Frankrijk: Front National duidelijke winnaar regionale verkiezing

Screenshot_9

Het Front National van Marine Le Pen heeft zondag in het kanton Brignoles in het Departement Var een verrassend duidelijke overwinning bij de regionale verkiezingen behaald. De grote coalitie in Parijs waarschuwt voor een gevaar voor de democratie.

Bij de regionale verkiezing in Brignoles heeft de kandidaat van het Front National (FN), Laurent Lopez, een duidelijke overwinning behaald: hij kreeg in de beslissende ronde 53,9% van de stemmen en verwees de kandidate van de conservatieve UMP, Catherine Delzers, met 46,1% naar de tweede plaats.

Al in de eerste verkiezingsronde had het FN opzien gebaard, toen ze bovenaan eindigde en daarbij de vertegenwoordiger van de in Parijs regerende socialisten uit de verkiezingen gooide. Was de opkomst bij de eerste ronde nog heel laag geweest (33,4%), zondag kwamen er duidelijk meer kiezers hun stem uitbrengen (47,4%).

Precies dit feit zorgt in Parijs voor grote nervositeit. Want president François Hollande heeft zich na de nederlaag van zijn eigen kandidaat achter de UMP geschaard en zijn kiezers geadviseerd om op de conservatieve kandidaat van de UMP te stemmen. Minister van Onderwijs Vincent Peillon sprak daarom van “een slechte dag voor de democratie en voor de republiek”, zoals “Le Figaro” bericht. De secretaris-generaal van de socialisten, Christophe Borgel, waarschuwde voor de opkomst van het FN tot sterkste partij in Frankrijk en riep links ertoe op voortaan gezamenlijk te handelen.

Minister van Binnenlandse Zaken Manuel Valls had onlangs in een interview met de Financial Times gezegd dat het denkbaar was dat het FN bij de verkiezingen voor het Europees Parlement volgende jaar de sterkste partij kan worden.

De opkomst van het FN hangt ook samen met het catastrofale optreden van president Hollande, wiens populariteit bij een peiling afgelopen zondag op een historisch dieptepunt van 26% is aangekomen.

De Fransen voelen de recessie steeds duidelijker: de aankondiging dat het laatste vlaggenschip van de Franse automobielindustrie, Peugeot, genationaliseerd zou kunnen worden, toont aan: zelfs de miljarden subsidies die in het concern gepompt werden, hebben de onderneming niet teruggebracht op een stabiele weg (hier).

De cheffin van het FN, Marine Le Pen, zei dat de overwinning weliswaar slechts bij een regionale verkiezing werd behaald. Toch ziet ze het succes als een signaal voor toekomstige verkiezingen. Ze viel de solidariteit van socialisten en conservatieven in Parijs aan en zei dat de gewone mensen niet uit de voeten kunnen met de verbroedering in Parijs, maar een politiek verwachten die hun problemen oplost. Het zogenaamde “Republikeinse Front”, zoals de informele grote coalitie zichzelf in zijn verdedigingsstrijd tegen het FN sinds kort noemt, zou niet geïnteresseerd zijn in de burgers. En deze hebben de regerenden en hun vrienden nu de rekening gepresenteerd, aldus Marine Le Pen.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/14/frankreich-front-national-gewinnt-regional-wahl-deutlich/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk. Bookmark de permalink .

20 reacties op Frankrijk: Front National duidelijke winnaar regionale verkiezing

 1. Theresa Geissler zegt:

  “Een gevaar voor de democratie.” Ja, ja……Kunnen ze het woord ‘democratie’ überhaupt nog spellen?
  Maar van die Manuel Valls valt het me mee, zo eerlijk als hij kennelijk tegen de FT is geweest. Al heb ik het vage vermoeden, dat hij daarvoor later intern wel eens op zijn donder kon krijgen…..

  Like

  • luckybee zegt:

   Gefaar voor de democratie zijn niet de Nationalisten maar de Socialisten. Lees maar het Manifest van Karel Marx, zijn doel is het de dictatuur van het Prolettariaat te stichten.Dictatuur van welke aard ook is het verlies van Vrijheid voor iederen.

   Like

 2. Trucker zegt:

  Met wat geluk wordt het paniekvoetbal en is het voor meisje Marine a piece of cake.
  Laat de Nationaal Socialisten met graagte “links gezamelijk handelen”, is een pluspunt voor het Front National want gezamelijk links moet de islamiet pappen en nathouden anders hebben ze geen hond nog die op hun stemt.
  Dat praatje “…een slechte dag voor de democratie en voor de republiek…” kennen we, in Vlaanderen was het voor de pers een “zwarte zondag” toen onze partij gigantisch scoorde…de morgen (Vlaamse Communistische pravda) had een hele voorpagina pikzwart gemaakt…
  Het FN heeft de wind in de zeilen, is op kruissnelhied aan het cruisen en in het zicht van verkiezingen heeft de tegenstand enkel geimporteerde islamieten in de schuif zitten.
  Denk dat veel Fransen niet opgezet zijn met kerels in vrouwenjurken die in de grote (én minder grote) steden hun kont omhoogsteken midden op straat.

  Like

  • Rudi zegt:

   @Trucker
   Over ‘Zwarte Zondag’ herinner ik me een anekdote over een aantal culturo’s waaronder Hugo Claus die reageerde met “Wie kan dit onzalige tij doen keren?”
   Dit citaat illustreert wat mij betreft precies de incestueuze verhouding tussen de culturele schijn-elite, de media en de politiek.

   Overigens blijken diezelfde culturo’s doofstom en blind als er in de islamitische wereld vrouwen gestenigd, christenen vermoord, kerken afgebrand of homo’s opgehangen worden.

   Like

 3. NU DADELIJK om 22u op NED 2! INTERVIEW MET MARINE LE PEN!!!

  Like

 4. Ik zou eigenlijk een schilderij van Marine Le Pen en de Franse vlag moeten maken! Ik denk erover na…

  Like

 5. bigljohn zegt:

  De grote coalitie in Parijs waarschuwt voor een gevaar voor de democratie. Dit is net zo raar alsof de Duivel ons zou komen waarschuwen voor het gevaar van God. Het is in Frankrijk al niet veel beter dan in Nederland, alwaar de regering, de MSM media en de linkse politiek alles onder de pet proberen te houden. Maar de mensen blijven niet gek. Na de tijd van de communisten, nationaal socialisten en de huidige socialisten is het hoog tijd geworden voor mensen zoals Marine Le Pen en Geert Wilders. Eens ontwaakt Europa uit zijn slaap, eens is het bijltjesdag, bij ons bij de volgende verkiezingen.

  Like

 6. bobzelf zegt:

  nou ik wilde ook nog effe reageren , maar alles is al gezegd !!!!
  goe gedaan jochies !!! en meissies , grinnik
  kus

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  M.le Pen komt volgende maand op uitnodiging van Wilders naar de 2e Kamer.
  Bron: nieuwsuur van hedenavond.
  En wéér moest Saskia Dekker de islam als religie bestempelen.

  Like

 8. tjonge zegt:

  wow FN, UKIP, WILDERS, ze groeien allen als kool !

  ik zie de toekomst positief tegemoet 🙂

  Like

 9. Henk der Niederländer zegt:

  Prachtig dat het FN voorlopig een flinke deuk getrapt heeft in de doctrine van de Franfurter schule.
  Ik hoop van harte dat dit het begin is voor de rest van Europa zodat die grafsocialisten in de hoek getrapt worden waar ze nooit meer uit komen.

  Like

 10. Martha N zegt:

  De stem van het Volk spreekt, helaas wordt hier niet naar geluisterd.
  In Frankrijk is het nog beroerder dan in Nederland.
  Wat nu gebeurt in Nederland, gebeurt al jaren in Frankrijk.

  ALLE partijen spannen samen, of ze het nu eens zijn met elkaar of niet… ze gooien ALLE verkiezingskreten overboord, om als één blok tegenover het Front National te gaan staan, in wezen de stem van het volk.

  Het gebeurde gisteren nog hier in ons eigen land… Christelijk of Rood, Paars en Groen, zelfs de vakbond… WIJ spannen samen tegen de PVV aanhangers!

  ALLES gaat overboord..!

  Het gaat niet om U het gaat om de macht en het grote geld…
  Pechthold heeft tussen neus en lippen toegegeven dat hij ALLEEN maar heeft toegegeven om WILDERS de PVV, een hak te kunnen zetten.

  WAT is de Hr. Pechthold toegezegd in ruil voor deze daad..?

  Wat is er overgebleven van de principes van zijn partij, waar hij voor stond..?

  Like

 11. Jan zegt:

  Dat is opmerkelijk van links volk. Zodra er een politiek concurrent is dan roept zij dat de ‘democratie in gevaar is’ terwijl onder het socialisme de democratie buiten spel staat. Bij links is men immers alleen nog stemvee, stemt men pro-forma.
  Melkert over Fortuyn: “Dit is niet rechts, maar extreem rechts”

  Thom de Graaf (homopartij D66)

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Jan: 11.07. uur. Ach, deze Thom de Graaf, de hypocriet die voor de gekozen Burgemeester zou zijn, net als zijn partij “voor spek en bonen”. En dan de vieze streek om Anne Frank daarbij te slepen! Zelden een grotere huichelpartij meegemaakt als de Demonen 66!

   Like

 12. Theodoor zegt:

  Mooi zo, de Franse elite begint angstig te worden, ze zien de mooie praatbaantjes verdwijnen.
  Het Franse volk wil verandering en FN biedt ze die kans.
  De Franse pers is natuurlijk net zo als in Nederland verweven links.

  Like

 13. Jean zegt:

  Hopelijk volgt Nederland, Vlaanderen, G.B., Oostenrijk, Duitsland e.a. ook deze lijn en komt er snel een einde aan die barbaren hun parasitisme op Europees grondgebied.
  Dagelijks 10 volgeladen boten richting Noord Afrika is de doelstelling.
  Uiteraard trachten de verraderspartijen nu de bevolking te belazeren met kreten dat de ‘democratie’ in gevaar komt, voor alle duidelijkheid: Er is géén democratie aanwezig en waar ze zou trachten te komen wordt ze snel de kop ingedrukt door diezelfde verraderspartijen.
  De redding voor Europa is een rechts Europa ZONDER BARBAREN.

  Like

 14. Pingback: Marine Le Pen: “De EU zal instorten zoals de Sovjet- Unie” | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s