SPREUK

Screenshot_3

Oriana Fallaci: “De moslims wijzen onze cultuur af en proberen die van hen aan ons op te dringen. Ik wijs hen af. En dit is niet alleen mijn plicht tegenover mijn cultuur – eveneens tegenover mijn waarden, mijn principes, mijn civilisatie… Op het moment dat je je principes en waarden opgeeft, ben je dood, is je cultuur dood en is je civilisatie dood. Punt uit.”

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t vederso)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

29 reacties op SPREUK

 1. bobzelf zegt:

  Mooi hr. Bron , heel mooi .
  dank u

  Like

 2. Martha N zegt:

  Over HET GELOOF in het algemeen.
  Niemand die gelooft is het nu ooit eens eens..!
  Er bestaat geen WAAR geloof…
  Het geloof is ontstaan omdat mensen zich ergens aan vast willen klampen, want waarom leven wij hier op aarde..?
  Waarom hagelt het..?
  Waarom moest mijn lieve man sterven?
  Waarom, waarom..?
  Waarom pijn..?
  Waarom kanker..?
  Daarom is het geloof ontstaan,
  omdat mensen hun houvast anders verliezen.
  Ieder die gelooft, mag dit doen op zijn manier…
  Ieder die gelooft is vrij om zijn/haar eigen idool te aanbidden of te volgen.
  Het enigste dat wij, mensen, of we nu aan het één, of aan het ander geloven is dat wij vrij zijn om te geloven of niet.!
  Wij zijn die wij zijn, maar laten we anderen hiermee niet lastig vallen, leef in vrede..!
  VREDE, waar is de vrede te vinden bij de meeste geloven..?
  De grens van een GELOOF zou op moeten houden bij het moorden en doden van mensen die iets anders denken dan hun buurman/vrouw..!
  Nee, het is niet alleen het geloof dat dodelijk is, het is de MENS die in tweestrijd geboren is en zich OF naar het goede, OF naar het kwade keert..!

  Het is de MENS die het Geloof heeft uitgevonden en heeft gemaakt tot een moordwapen..!

  Het willen hebben van gelijk..!

  Tweestrijd…

  GOD of de DUIVEL, beiden deugen niet, want ze brengen alleen haat…
  Of is het Geloof een excuus van de mens om zijn~/haar slechte kwaliteiten te vergoelijken..?
  Sorry dat ik dit zeg en schrijf…. het is bijzonder pijnlijk, maar er is geen WAAR geloof.
  Elk woord in de Bijbel of in welk geschrift dan ook, aangaande het Geloof is door mensen die zich God gelijk voelen, opgeschreven.

  Wanneer het geloof wil zeggen; dat een medemens moet worden afgemaakt onder vreselijke martelingen (ook in het Oude Testament wemelt het van het doden van anderen), dan durf ik ongelovige, te zeggen dat het niet deugt…

  De mens heeft niet het recht anderen te doden, wie dan ook, ook geen dieren halal te slachten, omdat deze mens denkt het ware geloof te hebben!

  Nogmaals, lieve medelezers, het was en is niet mijn bedoeling om te kwetsen, mogelijk dat er zich lezers aangesproken voelen, dan kan ik alleen maar zeggen…
  Maak mij niet af vanwege deze woorden.

  Laat ik eindigen met de woorden: Ik heb ALLE respect voor mensen die geloven aan en in, maar laat het in ieder geval VREDIG blijven en IEDER zijn eigen normen en waarden houden.
  Laat het GELOOF GEEN WAPEN in Uw handen zijn om UW gelijk te halen, noch om anderen (ook dieren) wreed af te maken.

  Like

  • Ad zegt:

   Martha N., je zou gelijk kunnen hebben als mensen van alle geloven vredig zouden zijn, maar juist moslims zijn dat nu eenmaal niet. Er is maar een godsdienst, als je het tenminste een godsdienst kunt noemen want het is meer een agressieve dwangideologie, die er op uit is iedereen te overheersen en te verplichten hun geloof aan te nemen en daar zullen ze alles voor doen, desnoods volkeren uitmoorden. Ik ken geen ander geloof dat zo agressief is tegenover andersdenkenden. Ik dacht dat iedereen dat nu onderhand wel zou weten.

   Like

  • Rudi zegt:

   @Martha
   Alle begrip en respect voor uw mening, mevrouw. In het Oude Testament staan inderdaad vreselijke dingen, maar laten we niet vergeten dat andere volkeren uit die tijd elkaar nog veel ergere dingen aandeden, zoals mensenoffers, kinderen in het vuur gooien en dergelijke meer. Ook de Romeinen en de Grieken konden er wat van, vaak niet eens als straf, maar eerder als publieke vernedering of zelfs tot jolijt van de toeschouwers: iemand uitwerpselen in het gezicht wrijven of zelfs vrouwen laten verkrachten door apen, bv.
   Denk ook aan de Maya’s en Inca’s, volkeren waar de multicul nogal eens mee dweept, die niet keken op een mensenoffer meer of minder.

   Dus als je het OT vergelijkt met andere samenlevingen uit het Bronzen Tijdperk, zijn de wetten en regels ‘vrij progressief’ en zelfs te interpreteren als een tegenreactie om zich te onderscheiden van die andere volkeren.

   Een goed voorbeeld is bv het ‘oog om oog tand om tand’-principe uit het OT,, ik geloof uit het stuk over Abraham. Vanuit ons hedendaags perspectief een barbaars principe, maar in vergelijking met wat er in die tijd in die regio gangbaar was erg vooruitstrevend.

   Situatie: de ezel van je buurman struint je wijngaard in en vernielt je planten. In die tijd ging wraak nemen niet zelden gepaard met het vermoorden van de buurman. Oog om oog, tand om tand, betekent echter dat de straf in verhouding moest staan tot de geleden schade. Niet meer, niet minder, en in dat opzicht was het een vooruitstrevend principe.
   (Kanttekening: zoals alles wat vooruitstrevend is, hebben moslims het nogal moeilijk met dit principe, getuige daarvan eremoord, rellen en moorden om cartoons, e.d.)

   Ik beweer zeker niet de waarheid in pacht te hebben, getuige daarvan dat ik geen Bijbelverzen aanhaal, omdat ik dat eenvoudigweg niet kan zonder ze te moeten opzoeken, maar ik lees veel politiek incorrecte literatuur. De serie ‘The politically incorrect guide..;’ van Regnery Publishing vind ik zeer verhelderend.

   Wat ik nu ga schrijven zal een heleboel wenkbrauwen doen fronsen, maar ik schrijf het toch. Naar mijn gevoel en inzicht, voor wat ze waard zijn, heeft religie in de loop van de wereldgeschiedenis slechts een te verwaarlozen rol gespeeld in oorlogvoering. Tot de islam ten tonele verscheen.
   Een te verwaarlozen rol, want mensen die willen oorlogvoeren, vinden altijd wel een reden. Denk maar aan de Lilliputters uit ‘Gullivers Reizen’ die het volk van Blefuscu aanvallen omdat deze laatsten een ei ‘verkeerd’ opeten.
   (Goeie satire schrijven is moeilijk, tijdloze satire schrijven nog veel moeilijker)

   Maar ik schreef het eerder al, ik erken mijn meerdere in heel wat reageerders hier. .

   Like

   • Leo zegt:

    Citaat:
    Het enige dat nodig is om het kwade te laten zegevieren is dat fatsoenlijke mensen
    er NIETS tegen ondernemen.

    Edmond Burk.

    Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Martha N: 19.14. uur, op 14/10. Ik ben het eens met uw reactie. Geloof KAN en MAG niet afgedwongen worden. We zijn allemaal vrije burgers, en dat moet ook zo blijven. Ik heb een christelijke overtuiging, maar zal dit nooit opdringen aan een ander. Laat ieder mens in zijn/haar waarde, dat is mijn adagium.

   Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Ja, Oriana was gróóts……
  Ik vraag me van de weeromstuit af of Tommy en Kevin zich op dit moment niet een béétje dood voelen. (En dat is bepaald géén ironie.)

  Like

 4. Henk.V zegt:

  Absoluut waar, Oriana!
  Dat je boodschap nog heel lang zal na klinken!

  Like

 5. Wachteres zegt:

  https://ejbron.wordpress.com/2013/03/17/oriana-fallaci-vraagt-zich-af-of-de-islamitische-immigratie-naar-europa-een-samenzwering-is/

  Aanvullend: “Oriana Fallaci vraag zich af of de islamitische immigratie naar Europa een samenzwering is”.

  Het artikel had ik van ons aller Gerrit gekregen, kan ik mij nog herinneren.

  Like

 6. Rudi zegt:

  De Cherokee indianen hebben een spreekwoord dat zegt: “Een volk is pas overwonnen als de harten van hun vrouwen op de grond liggen. Dan is het over en uit, hoe moedig ook hun krijgers of hoe sterk ook hun wapens zijn”.

  Oriana Fallaci was een vrouw wier hart zeker niet op de grond lag. Hulde!

  Like

 7. Trucker zegt:

  Zij was een uithangbaord van het linkse (multikul enz) wereldje en een graag geziene gaste bij de media tot…ze haar boek schreef over de islam : toen lieten ze haar vallen als een baksteen, toen was ze opeens een paria voor het clubje en werd ze geweerd uit alle manifestaties .
  Tot ze de waarheid over de barbaarse achterlijke cultuur islam pende, ik dacht dat het in navolging van de slachtpartij op Nine Eleven in de Big Apple was.
  Het is een vast patroon, wie het taboe (want dat is het zondermeer) doorbreekt dat de islam GEEN verrijking is is “gedoemd” door islamofiele linkse multikulle KONTENLIKKERS.

  Like

 8. Jean zegt:

  Niets aan toe te voegen, correcte weergave van de feiten.
  Nu nog die islamsmeerlapperij verdrijven uit onze westerse ‘seculiere’ landen.

  Like

 9. guusvelraeds zegt:

  Afgelopen week een boekenbon gekregen als dank voor vrijwilligers werk dat ik doe. Laat me nu toevallig het boek van Oriana Fallaci “”De woede en de trots”” hiervan besteld hebben bij Bol.Com. Kijk uit naar de dag dat het geleverd wordt.

  http://www.bol.com/nl/s/boeken/zoekresultaten/Ntt/De+Woede+En+De+Trots/search/true/searchType/qck/N/8299/sI/true/sA/200/sc/books_all/index.html

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  @Martha N, 14-10, 19:14
  Geloven is verkeerd gebruik van de hersenfunctie.
  http://tinyurl.com/7wshph2
  On topic:
  http://www.brainyquote.com/quotes/authors/o/oriana_fallaci.html

  Like

 11. Martien Pennings zegt:

  Ik kopieer het commentaar dat ik eerder dit jaar (17 maart 2013) gaf op het artikel over Fallaci waaraan ook Wachteres herinnert (14 oktober 19:48): http://bit.ly/XiCY3L:

  IK ZEI TOEN:

  Ik heb twee exemplaren van “De Kracht van de Rede”.

  In het gebruiksexemplaar – het andere is het uitleenexemplaar – staan op elke bladzijde aantekeningen en onderstrepingen.
  Ik geloof niet dat er één kleur markeerstift ontbreekt.
  Voorin staat plechtig geschreven:

  ” Aan de linkse leuteraars. Ze zullen je de Vrijheid ontnemen waarin je je nu nog ongestraft als Goed Mens kunt manifesteren. Martien (aug. 2006)”

  Ja, de narcistische hedonisten, de zelfmanifesterende Gutmenschen, de better-then-thou-ers, de beklimmers van het morele krukje, de verraders van Israël en de vernietigers van de door onze voorouders in 2000 jaar met bloed, zweet en tranen opgebouwde Joods-Christelijk-Verlichte traditie verdienen een Neurenberg 2.0.

  Dat ze hun gerechte straf mogen krijgen!

  Ik wijs op de volgende passage uit het bovenstaande stuk:

  “Zoals toen zij in 1972 de Palestijnse terrorist George Habash interviewde, die haar vertelde (terwijl een bodyguard een machinepistool op haar hoofd gericht hield) dat het Palestijnse probleem over veel meer ging dan over Israël. Het Arabische doel, verklaarde Habash, was om oorlog te voeren ‘tegen Europa en Amerika’ en om ervoor te zorgen dat er voortaan ‘geen vrede zou zijn voor het Westen’. De Arabieren, deelde hij haar mee, zouden ‘stap voor stap vorderingen maken. Millimeter na millimeter. Jaar na jaar. Decennium na decennium. Vastbesloten, koppig, geduldig. Dit is onze strategie. Een strategie die we zullen uitbreiden over de hele planeet’.”

  Ze zullen niet ophouden en de vraag is wanneer de Westerse neppe landverraad-elites tot dat besef komt.
  Als ze óóit tot dat besef komen . . . . . . .

  Een kikker moet je langzaam koken en er groeien steeds meer kinderen op die niet beter weten dan dat de straten van onze steden gedomineerd worden door de hoofddoek, een symbool van een totalitaire religie die elke – élke – wezenlijke eigenschap deelt met het nazisme.

  En dat laatste leg ik hier uit: “De islam moet niet beschermd maar verboden worden”:
  http://bit.ly/WqCtUB

  Like

 12. luckybee zegt:

  Het is voor al onze plicht tegenover de nakomers , ik wil niet dat die in een Diktauur ,moeten leven, nog in een diktatuur van het proletariaat nog van de Islam. daar mee zijn ze de vrijheid dat wij al die tijd mogen genieten,in een democratische wereld, kwijt.

  Like

 13. henk zegt:

  Conclusie: de nitwits in Brussel en vele bestuurders in alle EU-landen zijn inmiddels dus al dood!

  Like

 14. Jan zegt:

  Martin Luther:
  * Als ik tijd heb moet ik in het Duits schrijven wat een smerig en schaamteloos boek [de koran] het is
  * Mohammed is een vernietiger van onze heer Christus, van Zijn koninkrijk en iedere tijdelijke regering
  * De doctrine van Mohammed is die van de doctrine en het zwaard en dat is ook die van de Turken met al hun weerzinwekkende gedrag, al hun fouten, alle duivels liggen op één hoop
  * De Turken zijn niets anders dan moordenaars en struikrovers en scheppen in het moorden en plunderen plezier
  * Voor Mohammed staat het huwelijk niet centraal maar het nemen van vrouwen. Turken hebben daarom veel vrouwen die voor hen dan ook niets waard zijn en die zij verachten. Zij verkopen hen als een veestapel
  * Turken zijn vernietigers, vijanden, godslasteraars, moordenaars, leugenaars en Mohammed is de duivel zelve
  Martin Luther ‘Vom Kriege wider die Türcken’, 1528
  http://deutschelobby.com/2011/10/25/heerpredigt-wider-den-turken/

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Eens, maar Luther zelf was een behoorlijke antisemiet!

   E.J.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @E.J. Bron, 18.13u. Luther had wel meer eigenaardigheden, E.J.
    Een hervormer, dat wel, maar nog allesbehalve rationeel -In géén geval een Desiderius Erasmus van Rotterdam. (waar wij, Nederlanders wel bijzónder trots op mogen zijn.)
    Luther -ik weet niet of je dat óók ergens vernomen hebt- scheen overal Duivels in te zien en heeft ooit wel eens een inktpot naar een vlieg gegooid, waar hij een Duivel in zag.
    En voorts leunde hij héél erg op de groten van Duitsland, zijn rijke beschermers. (Hoewel het waar is, dat Filipp, Landgraaf van Hessen, onder zijn invloed wel heeft meegeholpen, kloosters te sluiten en de aldaar onvrijwillig verblijvende nonnen te bevrijden, dat moet gezegd worden.)

    Like

   • Jan zegt:

    Geen idee of je docent Duitse taal bent, maar dankzij Luther (echt) is de huidige Duitse taal ontstaan, zoals je weet.

    Like

   • E.J. Bron zegt:

    Doet niets af aan het feit dat hij een antisemiet was, toch?

    Like

   • Tom Hendrix. zegt:

    @ E.J. Bron: 18.13. uur. Dat is absoluut waar. Aan het einde van zijn leven, heeft hij helaas het Joodse Volk in een kwaad daglicht gesteld. Dat is inderdaad een feit Bert.

    Like

 15. G.Deckzeijl zegt:

  http://www.brainyquote.com/quotes/authors/h/h_l_mencken.html
  Klik de 2e reeks aan, linker kolom, 6e van boven.
  Democratie is een vorm van verering.
  Het is de verering van jakhalkzen door ezels.
  H.L.Mencken

  Like

 16. G.Deckzeijl zegt:

  jakhalzen dus.

  Like

 17. Tom Hendrix. zegt:

  @Jan: 12.08. uur. Kijk Jan, deze woorden zouden het CDA, de CU en de SGP ter harte dienen te nemen van deze kerkhervormer Martin Luther. Hij had het heel goed gezien.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s