Noorwegen: rechtspopulisten krijgen 8 van de in totaal 19 ministeries

Screenshot_20

Erna Solberg (links) en Siv Jensen

Terwijl Duitsland nog met de falende partijen onderhandelt, heeft Noorwegen al een nieuwe regering. En het is een duidelijke triomf voor de rechtspopulisten, niet alleen in Noorwegen, maar in heel Europa. Heel anders dan Mark Rutte enkele jaren geleden, toen hij zich tegen zijn zin en tandenknarsend met de gedoogregering d.m.v. het bondgenootschap met de PVV van Geert Wilders had ingelaten, verkondigde Erna Solberg vandaag glimlachend zich te verheugen op de samenwerking met de cheffin van de rechtspopulisten (eigenlijk rechts-conservatieve Vooruitgangspartij), Siv Jensen. En de rechts-conservatieven krijgen 8 ministeries, waaronder het belangrijkste, het ministerie voor Olie, de belangrijkste bron van inkomsten voor Noorwegen:

Rechtspopuliste Jensen wordt minister van Financiën

De omstreden cheffin van de rechtspopulisten, Siv Jensen, wordt minister van Financiën in het kabinet van Erna Stolberg. “Ik verheug me op de nauwe samenwerking met Siv Jensen”, zei de nieuwe minister-president tijdens de presentatie van de ministersposten.

De Vooruitgangspartij levert met Robert Eriksson ook de minister van Werkgelegenheid en met Tord Lien de minister van Olie en Energie in de toekomstige regering. De nieuwe minister van Buitenlandse Zaken, Børge Brende, die volgens Stolberg over een “sterk internationaal netwerk van contacten” beschikt, komt daarentegen van de Høyre.

Mittelbayerische Nachrichten

Hoe de Duitse journalisten eronder lijden dit nieuws te moeten verkondigen! Temeer, omdat de nieuwe regering van conservatieven en rechtspopulisten de roodgroene falende kliek van Stoltenberg aflost!

Overigens, de cynicus zou nu knalhard moeten zeggen: dat hier is het beste bewijs dat terreur altijd loont, ook de rechtse terreur, niet alleen de linkse of islamitische terreur. Zonder Breiviks aanslag zou het hiertoe niet gekomen zijn, net zoals in Duitsland in de jaren-80 de Groenen en de roden niet zonder de stenengooiers op gympen en de rode RAF-leden zoveel politieke macht hadden kunnen krijgen. En ook de islam heeft zijn huidige positie zeer zeker niet verworven door preken. Alleen door terreur en het zwaard.

Bron:
http://www.kybeline.com/2013/10/16/norwegen-rechtspopulisten-bekommen-8-aus-insgesamt-19-ministerien/#more-49516
Auteur: Kybeline

Vertaald en bewerkt uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Noorwegen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Noorwegen: rechtspopulisten krijgen 8 van de in totaal 19 ministeries

 1. Theresa Geissler zegt:

  Acht van de negen! Wat fantastisch!
  Van zoiets kun je hier alleen maar drómen……

  Like

 2. Monalisa zegt:

  Meerderheid Noren onder armoedegrens volgens EU’ Republikein en dan Duitsland gemiddeld 22% nog en dan Spanje nog, en zo kunnen we een boek vol over schrijven De EU maak meer stuk dan je lief heeft.

  Like

 3. Theodoor zegt:

  Een goed begin voor Europa, nu Nederland, België, Engeland en Frankrijk nog om verder uit te breiden. PVV gaf het al aan vanmiddag.

  Like

 4. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  “dat hier is het beste bewijs dat terreur altijd loont” Een zeer belangrijke regel…

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Dit geeft de burger moed! Nu in de andere Europese landen nog.

  Like

 6. luckybee zegt:

  Zo lang als de rechtspopulisten niet laat verleiden om het absolutisme, te berijken heb ik niets er tegen.Maar democratie moet wel blijven.Zo wil het de Heer. Matheus 20 De Zonen van Zebedeus vers 20-28.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s