De schrikbarende corruptie van bestuurders in Nederland

Screenshot_19

(Door: realpredictor)

In de Nederlandse politiek is de neiging groot om het bestaan van corruptie en fraude te bagatelliseren. Die ogenschijnlijk naïeve reactie zou wel eens gevoed kunnen worden door het feit dat op het onderwerp een zwaar taboe rust. Tot nu toe is de overheid tekortgeschoten in het nemen van maatregelen om mogelijke corruptie, fraude en machtsbederf tegen te gaan.

Naar aanleiding van de diefstal, gepleegd door PvdA-gemeenteraadslid Bert van der Roest in Utrecht, van de Daklozenkrant, las ik dat hij hiervoor hoogstwaarschijnlijk niet vervolgd zal worden! Dit is de meest verwerpelijke diefstal, omdat dit om de financieel meest kwetsbaren gaat! Zoals altijd wordt corruptie bij de overheid met de mantel der liefde bedekt. Dit soort smerige doofpotspelletjes ben ik, en hopelijk velen met mij, spuugzat!

Ik heb op Google gezocht naar artikelen waar dit soort criminele handelingen bij bestuurders, ambtenaren en politici in Nederland vermeld worden. De hoeveelheid is schrikbarend! Op slechts één van de tientallen pagina’s vond ik onderstaande artikelen:
http://www.sp.nl/overheid/opinies/3/Corruptie_in_Nederland.html

Het topje van de ijsberg!
Nederland fraudeland? Na alle berichtgeving over affaires en schandalen rond bestuurders zou je gaan denken dat deze stelling juist is. Onderzoekers aan de Vrije Universiteit verzamelden gegevens over corruptie- en fraudeonderzoeken bij gemeenten. De resultaten van het onderzoek laten een opmerkelijk beeld zien en tonen aan dat cijfers alleen niet genoeg zijn om conclusies te trekken.
http://www.kennislink.nl/publicaties/het-topje-van-de-ijsberg.pdf

Uniek zelfs voor Banana-fraude Nederland: Heel College Vlissingen corrupt.
“Geen één van de 10.000 ‘bankiergangsters’ of ‘bestuursgangsters’ in de bak.
De fractievoorzitters in de gemeenteraad van Vlissingen hebben donderdag overleg gevoerd over het declaratie fraudegedrag van hun gemeentelijke bestuursgangsters. In het kort: het hele College corrupt en dat was zelfs even schrikken voor onze redactie. Maar niet voor Boublog, die toevallig net een artikel heeft geplaatst over de boekhoudfraude bij nagenoeg alle gemeenten in Banana-Fraude-Nederland.
http://stevenbrownsblog.wordpress.com/2013/08/02/uniek-zelfs-voor-banana-fraude-nederland-heel-college-vlissingen-corrupt/

Noodklok over fraude in Nederland

http://www.youtube.com/watch?v=Oj9om9gqJlY&feature=youtu.be

Screenshot_20

Ambtenaar A’dam pleegde fraude
De ambtenaar zou onder andere aannemers, die door het stadsdeel worden betaald, voor privédoeleinden hebben ingeschakeld. Tegen de medewerker is aangifte gedaan wegens ambtelijke omkoping. De banden met de betrokken bedrijven zijn verbroken. Vijf andere ambtenaren, die ook van fraude werden beschuldigd, zijn door het Bureau Integriteit vrijgepleit. Zij zijn inmiddels weer aan het werk.
http://nos.nl/artikel/516340-ambtenaar-adam-pleegde-fraude.html

Ambtenaar Leerdam gearresteerd voor fraude en corruptie.
De ambtenaar wordt ervan verdacht op kosten van de gemeente externe bedrijven te hebben ingehuurd om privéklussen te laten verrichten. Ook zou hij jarenlang goederen hebben besteld op kosten van de gemeente.
http://www.elsevier.nl/Nederland/nieuws/2012/7/Ambtenaar-Leerdam-gearresteerd-voor-fraude-en-corruptie-ELSEVIER343011W/

Ambtenaar vervolgd voor fraude bouwproject Sneek
Een ambtenaar van de gemeente Zuidwest-Friesland wordt strafrechtelijk vervolgd voor valsheid in geschrifte. Hij zou een contract rondom een uitbreidingsplan in Sneek hebben vervalst.
http://www.nd.nl/artikelen/2013/mei/03/ambtenaar-vervolgd-voor-fraude-bouwproject-sneek

Ongeveer vijf procent van de bestuurders in de ouderenzorg, gehandicaptenzorg en langdurige geestelijke gezondheidszorg pleegt bewust fraude.
http://www.nieuws.nl/algemeen/20130917/Een-op-twintig-zorgbestuurders-fraudeert-bewust

Eind 2008 stelde de Inspectie voor het Onderwijs vast dat bij vijftien schoolbesturen (samen 43 scholen) tussen 2004 en 2008 voor minstens 4,6 miljoen euro is verduisterd of ‘onrechtmatig besteed’, maar tot nu toe is geen enkele bestuurder hiervoor berecht.
http://www.binnenlandsbestuur.nl/islamscholen

Bestuurders school Amsterdam gepakt om fraude

http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2686/Binnenland/article/detail/3361701/2012/12/11/Bestuurders-school-Amsterdam-gepakt-om-fraude.dhtml

Utrecht onderzoekt fraude ambtenaren
De gemeente kreeg signalen van fraude met een aanbestedingsprocedure voor werkzaamheden aan vier welzijnspanden in de stad. Om wat voor misstanden het gaat en welke bedragen daarmee zijn gemoeid, kon een woordvoerder van de gemeente donderdagochtend niet zeggen. Daarover wordt gezwegen zolang het onderzoek loopt. De misstanden kwamen aan het licht door een melding uit de aannemerswereld. Ook kwam het een en ander aan het licht bij de reorganisatie van de vastgoedorganisatie, aldus de gemeentelijke woordvoerder.
http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3520647/2013/10/03/Utrecht-onderzoekt-fraude-ambtenaren.dhtml

Screenshot_24

Fraude en diefstal  de gewoonste zaak voor politici! ‘Nederland staat stijf van de fraude’
De fraudeproblematiek in Nederland wordt alleen maar erger en de pakkans is laag omdat politie en justitie geen plan van aanpak hebben.
http://www.nujij.nl/politiek/nederland-staat-stijf-van-de-fraude.20502790.lynkx

Oud Tweede-Kamerlid Patricia Remak heeft zes maanden gevangenisstraf, waarvan drie voorwaardelijk, opgelegd gekregen door het gerechtshof in Amsterdam. Bovendien moet de voormalig VVD-politica een werkstraf van 240 uur uitvoeren, liet een woordvoerder van het hof donderdag weten naar aanleiding van een bericht in Het Parool.
Remak heeft zich volgens het gerechtshof schuldig gemaakt aan uitkeringsfraude. Ze heeft het nagelaten inkomsten van haar werk bij het ministerie van Financiën en bij de Provinciale Staten te melden. Die hadden namelijk invloed op de wachtgelduitkering die zij voor haar werk in de Tweede kamer (1998- 2000) ontving.
http://www.vrijspreker.nl/wp/2008/02/fraude-en-diefstal-de-gewoonste-zaak-voor-politici/

En hier een voorbeeld hoe criminele politici, behalve dat zij niet worden vervolgd,  gewoon hun functie kunnen blijven vervullen!:

Van fraude verdachte politicus houdt belangrijke VVD-post.
De van fraude verdachte Berthold Ziengs speelt nog altijd een belangrijke rol bij een lobbyclub van de VVD. Dat schrijft het Financieel Dagblad vrijdag. Pijnlijk voor premier Rutte, die onlangs beloofde dat zijn partij een streng integriteitsbeleid zou voeren. Ziengs zou met belastingen hebben gesjoemeld met zijn vastgoedbedrijf Tecumseh. Hij zou tientallen valse facturen hebben geschreven met een buit van ruim 600 duizend euro, schrijft het FD. Bovendien zou hij geld witwassen via zijn bedrijven.
http://www.joop.nl/politiek/detail/artikel/22722_van_fraude_verdachte_politicus_houdt_belangrijke_vvd_post/

Het aantal frauduleuze handelingen in de politiek lijkt haast positief gecorreleerd te zijn aan de economische crisis. Logisch? In sommige gevallen wellicht psychologisch verklaarbaar, maar binnen de politiek mogen we toch echt wel ander gedrag verwachten. Tijd om zwaarder te gaan straffen.
http://www.elsevier.nl/Politiek/blogs/2013/8/Frauderende-politici-moeten-zwaarder-worden-gestraft-1331712W/

CONCLUSIE:

Wij worden bestuurd en gemanipuleerd door een stel criminelen (dieven en plunderaars) van het ergste soort! En nu wordt er waarschijnlijk weer geroepen dat niet iedereen corrupt is, maar het als regel tolereren van fraude en de “Cover-up” hiervan door onze regering, maakt al onze landbestuurders medeplichtig! Bovendien worden de kosten van de gedupeerde staatsinstellingenweer op het volk afgeschoven via de door onze strot geduwde “bezuinigingsmaatregelen”!

Als onze justitie hier niets aan doet dan kunnen wij, als slachtoffers van deze criminelen, de hele clan met z’n allen aanklagen! Waarom doen wij dat dan niet?

Screenshot_21

Door:
realpredictor

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Nederland, Overheid, politici. Bookmark de permalink .

48 reacties op De schrikbarende corruptie van bestuurders in Nederland

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Mail ze plat!
  http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/index.jsp
  Ik ben er dagelijks mee bezig, benieuwd wie dat ook gaat doen.

  Like

  • alex zegt:

   DENIS MAESSEN , CDA er, BETROKKEN BIJ FRAUDE EN NIET NALEVEN BALKENDENORM

   In een reactie op de fraudeaangifte van het onafhankelijke FOCWA Garantiefonds van de schadeherstelbedrijven, heeft voorzitter Denis Maessen van de branchevereniging aan het ANP laten weten te vermoeden dat wordt getracht de aandacht af te leiden van een ooit door hem geuite beschuldiging van valsheid in geschrifte aan het adres van een voormalige secretaris van de branchevereniging die nu directeur is van het Garantiefonds.

   Het Garantiefonds en haar directeur kennen geen aangifte van valsheid in geschrifte en hebben nooit iets vernomen van politie of justitie over deze beschuldiging. “De heer Maessen zuigt dit uit zijn duim. Hij beweert nu feitelijk in de media dat mijn cliënt een frivole aangifte zou hebben gedaan. Daar is geen sprake van. Het FOCWA Garantiefonds heeft harde feiten aangeleverd bij de aangifte van fraude” aldus strafrechtadvocaat Peter C. Schouten van het benadeelde Garantiefonds.

   De kwestie die Maessen oprakelde heeft, volgens het Garantiefonds, te maken met de strijd die intern was uitgebroken omdat Maessen de branchevereniging wilde saneren zonder inspraak en deugdelijk sociaal plan en ontkende dat er een afspraak lag over het activeren van de ondernemingsraad. Dat viel niet goed bij diverse bestuurders en werknemers omdat de CDA-politicus Maessen als ad interim voor zichzelf een honorarium had geregeld dat ruim boven de Bakenende-norm lag en bijna vijf keer zo hoog was als de vergoeding die de vorige voorzitter per jaar ontving. Een van de bestuurders noemde dat destijds ‘onethisch declaratiegedrag’.

   Maessen stelt in een bericht aan de leden en de media naar aanleiding van de fraude-aangifte ook dat juist de branchevereniging gelden van het Garantiefonds tegoed zou hebben en dat het gaat om een veel hoger bedrag dan het bedrag dat nu in de fraude-aangifte wordt genoemd. Hij lijkt daarmee te stellen dat de ongeautoriseerde betalingen een soort verrekening zijn.

   Advocaat Peter Schouten: “Dit is kan worden gelezen als een bekentenis. Ten eerste betwist het Garantiefonds dat de branchevereniging nog iets van hen tegoed heeft. Ten tweede mag de branchevereniging geen ongeautoriseerde betalingen naar zichzelf uitvoeren. Dat is hetzelfde als een notaris die een greep doet uit de hypotheekgelden op de derdenrekening omdat zijn factuur nog niet is betaald. Dat mag ook niet. Ik adviseer de heer Maessen met een strafrechtadvocaat te overleggen voor hij dit soort uitlatingen in de krant doet.”

   Like

 2. peterselie1 zegt:

  Nog een duit in het zakje.

  Dit is het beruchte topje van de ijsberg. Besef dat wanneer een penningmeester uit de kas jat, dit
  niet bij de gehele fractie bekend zal zijn, maar dat wanneer men miljoenen misbruikt de fractie er
  beslist van op de hoogte is en meewerkt. Niettemin is er nooit iemand op deze kennis veroordeeld
  en weggestuurd.

  Medeplichtigheid bestaat niet in de politiek.

  In feite dienen dus alle bestuurders en raadsleden van foute fracties vermeld te worden. Denk
  hierbij aan Utrecht, Amsterdam, Rotterdam, bijvoorbeeld, waar onbeperkt geknoeid wordt zonder
  gevolgen voor B&W. Bedenk hierbij ook dat het meeste geknoei zonder gevolgen blijft. Mislukte
  grondaankopen, werklozenprojecten, straatcoaches, kansenjeugddingen, enz. De lijst is eindeloos.
  Zelden komt iets voor de rechter; het is allemaal onhandigheid. En wat er ook fout gaat; wachtgeld
  en pensioen liggen te wachten als 72 maagden in het paradijs.

  http://boilingpoints.wordpress.com/het-boek-der-foutlinxen/

  Like

 3. Cathja zegt:

  Waarom klagen wij die hele roversbende niet aan? Omdat er geen MELDPUNT voor is.
  Als we een meldpunt kunnen opzetten, en iedereen meldt daarop oneerlijke praktijken en fraude in zijn gemeente of provincie, dan kan op deze manier voor heel Nederland in kaart gebracht worden waar het (behoorlijk) mis is! Hierboven lees ik namen van diverse gemeenten, maar dit staat allemaal los van elkaar. We moeten eigenlijk alle gegevens bundelen. En na verloop van tijd de gebundelde gegevens een keer officieel aanbieden aan onze regering! Dus: namen en feiten, en alles wat er door de vingers is gezien etc. Misschien iets voor de PVV?

  Het is toch diep triest dat dit allemaal gebeurt in ons land? Ons land, wat altijd snel met het opgeheven vingertje klaar staat als er elders iets ‘niet in de haak’ is. Als je kijkt naar de belachelijk hoge boetes die mensen in Nederland krijgen als ze een verkeersovertreding hebben begaan, dan zie je heel duidelijk dat de gewone burger in de ogen van de overheid ‘minder waard’ is dan degenen op een ‘belangrijke post’! De burger is er alleen om kaal te plukken. Een niet aflatende bron van inkomsten, oftewel diefstal door de overheid op grote schaal!

  Er moet nu echt iets gebeuren. Er is al teveel tijd verloren gegaan!

  Like

  • Ja'ik zegt:

   helemaal met ju eens. Hoe doen we hier/daar wat aan?
   Het is niet Heitler of de Islam. Het is het Goed en Kwaad binnen ons allen.
   Geen zondebok zoeken, maar er eens iets aan doen!

   Like

 4. luckybee zegt:

  Onze ambtenaren bestaat voor het grootste gedeelte uit Goddeloze liberalen en Marxisten.Ook de RKK en het misdaad gaan altijd hand in hand met elkaar denk aan de Mafia.Ook zij vormden zinds de Bataafse Republiek, en de Wener Congres , de hoofd coningent van onze ambtenaren.Het verbaasd me dus niet dat ze corupt zijn.zo is ook de Katholieke clerus geweest en nog steeds zijn.Vergeet niet de RKK is een abbsolute regiem, net als de Marxisten en Liberalen, maar voor al de Islam.

  Like

  • luckybee zegt:

   Denk aan de Jacobijners die de hele adelstand van Frankrijk uitgeroeid hebben, zo dat Napoleon Bonnaparte een nieuwe adelstand moeste creeren uit zijn generaals en marketendsters.De Sgn Parvenue’s.

   Like

  • Ja'ik zegt:

   Nee, dat is allemaal scheef. Het zijn wij. Die daar niets aan doen.
   Als wij Geld en Macht eens gaan verbannen. Als wij kopen alleen wat uit de Eigen streek komt. Het unieke in ons zelf eens leren waarderen.

   Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Kijk zo gaat dat nu in onze BANANENMONARCHIE Nederland. Dat soort laaienlichters, voelt zich hoog verheven boven ons, de gewone burger! Graaien, belazeren en stelen is het kenmerk geworden, in onze geheel verloederde samenleving. En voorop in dit GEDRAG lopen POLITICI en AMBTENAREN, potverdomme DIE zouden het goede voorbeeld moeten geven. Het loopt helemaal en gierend uit de klauwen! En de VOLLIDIOT RUTTE kan niet anders dan dom grijnzen, en ons geld royaal naar de communisten in Brussel brengen. Wat een land is dit geworden!

  Like

  • Ja'ik zegt:

   Zelf het word “Communisten’ is verloochend. Kan nooit kwaad met Kwaad aanvechten.
   Alleen met Goed diep binnen in ons allen. Kijk in de Spiegel. Wie zie ju dan?

   Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Meldpunt? En dan? Klachten worden verzameld. Er komt daarna een commissie die vervolgens een subcommissie benoemt en het eind van het liedje luidt dat er niks is gedaan.
  Weer een wagonlading geld uitgegeven voor nop.

  Like

 7. star zegt:

  Ik denk dat we massaal elke vorm van corruptie moeten kunnen melden op een meldpunt en dat dit er niet is dat is al een ontkenning en verijdeling van de rechtsgang. We zouden massaal alles bij de Nationale ombudsman neer moeten leggen of er moet iemand komen die een dergelijke site opent en van elke melding een kopie bij Teeven neer gaat leggen en vraagt om een antwoord er op. NIks commissie van onderzoek, die truc kennen we intussen.Gewoon een openlijke site waar met naam en toenaam genoemd kan worden wat er mis is.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ star 17:15

   Juist, zó’n meldpunt bedoelde ik ook! Geen ingehuurde personen, maar gewoon een mogelijkheid voor elke burger die zich ergert aan fout gedrag binnen zijn gemeente of provincie.
   Moet kunnen toch?

   Like

   • star zegt:

    @republikein, wat bedoelt u hiermee?
    Cathja misschien kunnen we er mensen voor vinden.
    En tot dan is het idee van G.Deckzeijl een optie, al krijg je vaker geen antwoord dan wel. IK heb dat wel eens met een klacht ervaren.

    Like

   • Ja'ik zegt:

    O nee! Niet een Ombuds, die is ook falikant corrupt.
    Beter iemand van ons, zonder naam, ondergronds als ut mot. Maar open.

    Like

 8. Republikein zegt:

  Het Paard van Almere geeft ook altijd het goede voorbeeld!

  Like

 9. oogenhand zegt:

  Het fijne is dat deze corruptelingen zullen moeten branden in vuur. Zij hebben immers abortus gelegaliseerd vóórdat ze euthanasie hebben gelegaliseerd. Dat is niet juist.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Feitelijk hebben we al zo’n meldpunt: de nationale ombudsman.
  Maar hij kan niet alle instanties aanklagen en is bovendien pro-islam!!
  Hij oordeelde onlangs dat politieagenten niet van een hoofddoekdrager mochten eisen
  dat de hoofddoek af ging.

  Like

 11. Roni Thome zegt:

  Mensen die zich over deze kwestie nadenken en verdiepen zich in historische analyses van de tijd na 1965, komen vanzelf tot de conclusie dat corruptie in Nederland is bijna normaal. Nederland is in de tweede helft van de jaren ’60 mentaal extreem veranderd. Alle oude deugden moesten plaats maken voor nieuw bewustzijn. Taboes waren uit den boze. Het is ook de tijd waarin kerken werden massaal gesloopt. Aan Gods woord was er geen behoefte meer. ‘Generatie 68’, die gevormd werd door gehersenspoelde psychopaten, heeft de macht overgenomen. Nederland was overgeleverd aan leiders & bestuurders die niet meer in staat waren normaal te functioneren, aangezien hun hersens waren geïnfecteerd met ‘geestverruimende middelen’.
  ‘Generatie ‘68’ werd vervolgd door de ‘Milton Friedman generatie’: bestaand uit kinderen die geboren zijn in jaren ’60 & ’70 en waren tieners in de jaren ‘80. Deze generatie is in ‘Sodom en Gomorrah’ geboren en grootgebracht in een wereld met uitgebreide seks op TV en waarin zware criminelen en psychopaten waren TV helden. In de jaren ’80 vond weer een maatschappelijke verandering plaats. De Vrije economiethese van de Amerikaanse econoom, Milton Friedman, was de hoeksteen van het nieuwe denken. Uitgangspunt van deze filosofie was gebaseerd op ultiem egoïsme en het Darwinisme. Voor menselijkheid was er geen plaats meer. Hebzucht en slecht karakter werden omgedoopt tot ‘Individualisme’. Voorbeelden van deze denken zijn: a) Margareth Thatcher die in haar functie als Britse minister van Onderwijs het schoolmelk had afgeschaft. Het idee achter was: kinderen van arme gezinnen zijn het niet waard. b) de CEO van Apple, Steve Jobs, vond het echt ZEN als de Chinese arbeiders van FOXCONN (het fabriekje waar Apple spullen worden gemaakt) zelfmoord pleegden omdat ze de lichamelijke ontberingen niet meer aankonden.

  Onze huidige bestuurders horen bij deze twee verdorven generaties. Vanzelfsprekend kennen ze geen moraal en geen gedragsbarrières. Als het snel geld in het laatje brengt; is het goed. Al is het stelen van de gemeentekas en het geld bij ‘Ice Save’ onderbrengen (leuke rente van 5% voor de bestuurders en het geld weer – misschien – terug in de kas) of roven van de ‘Straatkrant’. De slagzin van besturend Nederland is: Pecunia non Olet

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  Bewijs opnieuw geleverd: dit land wordt bestuurd door prutsers.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21970512/___Overheid_fout_bij_A15___.html

  Like

 13. Henk.V zegt:

  De reactie van @Roni Thome bevat veel relevante uitleg van een en ander en het is waar, de omslag die in het denken plaats vond in de jaren zestig heeft absoluut voor veel verwoesting gezorgd.
  In deze periode werden alle waarden die tot dusver de aard van ons land bepaalden systematisch aangevallen en uiteindelijk overboord gegooid. Je zou de verandering kunnen typeren als totaal normloos, respectloos, anarchistisch en schaamteloos, waarbij nieuwe hypes regelmatig in de politiek en de media om aandacht schreeuwden en tijdelijk voor nieuwe ijkpunten voor het vast stellen van GOED en KWAAD zorgden.Daarna eisten nieuwe ”aandachtspunten” de aandacht op. islamisering, multiculturalisme en ”Europa” zijn daarvan de meest recente voorbeelden.

  Maar de omslag in denken, spreken en handelen is nooit uit de lucht komen vallen..
  Sommige analytici zijn geneigd de grote studenten protesten als een versneller van ”het nieuwe denken” te zien, maar ook de studenten haalden hun opvattingen ergens vandaan.

  Aan de beoogde verzieking en uiteindelijke verwoesting van het Westen is lang gesleuteld door de leden van de zogenaamde Frankfurter School, zeer intelligente,ultra linkse types, die in de gaten hadden gekregen dat het kapitalistische Westen op een heel andere manier moest worden verlinkst, namelijk door het principe van de ”Meinungsführeschaft”, zoals een van de kopstukken van Bündnis/die Grünen Jürgen Trittin ooit zei.
  Deze strateeg bedoelde daarmee, dat de beste manier om het land naar je hand te zetten was, om overal waar sprake was van overdracht van informatie, mensen met zeer linkse opvattingen te plaatsen, die dag aan dag de opvattingen van hun toehoorders konden bewerken. HERSENSPOELING dus!.
  Het HELE onderwijs is in handen van links gekomen!

  De linkse opvoeders voeren de opvattingen van de Frankfurter School uit.
  Deze stroming is hier vaker onderwerp van discussie geweest.
  Een groot deel van de huidige politici hebben daarvan wel iets meegekregen. Daarom lijken alle partijen ook zo op elkaar.

  Een van de uitvloeisel van de Frankfurter School opvattingen is dat de opvatting over goed en kwaad totaal relatief is geworden en dus van persoon tot persoon kan verschillen.Ieder stelt zijn eigen waarheid, zijn normen vast!!.

  Op die grondslag kan letterlijk van alles gedijen, dus ook corruptie !
  Er wordt namelijk door het hanteren van flexibele normen heel verschillend geoordeeld over de ernst van corruptie. In een wereld van verschil in beoordeling van op zich zeer ongewenst gedrag onstaat veel speelruimte voor allerlei ongewenste praktijken. In de praktijk zien wij dan ook veel knoeiers en zelfverrijkers gewoon wegkomen met hun gezwendel.

  Met name het grootste deel van de christelijke kerkgenootschappen zijn indirect ook op dit bederf van rechtsgevoel aan te spreken, omdat ook zij zijn geïnfecteerd door het zeer linkse virus en daarom met geen mogelijkheid als bederfwerende organisaties kunnen optreden.
  Er gaat geen herstellende correctie meer van uit.Kerken behoren een tegenwicht te vormen tegen het kwaad , maar ook zij hebben het begrip kwaad ”verlinkst”!
  De meeste kerkorganisaties zijn namelijk volstrekt politiek correct geworden, geheel opgeslokt door het multiculturalisme en ook zij dragen bijvoorbeeld – treurig genoeg!- zeer bij aan de islamisering van het Westen.

  OOit was het gebruikelijk dat frauderende gezagsdragers of maatschappelijk hoog geplaatsten af traden en hun straf ondergingen.
  De morele kracht van onze elites is echter heel anders van aard geworden: die is ingewisseld voor kleefkracht.Men blijft gewoon zitten waar men zit.

  Ik hoop dat Realpredictor voortgaat met het verzamelen van alle informatie over zijn onderwerp.De lijst moet zo lang mogelijk worden en gepubliceerd.

  Wij moeten weer een goede kijk op gezonde politiek terugkrijgen en dat gebeurt alleen wanneer we links definitief van het pluche verwijderen en iedereen weer het besef terug krijgt wat goed en kwaad elementair in houdt..

  Like

  • Ja'ik zegt:

   1-Er is GOED en KWAAD in ons iedereen, het helpt (h) erkennen van de mensen om ons heen. Het heft niets met geloof te maken, behalve dan geloof in jeselluf.
   Iedereen heft iets uniek, iets special wat niet ieder ander heft. Als men niet te veel DENKT, maar VOELT wat onze innerlijke stem verkondigd. Dan zijn we al een stuk verder.
   Als wij die SMACHT naar MACHT en WOEKERWINST eens gaan verbannen, wat zal de wereld er een stuk beter uit gaan zien. Niets meer kopen van die Mult-Nationale, maar wat er bij ons in onze gemeente zelf wordt verbouwd, gefrabriceerd. Meer Konsideratie voor een ander. Zelf-Respekt en mede-Respekt voor anderen. Alleen dan zal deze wereld voor ons allen Verrukkelijk zijn.
   Ja’ik Mountalford@outlook.com

   Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Links op de foto: Samsom’s nieuwe vlam.
  http://www.damnlol.com/wtf-just-wtf-2457.html

  Like

 15. henk zegt:

  Dit is allemaal al heel lang bekend. Nederland is het afvoerputje van criminelen en zwendelaars en maffia en pedofielencentra en drugskartels van uit de gehele wereld. Daarom is en wordt Nederland alleen leefbaar voor criminelen enz maar niet voor de eigen belastingbetalers. Die wordt opgelicht en leeggezogen en kaalgeplukt. Edoch de nitwits blijven stemmen op hun uitzuigers en oplichters, hoe simpel, meegaand en onderdanig kun je zijn? Schaam mij al vele jaren om zich Nederlander te noemen.

  Like

 16. Bert Osendarp is van mening dat de onschendbaarheid afgeschaft moet worden. Wel of niet diplomaat, wel of niet politicus, iedereen moet over alles openheid van zaken geven
  Onschendbaarheid werkt corruptie, chantage en verhulling van allerlei criminele activiteiten in de hand. Over het algemeen leidt dit alleen maar tot het najagen van eigen belang. Dat begint bij het negeren van verkeersregels en eindigt bij genocide. Uitbannen dus; iedereen moet verantwoording afleggen.
  http://www.telegraaf.nl/watuzegt/21967004/__Schaf_onschendbaarheid_af__.html

  Like

 17. Roni Thome zegt:

  @Henk V
  Uw visie is bijzonder verhelderend. Het is inderdaad zo dat de verderfelijke filosofie achter het gedachtegoed van ‘Generatie ‘68’ is afkomstig van de “Frankfurter Schule”. De grote helden van deze generatie waren ook Herbert Marcuse en Erich Fromm. Paul Westen heeft in zijn recente artikelen ‘How to destroy a country’ de thema van de “Frankfurter Schule” uitgebreid behandeld.
  http://gatesofvienna.blogspot.nl/2012/01/how-to-destroy-country-part-1.html
  http://paulweston101.blogspot.nl/2013/05/how-to-destroy-country-part-2.html
  http://paulweston101.blogspot.nl/2013/05/how-to-destroy-country-part-3.html
  Als wij de filosofie van deze stroming tegen het licht houden (en de verwoestende uitwerking daarvan), lijkt het alsof het kwam uit de ‘keuken van Satan’. Iedere morbide gedachtegoed, iedere afwijkend gedrag werd goedgekeurd: van seks met kinderen tot veelvuldig drugsgebruik. In Sodom en Gomorrah van de 20ste eeuw “The Sky was the Limit”. Ook het Nazisme was een gerecht uit ‘de keuken van Satan’. Maar door het ‘recht toe, recht aan’ wreedheid en bloeddorstigheid, hadden veel kerken de mentale weerbaarheid gevonden tegen het Nazisme verzet te bieden. Er werd in sommige Nederlandse kerken hulp geboden aan het verzet en ze hielpen ook bij het onderduik. Echter tegen de slinksheid van de ‘Generatie ‘68’ filosofie, waarop de massa hersenspoeling werd ingeënt, staat de kerk machteloos. Er wordt geen tegenstand geboden. Men ziet in de verwoestende werking, een modernisering van de samenleving.
  Nederland beleeft al meer dan 40 jaar een non-stop mentale afbraak’, die door de ‘Generatie Milton Friedman’ is zelfs in versnelling geraakt. Het ‘Individualisme’ heeft de plaats van God met Geld vervangen. Alle wegen om aan geld te komen, zijn correct. Ook zwendel, diefstal en corruptie. Onze laatste premier van de 20ste eeuw is een goed voorbeeld: hij was de laatste anderhalf jaar van zijn termijn onzichtbaar. Hij was privé bezig met scoren van – zo veel mogelijk – banen in topfuncties. Hij zag bergen van goud aan de horizon. Een topbestuurder van NL grootste bank, heeft de bank onder zijn hoede verkocht om zelf er nog rijker van te worden. De duizenden mensen die bij de bank werken en de bank die hij moest leiden, interesseerden hem niet. Er zijn talloze voorbeelden van dat soort.

  Echter de graaiers en bestuurlijke dieven van vandaag hebben minder kans om hun gang gaan. Ook hun matties hebben minder tijd ze te beschermen. Ze moeten snel ‘CASHEN’ aangezien Internet en sociale netwerken zorgen ervoor dat ze snel naar boven drijven.

  Like

 18. En ook door de EU worden miljarden van ons geld naar corrupte landen gestuurd:
  “De bodemloze financiële put van de Palestijnse Autoriteit, op de West Bank en in Gaza. De Palestijnse Autoriteit heeft bijna 2 miljard euro (2,7 miljard dollar) verkwist van Europese financiële hulp door corruptie en mismanagement, schreef een Britse krant op zondag, dat de inhoud lekte van een nog niet gepubliceerd Europees document.”
  https://ejbron.wordpress.com/2013/10/14/europese-unie-beschuldigt-palestijnen-van-verkwisten-van-2-miljard-euro-hulpgelden/

  Like

 19. Wat ik nooit zal begrijpen en accepteren is dat er altijd al met 2 maten wordt gemeten. Als gewone burger moet je het niet wagen een parkeerbon niet te betalen, dan wordt je veroordeeld als een crimineel. Bestuurders, politici, de elite en bepaalde groepen allochtonen zijn “onschendbaar” . Corruptie tiert hier welig en er wordt krampachtig de andere kant op gekeken en gedaan of hun neus bloedt!

  Like

  • Cathja zegt:

   Juist, @ realpredictor 11:56, we zijn allemaal hetzelfde, maar worden niet hetzelfde behandeld! In feite worden velen gediscrimineerd, en daar zouden we heftig tegen moeten protesteren!
   Inderdaad, men kijkt de andere kant op, en is doof voor onze protesten!

   Zo is Nederland nu!

   Wat zijn we diep gezonken!

   Like

 20. En bij de EU wordt corruptie niet alleen onder het tapijt geschoven maar ook nog gedogen! Je ziet daar ambtenaren binnenkomen en 5 minuutjes daarna weer uitklokken om zo hun dagelijkse toelage te innen! Reken maar uit wad dit per jaar kost aan NOOITGEWERKTE uren!

  Like

 21. Pingback: Partij v.d. Allah (linkse “kerk”): ongelofelijk, wat een zieke bende. Leve het NWO-kalifaat. | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 22. Henri Okken zegt:

  Klokkenluider misbruik corruptie praktijken Hoogeveen, Alescon Assen Drenthe. Henri Okken.
  Het voorbeeld van onze overheid ! Corruptie ,Fraude en intimidatie,misbruikpraktijken en wapperende handjes! Een zieke vertoning . Een overheid die over lijken gaat. De bevolking ten gronde richt, zich bezig houd met walgelijke praktijken. Zij die zich voor doen als de betere helft.
  In wezen het grootste gevaar aan de macht ! Ambtenaren en bestuurders die zich al jaren bezig houden met vriendjes politiek, intimidatie en omkoping’s praktijken. Spreken bezijden de waarheid,
  langzamerhand een walgelijke vertoning ! Zich voordoen als christenen, een gevaar voor de samenleving! Het word tijd, dat het volk in opstand komt ! Het word tijd voor een ander belijd ! Het word tijd dat de puinhopen worden opgeruimd ! Het word de hoogste tijd dat het nederige volk
  zich niet langer laat naaien, door deze Haagse kliek ! Het word tijd dat de overheid haar eigen volk beschermd ! Het word tijd dat wij, het volk de grens sluiten ! Het word tijd, om daar eens goed over na te denken ! Vriendelijke groet, H. Okken, Klokkenluider misbruik & corruptie praktijken Alescon, gehandicapten gemeente Hoogeveen, Assen Drenthe !

  Like

 23. Barney zegt:

  Als wij willen dat er iets tegen de corruptie, fraude, graaien, machtmisbruik etc, etc gedaan wordt! Moeten we zelf een meldpunt oprichten. Want de Nationale ombudsman is en ik vertel uit eigen ervaring er niet voor ons burgers, nee laat je nou voor de gek houden! Zonder stukken gelezen te hebben, stelt men dat de N.Ombudsman niets voor mijn zaak kan betekenen. Het doen van aangifte tegen een corrupt College van een kleine gemeente zal niets uithalen zo stelt de N.Ombudsman het heeft geen enkele zin! Het syteem is als een gesloten cirkel! Een wethouder, leuke titel he! WETHOUDER die “eervol ontslag” bij zijn vorige gemeente krijgt, men had geen zin om wachtgeld te betalen, dus mag meneer met zijn beperkte hersen inhoud aan de bak bij de volgende gemeente! Een Burgemeester met grote gelijkenis op mevrouwtje Verve! en ook nog eens door aangesteld door Clowntje Fransen de voormalige CvK. De schade die door dit duo is aangericht is enorm. Wat een weerzinwekkend gegeven dat er totaal geen kwaliteit zit op posities die dit wel vereisen. Ben nu bijna 10 jaar bezig, en ga nog wel even door, geef soms de moed op, maar kan niet stoppen, zoveel onrecht, en misbruik…… het is in mijn ogen in heel bestuurlijk Nederland een enorm gezwel, en dit moet weg gesneden worden, hoe sneller hoe beter…….als iemand met het meldpunt start, kom ik wel helpen, heb helaas niet de energie om deze zelf op te zetten

  Like

 24. Alex Delarge zegt:

  Hier kun je alles lezen over boekhoudfraude bij de overheid.
  http://www.leoverhoef.nl/

  Like

 25. Emiel zegt:

  We leven in de lobbycratie van Europa (banken/chemie met landen),
  daarmede houd alle rede op, behalve de carrière van politici.

  Dit moet worden onderkent en opgelost.

  Hierna moeten de lopende onderwerpingen van werkers voor lobbyisten worden teruggedraaid (gesubsidieerd hypocriet gedrag (vervuilen mag zolang je betaald)).

  Voorkomen is beter als genezen:
  1. Geen fossiele brandstoffen meer zolang je maar betaald.
  2. Geen tabak meer zolang je maar betaald.
  3. Geen slaatje slaan uit overbevolking door lobby oneindige groei.
  4. Geen hantering meer van convenient truth bij taboes als
  kerosinevervuiling / populatiebeheersing / EU onderwerping bevolking /
  stemmen woordkeuzes EU parlement bij probleemimplementaties t.b.v. tolheffing
  Lobbycratie pensioenfondsen tegen vergrijzing:
  (cultuurvluchtelingen word “nieuwkomers”).
  5. Zorgen voor gediplomeerde politici met vakinhoudelijke kennis.

  Europa is ziek van de hypocrisie van het slaatjes slaan uit “taboes” in een schuldcultuur, de realiteit heeft hier geen boodschap aan:
  (onze omgeving: milieu/planten/dieren).

  Geen Jodenster om er maar geen energie in te steken (“negatief/rodeoclown Wilders”) maar conformeren aan de waarheid!

  Like

  • Jack Mulder zegt:

   Joa … ben daor helemaol mee eens…. Maar wat gaan wie eran doen. Vredenlievend.
   Het zijn al die regeltjes en onnozel wetjes die er juist voor zijn om ons te boetseren.\
   Laten we eens voelen en luisteren naar onze innelijke stem
   Jaík

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s