Inbreng Geert Wilders debat over begrotingsakkoord 2014

Screenshot_4

Mevrouw de voorzitter,
Het slopen gaat door. Het nivelleren gaat door. Het verhogen van de belastingen gaat door. Het afbreken van de WW gaat door. Het versoepelen van het ontslagrecht gaat door. De miljardenbezuinigingen op de zorg gaan gewoon door. Nederland is niets, maar dan ook helemaal niets opgeschoten met dit akkoord. Het enige wat nieuw is, is dat het kabinet het roer in handen heeft gegeven aan Zijne IJdelheid, de heer Pechtold. Hij is de nieuwe kapitein op het schip. Hij bepaalt de koers. Mark Rutte is nu zijn lichtmatroos. Velen vragen zich af of dat wel een goed idee is: iemand als kapitein op een schip die de hele dag bezig is om zichzelf te bewonderen in de spiegel.

Vrijdag zagen wij een treurig decor voor de presentatie van een treurig akkoord. Mannen in zwarte pakken in een zwarte ruimte. Er was koffie met cake. Het crematorium-akkoord. In het zaaltje ernaast lag Nederland.

Het ergste zijn nog de leugens. Over dat we volgend jaar lastenverlichting krijgen. Het is apekool. De belastingen worden volgend jaar met bijna 8 miljard verhoogd. 8 miljard euro aan belastingverhogingen in 1 jaar! Nederland wordt kapot belast, ook met dit flutakkoord.

Het kabinet gedraagt zich als een soort zakkenroller die 1000 euro van je steelt, maar je een tientje teruggeeft. Het kabinet vindt dat we ‘dankjewel’ moeten zeggen voor dat tientje. Maar Nederlanders zijn niet gek.

Het akkoord met de nepoppositie draait het catastrofale beleid van Rutte II niet terug. De wijzigingen zijn gerommel in de marge. De ene partij krijgt wat voor onderwijs en groen geneuzel, de andere iets voor gezinnen met kinderen. Ondertussen kan premier Rutte 99 procent van zijn desastreuze agenda blijven uitvoeren. Met de belastingenverhogingen, met de nivelleringen, met het afbreken van de zorg, met de ongebreidelde geldstroom naar Brussel en Afrika die gewoon doorgaat.

Het wordt alleen maar erger. Het koopkrachtplaatje van onze ouderen wordt alleen maar dramatischer. Zelfs het leidingwater wordt nu zwaarder belast. Nu begrijp ik ineens waarom meneer Pechtold elke dag een bad neemt in ezelinnenmelk en niet in water. Wat zal het kabinet nog meer verzinnen om volgend jaar aan de eisen van Brussel te voldoen? Een daglichtbelasting misschien? Of een zonuurbelasting? Krijgen we een belasting op het inademen van lucht? Als er maar geen spiegelbelasting komt, want dan gaan onze vrienden van D66 failliet.

De flutoppositie houdt het meest rampzalige kabinet aller tijden in het zadel, En maakt zich voor een paar pepernoten medeplichtig aan het kapotmaken van Nederland. Ze krijgen niets, behalve hun 15 minuten in het zonnetje.

Voorzitter, mijn fractie vraagt zich af welke crisis is er vorige week nou eigenlijk opgelost? In ieder geval niet de economische crisis. Voor de meeste Nederlanders blijft de ellende gewoon doorgaan. Komen er soms meer banen bij? Met trompetten en hoorngeschal werd het grote nieuws gebracht: 50.000 banen erbij! Iedereen zou weer aan het werk gaan.

Maar toen iemand de kleine lettertjes ging lezen, bleek het te gaan om 50.000 banen in 2040, als de heer Rutte 98 is.

Voorzitter, het is een nepakkoord. Het is een nepoppositie. Het zijn nepcijfers. Het is een nepsucces. Het is een botox-akkoord.

Wat wel reëel is, is dat het komend jaar opnieuw 70.000 mensen werkloos raken. Ook vandaag weer 700 mensen naar de WW. Ook vandaag weer 50 bedrijven failliet.

Wat ook echt is: de automobilist is als vanouds de melkkoe geworden. Motorrijtuigenbelasting, BPM, diesel, LPG. Overal moet de hardwerkende Nederlandse middenklasse boeten. Wie naar zijn werk gaat met de auto is de pineut, wie op zondag de familie bezoekt is de pisang, wie het voetbalteam van zijn kinderen rijdt, betaalt zich suf.

Het doel van dit akkoord is dan ook niet het oplossen van de economische crisis, maar het voorkomen van een kabinetscrisis. Het zit zo heerlijk dat pluche.

Het gebrek aan leiderschap, het gebrek aan visie, het gebrek aan vertrouwen.
Dat is de crisis van Nederland. En geen akkoord met de nepoppositie lost dat op.

En het kan anders.

Het kan anders als we kiezen voor een vrij en onafhankelijk Nederland.
Het kan anders als we kiezen voor groei, voor welvaart, voor hoop en voor ambitie.
Het kan anders als we kiezen voor belastingverlaging i.p.v. belastingverhoging.

En als we die belastingverlaging betalen door niet langer miljarden euro’s in bodemloze putten te gooien in het buitenland, van Afrika tot Bulgarije en Brussel, van Griekenland tot Cyprus. Als we ophouden miljarden te pompen in windmolens en geld voor milieugekkies.

Het kan anders. En het moet anders.
Het is tijd om de belangen van Nederland voorop te stellen.
Het is tijd voor een kabinet met visie.
Nederland hunkert naar een minister-president met visie.
Het is tijd voor een premier met een bredere ambitie dan het voorkomen van zijn eigen ontslag.
Het is tijd om te kiezen voor Nederland.

Screenshot_5

Bron:
http://www.pvv.nl/index.php/component/content/article/36-geert-wilders/7134-inbreng-geert-wilders-debat-over-het-begrotingsakkoord-2014.html
(h/t Tistochwat)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

39 reacties op Inbreng Geert Wilders debat over begrotingsakkoord 2014

 1. hirihiri123 zegt:

  in een woord: GEWELDIG!!!!!!!!!!
  Kan die gluiperd van een Pechtold niet tegen op!!!!!!!!

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Pechtold kapitein ???? Dus Nederland wordt een soort Costa Concordia.

  We kunnen er dus op wachten dat we op de rotsen lopen !

  Like

 3. Andrea zegt:

  Als je deze inbreng van Wilders leest raak je wel in de war over zijn politieke kleur. Is hij nu links of rechts. Ik zie er weinig lijn meer in.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  🙂 Wie wordt de Schettino van Nederland Rutte of Pechtold ???

  Like

 5. Rick zegt:

  Mooi verhaal…nu nog concrete én haalbare oplossingen!!

  Like

 6. Monalisa zegt:

  dit zit zal de eurovielen achter hun oren krabben ik denk het niet ze hebben de macht! kijk op wuz van de telegraaf daar zitten ook mensen die dat promoten het is alleen jammer als tegenstander dat je daar niks mag plaatsen,wat tegen de EU is dus mijn opa had dan toch gelijk de telegraaf is een foutekrant!

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Ah, Geert was, zo te lezen, weer op dreef! Een echte ‘Wildersiaanse’ inbreng, kun je wel zeggen!
  Niet dat iemand van de andere partijen dààr zijn woorden ter harte zal nemen, néé, dat gaat dan weer wat vèr…..
  Maar al lezend meende ik bijna, de passages te herkennen, die vast en zeker weer aanleiding gegeven hebben tot besmuikt gegrinnik.
  U weet wel, zo’n beetje óndanks henzelf.
  Nagedaan hadden ze het hem níet. En stiekem -weet ik nog steeds zeker-zouden ze hem in de Kamer niet graag missen!
  Want wie brengt het zoals Geert, nietwaar? Een zeker stiekem Manneke P. zie ik het niet doen.

  Like

 8. DonnaDolce zegt:

  Ik kan het je nu al op een briefje melden, ze gaan natuurlijk zeggen van: Laat Wilders dan zelf komen met opties, en ja, alles wat Wilders oppert is bijvoorbaat toch al niet goed. Ik word zo moe van dit kabinet….

  Like

 9. Peter Klaasing zegt:

  Inderdaad word hij constant verweten, dat hij niet met oplossingen komt. nondeju, hij doet niet anders. Hij zegt keihard, uit de unie, terug naar onze gulden, geen geld weggooien naar dat gespuis in Afrika en naar die linkse opvreters die zelf te lui zijn om te gaan werken en alleen maar willen profiteren. Ga midden op de dag maar kijken wie er allemaal op de terrasjes zitten! En soggensvroeg kijken zij uit het raam en zwaaien meewarig naar die arme sukkels die naar hun werk gaan. Maar hé, let op een dezer dagen zal ook in Nederland de pleuris uitbreken.

  Like

 10. Jean zegt:

  En die leegloper in dat EU gedrocht met de spraakgebrek vind het prima???
  En die misdaadorganisatie blijven wij maar financieel meezeulen en laten wij maar verder schade toebrengen aan de Europeanen!!!
  Moeder waar staat de schakelaar dan kunnen we het licht uit doen….

  Like

 11. Tistochwat zegt:

  Een schitterende voordracht weer, en vol humor!
  Kijk, als Wilders het nu voor het zeggen zou hebben, zonder dat hij met andere ‘partijen’ hoeft samen te ‘werken’, zijn we binnen één jaar van alle ellende verlost en wordt het leven zelfs aangenaam voor de burger!

  @ alle twijfelaars en ‘strategische kiezers’:
  GEEF WILDERS DAN TENMINSTE ÉÉN KEER DE KANS!

  Like

 12. luckybee zegt:

  Wilders kan zo veel zeggen dat met de waarheid 100% stemt, probleem is dat niemand in onze parlement en naar luistert.De enige oplossing is heeft hem de hele macht,zo dat hij reageren kan en regeren.Geeft hem deze mandaat.

  Like

 13. Tom Hendrix. zegt:

  Een zeer goed betoog van de PVV voorman. Maar ze zullen er NIETS mee doen. Ze hebben buiten de HOEREN van D66, nog twee JUDAS partijen gevonden, de CU en de SGP, om voort te gaan Nederland volledig naar de knoppen te helpen. Want het FEEST der communistische EUSSR moet doorgaan. Dat is het streven van MARX RUTTE met zijn broeder DIDI SAMSOM. Volgend jaar gaan er nog meer klanten komen voor de voedsel-en de kledingbanken.

  Like

  • Monalisa zegt:

   Tom Hendrix. en daar moet je een christen voor zijn ik schaam me wand ik ben een christen alleen ik doe er niks meer aan wand dood gaan we allemaal.

   Like

  • Tistochwat zegt:

   Och Tom, als de ‘elitaire’ schurken zo doorgaan, komt onvermijdelijk het moment waarop wij geen geld meer hebben om belastingen (alleen het woord al!) te kunnen betalen.
   Ik ben benieuwd wat er dán gaat gebeuren…
   Want WIE moet die rooien met hun stinkende eu en hun islamitische beschermelingen dán ‘aan het vreten’ houden?

   Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  Ik geloof er niet meer in. Hier is de reden, in tweevoud.
  http://tinyurl.com/ll66g8a
  http://tinyurl.com/oefyobv
  Alle PVV-ers zijn op de hoogte hoe ik erover denk.
  Ik vind dat als je terechte kritiek hebt op Rutte II en nota bene meestemt
  met regelingen/wetten/besluiten die erop gericht zijn de burger -dat bent U dus-
  in toenemende mate het leven onmogelijk te maken, zijn vrijheid te beperken,
  je als politieke partij onbetrouwbaar bent.
  Het beroerde is dat dit niet de enige keer is dat de PVV een politieke draai maakt.
  Toen Rutte I van start ging, ging het erover of 65 ook echt 65 zou blijven, maar
  de lezer weet heel goed dat de pensioenleeftijd is aangepast.
  Hypothese: wat krijgen we voor de kiezen als de PVV bv. de absolute meerderheid zou
  halen? En wat de denken van de situatie dat de PVV bij de volgende verkiezingen als winnaar uit de bus komt, maar qua zetelaantal gedwongen is een coalitie aan te gaan?
  Nou mogen jullie de combinaties bedenken. Ik heb er geen zin meer in.
  Ik heb altijd een stevige slag om de arm gehouden als het over politici gaat.
  Enkel uit zelfbescherming.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Ik ken uw standpunt, heer Deckzeijl; ik ben er ook helemaal niet blij mee dat men mij ‘transparant’ wil maken. Moeten ze maar eens gaan doen met die ‘oranjes’.
   Dat schandalige gedoe m.b.t. het leidingwater is iets waaraan ik me eveneens behoorlijk erger; ik ben er woedend om.

   Tja, het jammere van ‘coalitievorming’ is, dat Geert Wilders dan ‘water bij de wijn’ zou moeten doen. In Wilders’ geval heet dat dan uiteraard ‘kiezersbedrog’.
   In elk geval kan het met de PVV nooit beroerder voor de burger worden dan het nu al is.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    Stel je toch voor, dat ze die nep-oranjes transparant zouden gaan maken!
    De beerput, die dàn opengetrokken zou worden……!

    Like

  • tjonge zegt:

   deckzijl, wat zit je toch te zeuren/zeiken over de pvv ?
   kom jij dan eens met een betere oplossing ?
   allemaal gelul in de marge wat je doet, pvv staat voor; uit de eu, stoppen immigratie/vluchtelingen, stoppen ontwikkelingssamenwerking, kleinere overheid, lagere belastingen, grens herstellen om nederland, etc, etc.

   wat kun je hier nou niet aan goed vinden !!!!!!!!!

   dat eeuwige azijngezeik van jou over die privacy, dat is 1 nadelig puntje, kijk eens naar al die andere goede punten verdorie !!!!!!!!!!

   Like

  • Rick zegt:

   Het probleem is én blijft; Geert heeft de menskracht niet om alle eventueel behaalde zetels van adequate politici te voorzien. Gun hem de zege van harte en zal zeker wéér op hem stemmen. Maar stel dat hij daadwerkelijk een “monsterzege” zou behalen van pakweg 50 zetels…wáár haalt hij dan in Godsnaam 50 ervaren, betrouwbare en onbesproken mensen vandaan??? (wishfull thinking) 😦

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    Wat dacht je van hier op de site……!? 😉 😆

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Inderdaad; dat zou een ideale oplossing zijn!
    Wilders heeft hier keus genoeg!

    Like

   • Peter Klaasing zegt:

    Beste Rick, jij noemt dit wensdenken, maar ik ben er van overtuigt, dat hij betere mensen vind dan Rutte of Samsom of pechtold. Moet ik nog doorgaan?

    Like

   • Rick zegt:

    @Peter Klaasing: Zélfs met die paar politici op dit moment is het al jaren lang een komen en gaan van dissidenten, overlopers, verraders, klikspanen en anderszins gemankeerde elementen. M.a.w. het lukt onze Geert nú al niet om een solide groep te vormen; laat staan als hij 35 á 50 Kamerleden zou moeten vinden. Bedoel ik niet negatief, maar is simpelweg de harde realiteit van het moment 😦

    Like

   • Peter Klaasing zegt:

    Hi Rick, stel dat het ongelooflijke gebeurd en dat deheer Wilders wint. Dat betekend, dat er een totaal ander soort mensen aan het bewint komt. Geen mensen van pvda of groenomdehoeklinksaf. zij moeten maar gaan zitten pruilen op hun terrasjes in goor Amsterdam. stel je voor, Nederland uit de Unie, alle Nederlandse Euro parlementariers in de ww, geen ontwikkelingsgeld meer weggooien. Ach ik droom er al van. groetjes

    Like

 15. Peter Klaasing zegt:

  Wij hebben hier in Nederland een moerse probleem en dat is, dat zogauw als geert W veel stemmen krijgt, treed het cordon-sanitair in. EN ik ben er van overtuigt, dat tijdens het stemmen er veel zullen verdwijnen. Hoe weten wij dat de man achter de stem-PC neutraal is? Met de laatste verkiesingen, stond de PVV ook ver voor in de peilingen en wat is er van terecht gekomen? Niks, nada, F…all. Dus iets ruikt boosaardig.

  Like

 16. Jade zegt:

  Na elke speech van Wilders, zitten die apen op de tafel
  trommelen. Waarom geen applaus???

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  @tjonge, 21:44
  Mij betichten van gelul in de marge. Wat een klootzak.
  Het zal me een rotzorg als jij of wie dan ook probleempjes heeft met de feiten die ik
  hierboven heb neergezet. Als je als volksvertegenwoordiger bepaalde beloftes maakt en je breekt ze, dan spreek ik die persoon erop aan. Wat is daar godverdomme fout aan?
  Zeg eens: loop jij vwb je privézaken soms ook te koop met je hele hebben en houen? Bij jij ook zo’n idioot die de hele dag loopt te zeiken: van mij mogen ze alles weten, ik heb niks te verbergen? Types zoals Opstelten en Plasterk vinden dat prachtig. Wil je hun huisadressen hebben, dan kun je ideeën met die prutsers uitwisselen. Nog steeds niks te verbergen?
  Geef in dat geval je pincode* maar: kijken of je dan nog zoveel spatsies hebt.
  In ieder geval zal de overheid aan jouw soort een makkie hebben. Dat soort maakt geen moeilijkheden, ik klassificeer ze onder de nieuwe nsb, de lafbekken die te belazerd zijn
  voor hun eigen volk op te komen, je hebt er kennelijk problemen mee dat ik me inzet
  voor de rechten van anderen.Mij stop je niet, “vriend”, onthou dat goed.
  Buiten dat heb je ook nog het gore lef mij om een oplossing te vragen en die is er niet.
  Die zal er ook nooit komen, omdat ik veel te veel levenservaring heb om niet te weten dat
  alle politici onbetrouwbaar zijn.Dringt dat tot je simpele brein door of niet?
  *quote is niet van mij maar van Peter Hustinx, de voormalige directeur van wat vroeger de Registratiekamer was en nu College Bescherming Persoonsgegevens heet.
  Maar dat zal jou ook wel een rotzorg zijn, denk ik.
  Alles teruglezende denk ik dat jij de zoveelste trol bent, een infiltrant die hier mensen tegen elkaar opzet. Onthou ’t maar:mijn pies krijg je echt niet lauw.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Heer Deckzeijl, u zegt:
   “Buiten dat heb je ook nog het gore lef mij om een oplossing te vragen en die is er niet.”

   Daar ben ik ook heel bang voor, maar wat heeft het dan voor iedereen nog voor zin om op deze informatieve website nog iets te schrijven?
   Ik denk dat veel mensen hier een uitlaatklep hebben gevonden en dat is op zich ook al een beetje een oplossing.
   In ieder geval komen hier mensen die een gruwelijke hekel hebben aan onrecht en aan de schaamteloze roversbendes die ons leven verpesten met hun smerige plannen.

   Ik weet dat u erg boos bent, fel, zeer verontwaardigd en dat u geen blad voor de mond neemt.
   U schrijft hier en elders prachtige stukken, ondanks het feit dat u geen oplossing weet. Die weet niemand maar tóch blijft men hier dapper schrijven.
   Is het niet beter om niemand aan te vallen?
   Als er hier nu ook al vijandschap moet zijn… 😦

   Like

 18. G.Deckzeijl zegt:

  Beste Tistochwat,
  Dat laatste zijn wijze woorden. Ik vraag er ook niet om maar als mijn persoon en inzet worden gekoppeld aan “gelul” slaan bij mij de stoppen door.
  Ik voelde me dus aangevallen en dan ga ik me verdedigen.
  Normale reactie, dacht ik.
  Toch?
  Verder heb ik na gisteravond nog ’s na zitten denken.
  Die oplossing is er misschien wel, namelijk dat de inwoners van dit land er zelf voor moeten waken dat leugenaars en intriganten niet aan de macht komen, door er niet meer op te stemmen.
  Als jij iets beters weet:be my guest.
  Maar ik haal m’n volgende stembiljet door de shredder, want waar ik woon is dat hele antieke zooitje niet van het plaatselijke pluche te branden, inboorlingen hebben al jaren niks in de gaten.
  Bijna elke avond kijk ik naar “Toen was geluk heel gewoon”.
  Krijg altijd een lachstuip als Jaap Kooiman met z’n wijsvinger die bekende beweging maakt en zegt: je weet wat dat betekent, Simon Stokvis?
  Ergo: dat zou het Nederlandse electoraat ook eens wat vaker in het stemhokje moeten doen.
  Maar ik ga de volgende keer een straatje om.
  GD

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Beste heer Deckzeijl,
   U zegt:
   “Die oplossing is er misschien wel, namelijk dat de inwoners van dit land er zelf voor moeten waken dat leugenaars en intriganten niet aan de macht komen, door er niet meer op te stemmen.”

   Ik denk dat dat net zo moeilijk te verwezenlijken zal zijn…
   En wat als uw plan wél zou lukken? Als de leugenaars en de intriganten de macht niet meer krijgen, nemen ze die wel; desnoods met geweld…

   En ‘lokaal’ stemmen heb ik nog nooit gedaan omdat er in mijn woonplaats alleen maar rooien en andere ongeschikten te ‘kiezen’ zijn.

   Like

 19. William McCoy zegt:

  Inderdaad Mr Bron waar haalt Wilders betrouwbare mensen vandaan?
  Hier op deze site weet ik zeker kun je de eerste 15 zo vinden. Mvr Theresa Geissler Mr Kohler U zelf etc zo kun je er nog wel ettelijke vinden. Als je deze site en ook andere vergelijkbare forums volgt weet je zeker,dat je geen mollen in de Partij binnen haalt. Maar echte burgers die Nederland nog lief hebben. En die moet je hebben, geen losse kanons kogels,charletans zijn er genoeg. Dus ik raad Wilders dan ook aan om te gaan Head hunten.
  Bovendien wat hebben de gevestigde Partijen in huis aan talent dan? Ik kan er geen oog op krijgen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s