Europese Unie beschuldigt Palestijnen van het verkwisten van 2 miljard euro hulpgelden

Screenshot_47

De bodemloze financiële put van de Palestijnse Autoriteit, op de West Bank en in Gaza. De Palestijnse Autoriteit heeft bijna 2 miljard euro (2,7 miljard dollar) verkwist van Europese financiële hulp door corruptie en mismanagement, schreef een Britse krant op zondag, dat de inhoud lekte van een nog niet gepubliceerd Europees document.

Volgens een artikel in de Britse krant The Sunday Times heeft het European Court of Auditors, een organisatie die door de Europese Unie in 1977 werd opgericht om de inkomsten en uitgaven van de Europese Unie te controleren, geconstateerd dat Europa maar weinig controle had over 1,95 miljard euro (2,64 miljard dollar) die werden uitgegeven in de West Bank en de Gazastrook tussen 2008 en 2012. Het rapport wijst op “significante tekortkomingen.”

Screenshot_48Onderzoekers van de Europese Unie die Jeruzalem, Gaza en de West Bank bezochten, berichtten over hun onvermogen om ‘high-level risico’s’ aan te pakken zoals “corruptie of middelen die niet worden gebruikt voor het beoogde doel”, aldus de krant.

Op het moment van deze publicatie was er nog geen commentaar van de ECA beschikbaar.

Transparency International, een in Berlijn gevestigde waakhond die toezicht houdt op zakelijke en politieke corruptie, schrijft dat de staat van paralysis die het Palestijnse parlement teistert sinds 2007 “de uitvoerende macht haast onbeperkte macht heeft gegeven over het beheer van de openbare middelen.” Nepotisme is ook gemeengoed in de Palestijnse publieke en private sector, schreef de organisatie.

Een Palestijnse opiniepeiling die in juli 2012 werd uitgevoerd, onthulde dat 71 procent van de ondervraagden ervan overtuigd is dat corruptie bestaat in de instellingen van de Palestijnse Autoriteit onder de supervisie van president Mahmoud Abbas. Zowat 57 % van de ondervraagden zei dat dit ook het geval is in de Gazastrook die gecontroleerd wordt door de terreurgroep Hamas.

Gelijktijdig beschuldigde het House of Representative’s Committee on Foreign Affairs in juli 2012 het Palestijnse politieke etablissement van “chronische kleptocratie,” met de vinger rechtstreeks wijzend naar Mahmoud Abbas en leden van zijn familie.

Azmi Shuaibi, hoofd van Transparency Palestine, de lokale afdeling van Transparency International, zei in april jl. dat zijn organisatie een onderzoek voerde naar 29 Palestijnse overheidsambtenaren op beschuldiging van fraude en het witwassen van gelden.

Screenshot_49door Elhanan Miller


Met dank aan Tiki S. voor de hint: “Zouden ze eindelijk wakker worden??????”

Bronnen:

 1. The Times of Israel:
  ♦ EU accuses Palestinians of wasting €2 billion in aid – Leaked report alleges ‘significant shortcomings’ in PA’s fund management; door Elhanan Miller [lezen]
 2. The Sunday Times:
  ♦ £1.95bn EU aid lost in Palestine – BILLIONS of euros in European aid to the Palestinians may have been misspent, squandered or lost to corruption, according to a damning report by the European Court of Auditors, the Luxembourg-based watchdog; door Bojan Pancevski [lezen]
 3. Ynet News:
  ♦ Report: Palestinians ‘lost’ €1.95 billion of aid money – EU report reveals €1.95 billion, transferred by Belgium to West Bank, Gaza Strip over past several years, were wasted or lost. Corruption is suspected [lezen]

Geplaatst door:
E.J. Bron
(met dank aan Brabosh)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Palestijnen", "Palestina", "Westbank", corruptie, EU, Fatah, Gazastrook, Hamas. Bookmark de permalink .

13 reacties op Europese Unie beschuldigt Palestijnen van het verkwisten van 2 miljard euro hulpgelden

 1. G.Deckzeijl zegt:

  Aha, nou wordt het me duidelijk waarom de waterbelasting omhoog gaat…!!!
  Bonus voor huurders:

  Toegift: http://tinyurl.com/l6ybbz4

  Like

 2. luckybee zegt:

  Dat kunnen wij gelijk op onze buiken gaan opschrijven. Arabieren sparen niet, maar kopen er voor waarschijnlijk Kalashnikov en LPGs.

  Like

 3. Tiemen Veenstra zegt:

  Onzin! Het is de EU die miljarden verkwist, want elke cent die naar de Palestijnen gaat is per definitie verkeerd besteed…. 🙂

  Like

 4. Jean zegt:

  En straks zit E.T. weer in een of ander moslimland handjes te schudden en het eigen volk te verraden, zo kennen we dat zootje nu eenmaal.
  Hopelijk komt er snel een einde aan die misdaadinstelling EU genaamd.

  Like

 5. Slechts een fractie van de verspilde miljarden die wij de laatste jaren, (dankzij de EU-Sint) hebben moeten betalen, ten koste van onze EIGEN overleving!

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Whoehahahahaha, de in en in corrupte EUSSR beschuldigt hun vrindjes van corruptie! De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. En ja, daarom mogen we volgend jaar weer overal meer voor gaan betalen hé. Want het feest van de hypocriete RODEN in Brussel moet natuurlijk wel doorgaan. Maar ja MARX RUTTE heeft er geen probleem mee om nog wat MILJARDEN over te maken aan het POLITBURO. Helemaal niet!

  Like

 7. Wàt is de reden dat dat nu ‘ineens’ door die lui wordt ‘gezegd’?

  Like

 8. fleckie zegt:

  “van andermans leer is het goed riemen snijden”nietwaar? “ABN AMRO merkt miljoenenfraude en diefstal niet op, ” uit ALGEMEEN DAGBLAD 23 SEPT.1996, STOND ER VERMELD,, “TOT 2 keer toe 25 miljoen gulden verduisterd en naar het buitenland weggesluisd,zonder dat de bank dat in de gaten heeft gehad””Begin juni werd het complete bedrag [25 miljoen]in contanten opgenomen v.een priverekening bij een bank in het oliestaatje DUBAI. De transactie v.d.andere 25 miljoen mislukte drie weken eerder,omdat er een verkeerd rekeningnummer was opgegeven”De bewuste,verdachte. bankmedewerker ontkende dat hij bij de fraude is betrokken,verteld in een telefonisch interview met De Vries,,ook medewerker bij h.ALG.DAGBLAD.””De transactie is uiteindelijk teruggedraaid-alweer zonder dat de bank dit in de gaten had-omdat het opgegeven rek.no.niet bleek te kloppen,en er uit Zwitserland lastige vragen kwamen”. …..Als men toch zo’n berichten leest, en kregelig wordend hierover, denkt men toch” wat moeten die lui ons toch voor OERDOM houden.”

  Like

 9. fleckie zegt:

  AANVULLING: ‘ROOFBUIT PINFRAUDE RICHTING AL-QAEDA. ook uit het Alg.Dagblad v.woe.15.10.2008.”betaalautomaten voor creditcards en pinpassen worden tegen het licht gehouden wegens een grootscheepse internationale fraude waarbij gegevens van kaarthouders verdwijnen naar PAKISTAN”. De verdachte apparatuur is op de markt gebracht in NEDERLAND,BELGIE,ENGELAND IERLAND en DENEMARKEN”.”In ENGELAND ZIJN NAAR SCHATTING al TIENTALLEN MILJOENEN PONDEN van ARGELOZE CONSUMENTEN buitgemaakt via GEMANIPULEERDE APPARATUUR in diverse WARENHUIZEN”. “De National Security Agency in de V.S ,houdt de zaak naar verluidt nauwlettend in de gaten vanwege mogelijke banden m.MOSLIMEXTREMISTEN”. ETC. Mi.i.blijkt dat de ALLAH-AANHANGERS donders goed weten wat er bij ‘de DHIMMIES’ te halen valt!!,

  Like

 10. fleckie zegt:

  In het in 1991 uitgegeven boek van een NIET-ARABISCHE schrijver uit h.M.O.’WAS WOLLEN DIE ARABER?” schrijft hij al op de beginpagina:”Verallgemeinerung hin oder her,ich sage Ihnen,sie wollen wenn nicht die totale Ausloschung des Abendlandes,so doch zumindest seine DEMUTIGUNG,seine SCHWACHUNG, SEINEN VERFALL. Warum den wachsenden HASS auf die UNGLAUBIGEN[genauer gesagt;auf die Christen und die Juden der Industriestaaten]verstecken,der auf dem Boden des Islam gart?” ; deze waarschuwing heeft men zich waarschijnlijk NIET gerealiseerd, er “niks mee gedaan”,of misschien gedacht”het zal zo’n vaart niet lopen”,niet beseffend dat de ALLAH-AANHANGERS een WEL HEEL ANDERE GEDACHTENWERELD hebben, ER OP NA HOUDEN! ;[ in februari 1992 waarschuwde de BVD AL voor DREIGING van ISLAMITISCH FUNDAMENTALISME.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s