Dichter bedreigd na tv-optreden (zegt de Copenhagen Post)

Screenshot_17

Yahya Hassan

De 18-jarige Yahya Hassan heeft doodsbedreigingen ontvangen nadat hij de moslimgemeenschap deze week bekritiseerde in de media. Na z’n optreden in het DR 2 nieuwsprogramma “Deadline”, waarin hij moslimouders bekritiseerde, heeft de 18-jarige Yahya Hassan meer doodsbedreigingen ontvangen dan welke andere gast ooit in het programma.

Dispatch International meldt:

De afgelopen dagen heeft hij z’n bewonderaars in de culturele elite in grote verwardheid achtergelaten. Zoals werd bericht door Uwe Max Jensen, die schrijft voor Free Press Society’s website Sappho.dk, richtte Yahya Hassan z’n pijlen niet langer op de Deense Volkspartij of het “systeem”. Hij vindt nu dat ouders hebben gefaald en hij is zeer kritisch geworden over de islam. Vorige week verbaasde hij het land door een gedicht voor te lezen in het tv-programma Deadline, waarin ook deze regels voorkwamen:

                “Ik pis op Allah en zijn Boodschapper en al z’n nutteloze discipelen.”

In een ander gedicht schreef hij over z’n vader:

               “Hij maakte vijf kinderen met bittere harten, vond een nieuwe hoofddoek en                         maakte er nog drie bij.”

“Het is niet overdreven”, becommentarieert Uwe Max Jensen, “dat Yahya Hassans verklaringen over de islam links, de multiculturalisten en het goed opgeleide publiek in het algemeen achterlaten in staat van paniek, omdat ze er naar gestreefd hebben de indruk te wekken dat Hassan alleen aspecten van de islam bekritiseert of dat hij kritisch is naar alle religies toe en dat hetgeen hij zegt  over het christendom ´onschuldig´ is.”.

(In de krant Jyllands Posten is hij zelfs nog vernietigender)

….

Bronnen:
http://cphpost.dk/national/young-poet-threatened-after-tv-appearance
http://www.d-intl.com/2013/10/14/ex-muslim-poet-strikes-fear-in-pc-denmark/?lang=en

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", Denemarken, Elite, Islamkritiek, Linkse Kerk, Multiculti, Naïviteit. Bookmark de permalink .

9 reacties op Dichter bedreigd na tv-optreden (zegt de Copenhagen Post)

 1. Republikein zegt:

  Geen domme jongen, hij ziet het goed.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Dat zal inderdaad schrikken geweest zijn voor die culturele elite: Een jong, islamitisch talent, dat door hen kennelijk wordt opgevoerd als hèt model van integratie, blijkt nu opeens, ten overstaan van t.v. -kijkend Denemarken minder blij met zijn islamitische achtergrond. Niettemin: Hij is bijzonder goed geïntegreerd, Dames en Heren, troost U dus. Wellicht een beetje té goed. Tenslotte is het een bekend feit, dat alles waar té voor staat niet in de haak is…..Nietwaar?
  Voorlopig is er trouwens aanmerkelijk meer reden om ons zorgen te maken om het lot van de jongen, dan om de gemoederen van de culturele elite: Ik zou er niet van opkijken als hij vanaf dit moment zelfs door zijn eigen familie bedreigd blijkt te worden. En dat vanwege een daad die je met recht ontzettend dapper zou kunnen noemen! (Je kunt ook stellen: Wat moet die jongen gebààld hebben van zijn thuissituatie, dat hij déze stap durfde te nemen!)

  Like

 3. luckybee zegt:

  De meeste slachtoffers van de Islam zijn andere moslims.Dat is een feit.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Hoeveel islam critici van moslim origine zullen de afgelopen 1400 jaar gedood zijn? Denk dat het in de honderdduizenden loopt. Alles wat inherent totalitair is zoals de islam bij uitstek is, is als de dood voor kritiek en spot. De islam als gemeenschap is zich bewust van het feit dat als de kritiek op de islam ongeremd toegestaan wordt dat het dan in no time afgelopen is met haar. De hevige voor ons niet te bevatten sociale controle binnen islamitische gemeenschappen en het erbij horende geweld zorgt dat de islam niet al te snel desintegreert. Uiteindelijk zal de islam dat toch doen, maar voordat het gebeurd zal er nog veel moslim bloed door de straten zijn gestroomd.
  Het doden van islam critici hebben de moslims onverbloemd in een rechtstreekse lijn geleerd en overgenomen van hun profeet. In Medina heeft Mohammed ook zijn critici laten doden. De moord op Ka’b bin Al-Ashraf en Abu Rafi zijn goed gedocumenteerd in de Hadith, de moord op Abu Afak en de moord op de dichteres Asma bint Marwan toen ze tussen haar vijf kinderen lag te slapen zijn gedocumenteerd door Ibn Ishaq in zijn biografie op p 675 en 676. Deze mensen vormden op geen enkele wijze een onmiddellijke bedreiging voor Mohammed maar hadden kritiek geuit. Gelijkaardig fenomenen zien we vandaag de dag terug in ons eigen Europa. Wie zegt dat de Islam een gewelddadige godsdienst is wordt door devote moslims met de dood bedreigd, waarmee deze elk logisch denken tartende moslims dus bewijzen dat de Islam een inherente zeer gewelddadige component heeft.

  Like

 5. Ook bij primaten is er altijd een uitzondering (1 MET hersencellen!)

  Like

 6. Seculiere zegt:

  welke nationaliteit heeft die jongen?

  Like

 7. Pingback: Kopenhagen: Islamkritische dichter aangevallen | E.J. Bron

 8. bezem zegt:

  Net zoals hun profeet willen veel moslims hun critici doden, ze kunnen niet tegen kritiek, omdat ze het ook niet kunnen weerleggen. Als iemand zegt dat de islam gewelddadig is, bedreigen ze je met de dood, waarmee ze stante pede bewijzen dat de islam gewelddadig is.

  De jongen komt oorspronkelijk uit Palestina, Seculiere.

  Like

 9. Pingback: Ramallah: Jonge islamkritische dichter opnieuw aangevallen | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s