Onze cultuur is de beste (+ video)

Screenshot_6

(Door: Vederso)

Al geruime tijd houd ik een dagboek bij. Dat is op zich niet bijzonder en van weinig waarde voor anderen dan mijzelf. Maar één anekdote wil ik u niet onthouden. In een jolig gevoerde discussie liet ik mij ontvallen: “Onze cultuur is de beste”. Dit had ik beter niet kunnen zeggen. De sfeer was kapot en het kwam ook niet meer goed. Nu wist ik wel dat onze samenleving vergeven is van: “Weg met ons”. Maar dat het zo erg was… ik werd er een jaar later nog mee geconfronteerd.

Overigens heb ik deze regel niet van mezelf en ik schrok er eerst ook van. Maar het heeft me wel op een ander spoor gezet, eentje dat niet zo gebruikelijk is. Het gevolg is dat ik bijna niet meer naar de leugens van “Hilversum” kan kijken en alleen nog interesse heb voor het voetbal op de buis. Lang geleden al noemde Gerrit Komrij het “de treurbuis” en het is er sindsdien niet beter op geworden. Of “Hilversum” nu willens en wetens een leugenfabriek is geworden? Dat weet ik ook niet, maar het komt nooit meer goed tussen ons.

Hoe je jaren later nog met je jeugd geconfronteerd kan worden, merkte Nigel Farage, voor sommigen de held in Brussel die het allemaal zo goed weet te zeggen. Iets dat we misschien ook zelf wel hadden willen kunnen, maar, helaas, het is ons niet gegund. Voor hen, eigenlijk voor ons, dit interview dat zeer vijandig van toon begint. Nigel lijkt er zelfs een beetje door van slag, maar wie de bal kaatst…. Daarom blijf ik liever iemand “zonder eigenschappen”, een Mr. Nobody, dan kan me dit ook niet gebeuren, toch? Zie evt. de video.

Door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in BBC, Cultuurstrijd, Linkse Kerk, Socialisten. Bookmark de permalink .

16 reacties op Onze cultuur is de beste (+ video)

 1. realist zegt:

  “Onze cultuur is de beste”,dit is gewoon een feit,indien het niet zo was zouden we niet overspoeld worden door miganten want men migreert enkel om zich te verbeteren.het zijn niet de westerlingen die andere werelddelen overspoelen maar wel het omgekeerde is een feit wat bewijst dat onze cultuur beter is,maar voor hoe lang nog is een andere vraag.veel zal afhangen van ons stemgedrag

  Like

 2. Als je dit nog een interview mag noemen dan is het wel een schandalig interview en in mijn ogen zou elke zichzelf respecterende omroep de interviewer op staande voet horen te ontslaan vanwege zijn suggestieve vragen. Helaas zelfrespecterende omroepen bestaan niet, niet in Groot-Brittannië en ook niet in Nederland.

  Like

 3. Ook ik ben bezig met een het verzamelen van bewijzen dat onze samenleving volkomen is geïndoctrineerd! Alleen ik zal dit zeker niet voor mezelf houden en mij zeker niet in een hoek laten drukken! Hier een klein voorbeeldje
  In mijn omgeving (en helaas ook familie) wil het grootste deel niet over politiek praten! Het is net of je tegen degenen die, net wakkergeschud uit een mooie droom, vertelt dat die droom niet de realiteit is maar exact het tegenovergestelde! Er is hun namelijk door de maatschappij (de linkse politiek, de media en de sociaalnetwerksites) een compleet verknipt sociaal gevoel aangepraat! Zij denken dat zij als goeroes in de samenleving, andere niet-socialisten (in hun ogen racisten) moeten onderwijzen dat wij het compleet verkeerd zien!

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   100% correct! De Nederlanders vluchten weg uit de realiteit met “interessante” programma´s over moszoekers etc. op tv. Triest!!

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @realpredictor: 03.59. uur. Ik herken het. Ook ik ervaar, dat mijn dochter en schoonzoon, helaas niet dat ik over de politiek en de wrange werkelijkheid praat. De meeste zijn en worden 24/7 door de rode agitprop gehersenspoeld. Het is om triest van te worden. En zolang de kromroepen en de msm geheel in politiek correcte en/of rode handen zijn, verandert het niet. Ja, je mag in Nederland een mening hebben, maar alleen als deze mening progressief of politiek correct is. Dat is de werkelijkheid waar we mee van doen hebben.

   Like

 4. luckybee zegt:

  Beste vederzo en toch klopt het wat je daar zegt..Zonder Jezus Christus geen democratie.
  Lees de Zonen van Zebedeus Matheus 20 vers 20- 28.
  Dit heeft de heer over zich gezegd:” 28 Gelijk de Zoon des mensen niet is gekomen om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven tot een rantsoen voor velen.” Dat zijn woorden van een democraat.

  Like

 5. Th.M. van Baarle zegt:

  Als jij je niet met de politiek wilt bemoeien besef dan wel dat 24 uur per dag de politiek zich wel met jou bemoeit!

  Like

 6. Jan zegt:

  Voetbal op de tv heeft de gladiatorenspelen vervangen. Dient slechts om het volk dom en stom te houden zodat het niet in opstand komt. Dat een randdebiel als Derksen betaald wordt voor dagelijks ouwehoeren laat zien hoe ziek Hilversum is.

  Het probleem bij links volk is namelijk dat zij deze maatschappij als een gegeven zien, een ‘logische ontwikkeling’ naar een juiste maatschappij waarin ‘alle Menschen Brüder sind’, vandaar progressief, hoewel dit niet zo is, daarom de voortdurende revisionistische geschiedschrijving. Socialisten eigenen zich alles toe, doen alsof zij iets tot stand hebben gebracht wat niet zo is. Ja, een lijkenberg, daarmee ben ik het eens.

  Al dat volk dat hier op de honing afkomt heeft géén cultuur. Somalische qatkauwers zijn niet bepaald cultuurdragers en dat waren evenmin de indianen in Amerika waarvan de meesten cannibalen waren, slavenhandelaars, verkrachters, moordenaars, plunderaars. Karl May is onzin en ook Witte Veder en Arendsoog.

  Like

 7. lucky9 zegt:

  Natuurlijk is onze cultuur de beste. En dat niet alleen, het is de allerbeste die ooit bestond tot nu toe.
  Alleen zijn onze onderwijssystemen gekaapt en onze media en onze politieke kaste corrupt tot op het bot.
  Farage heeft gelijk eind mei 2014 zijn het Europese verkiezingen.Daarop moeten we ons focussen. Want, laat ons duidelijk zijn, daar zijn de media nu reeds intensief en subversief mee bezig.
  Dat was de reden waarom dat stuk onbenul van de BBC 7 keer het woord ‘racist’ in de mond nam, wetende dat Farage die zich niet in de studio bevond derhalve niet de mogelijkheid had om hem met gelijke wapens de mantel uit te vegen.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Deze reactie had ik ergens anders geplaatst, maar die past hier perfect.

  “I am an Iranian immigrant to the West and an apostate of Islam. I salute this man! I DID NOT come to the West, my beloved West, running away from the barbarity of Islam in order to see West’s beautiful culture and its freedom, order, and prosperity get dragged through the mud by the same people and same ideology that made my own native country a hell hole! Stand up Europeans! You are NOT racists if you hate the barbarity that is Islam. The civilized people in the East hate it too!!”

  Een reactie onder een filmpje van Paul Weston waarin hij uitlegt waarom hij trots is dat hij ‘British’ is.

  Deze man begrijpt beter dan heel veel Nederlanders en Europeanen wat wij bezitten.

  En dan te bedenken dat wij HONDERDDUIZENDEN LAND- EN CULTUURVERRADERS in ons midden hebben die, zonder zich af te vragen waar zij in Godsnaam mee bezig zijn, ons mooie Europa verkwanselen aan een achterlijke voor-middeleeuwse ideologie, die overal waar hij komt alleen maar onnoemelijk veel geweld en dus leed met zich meebrengt.

  En die iedereen die dit moois in bescherming willen nemen, uitmaken voor racist en fascist.

  Like

 9. Martha N zegt:

  Mag ik zeggen dat onze cultuur één de beste “was” misschien…
  Als Volk met een groot hart (vroeger) nu ingehaald hierdoor…

  TE GOED is ANDERMANS GEK, dat leerden we vroeger op school als spreekwoord…

  HOE waar is dit simpele gezegde niet gebleken?

  Helaas altijd achteraf!

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Niks mis mee om vast te stellen dat onze cultuur de beste is: kijk maar.
  http://www.barenakedislam.com/2013/10/16/oops-iranian-man-sentenced-to-death-by-hanging-survives-the-hanging-and-will-have-to-be-re-hanged-when-he-recovers-from-the-first-botched-attempt/
  Een totale boycot van dat land zou kunnen helpen om de situatie voor de inwoners te verbeteren, maar ik heb zo m’n twijfels.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s