‘Rehwinkel verzon dat hij voor werk naar Spanje moest’

Screenshot_1

Vertrekkend burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen, die zijn baan voortijdig opzegde om in Barcelona vrijwilligerswerk te gaan doen terwijl hij wachtgeld kon krijgen, heeft zijn nieuwe baan ‘min of meer verzonnen’. In Spanje is geen werkruimte voor hem.

Dat schrijft het Algemeen Dagblad woensdag.

Wachtgeld

Rehwinkel (PvdA) maakte begin deze maand bekend zijn burgemeesterschap per 1 november voortijdig te beëindigen en in plaats daarvan te gaan werken bij de UCLG, een internationaal verbond van gemeenten. Op zijn Facebookpagina schreef hij bij een congres in Marokko door de UCLG te zijn benoemd tot speciaal vertegenwoordiger voor lokaal rampenmanagement.

Er ontstond ophef over het feit dat de Groningse burgemeester gebruik wil maken van de wachtgeldregeling voor politici die zonder baan komen te zitten, terwijl hij in Barcelona vrijwilligerswerk zou doen. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken (PvdA) heeft laten weten dat Rehwinkel vanuit Spanje gewoon moet solliciteren.

Lees verder>>>

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

17 reacties op ‘Rehwinkel verzon dat hij voor werk naar Spanje moest’

 1. E.J. Bron zegt:

  E.J. schiet even uit de slof: “Smerige socialistische zakkenvuller van gemeenschapsgeld!!” 😦 : 😦

  Like

 2. Eline zegt:

  Zoiets noem ik dwars door het behang gaan !

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Ze zijn stuk voor stuk met hetzelfde intrigantensop overgoten.

  Like

 4. koddebeier zegt:

  Ja, de mannetjes van de PvdA….leuker kunnen we het niet maken.
  Meneer had verwacht hoger op de kieslijst voor de PvdA te komen, waarom ???
  Had hij dan kwaliteiten ???? Jawel, hij was vanaf het begin af aan uit de kast gekomen, dat hij homo was…..Onvoorstelbaar dat je dan niet eens op nummer 1 komt, wat een rot partij.. 🙂

  Like

 5. koddebeier zegt:

  SOCIALISM:
  A GREAT IDEA……
  ‘TIL YOU RUN OUT OF OTHER PEOPLE’S MONEY.

  Ze geven toch altijd het goede voorbeeld die PvdAers.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Wéér zo’n politiek figuur die op schaamteloze wijze zijn zakken wil vullen! Ik denk dat het salaris wat bij zijn burgemeester-zijn hoort absoluut wel toereikend was/is om een cursus Spaans zelf te bekostigen! Maar natuurlijk betaalt meneer dit niet zelf. Alles wat je kunt graaien is meegenomen!

  Ook de ‘heer’ Rehwinkel is dus een pronkjuweel van de Partij van de Achteroverdrukkers.

  Like

 7. star zegt:

  typisch PvdA toch en Nederland stemde er zelf op.Omdat ze zulke goed voorbeelden zijn.Alles arm behalve de top.

  Like

 8. Wachteres zegt:

  Zoiets noemen we nivelleren of …. eerlijk zullen we alles delen …. ik een beetje meer als jij….

  Like

 9. Jan zegt:

  “We wisten dat het moeilijk zou worden. Omdat de omstandigheden zwaar zijn. Omdat moeilijke maatregelen genomen moesten worden. Maar we geloofden erin. In ons verhaal. Het verhaal van eerlijk delen en vooruitgang mogelijk maken.
  Weet u het nog, partijgenoten. Het eerlijke verhaal.

  Over het herstel van onze economie, dat tijd en ingrijpende maatregelen vergt. Over de offers die we daarbij van iedereen, jong en oud, moeten vragen.

  Daarom deden we geen goedkope verkiezingsbeloften, maar vroegen we vertrouwen voor ons kompas. Eerlijk delen en vooruitgang mogelijk maken.
  Ons eerlijke verhaal bood daarmee ook perspectief. We komen sterker en socialer uit de crisis, door het eerlijk verdelen van de pijn.

  We delen de pijn eerlijk

  Het eerlijke verhaal blijkt dus echt

  Want de PvdA is nooit een mooi-weer partij geweest.

  Laten we dat niet vergeten. En aan anderen vertellen. Het eerlijke verhaal is echt.

  De bezuinigingen, …. we krijgen ze allemaal voor de kiezen

  We hebben we een Tweede Kamerfractie vol met rasechte sociaaldemocraten die dag in dag uit voor onze idealen strijden, 10 kanjers van bewindspersonen in het kabinet, en op lokaal en provinciaal niveau duizenden mensen die Nederland sterker en socialer gaan maken. Op naar 2021.
  (Speech Diederik Samsom – Politieke Ledenraad 16 maart 2013)

  Like

 10. luckybee zegt:

  Tsia liegen is voor de PvdA een tweede natuur geworden dat hebben ze van hun boezem vrienden de moslims geleerd.

  Like

 11. Henk.V zegt:

  Eerlijk gezegd vind ik dat er niet overdreven veel ruchtbaarheid aan de stommiteiten van Rehwinkel moet worden wordt gegeven. De man heeft zitten knoeien en hij moet voor alle gevolgen gewoon volledig opdraaien .

  Wat ik WEL heel erg hoop is dat politiek correct uit dit soort berichten eindelijk eens een les leert, omdat er vanuit het politiek correcte kamp altijd hoe golven van onbedaarlijk leedvermaak opstijgen wanneer men iets ten nadelen van een lid van de PVV kan zeggen.

  Iedereen weet dat In alle partijen wel eens leden op de een of andere manier over de schreef gaan!
  Het gedrag van Rehwinkel stelt de PVV in de gelegenheid om de linkse meute eens flink van repliek te dienen en in dat opzicht hoop ik dat er lawines van misdragingen in de politiek correcte hoek over de media uitgestort gaan worden, want aan het gezeik van links met betrekking tot de PVV MOET een einde komen.

  Ongetwijfeld zal er wel weer een prominent lid van de rood-islamitische broederschap op het Groninger pluche belanden.De kruiwagens van de Partij voor de Allochtonen gaan niet snel, maar iedere kopstuk uit die partij blijkt altijd weer op een hoge, doorgaans goed betaalde post te belanden..

  Je vraagt je af waarom je overal onevenredig veel mensen van de socialisten steeds weer als bestuurder ziet opduiken.
  Dat zou wel eens onderzocht mogen worden.

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Henk, zoals je weet zal Rehwinkel nooit voor de gevolgen opdraaien, puur en alleen omdat de lul in de banencarrousel zit en ze daar elkaar op geen enkele manier laten vallen.
   Het verdwijnt it het nieuws en over een jaar of iets langer komen we zijn naam weer tegen omdat er weer een post vergeven moet worden.
   Het gevolg daarvan is dat ook dan weer duidelijk blijkt dat politiek correct dus inderdaad zijn les niet geleerd heeft en ook niet wil leren.
   En wat je zegt dat Wilders dan Links weer eens van repliek kan dienen klopt wel maar hoe dikwijls is dat al niet gebeurd, Ik kan de keren in ieder geval niet meer tellen.
   Wat mij betrefd wachten tot de nieuwe verkiezingen en kijken wat het word.
   Blijft links aan de macht dan mag Ik hopen dat de Nederlandse bevolking binnen niet al te lange tijd van de honger in de gordijnen hangt, puur en alleen omdat ze toch geen zak willen leren van hun eigen fouten.
   BTW links versta Ik onder zowat alle partijen die sinds den Uil meegeregeerd hebben Want ook de VVD heeft zich van de beste linkse kant laten zien.

   Like

 12. Republikein zegt:

  Over 6 weken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s