‘Wij vragen ons af of dit continent wel begrijpt dat er hier iets serieus fout gaat’

Screenshot_20

In Spanje waarschuwt  Caritas Catolica voor de gevolgen van de lange en diepe crisis die het land treft. Volgens de organisatie dreigt het verdwijnen van de familie als vangnet, omdat de toegang tot socialezekerheidsuitkeringen steeds moeilijker wordt.

In het rapport staan een reeks van 14 alarmerende cijfers, waarvan hieronder de meest opgemerkte:

– het aantal mensen die in grote armoede leven (met een inkomen van minder dan 307 euro per maand) is sinds het begin van de crisis verdubbeld tot 3 miljoen.

– Het aantal mensen dat beroep doet op Caritas is sinds het begin van de crisis verdriedubbeld tot 1,3 miljoen.

– Een op de drie mensen die steun hulp krijgen bij Caritas doet dat al langer dan drie jaar; een bewijs van de toegenomen lange termijn werkloosheid en chronische armoede.

– Terwijl het gemiddelde inkomen 4% is gedaald zijn de prijzen sinds de start van de crisis met 10% gestegen.

– De 20% rijkste Spanjaarden bezitten 7,5 keer meer dan de 20% armste.

Bron:
Express.be
(h/t Heleen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

11 reacties op ‘Wij vragen ons af of dit continent wel begrijpt dat er hier iets serieus fout gaat’

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Ziehier de zegeningen, van de HOER VAN BABYLON, de perfide EUSSR! Het gaat snel bergafwaarts, en dat alles hebben we te danken, aan partijen van Liberale, Socialistische, Sociaal-democratische en Christen-democratische SNIT! Kijk maar bij ons in Nederland, een VVD premier, die perfect past in een PvdA jasje. Deze hele criminele kliek leidt ons naar de ondergang, het is niet meer een kwestie van OF maar WANNEER! STERF EUSSR!

  Like

 2. luckybee zegt:

  Er is genoeg geld als het Vaticaan zijn kunstwerken gaat verkopen dan kan hij heel veel mensen helpen.

  Like

 3. Nog even en Nederland kan zich scharen achter Spanje als het zoveelste “noodlijdend land!
  Alleen zijn er dan geen Europese noodfondsen meer beschikbaar om ons te redden! Wij hebben krom moeten liggen om iedereen te helpen en nu wij binnenkort aan de beurt zijn, om hulp te ontvangen, krijgen wij 0 op het rekest met de boodschap: “Bedankt voor jullie hulp, maar zoek het nu zelf maar lekker uit”!

  Like

 4. Peter Selie zegt:

  Ja hoor! Dat begrijpt het continent best. Evenals ik dat dat al jaren zie aankomen, maar het Volk WIL het niet zien, wat men niet ziet/weet BESTAAT NIET! Ze zullen er snel achter komen als ze zelf aan de buurt komen, misschien niet ieder door armoe, maar we hebben een enorme explosieve kracht, dankzij Brussel en onze dappere politici, binnengelaten. Die zullen voor enorme
  ellende zorgen!
  Verdienen we wel beter?

  Like

 5. Republikein zegt:

  Dit is ons aller (nood)lot!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Helemaal waar, heer Republikein!
   En aangezien we niet dood mogen van de CU, de SGP en het CDA (want we moeten ‘respect voor het leven’ hebben), zullen we straks allen dakloos in de goot liggen te creperen want er is geen geld meer voor ‘zorg’…
   Ik hoop tegen die tijd zélf over mijn ‘leven’ te ‘mogen’ beschikken, net zoals mijn huisdier.
   Nou ja, u begrijpt wel wat ik bedoel.

   Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  En ondertussen in het THEATER op het BINNENHOF, een DRAMASPEL van de VVD/PvdA combinatie, met als JOKERS: Slob van de CU, van der Staay van de SGP, en natuurlijk ons “miezerig ventje”, Pechthold van de partij van “spek en bonen”, de Demonen 666. Het is om te janken, en niet om aan te zien, hoe de LANDVERKWANSELAARS zichzelf “veren in de kont”, aan het steken zijn! Dat hele overbodige soepzooitje bij elkaar, de paladijnen van de EUSSR, te weten RUTTE en SAMSOM hebben sch.t aan ons, ze hebben ons allang verraden aan de EU. Dus in wezen is NEDERLAND al BEZET zonder 1 schot gelost te hebben. En dat alles voor het 4e RIJK der EUSSR, met de FÜHRER von Rompuy!

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Geert Wilders heeft het alweer zó briljant verwoord, maar dat schiet natuurlijk meteen in het ‘politiek correcte’ verkeerde keelgat van bijv. VVD-er Halve Zeikstraal:

   “VVD-leider Halbe Zijlstra nam daar afstand van. „Ik vind dit soort persoonlijke kwalificaties altijd een beetje teleurstellend”, zei hij tegen Wilders.”

   http://www.telegraaf.nl/binnenland/21977397/__Wilders___botoxakkoord___.html

   “Wilders haalde vooral uit naar D66-leider Alexander Pechtold. Hij noemde die de „lichtmatroos” van premier Mark Rutte, aan wie het kabinet het roer in handen heeft gegeven. De PVV-leider betitelde Pechtold ook als „zijne ijdelheid”.”

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s