BEKNOPTE HISTORIE: In het jaar 732 stopte Karel Martel de opmars van de moslims (+ video)

Screenshot_6

De graftombe van Karel Martel in de kathedraal van Saint-Denis

In het jaar 732 redde Karel Martel Midden- en Noord-Europa van de oprukkende islamitische hordes, die vanuit het Midden-Oosten en Noord-Afrika via de Straat van Gibraltar Spanje waren binnengedrongen en het land onderworpen hadden onder islamitisch recht.

De hoofdzakelijk christelijke en joodse bevolking had daarbij slechts de keuze van bekering tot de islam of leven als dhimmi´s, dus een belasting voor niet-moslims te betalen en leven als derderangs burgers.

Daarna trokken de islamitische legers naar het noorden, naar het huidige Frankrijk, en konden daar pas gestopt worden. Na enkele zware veldslagen werden de islamitische hordes verslagen door een leger dat aangevoerd werd door Karel Martel. De laatste en beslissende slag vond plaats op 11 oktober 732, honderd jaar na de dood van Mohammed.

Video (met dank aan Guus Velraeds):

Bron:
http://europenews.dk/de/node/72791

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, Islam, Jihad. Bookmark de permalink .

18 reacties op BEKNOPTE HISTORIE: In het jaar 732 stopte Karel Martel de opmars van de moslims (+ video)

 1. Republikein zegt:

  Nu hebben wij een fan in ons midden, ik ben benieuwd!

  Like

 2. De huidige Karel Martel heet Poetin!

  Geliked door 1 persoon

 3. Willie zegt:

  Wanneer gaan we deze slag(en andere) nog s OVERDOEN ???? Toendertijd hadden de mannen nog BALLEN blijkbaar ??????? En nu ????????? NADA !!!

  Like

 4. Dr. Kwast zegt:

  Kareltjes hebben we zat we missen een Martel. En wanneer brand deze kathedraal af uit wraak ?
  En Poetin ?

  Like

 5. Jean zegt:

  Laat dat aub weer plaatsvinden, please.
  Met die achterlijke gewelddadige barbaren op ONS grondgebied is het echt onleefbaar en aardsgevaarlijk geworden.
  Onze ouders en grootouders hebben hun leven niet gegeven voor die barbarij binnen te halen.
  Europa moet islamvrij gemaakt worden,punt.

  Geliked door 1 persoon

 6. Cathja zegt:

  Dus ook tóen al wilden moslims Europa bezetten. Ik kan niet anders concluderen dan dat het een stelletjes volhouders zijn!
  Helaas worden ze tegenwoordig met ‘alle respect’ behandeld, en dat bepaalt dat ze zich steeds veeleisender en brutaler gaan opstellen. We hebben de eerste slag alreeds verloren, want ze hebben zich hier kunnen nestelen.
  Ja, laat er a.u.b. een figuur als Poetin opstaan die Europa zuivert van deze sekte! We willen geen islam in Europa!
  Beter zou het zijn als wereldwijd de islam verboden zou worden.
  Maar dat zal ik niet meer meemaken.

  Like

  • luckybee zegt:

   Charlemagne was de Klein zoon van Karel Martel.waar om ze hem verzwegen hebben is om dat Karel martel zijn zoon bij een bij vrouw geschapen heeft namelijk Pipijn de Korte ook wel de III is volgens de Kerk een bastaard.. Voor mij als een nakoomling van een Hugenoot , waar alle mensen gelijk zijn, is en blijf Karel Martel mijn voorvader.Hij heeft als het ware De cultuur van het Westen geschapen.Zonder Karel Martel geen franken rijk, dat van de Pireneen tot aan Lombardije, heeft gerijkt.
   Maar Isabella van Castilie en Ferdinand van Aragon niet vergeten, die hebben de hele Iberische schiereiland van de Arabieren (Moren ) befrijdt. Hun laatse bastion de Fort van Granada veroverd.En zo de Arabische heerschapij ook in Spanje en Portugal is geeindigd.

   Like

 7. Martha N zegt:

  We hebben het al eens eerder over Karel Martel gehad hier…
  Karel Martel in verband gebracht met Geert Wilders.
  M.A.L.Sion…. het was, is en blijft een goede gedachte!
  Geert Wilders-Karel Martel.

  Like

 8. Martha N zegt:

  Voor allen die de geschiedenis over Karel Martel niet kennen, toch maar eens lezen.

  Like

 9. Jan zegt:

  Geliquideerd door Putin:
  * Galina Starovoitova, politicus
  * Yury Skuratov, advocaat en politicus
  * Igor Domnikov, journalist
  * Sergey Novikov, journalist
  * Iskandar Khatloni, werkzaam voor Radio Vrij Europa
  * Sergey Ivanov, journalist
  * Adam Tepsurgayev, joernalist
  * Sergei Yushenkov, politicus
  * Yuri Shchekochikhin, deed onderzoek naar de liquidatiepraktijken van Putin
  * Nikolai Girenko, wetenschapper
  * Paul Klebnikov, uitgever van de Russische editie van ‘Forbes’
  * Viktor Yushchenko, presidentskanidaat in de Oekraïne
  * Andrei Kozlov, deed onderzoek naar witwassen van geld
  * Anna Politkovskaya, journaliste, deed onderzoek naar schending van mensenrechten
  * Alexander Litvinenko, legde de praktijken van de KGB bloot, waarschuwde Sergei Yushenkov dat hij op de dodenlijst van Putin stond
  * Daniel McGrory, correspondent van The Times of London, deed onderzoek naar de moord op Litvinenko. Werd 5 dagen voor radiouitzending geliquideerd
  * Paul M. Joyal, vriend van Litvinenko
  * Stanslav Markelov, advocaat mensenrechten
  * Natalia Estemirova, journaliste, kon gezien worden als opvolgster van Anna Politkovskaya, ontvoerd naar Tsjetsjenië en daar geliquideerd

  De lijst met mensen die ergens in een gevangenis creperen, ook al is het niet Rusland zoals in de Oekraïne Joelija Tymosjenko, is eindeloos lang (interesseert de EU geen barst). Allen veroordeeld door rechters die het ook uitstekend zouden hebben gedaan onder Lenin, Stalin en opvolgende gekken.

  Ik heb dus een gezonde last van russiofobia.

  Like

 10. henk zegt:

  Oorzaak van alle Islam-ellende in Europa is de nog steeds afhankelijkheid van olie van het midden-oosten cq de Arabier en het daaruit voortvloeiende getekende kontrakt om onbeperkt 50 miljoen cultuurverrijkers binnen te laten.
  Zorg dat we afhankelijk worden van b.v. de olie uit Rusland en vegen vervolgens met dit importkontrakt onze reet af.
  Liever Poetin dan die Arabieren.

  Like

 11. Martha N zegt:

  De PVV is Karel Martel Partij.

  Reactie op het stuk geschreven door Th.van Baarle.

  Het stuk aandachtig gelezen en de overeenkomst is niet over het hoofd te zien.
  Er is nooit veel aandacht aan de vraag geschonken, want wie verdiept zich in het verleden van honderden eeuwen terug…Maar waarom heeft Europa zich kunnen ontwikkelen in vrijheid en is het geworden tot wat het nu is?
  (Laten we even in het midden, dat door de overheersing van de EU, alles wat wij nu aan vrijheid hebben, vernietigd wordt.)

  De man van toen, was Karel Martel…

  Karel Martel, (de Hamer), een naam die velen totaal onbekend is.
  Had deze grote strijder (de grootvader van Karel de Grote), de Arabieren oftewel de moslims niet teruggedrongen, had de wereld er nu heel anders uitgezien.
  We gaan voor deze zo belangrijke gebeurtenis zo’n 1281 jaar terug.

  De Arabieren hadden Spanje veroverd, waren daarna de Pyreneeën overgestoken en Gallië Narbonensis (Narbonne in het zuiden van Frankrijk) binnengevallen, een dependance van het Koninkrijk der Wisigothen.
  De Hertog van Aquitaine kon ze een tijdelijk halt toeroepen maar er was geen houden aan.
  De situatie werd helemaal onhoudbaar toen Abd-ar-Rahman, een lid van een extreem fanatieke moslim sekte (zoals b.v. de moslim fundamentalisten), de aanval versloeg en daarna doordrong tot Poitiers en Tours naderde, de H. stad van Gaul.

  Het was Karel Martel, een Frankische heerser (zoon van Pepijn II, Hofmeyer van het Paleis), die het grote gevaar voor Europa inzag en zich inzette om deze bloeddorstige allesvernietigende sekteleden een halt toe te roepen.
  De slag bij Poitiers in 732 (precies 100 jaar na de dood van Mohammed), is gezien als één van zijn belangrijkste daden en betekende de redding van Europa.
  Het gevaar werd toen gekeerd en de gapende muil van de krokodil dichtgebonden voor de komende 1281 jaar.

  Nu in 2013 is de muil van dezelfde krokodil, wijder geopend dan ooit, deze mensen van toen hebben geleerd maar hun nederlaag van ooit nooit vergeten!
  We staan aan de rand van een her-nieuwe poging tot overheersing en vernietiging, die eigenlijk al niet meer te keren is. Dit mede dankzij de politici van vele Europese landen en de onderwerping aan de EU, die alle macht in handen heeft en zo blind van eigen macht en waan is, dat zij zonder ook maar één moment van aarzeling, in de val van de fanatieke sekteleden van de “profeet” lopen.

  De man van nu!
  Gelijk al die eeuwen geleden, is er één man opgestaan die het gevaar inziet (velen zien het maar durven niet) en de moed heeft op te staan en dit te keren.
  Ondanks alle tegenstand die hij ondervindt, door de meeste mensen niet begrepen en zij die weten waarover hij praat, werken hem tegen met alle macht. Deze laatsten zijn de korte termijn politiek mensen, vandaag kan ik rijk worden en macht bezitten, morgen zien we wel verder!
  Zij verkopen hun eigen mensen voor een tijdelijk gewin, terwijl de bevolking gelijk in de middeleeuwen wordt uitgezogen door Brussel en hierdoor lamgeslagen.

  De naam van deze man is door velen gehaat en hij staat boven aan de dodenlijst van de moslim sekte, U kent hem allemaal: Geert Wilders.
  Zijn doel is gelijk aan wat Karel Martel voorkomen heeft in zijn tijd.

  Karel Martel en Geert Wilders…
  Karel (Charles) Martel, bijgenaamd de “Hamer”. De “Hamer” waarmee hij de Arabieren vermorzelde bij de slag van Poitiers en ze terugdreef naar hun eigen gebied, daarbij vleugellam geslagen voor vele, vele eeuwen.
  Ook Geert Wilders heeft zijn leven ingezet om het gevaar van de moslim invasie te keren, hij kan echter geen leger inzetten zoals Karel Martel, alleen zijn woorden!
  Maar woorden zijn vervelend voor velen en ach dat hebben we nu wel gehoord…

  De PVV van Geert Wilders, koppelen aan Karel Martel, is een zeer goede combinatie… PVV de Karel Martel Partij.

  De PVV, de Karel Martel Partij vecht tegen overname door de moslims van de EU landen en met name eerst in eigen land Nederland en de Nederlanders voor.
  Alleen Nederland is echter niet genoeg het gevaar te keren, alle Europese zijn betrokken, om deze reden houdt hij zijn lezingen niet alleen in Nederland.
  We zullen de handen ineen moeten slaan…

  Geert Wilders heeft niet alleen de moslim overheersing te bestrijden, maar nog een zeer belangrijke tegenstander, een tweede belangrijke vijand, de politici in zijn eigen land.
  Deze politici, om aan de eisen van Brussel te voldoen, vormen een bond met o.a. de moslims.
  Hoe meer het land binnenkomen hoe beter, misdaad door hen begaan bestaat niet… wat zal ik U dat allemaal vertellen, de kranten staan er bol van (hoewel het meeste onder de vloermat wordt geveegd, wat niet weet niet deert en dus niet bestaat).

  Aan de ene kant het moslimgevaar, de andere kant de Eu die eigen mensen uitbuit, het lijkt een gevecht bij voorbaat verloren.
  De PVV is tegen de overheersing door de Eu, tegen al het geld verkwisten, tegen uitbuiting van onze eigen bevolking.
  Het is zwaar…

  Doch gelijk Karel Martel was, is Geert een strijder..

  Hopelijk, omziend naar deze eeuw, zal er nooit in de geschiedenis boeken (mochten we die nog hebben) te lezen staan: Geert Wilders, een man gelijk Karel Martel… Geert waarschuwde voor het gevaar… Hij kreeg achteraf toch gelijk!

  De PVV de Karel Martel partij, een zeer toepasselijk vergelijk en toont exact aan waar zij voor staat!

  Martha N.

  Voor wie Karel Martel nieuw is, inderdaad lees de geschiedenis.

  Like

 12. henk zegt:

  In de huidige (zich democratisch noemende) tijd heb je in 1e instantie geen leger nodig, maar uitsluitend en alleen de instemming (stem) van de mensen in een land. Ieder een beetje logisch redenerend mens moet en kan weten dat er slechts 1 partij is momenteel, die belangrijk is en ons mensen van de slavernij van de Islam kan bevrijden. Dus laat bij de eerstvolgende gelegenheid je stem horen en kies die partij die het goed voor heeft met ons land en zijn inwoners en dat is de PVV. n.b. tot nu toe heeft Geert Wilders in alles wat hij ooit gezegd heeft m.b.t. de Islam altijd gelijk gekregen.

  Like

 13. Jan zegt:

  Om te zorgen dat Amerika afhankelijk blijft van de olie van het MO houdt hij de oliepijpleiding vanuit Canada tegen (Keystone Pipeline) en de exploitatie van nieuwe olievelden.

  Ezra Levant Ethical Oil Versus Conflict Oil
  (Ezra: “Ik weet niet wat God destijds dacht, maar Hij gaf al de olie aan die klootzakken”)

  Natuurlijk is Greenpeace tegen de Keystone Pipeline
  Al-Jazeera and Green Peace Unite Against Keystone Pipeline
  http://www.redstate.com/aglanon/2011/10/26/al-jazeera-and-green-peace-unite-against-keystone-pipeline/

  The Victims of Greenpeace
  http://www.popmodal.com/video/9996/VICTIMS-OF-GREENPEACE

  Like

 14. Tom Hendrix. zegt:

  Martha N: 12.28. uur. Ik vind het een gedegen reactie, Martha N. Gelukkig ben ik van een generatie voor de ONDERWIJSVERNIELING, en heb in de jaren ’50 een goede lagere school bezocht, waar we ook deze belangrijke geschiedenis hebben mogen leren. Maar er was nog een HELD, Jan Sobieski, een Poolse Koning, die de OTTOMANEN/TURKEN versloeg voor de poorten van WENEN. Ook deze man verdient respect in mijn ogen. Verder groeit mijn hekel tegen de EUSSR met de dag, omdat deze criminele BENDE doorgaat met ons de ISLAM op te dringen. En onze eigen regering met MARX RUTTE aan het roer, zij zijn nog erger dan de NSB ooit was. LANDVERRADERS!

  Like

 15. Maloch zegt:

  Cathja zegt: 14 oktober 2013 om 22:48
  “Dus ook tóen al wilden moslims Europa bezetten. Ik kan niet anders concluderen dan dat het een stelletjes volhouders zijn!”

  De gegeven opdracht van mohammed en het doel van de islam is nooit verandert. Dat ze in het heden niet met een leger aan de poorten staan te rammelen zegt niks. Ze hebben nog een troef; Niet alleen met het zwaard maar ook met de baarmoeder. De verovering van Europa is wat minder bloederig maar de opdracht staat nog steeds en er wordt nog steeds gehoor aan gegeven.
  Hopelijk komt het besef nog eens bij een groot deel van de bevolking dat de strijd nog lang niet is gestreden. Het vermedigvuldigt en stroomt maar binnen via de douane.

  Zou het niet wat zijn, om dat besef wat te laten groeien, die battle of history jaarlijks te herdenken?
  11 oktober uitroepen als herdenkingsdag dat we niet ten prooi zijn gevallen aan die haat/dood-ideologie van mohammed die er vandaag de dag nog steeds is maar dan in een ander jasje.

  Wat dat betreft gaan wij (Europa) heel anders om met onze geschiedenis.
  In de arabische/moslim wereld pronken zij met dit soort overwinningen. Ons lijkt het koud te laten.
  In hun wereld benoemen zij straten en pleinen naar personen die iets hebben betekend voor de islam. Zelfs sportevenementen (zie de palestijnen) worden vernoemd naar personen die zich in hebben gezet voor de ‘goede zaak’ (lees allah). Geen media die er aandacht aan besteed en het maakt niet uit hoeveel doden diegene op zijn/haar naam heeft staan (het liefst Joden en Christenen).

  Het zou toch schitterend zijn als hier elk jaar op 11 oktober wat ‘zeggende’ personen iets doen bij een monument en de strijd die Karel Martel & Co. leverden te herdenken?
  Ookal speelde het hele gebeuren zich af in Frankrijk.

  Hij heeft ons ergens voor behoed en dat mag best gevierd worden.
  Leer en vertel de jeugd wat er toen gebeurd is.

  Alle niet-moslims in Europa en denkende dat ze vrijheid hebben, zouden deze/dit spektakel/overwinning hoog moeten houden.

  Alle mensen die blij zijn dat ze in een bepaalde vrijheid kunnen leven en niet hoeven te vrezen dat ze aan een kraan komen te hangen, van een flat gegooid worden, onthoofd, gestenigd of gemarteld worden, zouden helden als Karel Martel moeten eren.

  11 oktober lijkt mij een mooie datum.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s