Polen – waar Turken geen speciale status genieten

Screenshot_17

Mehmet A. en Mesut T., twee Turkse studenten, vonden het leuk om in het concentratiekamp Majdanek in Polen een daar aanwezige groep Israëlische scholieren te begroeten met uitgestrekte arm en “Heil Hitler”. De jonge Israëli´s vonden dat echter helemaal niet grappig en deden aangifte. Wat in Duitsland eerst enkele weken op het bureau van de een of andere ambtenaar blijft liggen om daarna door een van tolerantie dronken justitie toegeeflijk behandeld te worden, heeft in Polen serieuze consequenties voor de Turken.

De beide Turkse neonazi´s werden onmiddellijk gearresteerd en men nam hun paspoorten in. Natuurlijk was daarna tijdens het verhoor alles niet zo bedoeld geweest. Minder bezorgd om de gevoelens van de Israëlische scholieren dan om zijn college-studiebeurs, die hij en zijn vriend in het kader van het Erasmus uitwisselingsprogramma voor studenten kreeg, jammerde Mehmet A. dat ze toch alleen maar foto´s met de Hitlerpose hadden willen maken. Dat interesseerde de officier van justitie blijkbaar niet. Hij diende een aanklacht in wegens fascistische propaganda en belediging van Joden. Dat is in Polen geen kleinigheid en wordt bestraft met een gevangenisstraf van tot 3 jaar.

Screenshot_15

Vergelijkbare gevallen worden in Duitsland veelmeer met consideratie dan met een vooruitziende blik afgehandeld. Jan-Thorsten R. (33), die in november 2012 bij een bijeenkomst van DIE FREIHEIT in München de Hitlergroet bracht, werd maar veroordeeld tot een boete van € 500,-, die hij ook nog in termijnen mocht betalen. Karl Richter, gemeenteraadslid in München, die zich eveneens aan dit delict had schuldig gemaakt, werd hiervoor veroordeeld tot een boete van € 5.600,- Een Iraniër, die tijdens een treinreis naar Hannover een conducteur niet alleen vergastte op de Hitlergroet, maar hem ook nog voor van alles en nog wat uitschold, bespuugde en bedreigde met de dood, werd door een Duitse rechtbank veroordeeld tot een boete van in totaal € 600,-

Zoiets is in Duitsland dus een soort pekelzonde. Hier hoeft men voor doodsbedreigingen niet eens bang te zijn voor een echte straf en voor diegene die in herhaling valt, hebben onze rechtbanken ook begrip. In Polen gaat dat blijkbaar nog anders en dat is goed.

Screenshot_18

Bron:
http://www.pi-news.net/2013/10/polen-wo-turken-keinen-sonderstatus-haben/
Auteur: L.S. Gabriel

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Historie, Holocaust, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims, nazisme, Polen, Racisme, Rotzakken, Turken. Bookmark de permalink .

17 reacties op Polen – waar Turken geen speciale status genieten

 1. star zegt:

  Geweldig, aanpakken en laten zien dat dit niet wordt geaccepteerd in de niet slapjanuslanden.Hier komen ze ermee weg, alsof het niet zo kwaad is bedoeld.jaja. Nou, houd ze maar fijn een poos vast daar.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  En de Europese Commissie wil Turkije versneld lid laten worden van de EU..!!!
  Dit is wat we hier nodig hebben: http://tinyurl.com/3f6cmer

  Like

 3. Erik Bink/aka "Erik Mokum" zegt:

  Notabene, in het kader van het “Erasmus uitwisselingsprogramma” waren ze daar (van onze belastingcenten?) – ze hadden dus niks meekregen van het humanisme van Erasmus (1466/1499 ? – 1536). Hoewel…., Erasmus en de Joden?? Wat dat betreft was ie niet geheel koosjer.

  Erasmus en de Joden
  De zestiende eeuw kenmerkte zich door een duidelijk antisemitische cultuur, waar het humanisme zich principieel tegen verzette. Studie van de joodse cultuur was een van de doelstellingen van het Collegium Trilingue, dat door Erasmus in Leuven gesticht is. De katholieke hebraïst Johannes Reuchlin bepleitte als een van de weinigen gelijke burgerrechten voor de Joden. In reactie op Reuchlins studie van de kabbalistiek schreef Erasmus toen Reuchlin door de Inquisitie vervolgd werd: ‘Ik ben geen Reuchlinist, zoals ik van niemand de partijganger ben’. Niettemin verdedigde hij Reuchlins pleidooi voor de joden in een brief aan de inquisiteur Hoogstraten. Hij koesterde grote bewondering en vriendschap voor hem, zoals blijkt uit zijn Colloquium ‘Apotheosis Capnionis’ (Capnio is de Griekse vorm van de naam Reuchlin). Over de Joden deed Erasmus (polemist en satiricus als hij was) krasse uitspraken. Frankrijk was voor hem het bloeiendste deel van de christenheid omdat dat land niet met ‘Joden en half-joodse maranos is geïnfecteerd’. De joodse godsdienst zag hij als de ‘verderfelijkste plaag en bitterste vijand van de leer van Jezus
  Christus’. Zijn bezwaar tegen de joden lag in het rituele karakter van hun godsdienst, waarmee volgens hem de vroomheid werd ondermijnd en van Christus werd afgedwaald. Erasmus was desnoods bereid geweest om het Oude Testament op te geven als heilig boek voor de christenheid, als hij daarmee de invloed van het jodendom had kunnen indammen. Maarten Luther ging op dit punt veel verder.

  Like

  • manna zegt:

   het OT is een lelijk boek. een zekere mohammed heeft het gebruikt om er een nog slechtere religie op te baseren. petje af voor jesus die er een verlichtende draai aan heeft gegeven.

   Like

 4. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Maar Polen wil wèl ritueel slachten verbieden?! En de olie dan?!!!

  Like

 5. Seculiere zegt:

  Elke vorm van racisme moet aangepakt worden! goed bezig Polen!
  Nu als hier mensen zijn dat racistische opmerkingen gaat maken over Turken dan besef je toch dat je geen haar beter bent dan die 2 Turken?

  Like

  • Ad zegt:

   Nou seculiere, ik zal ze niet uit gaan schelden maar ik kan je wel vertellen dat ik echt niets van Turken en Marokkanen moet hebben en of jij dat racistisch vind interesseert mij niets. Een groot gedeelte van de Turken steunt Erdogan die Turkije langzaam aan het hervormen is tot een islamitische staat en ik weet natuurlijk wel dat er ook een gedeelte van de Turken is die het hiermee niet eens is, maar dat is een minderheid blijkt telkens bij de verkiezingen als ze tenminste eerlijk zijn verlopen wat ook nog maar de vraag is.

   Like

 6. Jade zegt:

  Niets is mooier als een jammerende Turk, als blijkt dat
  zijn kut-smoezen eens een keer niet werken…
  Hulde voor de Polen, zo moet het dus !!!
  Europa, open a.u.b. uw ogen.

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  @Ad
  Amen!

  Like

 8. jans zegt:

  Dat islamitisch tuig hadden in dat kamp moeten opsluiten en dan hadden ze mij kampbeul mogen maken.

  Like

 9. Henk der Niederländer zegt:

  Het zal me benieuwen wanneer er nou een horde Turken voor de Poolse Ambassade verschijnt.
  Zo iets zou pas echt leuk kunnen worden na die shit met de Russen

  Like

 10. luckybee zegt:

  Niet vergeten dat wij aan de Polen ook Jan Sobiesky te verdanken hebben.

  Like

 11. Gelovig OUD-MARINIER zegt:

  TERECHT wat Polen hier heeft gedaan. En “dat het niet zo bedoeld was” ….laten we dat ook eens zeggen in NL wanneer Turken of Marokkanen of andere Moslims zich weer eens “zogenaamd” gediscrimineerd voelen door een Nederlander die “zo’n” opmerking jegens hen zou maken. Dan is het opeens DISCRIMINATIE ten top en was de Nederlander WEL DEGELIJK ervan bewust dat het discriminatie was.. Die grapneukers meten met 2 maten…zo hypocriet als de nacht dus. Wanneer het hun uitkomt is het discrminatie, of “het was niet zo bedoelt.” Geweldig toch dat volk….jammer dat je gerechtelike vervolging te wachten staat, wanneer je bepaalde uitlatingen, die mijns inziens ook weer “schending van ’t recht van vrijheid van meningsuiting is” en of bepaalde handelingen verricht jegens deze mensen. Gewoon uit pure voorzorgs maatregel….deze mossels de mogelijkheid ontnemen om WAT voor acties dan ook, te ontnemen. ( Misschin eens tijd om de wet-/regelgeving er op na te kijken ivm noodsituaties en/of nood verorderingen tijdens oorlog situatie(s) , want daar lijkt het zo langzamerhand toch erg veel op te lijken. ) Zowel binnen NL als binnen de EU .

  Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  Goed gedaan Polen. Het is toch niet te geloven, dat in een concentratiekamp, waar honderdduizenden joodse medemensen zijn vermoord, door het satanische regime der Nazi’s de Hitlergroet werd gebracht, door deze primaten! En dat gaat maar door, het is een schande anno 2013!

  Like

 13. koddebeier zegt:

  Chapeau Polen, zo heurt het !! 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s