VIDEO: Door de staat gesubsidieerde lessen over de islam op Duitse openbare basisscholen

Geplaatst door:
E.J. Bron
(h/t Jarre Tell)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

13 reacties op VIDEO: Door de staat gesubsidieerde lessen over de islam op Duitse openbare basisscholen

 1. Cathja zegt:

  Niet te geloven dat openbare scholen in Duitsland deze lessen aanbieden! Een openbare school wil zeggen dat er neutraal wordt lesgegeven, dus geen enkele vorm van religie staat op het programma. Alwéér een duidelijk voorbeeld van de dominantie van de islam, nu er op deze school tóch aandacht aan de islam wordt besteed! Als de ouders het zo belangrijk vinden dat hun kinderen van alles over de islam te weten komen, moeten ze hen zelf maar onderwijzen, en anders is er vast wel een goedwillende imam die dat wil doen. Maar islam-onderwijs hoort dus niet thuis in het openbare onderwijs. Of wordt er binnenkort ook stil gestaan bij de Adventstijd en de Kerst? Zeer waarschijnlijk niet, om de moslims niet te kwetsen!

  Bah, wat word ik toch misselijk van die hele islam met al zijn aanhangers en hun eisen! Ik begrijp niet dat moslims hun geboortestreek verlaten, in Europa hun bestaan willen opbouwen, en dán zeggen dat het voor hun kinderen zo belangrijk is om alles van de islam te leren.

  Blijf dan waar je bent! WIJ zouden er dolgelukkig mee zijn!!

  Like

  • Tiemen Veenstra zegt:

   Nou Cathja, ik begrijp heel goed waarom moslims in Europa hun bestaan willen opbouwen ‘met behoud van eigen cultuur’. De Heilige Proleet heeft het hen immers zelf bevolen, met als doel de hele wereld aan de wil van Allah te onderwerpen. Linkse idioten denken dat dat net zoiets is als hun gedroomde ‘dictatuur van het proletariaat’ en zij steunen de moslims uit tactische overwegingen zo veel mogelijk. Het verbaast mij dan ook niet dat de overheid, waar het barst van de linkse Gutmenschen, de islam faciliteert met subsidiegeld! 😦

   Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Cathja: 13.40. uur. Inderdaad, een grote schande! En mogen christenen soms in moslimlanden christelijk onderwijs geven? Nee, natuurlijk niet! Deze ellende Cathja, is de SCHULD van de POLITIEK. Van verraders van: Liberale, links-liberale, socialistische, sociaal-democratische en christen-democratische HUIZE! Deze wegkijk kliek, heeft de hele PERS, het ONDERWIJS, de OVERHEID, en het MAATSCAPPELIJKE MIDDENVELD in haar zak. En daarbij de stomme kiezers die steeds weer stemmen op dat politieke zooitje!

   Like

  • Tiny zegt:

   De overheid van de bondslanden hebben beslist dat deze lessen gewoon standaard gegeven moeten worden. De staat betaalt. Is nog net niet in alle bondslanden ingevoerd, maar zal niet lang meer duren.

   Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Nou, weet je.Cathja, dat ze met hun complete pakket zeden en gewoonten naar hier komen, en dat maar niet willen loslaten kón nog wel eens een onderliggende grond hebben….
   Het Project, weet je wel. In dàt geval komen ze niet louter om economische redenen, maar met de al dan niet onuitgesproken opdracht om de Islam beetje bij beetje in de westerse samenleving te infiltreren.
   Kijk uit met moslims, zo direct blijkt, dat bijvoorbeeld ook die Marcouch bij ons een dubbele agenda heeft!
   Je moet het verschijnsel in ieder geval voor geen cent vertrouwen!

   Like

 2. luckybee zegt:

  Dat komt om dat de Duitsers Lutheraners zijn, die hebben de adelstand zo behouden met hu rechten om dat Duitslan waas ontstaan met de hulp van de Jonkers die de slaven bewoners van Meklen Burg , Voorpommeren , Silesien,Brandenburg en Oost Pruisen met het zwaard hebben gegermaniceerd en gechristianiceerd, in tegen stelling met de leer van Christus die zei dat evangelisatie alleen met vreedzame middelen mag gebeuren.
  Matthéüs 5,17-48

  De vervulling der Wet en der profeten

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Het is natuurlijk gel*l om te zeggen dat dit alleen in Duitsland het geval is.
  Laten we even als voorbeeld nemen dat mijn Dochter indertijd zo’n 13 jaar geleden thuis kwam en me vertelde dat ze liedjes geleerd had in het marrocaans, waarbij deze Papa even op die school is wezen praten, met het gevolg dat gedreigd werd mijn dochter van school te sturen omdat Ik verbood om mijn dochter te indoctrineren met islamitisch gedachtengoed.
  Met de dreiging om met dit hele geval naar de krant te stappen en een en ander uit de doeken te doen werd de tussenweg gevonden om mijn dochter dit soort lessen niet meer bij te laten wonen.
  Later heb Ik het uitgelegd aan andere ouders die geen kloten genoeg hadden (mischien gemakzucht) om ook hiertegen in protest te komen.
  Op dat moment was het me al duidelijk dat Nederland naar de kloten was.

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Henk der Niederländer: 15.39. uur. Precies wat U zegt Henk! De Nederlander gaat het verliezen, omdat de Nederlander geen SAAMHORIGHEIDSGEVOEL meer kent. En dan bedoel ik dus niet de uitzonderingen, bv. de mensen die aanwezig waren op de Koekamp en/of dagelijks hun stem laten horen tegen de ISLAMISERING en de inname van ons land door de EUSSR. Je ziet het bij de verkiezingen, dat een grote meute kiezersvolk steeds weer stemmen op CDA,VVD,D66,GL,PvdA. En zolang de Nederlander zich nog in de luren laat leggen, door dom te worden gehouden door de totaal verlinkste omroepen en pers zie ik het duister in!

   Like

 4. Jan zegt:

  Intussen in Amerika

  Both Bill de Blasio, Joe Lhota say schools should close on Muslim holidays
  The mayoral candidates agree that schools should recognize Eid al-Fitr and Eid al-Adha, the holiest days of the Muslim year, just as they do Jewish and Christian days. De Blasio says that schools must ‘respect Muslim faiths,’ and Lhota says he has been calling to close schools on the two days throughout his campaign.
  http://www.nydailynews.com/news/election/de-blasio-lhota-close-schools-muslim-holidays-article-1.1488189?utm_content=buffer00d60&utm_source=buffer&utm_medium=twitter&utm_campaign=Buffer

  Zouden niet-ialamitische kinderen op moslimscholen ook op Christelijke en Joodse feestdagen vrij krijgen? Of is dat een domme vraag?

  Like

 5. Rudi zegt:

  Op een gegeven moment zegt de schooldirecteur dat het beter is om islamles te krijgen op een openbare school, want anders gaan kinderen naar koranscholen en is men niet zeker wat ze daar leren.

  Dit lijkt me een vreemde gedachtegang.

  Ofwel is er, zoals de media, onderwijs en politiek menen, niets mis met de islam en kunnen kinderen dus rustig naar de koranschool. Ofwel vertrouwt men koranscholen niet, omdat men diep van binnen weet dat er iets niet klopt aan de islam.

  Zoals Bill Warner in zijn spreekbeurt ‘Why we are afraid’ zegt: “We weten diep van binnen wel dat er iets mis is met de islam.”

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Mijn vraag is, worden er ook lessen gegeven over het Joodse geloof, over het Christelijke geloof, over het Boeddhistische geloof enzovoorts. Als dat niet het geval is dan is dit een zeer bedenkelijke ontwikkeling. Ook is het van belang hoe de lessen gegeven worden. Is er sprake van neutrale weergave van historische feitelijkheden, geloofsuitingen en inhouden. Wordt ook gesproken over het islamitische geweld dat eeuw na eeuw in de hele islamitische geschiedenis aanwezig is geweest en wordt er ook bij verteld dat dit geweld door de profeet en de islamitische leer gelegitimeerd werd en nog steeds gelegitimeerd wordt.

  http://www.katholieknieuwsblad.nl/nieuws/item/2312-blind-voor-de-reële-islam.html

  Like

 7. Cathja zegt:

  @ guusvelraeds 20:33

  Nee, ze mogen die tere kinderzieltjes niet belasten met wrede verhalen uit de islamgeschiedenis! De islam betekent ‘vrede’, en dat geven ze al op jonge leeftijd door.
  Als er op openbare scholen uitsluitend onderwijs wordt gegeven m.b.t. de islam, en onderwijs m.b.t. de diverse wereldgodsdiensten blijft achterwege, dan is dit eigenlijk een ongelijkheid van jewelste!
  Ik zou protesteren, afdwingen dat ook andere godsdiensten behandeld zouden worden, en zo niet, dan mijn kind maar van school afhalen.
  Ze vragen daar dan om.

  Like

 8. Tiny zegt:

  Laten we de openbare scholen nu gewoon houden als dat wat ze zijn, openbare scholen zonder enige vorm van welke godsdienstles dan ook. Het hoort niet thuis op openbare scholen. Die zijn daar niet voor bedoeld.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s