Politie: Geef overvaller ruim baan

Screenshot_14

AMSTERDAM – Overvallers gebruiken vaak pas fysiek geweld als slachtoffers zich verzetten. Om geweld te voorkomen is het verstandig overvallers geen strobreed in de weg te leggen en het hen zelfs zo makkelijk mogelijk te maken de overval snel af te handelen. Dat blijkt uit een woensdag gepubliceerd onderzoek van het Nederlands Studiecentrum Criminaliteit en Rechtshandhaving (NSCR).

Politie en Wetenschap, een onafhankelijk onderzoeksprogramma bij de politie, sprak met ruim 100 criminelen die in totaal 155 overvallen pleegden. Bij overvallen waar slachtoffer geen weerstand boden, werd in 45 procent van de gevallen geweld gebruikt. Verzet van het slachtoffer mondde in 84 procent van de gevallen uit in geweld.

Meer dan de helft van de slachtoffers verzet zich. Veel slachtoffers proberen tijdens de overval de criminelen ervan te overtuigen dat ze iets verkeerd doen.

De NSCR heeft voor deze studie met overvallers zelf gesproken. De onderzoekers concluderen dat de veiligheid van slachtoffers ‘gebaat is’ bij weinig verzet.

Lees verder>>>
(h/t G.Deckzeijl)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

21 reacties op Politie: Geef overvaller ruim baan

 1. Monalisa zegt:

  Geef overvaller ruim baan geef ze koffie met gebak en geld toe spoort de politie wel!!!.
  100 criminelen zitten die allemaal in Vugt daar hebben ze een mooi leven achter het glas.

  Like

 2. G.Deckzeijl zegt:

  http://www.nscr.nl
  Benieuwd hoeveel er het lef kunnen opbrengen om te mailen en die justitie-IDIOTEN aan het verstand(of wat daar nog van over is) te peuteren, dat ze zelf het goede voorbeeld moeten geven door gewoon 24/7 de voordeur van hun woning en die van de eventuele kluis open te laten als ze die ook bezitten. Op mijn medewerking mbt hun gedachtekronkel hoeven die zgn “onderzoekers” (ze hebben zelfs met crimineel uitschot gepraat..!!!) niet te rekenen.
  Ik maak zelf uit wie ik over de vloer laat, daar hebben nitwit Opstelten en z’n angsthazenbende geen donder over te zeggen. En dan nog wat: verzekeringstechnisch is het ook een stupide voorstel. Je mag nl.geen aanleiding tot diefstal geven.
  Hoe vaak komt het niet voor dat kostbaarheden uit niet goed afgesloten auto’s wordt gestolen?
  Natuurlijk is het beter om helemaal niks van waarde in je auto achter te laten, maar ja, wie ik ben ik dat ik dat zeg?

  Like

 3. Jean zegt:

  Het wordt van dag op dag gekker én idioter met die zogenaamde wetenschappelijke studies.
  Van één zaak ben ik 100% overtuigd nl. “weggesmeten geld” betreffende die idiote zever.
  Hetgeen wij burgers moeten gaan doen is ons “bewapenen” tegen dat crimineel krapuul.
  Dat tuig uit Houthalen Helchteren dat bijna een politieagent in functie vermoorde is van mening dat WIJ burgers ze moeten opnemen in onze gemeenschap???? Welke witte poeder zouden die gebruiken? We moeten ze misschien ook nog aaien????
  Hetgeen WIJ willen is goedkoop én efficiënt: “Van het grondgebied flikkeren en NOOIT meer binnen”.

  Like

 4. Rudi zegt:

  Met andere woorden, vervang het wetboek door de wet van de jungle: verzet is zinloos, aanvaard dat je wordt opgegeten, want hoe meer je spartelt en tegenstribbelt, des te meer pijn het doet.

  Linkse Gutmenschen vergelijken zelfverdediging steevast met ‘Far West’ toestanden. Als ik mag kiezen tussen ‘Blijf met je poten van mijn gezin en bezit, of anders…’ en ‘Geef criminelen ruim baan, of anders…’ Dan weet ik het toch wel.

  Met zulke onderzoekers en beleidsmakers heeft een samenleving geen criminelen nodig.

  Ik herinner mij een uitzending van P&W waarin een inbreker doodleuk iets vertelde in de zin van: ‘Ja maar, ik heb ook rechten. En als je je verzet ga ik geweld gebruiken’ De advocaat naast hem zei dat je als mens, zelfs al kies je ervoor criminele feiten te plegen, niet kunt verzaken aan je rechten.

  Wat dan met mensen die niet wensen te verzaken aan hun recht op eigendom en zelfbehoud? Tja, dat noemt men dan in Vara-kringen waarschijnlijk ‘Far West toestanden’…

  Kort fragment van de bewuste P&W-uitzending;

  Like

 5. Henk.V zegt:

  Uit het volgende citaat blijkt de goede wil van de overvaller:

  ”De NSCR heeft voor deze studie met overvallers zelf gesproken. De onderzoekers concluderen dat de veiligheid van slachtoffers ‘gebaat is’ bij weinig verzet.”

  Ja, dat is nog eens wijsheid.
  Nog verdere studie zal uitwijzen dat het ALLERBESTE wat men kan doen is ALLE waardevolle zaken in een open doos leggen bij de voordeur, eventueel met een tekst er bij: ”Het is beter te geven dan te nemen:-).” Ja, beslist, die kant moeten wij op.

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Het zal uiteindelijk allemaal best zo zijn, maar toch bevalt het mij op de één of andere manier niets, dat dit door de politie zo ongezouten wordt gepresenteerd.
  Voor mij ligt het te veel in het verlengde van wat nu al praktijk is: Slachtoffer doet wèl iets, slaagt daarin, overvaller raakt gewond. Gevolg: Het slachtoffer wordt aangeklaagd -en niet zelden veroordeeld- omdat hij geen ‘eigen rechter had mogen spelen.’ (Behalve als je bijvoorbeeld Peter R. de Vries heet, denk ik af en toe wel eens.)
  Compleet de omgekeerde wereld, natuurlijk. En daar werkt de publicatie van zo’n onderzoek weer lekker
  aan mee.
  In het licht van wat we hier inmiddels allemaal vernemen, houd ik het zelfs niet voor onmogelijk, dat deze publicatie deel uitmaakt van een EU-strategie om passieve, onmondige burgers te kweken, die van alle kanten over zich heen laten lopen. En als je dan ook nog weet hoe weinig overvallen door de politie tenslotte worden opgelost……
  Onverstandig om zó te reageren? Dan maar onverstandig. (Wilders zou misschien gezegd hebben: Ik kan af en toe nu eenmaal héél eigenwijs zijn; wen er maar aan.)
  Trouwens, het doet mij ook nog denken aan een artikel over verkrachterstherapie, ergens, jaren geleden.
  Daarin kwam een veroordeelde verkrachter aan het woord -in therapie geweest dus- aan wie onder meer gevraagd werd wat hij zijn eigen dochters zou raden in geval van verkrachting/aanranding. En wat durft die vent met droge ogen te beweren? “Verzet je niet, schreeuw niet, doe niets, dan is het zó voorbij.”
  Ja, dààààg! Je zou zo,n vent voor dat antwoord alsnog (chemisch) moeten castreren!
  En dat smaakje krijg ik nou ook bij dit politie-rapport, gepubliceerd door die gemakzuchtige politie die geen flikker oplost. Sorry hoor……

  Like

 7. Tiny zegt:

  Ik heb al geschreven: Bedankt voor de vriendelijke raad, maar ben zo vrij die niet op te volgen. Bij mij gaat de geslepen mestvork er compleet doorheen, wat er overblijft verdwijnt in de gierput. Het probleem lost zich dan vanzelf wel op. M.vr.gr.

  Like

 8. Josh Bensen zegt:

  Tuurlijk , toe maar. Ik zal die overvaller ook nog een schriftelijke uitnodiging meegeven om over ’n X-aantal maanden NOG eens even terug te komen , nadat de verzekering alles gedekt heeft en vergoed…2 vliegen in 1 klap…Die lui bij politie sporen niet helemaal. Geef de mensen ’t recht om een vuurwapen te hebben. Dan is dit soort criminaliteit zo afgelopen, wanneer overvallers het risico lopen ’n kogel in hun bast te krijgen van de overvallene.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Josh Bensen: 03.02. uur. U zegt-terecht- ” Geef de mensen het recht om een vuurwapen te hebben”. Maar ik geef U op een briefje, dat dat nooit zal gebeuren, in ons totaal verziekte progressieve land. En wat ook waar is, verdedigt men zich, en slaat men de overvaller het ziekenhuis in, dan wordt men ook nog aangeklaagd. Absurdistan= Nederland.

   Like

   • Josh Bensen zegt:

    In Belgie heeft men ook vrije verkoop van vuurwapens. Daar is ’t ook GEEN “wild west” , zolang men maar op ’n verantwoordde wijze met ’n vuurwapen leert om te gaan. Verder, ieder wapen , welk dan ook , is NIET gevaarlijk. Degene die het wapen hanteerd is gevaarlijk of kan een mogelijk gevaar zijn. Ben er toch echt wel VOOR dat iedereen het RECHT heeft om zichzelf en zijn geliefde + huis en haard te verdedigen tegen IEDEREEN die denkt ’n ander te mogen beroven, verkrachten , vermoorden of wat dan ook. Moet toch ’n goeie rechter zijn die me daarvoor vastzet.

    Like

 9. Gelovig OUD-MARINIER zegt:

  Wat i hier dus uit op maak is, dat ik me dus krom moet werken om m’n gezn te onderhouden , de alsmaar hogere en zwaarere belastingen betalen diedit idiote kabinet me oplegt , en van het kleine beetje wat nog over blijft om mijn gezin mee te plezieren (in welke vorm dan ook) hetzij juwelen, geld , mobieltjes , laptops/PC’s of anderszins , en uiteraard gezondheid , zomaar in de waagschaal moet stellen en ter beschikking stellen van een stel luie hufters , die NIET wensen te werken maar zich te verrijken door andermans spul te jatten , de politie te luie en te laf is om ze op te sporen , en zich maar liever met verkeers-delictn bezig houdt (is ook beter natuurlijk voor hun gezondheid , want je zal maar eens daadwerkelijk ’n kogel moeten afvure op een vuurwapengevaarlijk crimineel) , dat alles moet ik maar nemen ? En wanneer ik me WEL verzet en de “DADER” eventueel 3 maanden vloeibare voeding verschaf…dat IK bestraft wordt ? Dan wordt het HOOG tijd dat WETgeving wordt aangepast en MENSEN een wapen mogen bezitten om zich te verdedigen. Ik denk er niet aan om m’n gezin dat te laten overkomen. Voor mi maar 1 oplossing, ” Indien een crimineel mijn gezin /mij bedreigt , hij/zij op dat moment ALLE rechten heeft verloren , behalve op rechtsbijstand en in leven te blijven gedurende zijn detentie . Na uitzitten van straf , kunnen we bekijken wat hij/zij verder voor de economie kunnen betekenen.

  Like

  • koddebeier zegt:

   De overheid heeft de verplichting om zijn burgers te beschermen, maar is daar al jaren niet meer toe in staat.. en staat als een pruilende peuter langs de kant te kijken hoe het mis gaat. Die zelfde laffe Overheid heeft het zogenaamde gewelds monopolie en blijft zwaar in gebreke, daar schieten we dus niets mee op. Het land is in de loop der jaren een vrijplaats voor de misdadigers uit heel Europa, Afrika, Zuid Amerika en het oude Oost Blok geworden. Het word de hoogste tijd om de grondwet drastisch te herzien en daar tevens naar Amerikaans voorbeeld er een 2e amendement aan toe te voegen !

   Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  Daar doet de politie niet moeilijk als je een crimineel inrekent.
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/21980625/__Held_overmeestert_bankovervaller__.html

  Like

 11. henk zegt:

  Niet vergeten dat er een hele hoop vuurwapens in bezit zijn van inwoners en dit zijn niet allemaal criminelen!!
  Eigenlijk wel heel erg logisch als je ook weet dat het oplossingspercentage van criminele zaken in Nederland ongeveer 7 % is en dat daardoor het aangiftepercentage wekelijks terug loopt en zodoende de politie (sterke arm) duidelijk niet capabel is om voor de veilgheid van de inwoners te kunnen cq willen zorgen. Dus is de bewoner wel gedwongen om zich zelf te verdedigen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s