VIDEO: Michel Coren over het vertrek van Tommy Robinson en Kevin Carroll uit de EDL

 

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op VIDEO: Michel Coren over het vertrek van Tommy Robinson en Kevin Carroll uit de EDL

 1. Vederso zegt:

  Lees evt. ook: http://pjmedia.com/blog/tommy-robinson-exits/?singlepage=true
  Het verhaal is nog niet klaar.

  Like

 2. Marc Bouwman zegt:

  @Vederso,

  Ik heb het net gelezen. Het artikel stemt overeen met mijn vermoedens in eerdere commentaren op het vertrek van Robinson uit de EDL: hij is door de Britse politiek en rechtssystemen (waarbij Robinson opnieuw gevangenisstraf onder ogen zou moeten zien wegens ‘racisme’) onder ongelooflijke druk gezet. Gecombineerd met bedreigingen aan zijn adres en dat van zijn gezin, en de mededeling van de politie hem en zijn gezin niet te kunnen beschermen, moet dit hem hebben besluiten de EDL te verlaten.
  Waarschijnlijk omdat hij niet zijn doelen wilde verraden heeft hij een tussenoplossing proberen te zoeken. Hierbij heeft hij zich laten verleiden door de islamitische ‘denktank’ Quilliam.

  Laten we eerlijk zijn. Mensen als Robinson, Wilders en vele anderen staan op eenzame hoogten klappen op te vangen die eigenlijk door het volk zelf opgevangen had moeten worden. Zulke mensen breken natuurlijk op een gegeven moment. Vooral Robinson, die altijd open, eerlijk, rationeel en emotioneel is geweest.
  Anders dan Wilders, die al vanaf het begin af aan bescherming heeft genoten en zijn familie uit de wind heeft weten te houden, was Robinson (altijd open, eerlijk, rationeel en emotioneel) kwetsbaar voor fysieke bedreigingen van hem en zijn gezin.

  Robinson’s vertrek uit de EDL is vanuit het ideaal van verdediging van westerse waarden onverdedigbaar, maar vanuit persoonlijk oogpunt meer dan begrijpelijk. Hij had er beter aan gedaan zich geheel uit de publiciteit terug te trekken. Enerzijds onderstreept het gegeven dat hij dit niet heeft gedaan voor zijn motivatie tot strijd tegen de radicale islam tot nu toe. Anderzijds zet deze pragmatische beslissing, namelijk het toegeven aan de druk van fysieke bedreiging jegens hem en zijn gezin, de slinkse politiek van Cameron met zijn politieapparaat en juridische misstand, al zijn vroegere medestanders nu voor het blok eenzelfde keuze te maken als hijzelf heeft gedaan.

  Ik hoop van harte dat Robinson, het belang van hem en zijn gezin in het oog houdend, in het uiteindelijk besef aanhangers van de EDL niet mee te kunnen nemen in zijn persoonlijk parcours, af zal zien van verdere deelname aan Quilliam.

  De kans is overigens ook nog daar dat Robinson zich bedenkt, afscheid neemt van Quilliam, en terugkeert naar de EDL.

  Strijders tegen de radicale islam moeten beseffen dat ze het risico lopen hun voormannen te verliezen, zo niet fysiek dan wel vanwege de grote psychische druk waaronder ze staan.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Merkt U zelf ook waar dit op lijkt, Mijnheer Bouwman?
   Op de rassenpolitiek-en onlusten in de VS, jaren ’60.
   Maar dan omgekeerd:
   De blanken, die onder de voet worden gelopen door….de moslimimmigranten, in dit geval, en de daartegen agerende activist die alleen op grond dààrvan telkens wordt opgepakt, in de gevangenis terecht komt, wiens gezin wordt bedreigd….Op cruciale punten is Tommy Robinson volkomen inwisselbaar met Martin Luther King!
   Alleen, ik zei het al, zijn de rollen nu omgedraaid. (Althans in zekere zin, want Islam IS geen ras.)
   Wat een grof schandaal!

   Like

   • Ben. zegt:

    Sorry hoor Theresa, maar zo”n vergelijking slaat echt helemaal nergens op. Als u hetgeen Robinson doet vergelijkt met dat wat Martin Luther King heeft gedaan (in omgekeerde zin) zoals u zegt, heeft u duidelijk geen kijk op de verhoudingen. Een voorbeeld, de negers in Amerika werden tot op het bot gediscrimineerd en volledig achtergesteld. Er waren toiletten voor colored people en whites. Dat geldt toch niet voor Robonson en zijn achterban?.

    Like

 3. dgneree zegt:

  Die Quilliam wordvoerder (spindoctor) is dat een robot?

  Like

 4. Helena zegt:

  Key words in deze video zijn volgens mij “if we had allowed”

  Like

 5. Marc Bouwman zegt:

  Het slimme van deze Russell, en met hem die Quilliam ‘denktank’ is het volgende. Eerst maakt hij onderscheid tussen islam als religie (de zogenaamde ‘gematigde’ islam of de ‘islam-is-vrede’-idee) en islamisme welke de agressief politieke kant van de islam zou vertegenwoordigen. De laatste zou door Quilliam verworpen worden, de eerste aangehangen, incluis kledingvoorschriften e.d.
  Ten tweede stelt hij extreem-rechts en islamisme gelijk. Beide zouden onmenselijk wreed en uit zijn op uitsluiting van anderen.

  Waarom is dat slim? Omdat zijn tweede punt precies datgene is waar islamcritici bij voortduring op wijzen. Extreem-rechts (ofwel fascisme / nazisme) is inderdaad naar aard en vorm gelijk met het islamisme.
  De adder onder het gras zit ‘m in het kunstmatige onderscheid dat wordt aangebracht tussen islam als religie en islamisme als politieke ideologie. Want islamcritici stellen, nu al jaren, dat de islam zelf een politieke ideologie is. Ook hardline islamisten stellen bij voortduring dat er geen onderscheid is tussen islam en islamisme. Erdogan zelf stelde dat er niet zoiets als een ‘gematigde islam’ bestaat.

  Het griezelige is dat zelfs een ervaren journalist als Michael Coren op het eind van bovenstaand interview zegt dat die Russell ‘een punt’ heeft.

  Zo zie je maar weer: blijf opletten!

  Ik sluit overigens ook niet uit (het zal voorlopig wel een raadsel blijven) dat Robinson zelfs min of meer gegijzeld wordt door die lui van Quilliam, als je hem zo tussen die twee islamitische leden van die ‘denktank’ (allebei voormalig lid van hizb-ut-tahrir, de fundamentalistische islamitische organisatie in Engeland) ziet zitten. Is het mogelijk dat ze hem zo in de tang hebben dat hij bereid is zich zelfs op deze manier op de nationale televisie te presenteren?

  Ik hoop dat Pamela Geller of Robert Spencer enige duidelijkheid in kunnen verkrijgen over wat met Robinson uiteindelijk is gebeurd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s