Vrienden van Obama en de NAVO beschieten boot met Syrische en Palestijnse vluchtelingen

Hamas heeft gisteren dinsdag de Palestijnen die Syrië ontvluchten opgeroepen om naar de Gazastrook te komen in plaats van hun leven te riskeren op zee in hun zoektocht naar asiel. De oproep, die werd gedaan door Hamas-premier Ismail Haniyeh, kwam er nadat de Libische kustwacht het vuur had geopend op een boot met 374 Palestijnse vluchtelingen uit Syrië.

Eerste berichten hadden gesuggereerd dat bijna de helft van de vluchtelingen die verdronk, overleden was nadat de boot was gezonken in Maltese wateren. Echter, het ministerie van Buitenlandse Zaken van de Palestijnse Autoriteit, zei dat slechts 32 mensen stierven in het incident.

Screenshot_11Het ministerie zei dat de slachtoffers van diverse nationaliteiten waren en niet enkele Palestijnen. Sommige van de 212 mensen die aan boord waren van het schip en het overleefd hebben, hebben Malta en Italië bereikt, zegt het bericht verder. Volgens het ministerie waren de Palestijnen die op de boot aanwezig waren, gevlucht uit vluchtelingenkampen in Syrië of woonden in Libië.

Zich richtend tot de Palestijnen op de eerste dag van Id al-Adha [het islamitische Offerfeest], zei Haniyeh: “We vertellen de Palestijnse vluchtelingen in Syrië: Breng jouw leven en dat van je kinderen niet in gevaar. Wij zijn uw broeders en uw familie. Ondanks de blokkade is er ruimte voor u in de Gazastrook. Als u op zoek bent naar onderdak, zal de Gazastrook uw toevluchtsoord zijn.”

De Action Group for Palestinians in Syria vertelde dat minstens 200 Palestijnen aan boord van het schip vertoefden, toen het afgelopen donderdag de Libische haven van Zuwara verliet. De groep zegt dat 70 vluchtelingen de aanval hebben overleefd en in Malta zijn, terwijl de rest van de groep vermist blijft.

De Hamas-regering riep op tot een internationaal onderzoek naar het zinken van de boot en de dood van de Palestijnse vluchtelingen. De overheid heeft zijn grote verdriet en rouw uitgesproken en veroordeelde de beschieting van de vluchtelingenboot.

door Khaled Abu Toameh

Screenshot_10Haven van Catania, Sicilië, 8 oktober 2013. Een grote groep migranten, waaronder een groot aantal Syrische en Palestijnse vluchtelingen, heeft na een helse tocht overzee het Italiaanse grondgebied bereikt

Bronnen:

 1. The Jerusalem Post:
  ♦ Hamas tells Palestinians fleeing Syria to come to Gaza – PA says 32 refugees died after Libya coastguard fires on boat; door Khaled Abu Toameh [lezen]
 2. The Daily Star:
  ♦ Italy rescues more than 500 migrants off Sicily [lezen]
 3. Occupied Palestine:
  ♦ Refugees’ ship sank after Libyan forces open fire at it in the Mediterranean [lezen]

Geplaatst door:
E.J. Bron
(met dank aan Brabosh)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op Vrienden van Obama en de NAVO beschieten boot met Syrische en Palestijnse vluchtelingen

 1. luckybee zegt:

  Zo lang als Arabieren elkaar vermoorden vind ik alles in orde.Die kunnen dan bij ons geen jihad meer maken.

  Like

 2. wim van rooy zegt:

  Stel u een moment voor (een picoseconde is genoeg) dat de Israëli op zo’n vluchtelingenboot hadden geschoten…. Twintig resoluties in de VN, boze moslims overal, westerse regeringen die Israël de les lezen, boycotacties, enzovoort.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ wim van rooy: 17.58. uur. Dat heeft U heel goed gezien. Dat hebben we te danken aan onze totaal verlinkste progressieve pers, en de rest van de evenzeer verlinkste msm.

   Like

  • Trucker zegt:

   Zucht, Heer Bron heb me vergist was uiteraard bedoel als antwoord voor Wim Van Rooy kan u aub editen dank u.

   Vreemd (of toch niet) maar ik dacht net hetzelfde, een ademtocht Israël en het was voldoende om de hele beweging in gang te zetten.
   Tussen haakjes op de redactiebe muisstil rond dit.

   Like

 3. Petrossa zegt:

  Ik zou toch maar kiezen voor de Libanese kustwacht dan Hamas.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Het eindeffect is inderdaad hetzelfde , ja: Bij Hamas worden ze vroeg of laat gegarandeerd óók ingezet als kanonnenvoer. Dat heet dan “Hun plicht als moslim.”
   Deze zogenaamde gastvrijheid is immers gewoon een rottrucje om ze zover te krijgen!

   Like

 4. lucky9 zegt:

  Volgens Foxnews betrof het helemaal geen Palestijnen maar Syriërs. Zie http://nageltjes.be/wp/?p=7936
  De Palestijnen zijn er als de kippen bij om tranen met teuten te laten hoewel ze er niets mee te maken hebben. Mijns inziens betreft het gewoon propaganda van Hamas.

  Like

  • Petrossa zegt:

   Als gevolg van de UNRWA zijn de oorspronkelijke 17.000 echte ‘palestijnen’ inmiddels uitgegroeid tot miljoenen ‘palestijnse vluchtelingen’. Naar het schijnt word je als vluchteling geboren. En als je dan in Syrie woont ben je dus Syrier en tegelijkertijd ‘palestijnse vluchteling’. Aldus de logica van de UN

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s