Europese Commissie wil Albanië in de EU halen

Screenshot_2

De EU wil Albanië snel in de EU halen. De economische cijfers van het land zijn slecht, de risico´s voor de Europese belastingbetaler aanzienlijk. Maar Brussel zoekt handenwringend naar nieuwe leden – omdat alleen zo het sneeuwbalsysteem van de herverdeling van Europees belastinggeld in stand gehouden kan worden.

De EU zet vaart achter haar uitbreidingsplannen. Nu moet Albanië lid worden. Albanië?

Het IMF schat de situatie als volgt in: “Economische zwakten en verhoogde macro-economische onevenwichtigheden scheppen aanzienlijke uitdagen”, staat er in het actuele IMF-rapport m.b.t. Albanië. De staatsschuld bijvoorbeeld bereikt een “nog nooit in Albanië vertoond niveau”, maar ook het financiële systeem van het land is aangeslagen. Het aantal vuile kredieten bedraagt inmiddels 24%. En de verwachte groei voor 2014 ligt bij 1,7%.

Kroatië is nog niet lang in de EU en vecht nu al tegen een economische recessie of er wordt al over nieuwe, potentiële lidstaten gediscussieerd. Deze week stelde de Europese commissie zijn jaarlijkse EU-uitbreidingsrapport voor. En terwijl er al met ettelijke landen over een toetreding tot de EU wordt onderhandeld, moet nu ook Albanië aan de toetredingsonderhandelingen mee mogen doen. Hiervoor zetten de Europese Commissie en de verantwoordelijke Europees Commissaris Štefan Fülle zich in:

“De Europese Commissie stelde vast, dat Albanië heeft voldaan aan de in oktober 2012 gestelde eisen voor het behoud van de status als EU-toetredingskandidaat. Op 23 juni 2013 heeft het land in het kader van de parlementsverkiezingen bewezen dat het in staat is een soepele omzetting van de democratische procedures te garanderen. Met deze motivering heeft de Europese Commissie de raad aanbevolen Albanië de status van een toetredingskandidaat toe te staan.”

Het land moet echter de strijd tegen corruptie en de georganiseerde misdaad en ook de bescherming van de mensenrechten “voortzetten”, aldus de Europese Commissie. Dat is in ieder geval de eerste toenaderingspoging, nadat Albanië drie jaar geleden een duidelijk “Nee” had gekregen. Tijdens de topontmoeting in december moeten de EU-regeringschefs beslissen of ze de kandidaat-status in het vooruitzicht willen stellen, bericht de EUobserver.

Maar Albanië is gezien de economische situatie zeker geen verlichting voor de EU.

Aan Kroatië kun je zien hoe nadelig de EU-toetreding voor economisch zwakke landen is. In augustus is daar de export met bijna 20% afgenomen (hier).

Albanië is niet de enige kandidaat voor een plaats in de EU. Servië, Montenegro en Macedonië hebben al een kandidaat-status. Op grond van het Griekse verzet werden er met Macedonië nog geen onderhandelingen opgenomen. Servië is weliswaar in gesprek met de EU en ontving al de zogenaamde pre-toetredingshulp ter hoogte van 1,5 miljard euro. Het land staat voor een staatsbankroet en is een bailout-kandidaat, voordat de echte onderhandelingen überhaupt begonnen zijn (hier).

De EU zoekt daarom haar heil in Albanië – omdat twee andere kandidaten om verschillende redenen wegvallen: IJsland heeft de toetredingsgesprekken afgebroken (hier), bij Turkije is de situatie wat moeilijker, omdat Frankrijk en Duitsland een toetreding afwijzen.

Tussen Turkije en de EU heerste de afgelopen maanden op grond van de Gezipark-protesten radiostilte. En IJsland heeft zichzelf uit de gesprekken teruggetrokken. De nieuwe regering van het land wil niet in de EU (hier).

Bij de zoektocht naar nieuwe kandidaten, die het steeds ondoorzichtiger worden politieke systeem van de EU mee moeten helpen verduisteren, is de EU blijkbaar op bepaalde grenzen gestuit.

Onze tip:
Kongo en Egypte moeten de volgende leden worden. Die hebben al miljarden van de Europese belastingbetaler gekregen (waar het geld is gebleven, is onduidelijk: Kongo? Egypte?).

Wat de politieke cultuur van de regimes betreft, hoeft Brussel met Kongo (corruptie) en Egypte (militaire dictatuur) geen aanpassingsmoeilijkheden te verwachten.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/18/eu-kommission-will-albanien-in-die-eu-holen/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

15 reacties op Europese Commissie wil Albanië in de EU halen

 1. Het is niet te geloven,!! Is uiteindelijk de balkan brand niet ontstaan door dat er te veel moslim albaniërs naar servië verhuisden en daar de touwtjes overnamen, dus niks van geleerd.?

  Like

 2. luckybee zegt:

  Albanie is een heel erge criminele moslim land.En de Europese Commissie wil Albanië in de EU halen Tsia dan is de Islamicering van de EU al bijna helemaal gelukt zo te zien.

  Like

 3. Tienus Plotseling zegt:

  Misschien wil Australië wel toetreden tot de EUSSR. Economisch een welvarend land en lekker te ver weg om controle te kunnen uitoefenen.

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  “De EU zet vaart achter haar uitbreidingsplannen. Nu moet Albanië lid worden. Albanië?” Tsja zo ziet men maar weer dat er een collectieve georganiseerde machts-elite bestaat die nu haast heeft gekregen om de EU uit te breiden met het meest criminele moslim land van Europa. Wat is het doel van de idioterie van de bovenste plank? Europa te ontwrichten door massa immigratie bewust, beoogt toe te staan, de lidstaten hebben geen soevereiniteit meer om het tegen te gaan, net zoals het verdrag van Schengen ons land veel problemen heeft opgeleverd. Wanneer er eens een iemand die terechte kritiek uit op dit beleid, verschuilen de volksvertegenwoordigers zich achter het EU beleid. Alles wat wordt ondernomen om de EU nog groter, lomper te maken is een stap dichterbij de ondergang van de Joods-christelijke culturen in Europa, feit is wij zijn failliet en verloren en worden naar het halal slachtblok gedreven.

  Like

 5. G.Deckzeijl zegt:

  Geschift.

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Wanneer komen de zuiveringen onder de EU politici ????

  Like

 7. koddebeier zegt:

  EU Politici zijn tegenwoordig nog gevaarlijker dan Hitler.

  Like

 8. required zegt:

  Van al dat geld dat we weggooien aan de EU, hadden we een flink stuk oppervlak van Rusland kunnen kopen plus daar onze eigen steden kunnen bouwen voor echte Europeanen. Sterker nog we hadden er allemaal in kastelen kunnen wonen.

  Ik heb de laatste vijf jaar onderzocht hoe het met de naties van de voormalige sovjessattelietstaten ging na aansluiting bij de EU. In veel van die landen is het leven verschrikkelijk duur geworden. Voedsel moet geimporteerd worden en is nu zelfs nog duurder dan bij ons. Alle prijzen zijn omhoog geschoten, het plaatselijke toerisme is geheel uitgehold. Zoals in Tallinn, Estland is het goudglans, ik heb de prijzen vergeleken met de tijd toen ze nog Kronen hadden. Allemaal erg duur geworden terwijl de salarissen ook laag zijn. De meesten Esten willen ook weg, zij emigreren momenteel massaal naar Finland. Het is vreemd om te zien dat de vrouwen die lang, lichtblond zijn en een scandinavisch uiterlijk hebben een pover leven leiden. Oude mensen kunnen helemaal niets meer betalen, die zie je overdags vissen naar statiegeld om daarmee een afgeprijsd brood van 10ct te kunnen kopen en te overleven. Als je dat contrast ziet, voel je dat er iets niet klopt. Als je bij de meeste Estse steden van het centrum wegloopt veranderen de straten ineens in zand. Er is daar nog weinig vooruitgang. Zelfde verhaal ook in Slowakije. Er is veel verborgen armoede omdat Slowaken erg bescheiden zijn en er niet over praten. In Bratislava is het zo duur geworden dat de Slowaken boodschappen doen in Wenen. Ik ben hiervan geschrokken,hetzelfde pakje koek dat bij ons 70 ct kost vond ik daar voor 2 euro. Allemaal dankzij de EU. Ik had overigens nog een Nederlandse kennis die tijdelijk in Zillina was gaan wonen en van haar hoorde ik deprimerende verhalen. Mensen kunnen daar hun huizen niet meer betalen. Slowakije moet nu ook gaan meebetalen aan contributies die dan weer geleend moet worden van china e.d., de strop wordt hierdoor alleen maar strakker aangedraaid in plaats dat wij denken dat ze juist worden verlicht.

  Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Jawel hoor, en laat China ook maar toe tot de IDIOTERIE DER EUSSR, en doe er ook nog maar SIBERIË bij. KRANKZINNIG! Ik ben aan het twijfelen of we door GEKKEN worden geregeerd, of door CRIMINELEN. Of door beide….vragen,vragen. Zucht!

  Like

 10. Jean zegt:

  Hallo! Hoelang gaan we nog verder ons Europa laten beschadigen door die EU criminelen?
  Is er nog niet genoeg schade toegebracht door die schijnheilige misdadigers?
  Hopelijk halen die lafaards 2014 niet.

  Like

 11. Argusoog zegt:

  Europa is verloren.

  Like

 12. merlijn zegt:

  Albanie er in. Wij eruit. Dit is niet te geloven. Ze zijn echt gestoord. Lees ik het goed, toetredingshulp 1.5 miljard. Waarvoor, waarom?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s