speelt.

  Like

  • louis-portugal zegt:

   Henk dat zit ik me ook af te vragen.
   Hij vraagt 6 maanden.en daarna zal wel blijken of hij over is of alleen gegaan om beter inzicht te krijgen.
   Ik laat mij verrassen.

   Like

  • tjonge zegt:

   over tommy hoor je straks niets meer en de edl sterft een langzame dood !

   eu-missie geslaagd….

   mooier kunnen we het niet maken..

   Like

  • madeleine zegt:

   @ Henk : dat was wat ook door mijn hoofd ging. Ken uw vijand is niet hetzelfde als “heulen met de vijand”. Hoe meer ik de koran, ahadith en andere basisteksten lees over islam, hoe meer ik inzie wat een gevaar deze ideologie betekent voor het ooit zo “vrije” westen.

   Like

 7. Trucker zegt:

  Niks is gratis in het leven (och ja enkel bij de Nationaal Socialisten) en ik ben ook geen filantroop dus vertalen moet de lezer zelf doen.

  http://www.barenakedislam.com/2013/10/12/has-tommy-robinson-converted-to-islam/

  Like

 8. nn zegt:

  Gechanteerd en gehersenspoeld in gevangenschap.
  Hier klopt inderdaad iets helemaal niet, het is doodeng. En dan te bedenken dat Engeland in de ontwikkeling een stapje verder is dan wij hier in Nederland …
  Over zes maanden blijken ze misschien wel bekeerd tot de islam….

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, maar over ons lijk, dat dat híer ook gebeurt!!!
   We hebben nu een voorbeeld! Blijf alert, dat in Nederland deze fratsen niet worden uitgehaald!
   Zijn ze nou helemààl belazerd?!

   Like

   • tjonge zegt:

    en als wilders de verkiezingen dreigt te winnen dan doen ze gewoon een pim fortuyntje.

    en wij zien het gebeuren en we doen er niks tegen, let maar op.

    Like

  • Frans Brassens zegt:

   Op 11 oktober (09:52) schreef ik hierover bij het topic ‘De onthoofding van de E.D.L. het volgende:
   “Deze ontwikkeling komt mij bijzonder vreemd voor. Zou het misschien zo kunnen zijn dat Tommy Robinson tijdens zijn gevangenschap een hersenspoeling heeft ondergaan, ernstig bedreigd is geworden, of dat hij met bepaalde stoffen, psychopharmaca of wat ook, is ‘behandeld’?”

   Je staat dus zeker niet alleen met je gedachte.
   Theresa Geisler schreef er toen o.m. onder: “Niet eens onmogelijk!”
   En Tiny (00:35) komt vandaag ook al op dergelijke gedachten.

   Dit is (afgezien van hoe je de E.D.L. ziet) een heel onwaarschijnlijke zaak met uiterst merkwaardige redeneringen er omheen. Ik geloof beslist niet dat het een ‘vrijwillige’ zaak is.

   Like

 9. luckybee zegt:

  Voor eerst interesseert mij voor al wat hier bij ons in Nederland gebeurt, het ziet niet erg best uit.De islamiceringen gaaan door,moslims komen nog steeds onbeperk binnen stromen.

  Like

 10. Jan zegt:

  Ed Husain schreef in een artikel in The Guardian dat geweld binnen de islam slechts een marginaal onderdeel is van de islam maar dat de islam in feite een religie is die liefde schenkt en dat de djihad ketterij is, door iemand zoals Bin Laden uitgevonden. Critici als Hirsi Ali en Ibn Warraq dienen dus hun kritiek op de islam voor zich te houden omdat zij geweld uitlokken. Blaming the victim.
  Ed Husain beweert dat nergens geschreven staat om niet-moslims en afvalligen te doden.
  Stop supporting Bin Laden
  http://www.theguardian.com/commentisfree/2007/nov/26/stopsupportingbinladengeor
  De Quilliam Foundation is voorstander van jihad tegen Israël dat dient op te houden zich te verdedigen en te moorden:
  “The UK Government cannot seek to win hearts and minds across Muslim communities while failing to stop Israel from murdering Palestinians en masse.
  The hugely disproportionate killing of Palestinians by Israeli forces has not been seen on this scale since the Six-Day War in 1967.
  http://www.quilliamfoundation.org/press-releases/press-release-quilliam-foundation-calls-for-uk-government-to-pressure-israel-to-stop-military-operations/

  Nadat Lee Rigby op straat was vermoord kon de organisatie het alleen hebben over ‘extremisme’, noemde niet de djihad maar EDL als extremistische partij en probeert de lezer wijs te maken dat deze vorm van moorden pas in de 19e eeuw begon.

  Klik om toegang te krijgen tot the-need-for-a-clear-and-consistent-counter-extremism-strategy.pdf

  Mo Ansar met wie Robinson nog net niet op de foto zit te vrijen* liegt over Aisha, zou 18 of 20 zijn geweest toen zij trouwde en niet zes
  Hadith of Bukhari, volume 5, #234
  “Unexpectedly Allah’s messenger came to me in the forenoon and my mother handed me over to him, and at that time I was a girl of nine years of age.”
  http://faithinfeminism.com/isnt-islam-anti-women/
  * http://www.barenakedislam.com/wp-content/uploads/2013/10/robinson-hugs-ansar.png

  Like

  • jowitteroos zegt:

   Paul Weston beschrijft o.a. de druk en bedreigingen die gepaard gaan/gingen met wat Tommy deed. Alsof die zouden stoppen op het moment dat hij bij Quilliam zit………………maar natuurlijk!!! islam wordt verdedigt en beschermd door de regering en het linkse Establishment …………………

   Like

  • jowitteroos zegt:

   Wow, geweldig maar weer al die vertalingen van o.a. Wachteres! Dank alvast!!

   Like

  • Marc Bouwman zegt:

   Weston toont inderdaad begrip voor Robinson, juist vanwege de ondraaglijke druk van bedreigingen aan hem en zijn gezin.

   Ik zou heel graag willen weten wat Cameron cs met Robinson hebben uitgevroten in die achttien weken dat ze hem onrechtmatig hebben vastgehouden. Volgens mij hebben ze hem al die tijd psychisch mishandeld en verder onder druk gezet, zodanig, dat Robinson nu kiest voor samenwerking met islamitische bewegingen die hij eerder bestreed.

   ‘There’s something rotten in the state…’ it’s name is Cameron!

   Like

 11. peterselie1 zegt:

  Voor mij is clip en klaar dat Tommy Robinson onder zware druk is gezet om deze stap te nemen, men zou zich kunnen afvragen wat er precies met Pim Fortuyn is gebeurt die had óók waarschuwingen aan zijn adres gehad, en alleen deze viezerik van W. Kok kan u het antwoord op deze prangende vraag geven.

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Tommy Robinson en islam-training? Die weet toch alle ins en outs al?

  Like

 13. Jan zegt:

  K-moslim zet TR voor schut in eigen stad

  Like

 14. Jan zegt:

  TR direct cultureel verrijkt terwijl hij aan het filmen was:

  Former EDL leader “attacked” in Luton while filming documentary
  http://www.lutontoday.co.uk/news/crime/former-edl-leader-attacked-in-luton-while-filming-documentary-1-5578717

  Like

 15. oogenhand zegt:

  Om weer eens origineel te wezen, de islam vernietigt zichzelf in Syrië. Het soennisme vernietigt zichzelf in Egypte…

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  @Jan, 11:13
  Dat allahsachreeuwende uitschot zal nooit leren hoe te discussiëren, het enige wat ze doen is schreeuwen, schreeuwen, en nog eens schreeuwen.
  En daar blijft ’t niet bij. Steeds vaker proberen ze ook nog te intimideren.

  Like

 17. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  De burgeroorlog in Syrië woekert voort…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s