Marine Le Pen: “De EU zal instorten zoals de Sovjet- Unie”

Screenshot_1

Marine Le Pen bekritiseerde de EU als een “globale afwijking”

Marine Le Pen is van plan om een radicale, anti-EU fractie in het Europees Parlement op te richten met hulp van Geert Wilders, het Nederlandse parlementslid.

De leider van Frankrijks uiterst rechtse partij heeft verklaard dat de Europese Unie zal “instorten zoals de Sovjet-Unie” toen ze zwoer om de tot nu toe meest radicale fractie in het Europees parlement op te richten.

Marine Le Pen gesterkt door een weekend  deelverkiezingen in het zuiden van Frankrijk, bekritiseerde de EU als een “globale afwijking” en eiste een terugkeer naar een blok van “samenwerking van soevereine staten”. Ze zei dat de bevolking van Europa “geen controle” heeft over haar economie of munt, noch over de beweging van mensen in en op haar grondgebied. “Ik denk dat de EU nu zoiets is als de Sovjet-Unie: niet voor verbetering vatbaar”, zei ze. “De EU zal instorten zoals de Sovjet-Unie instortte”.

Mevrouw Le Pen, 45, zal volgende maand Nederland bezoeken om gezamenlijk met Geert Wilders de te volgen route uit te stippelen, wiens anti-islamitische Partij voor de Vrijheid (PVV) overigens momenteel in de nationale peilingen bovenaan staat voor de Europese verkiezingen in mei. Samen willen ze een pan-Europese, uiterst rechtse parlementaire groep gaan oprichten, die gebaseerd zal zijn op een anti-immigratie en anti-integratie standpunt. Eenmaal in functie zal het zijn voornamelijk doel zijn om zo ondermijnend mogelijk bezig te zijn.

Zelfs vurige Europese federalisten geven nu toe dat zo´n 30% van het nieuwe parlement uit Euro- sceptici zal bestaan en zich zal richten op de economische misère en de enorme werkloosheidscijfers in heel Europa. “Als Eurosceptische partijen in 2014 succes hebben zal er sprake zijn van het meest extreme Europees Parlement ooit”, zei Sarah Ludford, een liberaal democraat in het parlement. “Ik ben niet alleen verontrust door hun racistische en discriminerende attitudes, maar ook door hun protectionisme en hun vijandigheid tegenover de Europese binnenmarkt waar drie miljoen banen aan verbonden zijn.”

Guy Verhofstadt, een voormalige Belgische minister-president, drong er bij mainstream partijen  door geheel Europa op standvastig te blijven tegen de krachten van het extremisme die de Tweede Wereldoorlog voedden. “Als we toestaan dat deze krachten op ons continent weer een voet aan de grond krijgen, hebben we een eeuw verspild bij het aanhalen van nauwere banden en die vervloekte geschiedenis zal zich herhalen”, zei hij.

President François Hollande van Frankrijk waarschuwde deze week dat het vooruitzicht van een beslissende anti-Europa groep kan leiden tot “achteruitgang en verlamming” in Europa, en hij voegde er aan toe dat dit het vermogen van het continent om zich te herstellen van de nawerkingen van de crisis in de eurozone kan aantasten.

Mevrouw Le Pen heeft al contact gelegd met Oostenrijks uiterst rechtse partij FPÖ, die 21% van de stemmen behaalde in de Oostenrijkse algemene verkiezingen de afgelopen maand.

Meneer Wilders, wiens partij tot vorig jaar de regerende coalitie in Nederland gedoogde, heeft banden met Vlaams Belang in België, de ZwedenDemokraten en Lega Nord in Italië. “We zullen alles doen wat we kunnen om de komende Europese verkiezingen te veranderen in een politieke aardverschuiving tegen Brussel”, zei meneer Wilders.

Het nieuwe anti-EU blok zou rechts staan van de bestaande groep eurosceptici in Brussel, Europa voor Vrijheid en Democratie, die gedomineerd wordt door de UK Independence Party. Nigel Farage, de leider van UKIP, heeft elke alliantie met FN of de PVV uitgesloten, daarbij zeggend dat de standpunten op de gebieden van ras en religie te extreem zijn.

Men voorspelt dat de partij van mevrouw Le Pen 20 of meer zetels in mei kan winnen. Een officiële groep heeft 25 leden uit van tenminste zeven landen van de 28 lidstaten van de Unie. De vorming van zo’n officiële fractie brengt belangrijke voordelen met zich mee, zoals gegarandeerde spreektijd in debatten en aanzienlijke subsidies.

Ludovic de Danne, de adviseur van Marine Le Pen voor Buitenlandse Zaken, zei: “Zij dwaalt niet alleen in de woestijn. Als ik een federalist was, zou ik heel, heel bang zijn”.

In het verleden weigerde Geert Wilders met het Front National in verband te worden gebracht, omdat hij het oneens was met de antisemitische opmerkingen van de vader van Marine Le Pen, Jean-Marie Le Pen.

Sinds zij in januari 2011 haar vader verving, heeft mevrouw Le Pen geprobeerd het “imago” van de partij te verbeteren en is naar links opgeschoven voor wat betreft sociale zaken en economisch protectionisme. Eerdere pogingen tot samenwerking tussen rechtse partijen zijn mislukt door nationale rivaliteit en politieke onenigheid.

In 2007 vormden 23 uiterst rechtse en nationalistische leden van het parlement een groep die zich “Identiteit, Traditie en Soevereiniteit” noemde. Binnen enkele maanden was de groep uiteengevallen, nadat Allessandra Mussolini, een Italiaans lid van het Europees Parlement, de Roemenen beledigde.

Bron:
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/eu/10383879/Marine-Le-Pen-EU-will-collapse-like-the-Soviet-Union.html
Auteurs: Martin Banks, Henry Samuel en Alex Spillius.

Vertaald uit het Engels door:
Vederso
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, Europa, EUSSR, Geert Wilders, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Marine Le Pen: “De EU zal instorten zoals de Sovjet- Unie”

 1. Monalisa zegt:

  Ik hoop dat ze gelijk krijgt!

  Like

 2. Urbanus zegt:

  Verwacht doch bizar dat Verhofstadt weer eens verwijst naar WO2 terwijl dat toch echt zijn eigen socialistische kameraden waren.
  Maar goed ik begrijp ook wel dat Farage nog even de kat uit de boom kijkt. Ook hij wordt geïnformeerd door de msm en dan is Wilders heel racistisch. Ze komen er uiteindelijk wel uit denk ik, anti-islam en anti-EU. Hopelijk is het niet te laat.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   OF Paul Weston breekt door met Liberty GB en er ontstaat perspectief voor Wilders om met HEM samen te werken. Persoonlijk zou ik dat meer zien zitten: Paul Weston profileert zich duidelijker als Islam-kritisch en hij maakt een heel bekwame indruk.

   Like

   • Martien Pennings zegt:

    Mee eens, Theresa.
    Voortreffelijk, beschaafd en tegelijk radicaal die Weston.
    En dwars door al zijn waarachtige innerlijke beschaving zie je zijn razernij en zijn bereidheid en vermogen op een gegeven moment helemáál niet meer beschaafd te zijn.
    Als ik Weston hoor, moet ik altijd denken: “Beware of the Fury of a patient man”: http://en.wikiquote.org/wiki/John_Dryden

    Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Ik hoop dat het mag lukken. LINKS en politiek correct doet het in de broek, deze marionetten van de communisten van het POLITBURO der EUSSR, van Rompuy, Verhofstad, Barosso en Schultz.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  ik sta voor 100% achter een Europa van onafhankelijke soevereine staten die op alle gebieden economisch, juridisch-misdaadbestrijding, cultureel en defensie maximaal met elkaar samenwerken. Onder Europese landen bedoel ik dan vooral de landen van de oude EEG en niet de maligne aanwas die we nu hebben sinds de ongekozen ideologisch waanzinnigen in Brussel de lakens uitdelen. Wat de Federalisten allemaal roepen berust niet op feiten en zijn enkel uit de lucht gegrepen bangmakerijen en keiharde leugens. Waanzin te roepen dat Europa in oorlog zal uitbreken, integendeel als de federalisten door blijven gaan met hun wanstaltig verkrachten van de Europese naties zal uiteindelijk de oorlogsgeest uit de fles komen. Europa zal haar ware kracht en economische vooruitgang pas weer kunnen oppakken als de landen hun grenzen gaan bewaken (vooral de Europese buitengrenzen) en een beheersbare immigratie politiek gaan voeren. Onder beheersbaar bedoel ik in eerste instantie de komende 10 jaar de grenzen absoluut dicht voor verdere immigratie want we zullen de handen in die periode vol hebben de augiasstal die Europa nu is volledig uit te mesten van alle geïmporteerde uitvreters, leeglopers en criminelen ongeacht wat hun etnische en ideologisch-religieuze achtergronden ook mogen zijn. Hoop dat ik bij mijn leven nog mag meemaken dat electoraal “”rigoureus, endgültig en definitief”” afgerekend wordt met de politieke rood/groene namaak liberale eigen volk besmeurend geboefte dat ook nog het lef heeft zich volksvertegenwoordiger te noemen. De anti racisme en gelijke kansen wetgeving kan wat mij betreft ook meteen geschrapt worden want dat is de laatste 25 jaar de meest misbruikte wetgeving ooit. Mijn stem hebben ze in elk geval al.

  Like

 5. bobzelf zegt:

  Nou kom maar op !!!! gaaf , goed plan , starten maar , hoppa , ik ben voor !!
  niet langer wachten , breek de tent maar af , het heeft lang genoeg geduurd , eindelijk de beer is los , gelukkig eindelijk voldoende tegengas !!!

  doe me allemaal een lol , en ga volgend jaar stemmen voor de EUROPEESE VERKIEZINGEN !!!!

  en om het feesie effe compleet te maken :

  GOOGLE : LES MISERABLES , EN KLIK VOOR : DO YOU HEAR THE PEOPLE SING
  SINGING THE SONG OF ANGRY MAN !!!
  THE SONG FROM PEOPLE , WHO WILL NO LONGER SLAVES AGAIN !!!

  SPEAKER AAN , EN MEEGALMEN MAAR !!!

  DAAR KRIJG JE DAN EEN HEEL LEKKER GEVOEL BIJ !!

  KUS, HET FEEST KAN EN MAG BEGINNEN , SLOPEN DIE HAP IN BRUSSEL !!!!!!

  Like

 6. Ik maak van bovenstaande foto een mooi schilderij van Marine Le Pen. Daar schilder ik de woorden “Front National” in. Ik maak er een foto van en die stuur ik op naar E.J. Bron en naar andere rechtse sites. Ook laat ik die foto afdrukken en stuur er een aantal op naar Geert Wilders en Marine Le Pen. En ook stuur ik een foto van het schilderij in hoge resolutie naar Elsevier, Telegraaf, De Volkskrant, Le Monde, enzovoorts. Dat doet mijn geest weer leven!

  Like

 7. Henk der Niederländer zegt:

  Het ziet er dus naar uit dat het echte rechtse front een stevige stem gaat krijgen in de Brusselse flauwe kul.
  Laat Ik het hopen.
  Trouwens die viezerik van een Guy Verhofstadt moeten ze maar eens dumpen op een Turkse vuilisbelt.

  Like

 8. Pingback: “De EU zal instorten zoals de Sovjet-Unie instortte” | Golfbrekers

 9. Theo van Ewald zegt:

  Hear hear, mevrouw Le Pen weet waar ze het over heeft.

  De verstandige burger haalt nu zijn geld van de bank en koopt hiervoor de nodige voorraden en zorgt dat hij/zij zich zelf en zijn verblijfplaats kan verdedigen. Het kan trouwens ook geen kwaad een FT lijstje aan te leggen. Eens namelijk moet er weer worden (op)gebouwd. Het is dan zaak dat de volksverraders niet vergeten zijn en de overgeblevenen alsnog ter verantwoording kunnen worden geroepen.

  Like

 10. Martha N zegt:

  WAT ZOU HET GEWELDIG ZIJN WANNEER DIT ZOU KUNNEN EN DE OVERHAND GEKREGEN KAN WORDEN.

  Le Pen, Wilders en al die hun nek uitsteken en hun leven opofferen, leven in constant levensgevaar, elk moment kan hun laatste zijn!
  Iemand, man of vrouw, die dit doet is niet uit op gewin, die offert zich voor het behoud van zijn vaderland, eigen normen en waarden en verzet zich tevens tegen de overname door de islam!

  Wat Verhofstadt zegt is geklets, wat brengen ons de “nauwere banden”?
  WELKE nauwere banden..?
  Met Rusland onder leiding van Poetin misschien..?
  Met Turkije misschien, die ons straks zal redden uit de economische crisis..?
  Enzovoort…

  Hollande:
  President François Hollande van Frankrijk waarschuwde deze week dat het vooruitzicht van een beslissende anti-Europa groep kan leiden tot “achteruitgang en verlamming” in Europa, en hij
  voegde er aan toe

  dat dit het vermogen van het continent om zich te herstellen van de nawerkingen van de crisis in de eurozone kan aantasten.

  Mijnheer Hollande
  DE CRISIS IS nog pas begonnen, door al die buitenlanders binnen te halen als verloren zonen, is de erfenis opgemaakt!
  De aan de EU bijdragende landen (hoeveel..? 2 of 3?) zijn al uitgeput!
  NOOIT zullen wij op deze manier UIT de crisis komen.

  Like

 11. luckybee zegt:

  Het kan niet vroeg genoeg beginnen mits ze Jezus Christus niet vergeten ,ga ik hier mee accoord.

  Like

 12. Petrossa zegt:

  Ze zal wel gelijk krijgen maar dat zal helaas nog wel een generatie of wat duren. Ook de aarde zal eens vergaan, ik krijg voor die voorspelling t.z.t. ook gelijk.

  Like

 13. henk zegt:

  adviseer om alle rechtse partijen in de EU te benaderen. Heeft meer effekt.

  Like

 14. Tistochwat zegt:

  Het is voor mij onbegrijpelijk dat rooien het kwaad BLIJVEN verdedigen en het goede voor de burger niet willen.
  Het gaat maat door, dat verheerlijken van het communistische idee terwijl het de grootste ramp voor de vrijheid is!
  Het vullen van de eigen machtswellustige zakken door de ‘bobo’s’ zit er natuurlijk achter, en dat de dociele sukkels onder ons dat nog steeds pikken is eigenlijk het meest onbegrijpelijk!

  Like

 15. Helena zegt:

  Waar ik toch zo verschrikkelijk van baal is dat iedere keer opnieuw de link tussen WOII en gewoon simpel rechts gedachtegoed wordt gelegd. De ontstane situatie is domweg de schuld van linkse, liegende, weg met ons politici. Gelukkig dat er steeds meer mensen de waarheid wel zien. Er zijn maar een paar manieren te bedenken waardoor de multiculti leugen kan worden gestopt, of de struisvogel politiek komt tot bezinning en pakt het probleem aan (not), of rechts grijpt de macht en helpt ons uit het moeras, of het volk komt massaal in opstand en neemt het heft in eigen hand (zoals Breivik). Dat is slechts een kwestie van tijd. Niet de nieuwe Breivikken zijn dan schuldig maar diegenen die ons hebben geofferd op het multiculti altaar.

  Like

 16. Rob zegt:

  En weer wordt het stigma uiterst rechts (dus extreem rechts) misbruikt. Marine Le Pen heeft reeds tientallen (honderden) malen benadrukt dat haar partij niet rechts of links is maar patriottisch.
  Het FN is (net zoals het Vlaams Belang en de PVV) in vele gevallen linkser dan de socialistische partijen, bv. in de bescherming van werknemers tegen de de uitwassen van de globalisering, de energiebevoorrading, tegen het militair gewelddadig/misdadig optreden van Europa in conflicten die hierdoor alleen maar erger en permanent worden (bv. Lybië), enz..
  Advocate Marine Le Pen heeft deze week nog aangekondigd dat ze van plan is gerechtelijke stappen te ondernemen tegen perscommentaren die pretenderen neutraal te zijn en toch de pejoratieve beschrijving ‘extreem rechts’ gebruiken voor het FN en bv. niet ‘extreem links’ voor de groenen, socialisten of zelfs communistische partijen.

  Like

 17. G.Deckzeijl zegt:

  @ Gelukkig Bijtje, ergens hierboven.
  Ten tijde van Je Zus moesten ze nog leren wat democratie was.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s