Een dag als Jood in Malmö (vervolg)

Screenshot_39

Lees hier het eerste deel van “Een dag als Jood in Malmö”.

Joden in Zweden behoren in Europa vermoedelijk tot diegenen die de meeste redenen hebben om hun religieuze overtuiging te verbergen, bijvoorbeeld door het niet dragen van een keppeltje, maar uit de enquête bleek eveneens dat de angst voor antisemitisme zich over het gehele continent uitbreidt.

Ongeveer 49% van de 800 respondenten in Zweden verbergt zijn geloof, heeft de online opiniepeiling door het Europees Bureau voor Fundamentele Rechten onthuld. Het EU-gemiddelde voor het verbergen van een geloof was 20%.

Het langjarige onderzoek werd uitgevoerd in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, België, Duitsland, Zweden, Italië, Hongarije, Roemenië en Letland. Het rapport zal volledig uitgebracht worden in november, toch werden nu al enkele cijfers voor publicatie vrijgegeven.

Patrick Reilly van The Local ging eerder deze maand door de straten van de zuidelijke stad Malmö, daarbij een keppeltje dragend, en deed verslag van het staren en de beschimpingen die hem ten deel vielen. Dat werd opgepikt door de media in Zweden, maar ook in Israël en de VS.

Lees hier het gerelateerde verhaal:
https://ejbron.wordpress.com/2013/10/16/angst-en-gegiechel-een-dag-als-jood-in-malmo/

“Het kan moeilijk zijn voor ons buitenstaanders om de gewoonten en strategieën van inperking die het leven van een lid van een vervolgde groep markeren te begrijpen”, schreef Carl Johan von Seth vrijdag in een opiniestuk in de krant Dagens Nyheter, onder verwijzing naar de verkleedpartij zoals door The Local gemeld.

“Er is iets in de Wallraff-anekdotes dat er dicht bij in de buurt komt”, concludeerde hij, verwijzend naar de technieken van de Duitse peetvader van de undercover, Günter Wallraff.

Uit de nieuwe cijfers blijkt dat 27%  van alle ondervraagde respondenten in Europa de oorzaak van wat gezien wordt als het opkomend antisemitisme plaatsen bij islamitische daders. Bijna net zo veel, 22 % , beschuldigde links , terwijl 19% zei dat rechts hiervoor de verantwoordelijkheid draagt.

“Voorlopige bevindingen tonen al aan dat driekwart van de respondenten vindt dat antisemitisme in de afgelopen vijf jaar nog erger is geworden, met name wat betreft antisemitische commentaren en haatzaaien online”, deden de auteurs verslag in een verklaring.

Terwijl Zweden de mogelijkheid hebben om haatmisdrijven bij de politie te melden, besluiten maar weinig mensen in de rest van Europa dit te doen. Slechts één op de vier gevallen werd ooit openbaar gemaakt. Zelfs wanneer er sprake was van gebruik van lichamelijk geweld, heeft 64% van de slachtoffers hiervan geen aangifte van bij de politie gedaan.

Circa 67% zei dat het zinloos was om naar de politie te gaan.

Bron:
http://www.thelocal.se/50856/20131017/

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", antisemitisme, Europa, Jodenhaat. Bookmark de permalink .

16 reacties op Een dag als Jood in Malmö (vervolg)

 1. Republikein zegt:

  Politici doen hier(nog)niets mee, dus aangifte doen,schiet dat op? De media hiermee om de hersens slaan tot ze wakker worden! De plizie is aangestuurd door de politieke minkukels, zie en lees je overal in West -Europa. Ja, gisteren in het Haagje, dan hoor je het wel, maar dan omgekeerd!

  Like

 2. Thomasson zegt:

  Als men goed naar de bovenstaande foto kijkt, ziet men met wie de Europese Joden te maken hebben. Behalve in Hongarije en dergelijke Oost Europese landen met B en C kwaliteit op de ontwikkeling ranglijst, hebben Joden vooral last van …Semieten en Afrikanen!. De sluipende Trojanen uit de woestijnen en jungles van de Derde Wereld. Dankzij de linkse ‘vijfde colonne’ van landverraders konden ze west- en noord Europa bereiken. Nu is dit sluip-ongedierte bezig, in de naam van zijn bloedgod ‘Allah’ de boel in versnelt tempo van binnenin te veroveren. Het probeert te bereiken wat bij het slagveld in Poitiers in 732 (Karel Martel) en de poorten van Wenen in 1683 (oorlog tegen de Turken) niet is gelukt.
  Zonder typische Joodse symbolen zijn Europese Joden, ALS BLANKEN, niet herkenbaar!.
  De Noorse schrijver, Eirik Eiglad schreef in zijn boek “The Anti Jewish Riots in Oslo” over het advies die de Noorse politie aan Joden gaf tijdens de onlusten van 2009 (pro Israël demonstratie n.a.v. de Israëlische actie in Gaza): “Loop tussen groepen Noren. Zo maakt u uzelf onzichtbaar!”.

  In iedere boek over militaire tactieken wordt uitvoering beschreven hoe een eenheid, die zich op vijandig gebied bevindt, zich moet gedragen. De kleur van velduniformen is afhankelijk van het terrein waar de gevecht wordt gevoerd: gevlekte groen bruine uniform in bosrijk gebied en licht geel bruin gevlekt in de woestijn etc. Men moet altijd op onzichtbare wijze de vijand in de vizier houden!. Zeker als men zich, ongewapend, op de vijandig terrein bevindt.
  Trouwens de Joden staan er niet alleen voor. Deze principes gelden zeker ook voor autochtone Europeanen. In grootstedelijke enclaves waar de vijand is heer en meester, maakt de huidskleur, kleur ogen en haar van de autochtonen tot een makkelijke prooi. Net als in het geval van de Joden, IS ER DAAR NIEMAND DIE ZE VOOR DE VIJAND BESCHERMD. Het centrale gezag is te laf en toont geen interesse in het bieden van bescherming: niet voor de Joden en niet voor de autochtone Europeanen.
  DEO VOLENTE

  Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad.
  Waarom ik veel vaker met honden te maken wil hebben dan met sommige mensen.
  Maw: als je de mensen leert kennen….
  http://www.huffingtonpost.com/2013/10/17/smoky-the-yorkshire-terrier_n_4110586.html?utm_hp_ref=green

  Like

 4. Jan zegt:

  De foto laat zien dat socialisten de eeuwige antisemieten zij en dat dit onder ‘meningsvrijheid’ valt, volgens hen, terwijl het oproepen tot moord en uitroeiïng is. Staan moslims met borden over Hitler en hakenkruisen wordt hen niets in de weg gelegd, ook niet als geschreven staat Auschwitz te herhalen. Iedere staat geleidt door socialisten eindigt in de gulag, de ‘killing fields’, Auschwitz en nergens anders. Ruth Scurr beschrijft in haar boek ‘Robespierre and the French Revolution’ hoe al die zogenaamde goede bedoelingen vreselijk uit de hand lopen en dat een eerzaam burger, wat Robespierre was uiteindelijk een door ideologie verblinde moordenaar wordt, die duizenden laat afslachten voor de ideale staat. Iedere socialistische partij is een criminele organisatie en in landen door hen geleid hebben de hoogste vormen van criminaliteit, overvallen, moorden, inbraken, miserabele rechtspraak want de socialist vindt zichzelf de norm.

  Like

 5. Monalisa zegt:

  de mensdom heeft nog niks geleerd wat er 70 jaar geleden is gebeurt ook de moslim niet.

  Like

 6. fleckie zegt:

  Op bovenstaande foto het swastika opmerkend,hoeft men zich niet af te vragen hoe en waar vandaan deze agressieve ALLAH aanhangers dit weerzinwekkend teken kennen,:,,het waren immers MET HULP GEVLUCHTE duizenden hoge nazis op MILITAIRE LLEEST geschoeid! die niet alleen in ZUID AMERIKAANSE landen, maar ook in diverse ARABISCHE landen neerstreken,met hun THULE IDEOLOGIE,(UBERMENSCHEN,UNTERMENSCHEN). als men de koran leest! Kan men inderdaad enige OVEREENKOMST lezen met wat dit teken aangeeft, MINACHTING voor ANDERSDENKENDEN!
  s

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  “Terwijl ZWEDEN de mogelijkheid hebben om haatmisdrijven bij de politie te melden besluiten maar weinig mensen in de rest van Europa dit te doen.”
  Halló! Tenzij iemand kan aantonen dat ik zit zinnetje totaal verkeerd interpreteer, bespeur ik hier weer eens een al te rooskleurige voorstelling van zaken:
  Nog maar een dag of wat geleden vernamen wij door middel van een ander artikel dat -met dank aan de slechte Zweedse wetgeving- haatmisdrijven in geval van aangifte, nóóit als zodanig worden aangemerkt, tenzij het slachtoffer tot een etnische minderheid behoort die is aangevallen door autochtonen. Anders geldt het niet als haatmisdrijf.
  Dus ga niet stiekem suggereren, dat Zweden op dít punt ‘tóch wel iets positiefs zou hebben, dat de rest van Europa níet heeft.’ WIJ hoeven daar niet in te trappen.
  Zweden is gewoon een watjesstaat geworden met een bevolking, die, door zeker 50 jaar ‘wegmetonsisme’ niet in staat is om voor zichzelf op te komen, nog minder dan in veel andere landen,
  zó ligt het, helaas voor de watjes!

  Like

 8. luckybee zegt:

  Christen Unie moet veranderd worden in Marxisten Unie.

  Like

 9. peterselie1 zegt:

  Vraag mij keer op keer af waarom er zo weinig publieke verontwaardiging is over het absoluut niet te tolereren agressie van Marokkaans-Nederlands straatschorem tegen onze Joods-christelijke, homo’s en autochtone-burgers is. De primaire verplichting van de Nederlandse staat wordt op niet mis te verstane wijze veronachtzaamd door de bestuurlijke elite, met de socialistische burgemeester voorop, die het kromme altijd recht praten door de agressie te downplayen die voornamelijk in de wijken voorkomt waar Marokkanen oververtegenwoordigd zijn, tot dat de lauwe reacties van uit het kalifaat Nederland verstomd zijn gaat men over tot de orde van de ‘andere’ dag. Nog zo een half mislukte abortus geval van een D66, Haarlems raadslid Dilia Leitner, haar moreel in verval geraakte uitspraak getuigd een dhimmitude van ultra stompzinnigheid, door hoofdzakelijk gewelddadige jongeren van Marokkaanse komaf: geef hun een woning, werk en doe alles er aan om hun aan een vrouw te helpen.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Peterselie 1: 15.19. uur. Peter dat komt door het HEILLOZE MARXISTISCH CULTUURRELATIVISME. Sinds 1968, zijn de RODEN/SOCIALISTEN- PvdA,GL,SP hun MARS DOOR DE INSTITUTIES begonnen. En, het is hun ook nog verdomme gelukt OVERAL te infiltreren, of het nu het ONDERWIJS, de AMBTENARIJ, de PERS en de overige MSM betreft, overal heeft LINKS zich op cruciale plaatsen gevestigd. Tel daarbij op de VERRADERS van 1975, van het Europees Parlement, met hun verdomde Resolutie van Straatsburg, dan zien we om ons heen waar we de rotzooi aan te danken hebben.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Ja Tom daar heb je gelijk in, op welke manier kunnen de burgers die het niet eens zijn met de gang van zaken een hefboom maken tegen deze policor die ons Nederland vergiftigd.

    Like

 10. realist zegt:

  in 1940-1945 moesten ze vluchten voor het nationaal-socialisme(nazi’s) en in de 21ste eeuw moeten ze vluchten voor marxistisch-socialisme(marxzi’s) en hun bijhorend islamitisch kiesvee. in deze twee fascistische strekkingen komt het woord socialisme voor!

  Like

  • Pieter Nokkio zegt:

   en als Joden zich uit de voeten maken, verstandigerwijs, verdwijnt daarmee ook zichtbaar de Zegen over de landen die ze verlaten. Onze goddeloze regering(en) zijn een heilloze weg ingeslagen.

   Like

 11. Pingback: Alweer Malmö? | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s