VN onderzoeken Zwarte Piet

Screenshot_3

AMSTERDAM – De Verenigde Naties zijn bezig met een onderzoek naar de vraag of Zwarte Piet racistisch is. Vier VN-rapporteurs over culturele minderheden en racisme hebben Nederland om opheldering gevraagd over de viering van het sinterklaasfeest nadat ze klachten hadden ontvangen over het stereotiepe karakter van Zwarte Piet.

Dat blijkt uit brieven die NRC Handelsblad zaterdag heeft gepubliceerd. De VN-rapporteurs waarschuwden dat Nederland betrokken minderhedenorganisaties moet raadplegen als de regering Sinterklaas op de UNESCO-lijst van immaterieel cultureel erfgoed zou willen plaatsen.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

55 reacties op VN onderzoeken Zwarte Piet

 1. Hierbij teken ik ook voor een protest ga gelijk een facebook aanmaken en haal alle arabieren in de VN erbij. In Nederland de SP , PVDA, D66 etc. Ik vind dat de Jodenkoeken geen Jodenkoeken meer mogen heten. Ik vind dat 300 jaar cultuur en traditie om zeep geholpen moet worden, om een paar idioten een plezier te doen

  Like

  • Tiny zegt:

   Neem dit dan ook even mee, daar hoor je ze ook niet over:
   http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/19/fukushima-massive-ausbeutung-der-rettungs-arbeiter/
   Fukushima: Massive Ausbeutung der Rettungs-Arbeiter
   Deutsche Wirtschafts Nachrichten | 19.10.13, 02:35 | 2 Kommentare

   Die Arbeiter, die versuchen müssen, die zerstörte Atom-Anlage von Fukushima zu retten, werden wie Menschen zweiter Klasse behandelt: Unterirdische Bezahlung, elende Unterkünfte, keine medizinische Betreuung. Die Katastrophe entwickelt sich zur humanitären Schande.

   Like

   • Monalisa zegt:

    Fukushima: Massive Ausbeutung der Rettungs-Arbeiter
    Deutsche Wirtschafts Nachrichten | 19.10.13, 02:35 | 2 Kommentare

    De arbeiders, die moeten proberen om de verwoeste kerncentrale in Fukushima te slaan worden behandeld als tweederangs burgers: Underground Betaling, miserabele onderkomen, geen medische verzorging. De ramp ontwikkelt zich tot een humanitaire schande.Tiny niet iedereen kan Duits lezen dus even vertaald voor je als het niet goed is meld het dan SVP.

    Like

  • jowitteroos zegt:

   ahhaha, en wat dacht je van de moorkoppen dan…………………………

   Like

  • Martha N zegt:

   Ya’akov ik sluit me bij je aan.
   Negerzoenen mogen al geen Negerzoenen meer heten.
   WEG met ONZE cultuur zo is het, MAAR dan OOK met WEG de z.g. cultuur van IEDERE BUITENLANDER die hier bij ons de kaas van het brood eet.
   Hoe vaak zegt men niet verontschuldigend, wanneer de zoveelste buitenlander ONZE wetten overtreden heeft: HET IS DE CULTUUR VAN ZIJN/HAAR LAND!
   Wij niet, zij ook niet.

   Laat de VN zich maar eens buigen over het vraagstuk cultuur…
   Wanneer wij Nederlanders, een oud onschuldig gebruik, behorend tot onze cultuur af moeten schaffen, dan moet dat gelden voor ELK ANDER LAND!
   NIET slechts één land aanvallen, dit is PURE DISCREMINATIE.

   Like

   • Tiny zegt:

    @ Monalisa, geen bezwaar hoor. Is al OK.

    Ik kan ook geen Japans lezen, maar neem dan Google translate, een beetje krom, maar het werkt wel 🙂 🙂

    Like

  • Paulus655 zegt:

   Niet te filmen….. Hongersnoden in Afrika. Honderdduizend doden in Syrië , Christenen vermoord in Nigeria, Kopten vervolgd in Egypte, mensen op de vlucht in Centraal Afrika , massamoorden in Soedan, liegende en graaiende overheden……..
   En dan maakt de VN zich druk om een kinderfeest ( wat je er ook van mag vinden) .
   Wat een stelletje “….

   Like

 2. Tiny zegt:

  En het gaat ook om herstel betalingen voor het slavernij verleden in Suriname en de Antillen. Alsof we niet altijd nog betalen.

  Het beste is hier de boel af te zuipen, steek de dijken maar door.

  Like

 3. Pingback: “Voor of tegen zwarte Piet” is het nivo van Nederland, geneuzel, waarbij de afgoderij er van niet eens besproken wordt | tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

 4. G.Deckzeijl zegt:

  Wat een geouwehoer! En waarvoor? Het gaat om niks. Het is een traditie, dik 100 jaar oud volgens mijn info. Hoe is het mogelijk dat een groepje idioten, lees: overlastveroorzakers overal dat “racisme-spook” ziet opduiken?
  Islam is racisme, laten we het daar ’s over hebben.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21986713/__Onderzoek_Zwarte_Pieten__.html
  En dan hebben we ook een van de pot gerukte burgemeester van Amsterdam die…
  en nou komt het…. de klachten begrijpt.
  Aan alle ZEURPIETEN(da’s geen beeldspraak), overlastveroorzakers en aandachttrekkers:
  blijf met je gore tengels van onze tradities en gebruiken af.
  Duvel anders op uit dit land, ga elders in de wereld de boel op stelten zetten.

  Like

  • Martha N zegt:

   Ben Kok: Dat zei ik ook al… Ik hield al niet van negerzoenen, maar het gaat om het principe…

   Like

   • Monalisa zegt:

    Dan ook geen blanke vla meer wat een gezeik die leu.

    Like

   • Daiyu-ninja zegt:

    Ik vind die dingen, negerzoenen, heel erg lekker en als ik in een winkel ben dan vraag ik expres aan het personeel, waar kan ik de negerzoenen vinden?
    Ik doe niet mee aan die kleinzieligheid dat je bepaalde woorden – die we al 50-60 jaar lang gebruiken, of nog langer, niet meer mag uitspreken.

    Nog zoiets. Eerst was het: de buitenlanders. Omdat men de naam buitenlanders niet beschaafd genoeg vond klinken, dat was te simpel en ordinair, moesten we ze, gastarbeiders gaan noemen.
    Omdat men gastarbeiders denigrerend vond overkomen moest de naam gastarbeider vervangen worden voor, allochtonen. Omdat men allochtonen ‘opeens’ stigmatiserend vond, want ja……… zo’n lelijk etiket geven we niet aan mensen die keihard werken en onze economie draaiende houden, dat is te min. Want zij zijn onze sterke schouders,zonder hen zijn we helemaal niks.
    Men was van mening dat deze harder werkers dan ook een deftigere benaming verdienden.
    Onze goedmenschen verzonnen toen de namen: Nieuwe Medelanders en Nieuwe Nederlanders. Je mocht helemaal zelf kiezen welke van de twee namen je wilde gebruiken. Daar maakte de goedmensch geen drukte over. Aardig van ze, he?

    Maar OEPS……………….ook deze benamingen zijn niet goed genoeg. Want je kunt het niet maken om deze fantastische en intelligente mensen die ons mooie landje met bloed, zweet en tranen hebben opgebouwd en die ons beschaving hebben gebracht, Nieuwe Medelanders of Nieuwe Nederlanders te noemen, da’s niet eervol en uniek genoeg.

    We noemen ze vanaf nu: BIOCULTURELEN.

    Like

 5. hirihiri123 zegt:

  Moet toch echt niet gekker worden!!!!!!!!!!!!

  Like

 6. G.Deckzeijl zegt:

  Aanvulling van 11:29
  In het artikel is sprake van een anti-discriminatiebureau in Amsterdam.
  Zie deze handige lijst: https://www.discriminatie.nl/antidiscriminatiebureaus

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  Lesje voor alle zeurpieten een aanverwante “diersoorten”:
  http://www.meervrijheid.nl/index.php?pagina=1397

  Like

 8. Cathja zegt:

  Dus een onderzoek naar de gewoonten en gebruiken in Nederland behoort ook tot de taken van de VN? Werkelijk? Kan iemand van deze organisatie mij vertellen welk kwaad wij in de zin hebben door samen met onze kinderen en kleinkinderen een feest te vieren, wat wij al zeer lang jaarlijks doen? Onze kinderen en kleinkinderen, die ontzettend kunnen genieten van de streken van Zwarte Pieten, pak je dit toch niet af omdat een stelletje dwazen het noodzakelijk vindt om het onder te brengen in de categorie ‘racisme’? Je bent werkelijk van je verstand beroofd als je denkt dat onze kinderen dáár mee bezig zijn! Gun ons, onze kinderen en kleinkinderen één keer per jaar toch een mooi (kinder-)feest! Moet dit óók alweer afgenomen worden door mensen die hier uit vrije wil zijn komen wonen en nu denken dat ze wel eventjes de lakens uit kunnen delen?

  Woest kan ik hier om worden!! Blijf af van onze tradities en gewoontes! Wij bemoeien ons ook niet met de feesten in andere landen. Ieder land kent zijn eigen specifieke feesten, en dat mag.

  Als het echt zover komt dat de Zwarte Pieten in de ban worden gedaan, dan eis ik ook onmiddellijk een verbod op het suikerfeest! Het kan niet zo zijn dat wij alles moeten inleveren, en nieuwkomers mogen ongestoord hun feesten vieren. Als je als VN met dit soort geneuzel je brood moet verdienen, dan ben je in mijn ogen een stakker!

  VN, bemoei je liever met vervolgde en met de dood bedreigde christenen in Arabische landen!
  Maar helaas blijft het m.b.t. dit onderwerp heel erg stil…….!!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Cathja: 11.44. uur. Precies goed gezegd over het suikerfeest der HAATBAARDEN! Dan moeten wij gloeiende vinketering ook nog ons laten gezeggen door de lafaards der VERENIGDE NAZIES? Waar zijn nu de VERENIGDE NAZIES nu in HAATJURKLANDEN christenen massaal worden vermoord en vervolgd? En toen werd het heel stil….STERF VUILE LINKSE ZOOI,STERF!!

   Like

 9. De wereld nu: Oorlogen, Genocide, Hongersnood en Schending van bijna alle mensenrechten! En de idioten in deze wereld maken zich druk om een traditioneel kinderfeest zoals Sinterklaas! Wanneer is Kerstfeest aan de beurt???
  http://eunmask.wordpress.com/2013/10/19/de-grote-gekte-slaat-toe/

  Like

 10. Jean zegt:

  Laten we eerlijk zijn maar het wordt waanzinnig tot degoutant met die wereldbemoeiallen.
  Nu weer een stelletje eikels van dat VN clubje paria’s die gaan zich bezig houden of zwarte piet wel door de beugel kan?
  Hoe komt het toch dat we van die simpele van geest liggend in dat VN clubje paria’s of nog erger die waanzinnige simpele van geest met voorop die totaal dol gedraaide idioot uit Gent liggend in dat EU gedrocht nooit horen tamtam maken van de bovenste plank als er alweer eens honderden burgers vermoord zijn in die achterlijke gewelddadige barbaarse Afrikaanse resp. Aziatische landen?
  Blijkbaar te ver van mijn bed show??? Of vallen er geen pluimen mee te verdienen???
  Op 25 mei 2014 zal ik minimaal 29 nullen stemmen betreffende die bende klaplopers want dat zootje misdadigers heeft intussen al zo veel schade toegebracht aan Europa dat er van herstel nog weinig sprake zal zijn, uiteraard is hun bankrekening dik gespekt maar wie zegt dat ze daar ook kunnen gaan van genieten???? Ik ben bang van niet want veel burgers willen zich juist wreken op die lafaards, verraders en zakkenvullers van eigen volk.

  Like

 11. Langzaam maar zeker zal het multi-culturalisme verdwijnen! Er zal maar 1 cultuur de wereld overheersen!
  Een cultuur van Geweld, Onverdraagzaamheid, Dictatuur en Haat!

  Like

 12. Monalisa zegt:

  Ik zeg het anders doek die hele VN maar op

  Like

 13. Daiyu-ninja zegt:

  Deze zeurders zijn van mening dat de zwarte pieten de slaven zijn van een blanke man, ”sinterklaas” zeggen ze. En dat moet niet mogen, want dat is racistisch, vinden zij.

  Eigenlijk zeggen die jankzakken dus, dat niet voor een blanke baas willen werken, want dan zijn ze de slaaf van een blanke en dat willen ze niet.
  Dat er ook blanke mensen zijn die de slaaf zijn van een zwarte dat willen ze niet weten, net zo min als dat ze door hun eigen stamleider/volk als slaven zijn verkocht aan de islamisten.
  Nee, aan hen durven ze geen geld te eisen voor hun ‘lijden’, maar wel aan ons.
  Laat ze fijn ophoepelen naar hun eigen land als het ze hier niet zint.

  Like

 14. oogenhand zegt:

  Reblogged this on oogenhand and commented:
  Hahahaha, ik krijg lekker toch gelijk!!!

  Like

 15. Wachteres zegt:

  http://www.theglobeandmail.com/news/world/dutch-mayor-to-decide-fate-of-black-face-christmas-tradition/article14902035/

  Deze link kreeg ik van Vederso doorgespeeld; zelfs tot in Canada is het ‘links gezeik’ doorgedrongen.

  Met het eerste comment was ik het roerend eeens:

  “The Netherlands should not be ashamed of its culture. They should open the doors to those who wish to leave”…..

  Nederland hoeft zich niet te schamen voor zijn cultuur. We moeten de deur wagenwijd openhouden voor diegenen die het niet kunnen volhouden in Nederland en daarom graag vertrekken…. [vrije vertaling]

  Het linkse gedram en gezeur zal niet ophouden voor zij hun zin gekregen hebben en daarna zoeken ze weer iets.

  Geen wonder dat links het zo goed kan vinden met de islam; ze zijn uit hetzelfde hout gesneden..

  Like

 16. Trucker zegt:

  HET krijgt keer op keer gelijk.
  HET zal nooit stoppen zelfs indien alle Joods-Christelijke feestdagen/riten/culturele overlevingen op last van(lokale) overheden berboden zijn.
  HET zal ook niet stoppen indien er een verbod is op feesten/muziek/dans/vreugde…
  HET zal ook niet stoppen als de Joods-Christelijke cultuur verdwijnt in de Vrije Westerse Wereld.
  HET zal ook niet stoppen als de enigen die nog resten hun eigen ACHTERLIJKE STENEN TIJDPERK CULTUUR aanhangers zijn want dan zal de jacht op de “zuiverste” vent in vrouwenjurk met baard geopend zijn.
  HET (DOMME kiezer) is uiteraard islam.

  Wat lees ik : “…De Verenigde Naties zijn bezig met een onderzoek naar de vraag of Zwarte Piet racistisch is. Vier rapporteurs over culturele minderheden en racisme hebben Nederland om opheldering gevraagd over de viering van het sinterklaasfeest nadat ze klachten hadden ontvangen over ons traditionele feest en over het stereotiepe karakter van Zwarte Piet…”.

  Totaal van de pot gerukt/KNETTERGEK kranjorum wat hier dreigt te gebeuren, hoewel in het licht van wat ik hierboven heb geschreven niet zo verwonderlijk, alles moet wijken voor het PROJECT eurabia dus zeker een Heilig man.
  Dat de despoten in brussel geen sikkepit inzitten met het geluk van kinderen weten we nu ook, waarschijnlijk beseffen ze indien ze nog voor een tijdje hun kop op de romp willen behouden ze alle eisen van islamieten moeten inwilligen dus daarom deze operatie (het begin om het feest in zijn geheel af te schaffen is het alibi van Zwarte Piet) Zwarte Piet is “discriminerend/racistisch…”.
  Niet vergeten dat onder druk van links geitenwollensokken multikulle islamofielen in Vlaanderen Sinterklaas zijn Kruis moest verdwijnen van de Mijter en de Staf, Nationaal Socialisten waren hier ook haantje de voorste.
  islam vind steeds nuttige idioten om hun eisen te laten inwilligen dus denk dat de IDIOTEN die deze “racistische discriminatie” door sinterklaas de kindervriend met zijn Zwarte Pieten met plezier hun taak vervullen.
  Als pragmaticus kies ik als vanouds voor de gemakkelijkste oplossing en dat is volgende : TUIG (zonder onderscheid) die meent door dit feest te zijn “geschokt” oppakken en deporteren naar landen waar het verboden is te feesten en wij op Heer Bron’s blog weten waar dat is.

  Like

 17. Leo zegt:

  Zwarte Piet de naam zegt het al.
  Die naam heeft niets met kleurlingen te maken. ( in der tijd van het ontstaan van het Sinterklaasfeest ooit een kleurling gekend die PIET heette ??????? )
  Piet was gewoon een Hollandse jongen, genaamd PIET !
  Piet was de assistent van Sinterklaas ( GEEN knecht of slaaf, maar hulp ) wanneer deze uit Spanje kwam om de brave Nederlandse kindertjes
  ter ere van zijn verjaardag, 4 december, op 5 december s morgens te verassen met kadootjes en lekkernijen.
  De enige manier om kinderen heimelijk te verrassen was s nachts en wel door de schoorsteen,
  de enige toegankelijkheid tot de woning destijds van de kinderen.
  In die tijd hadden woningen nog schouwen ( ruime gemetselde schoorstenen )
  Piet, minder corpulent dan Sinterklaas, werd dan verzocht met kadootjes via het dak met een touw af te dalen in de schouw en de kadootjes daar achter te laten op de stookvloer.
  Piet had ook altijd een Gart (Geen straf middel , maar een twijgen bos) om zich beter een weg te kunnen banen bij erg vervuilde schoorstenen ( schouwen ) Een Gart ( garde ) was de naam van een reinigingsgereedschap wat door schoorsteenvegers van toen werd gebruikt ..
  Ja en als Piet dan was afgedaald en aan het touw en weer was naar naar boven geklommen, na een adres of 10, was hij helemaal ZWART, natuurlijk, ZO ZWART ALS ROET.!!
  Thats it !!

  Het Moriaantje is vernoemd naar de Hollandse Piet ( Moren, ze lijken op ” zwarte ” Piet )

  Andere intepretaties zijn pure BULL- SHIT !!!!

  Ga je lekker ergens anders gediscrimineerd voelen, Handen AF van ONZE ! PIET !!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Ja, juist: Piet was dus eigenlijk net zoiets als de 19de Eeuwse ‘levende bezems,’ jongens die oor hun familie of instanties aan schoorsteenvegers verkocht werden en helemaal in de schoorteen moesten kruipen om die schoon te maken. Tot ze na enkele jaren bezweken aan de kolendamp. Maar niet verder vertellen, want dàt was nog eens de ultieme slavernij en als al die politiek-correcte zeikerds daar achter komen is de beer helemààl los!

   Like

   • Leo zegt:

    ehh……. er werd toen nog hout gestookt.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Leo, 18.5u. Hing ervan af: Níet meer in de welvarende huishoudens.
    In ‘Sans famille’ van Hector Malot is er al sprake van kolenmijnen en mijnwerkers. En dat is zo 19de Eeuws als het maar kan. -Juist dat soort huishoudens konden zich ook regelmatig een schoorsteenveger veroorloven.

    Like

 18. Martha N zegt:

  Vergat ik nog te zeggen, na Kerstmis weg Pasen weg, want dat is zo storend voor die mensen met hun andere cultuur. Een kruisje mag niet meer gedragen en eigenlijk zouden de kruizen op kerken ook weg moeten, nog liever alle kerken van welke Christelijke/Joodse aard dan ook weg, hetgeen ook al bijna gelukt is, want de meeste kerken zijn al dicht.

  Like

 19. Harry zegt:

  Eigenlijk past het precies in het islamitische straatje , alles uit de weg ruimen wat on-islamitisch is .
  Nou weet ik niet of de moslims de zwarte apies ophitsen of dat het een voor hen een toevallige meevaller is omdat die pigmentrijkaards nou zelf eens iets verzonnen hebben , feit is , dat beiden niet zullen stoppen tot het hele Sinterklaasgebeuren naar de bliksem is .
  Geholpen door het linkse koor van schoolmeesters en andere rode halfzachte idiote landverraders .

  Nu is het ineens een wereldprobleem ? De VN moet er naar kijken !
  Straks worden we ook nog beboet .
  Opdoeken dan maar , die hele VN bende ! Hoe groter organisaties zijn hoe kwalijker voor de burger .
  Zie de EU .

  Als de zwarte pieten niet meer mogen , dan moet de Sint ook maar weg , want dat schijnt eigenlijk een turk te zijn . Wie zit daar nou op te wachten ?
  Wel heel bijzonder trouwens , een turk die aardig is en van alles weggeeft ?
  Misschien vanwege het andere geloof ?
  En zwarten die enthousiast werken ?
  Hier klopt iets niet .

  Wat zal het volgende zijn dat afgeschaft moet worden , of vervangen door een nieuw islamitisch “feest” ?
  Reactionair als ik ben zou ik meteen alle buitenlanders willen verbieden om hún feesten te vieren , laat ze opdonderen !

  En wat de negers betreft , wie ooit programma’s zoals “street patrol” of opsporing verzocht bekijkt , ziet dat de zwarte broertjes oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit .
  In Amerika zetten ze lokauto’s in om autodieven te vangen .
  Het zijn voor pakweg 97% zwarten die de auto’s stelen !
  Het spijt me , maar ik vind het nét een soort bijdehande chimpansees , ze zien kans om auto te rijden , maar hun gedrag komt op mij heel primaterig over .
  Met de meesten valt gewoon niet te praten en áls ze wat zeggen is het een leugen !
  Zowel in de criminaliteit als onder de moordenaars scoren ze buitengewoon hoog .
  Gefeliciteerd jongens , blinken jullie toch nog ergens in uit !

  Een klein beetje bescheidenheid zou ze sieren !
  Deal maken ? Jullie stoppen met je criminaliteit , stoppen wij met zwartepieten .

  Like

 20. G.Deckzeijl zegt:

  Sterke column van Martijn Koning: Het Sinterklaasfeest is kapot.
  http://spijkersmetkoppen.vara.nl/media/302285

  Like

 21. koddebeier zegt:

  Die fascisten van de Verenigde Nazie’s moeten zich niet met onze zaken bemoeien !!
  Poten af…Van onze cultuur !!

  Like

 22. koddebeier zegt:

  Zo langzamerhand begin ik te overwegen Europa te verlaten……………………Wat een rotzooitje..

  Like

  • Republikein zegt:

   Morgen op RTL4. De show “must go on”. Na kutpiet lulboom, voor zieltes!
   Ik had allang weggeweest,maar lieve houdt van Holland, believe me or not, geboren in Djakarta!

   Like

  • Rudi zegt:

   @Jan Wandelaar
   Bedankt voor de post, Jan. Het was niet de eerste keer dat ik Dana Loesch bezig hoorde en ik heb nogal een boontje voor deze intelligente dame.

   Like

 23. Trucker zegt:

  Harry zegt:
  19 oktober 2013 om 16:06

  kijk, aan PLATTE racisten heb ik een BLOEDHEKEL.
  Dit is een ISLAMOFOBE blog geen forum voor ZEIKERDS die voorbijgaan aan het feit dat de islamiet de vijand is.
  Het gegeven dat er nuttige idioten (zijn er altijd te vinden) gevonden werden om de Heilige man zijn knecht Zwarte Piet af te nemen heeft alles te zien met de steeds verrdergaande inschikkelijkheid tegenover de islam(ieten), dan krijg je exessen zoals deze : zwarten die denken dit is het moment om eens te jennen, want denk je echt dat al die hufters die kwaken dat een Zwarte Piet “racistisch is” nooit bij de Goede Sint met zijn Zwarte Piet langsgeweest zijn…
  Is Godverdomme hetzelfde verhaal als die islamietenCRAP ze zijn tegen alles wat europees is maar in de supermarkt wel lekker bij die Heilige man gaan met de hele zooi en dat is in islamieten gedoe 4 a 6 die passeren.
  Dubbele moraal, stuitend maar een islamiet is op zichzelf al stuitend dus what’s the big deal.
  Je opmerkingen over “zwarte apies ophitsen” en dit GEZEIK :”…Het spijt me , maar ik vind het nét een soort bijdehande chimpansees , ze zien kans om auto te rijden , maar hun gedrag komt op mij heel primaterig over…”.
  Denk dat je geen seconde spijt hebt van wat je daar pent en tussen haakjes in mijn beroep heb ik vele (en de laaste jaren meer en meer) blanke “apies” gezien met erger als “primaterig gedrag” waar ik zelfs de term levensgevaarlijk gedrag niet schuw…sommigen heb ik later gezien (dood of bijna) en anderen soms zag ik ze zelf van heel nabij…
  GET LOST met je gezeik de primaat ben jij in deze.

  Like

  • oogenhand zegt:

   Daar kan me helemaal in vinden. Daarom heb ik, toen het aan de Antifa verbonden Doorbraak de kwestie aansneed. meteen getracht een demo in de Bollenstreek aan te vragen tegen zwarte piet. De politie weigerde dit. Ook dit jaar ben ik zeer actief geweest.

   Like

 24. Rutte zegt:

  Ze zijn niet gekwetst door zwarte piet of de slavernij. Wie dat denkt verwacht zeker ook dat negroïden nog last hebben van kannibalisme van voorouders etc( in congo en Liberia breekt nog regelmatig kannibalisme epidemieën uit zonder voedselschaarste). Het is gewoon kijken hoe ver je kunt gaan volgens Gause law of compettitive exclusion, dit is ook zo voor mensen denk ik.

  Zeker in een land waar je niet makkelijk segregeert zoals in nederland doordat het dichtbevolkt is.
  (En de verzorgingsstaat breekt ook al af…)

  Gause law of competitive Exclusion

  Two subspecies of the same species do not occupy the same geographical area..
  To imagine one subspecies of man living together on equal terms for long with another subspecies is but wishful thinking and leads only to disaster and oblivion for one or the other.

  In 1950 verklaarde de hooligans van de V.N. dat alle rassen even slim zijn. Als dat zo is zijn er al helemaal geen redenen om de racistische blanke territoria op te zoeken…

  Like

 25. Helena zegt:

  E-MAIL ACTIE DOE ALLEN MEE!!
  Wie helpt mee!!!! (help mee door het versturen van een mail)

  In het kader van de aankondiging dat de VN een onderzoek in gaat stellen naar onze eigen Zwarte Piet, verzoeken iedereen dringend aankomende maandag tussen 17.00 u en 18.00 u de hier onderstaande tekst te mailen naar
  info@nvvn.nl .. Vergeet vooral onderaan niet uw naam en woonplaats in te vullen. Anders is uw bezwaarschrift niet rechtsgeldig.

  We laten ons toch onze eigen Zwarte Piet niet afnemen? … Ik bedoel maar !!!

  “Hierbij teken ik officieel bezwaar aan tegen het onderzoek dat door de VN uitgevoerd zal worden, waarbij zal worden gekeken of Zwarte Piet onder discriminatie kan worden geplaatst met als doeleinden een verbod van Zwarte Piet.
  Zwarte Piet is een onderdeel van het Sinterklaasfeest, een traditie en een groot begrip in Nederland en wordt al sedert de 13e eeuw gevierd in West-Europa gevierd.
  Zwarte Piet valt niet onder de noemer discriminatie. Wanneer men desgewenst welk kind dan ook zou vragen wat hij/zij van het Sinterklaasfeest vindt, dan zal het desbetreffend kind onomwonden zeggen dat hij/zij Zwarte Piet veel leuker vindt dan Sinterklaas, want die vinden kinderen eigenlijk best wel een beetje eng.
  Zwarte Piet wordt zo leuk gevonden door de kinderen, omdat Zwarte Piet elke nacht over alle daken loopt om cadeautjes te bezorgen bij alle kinderen van Nederland. Dat doet Zwarte Piet doordat hij door de schoorsteen zich naar beneden laat zakken. Dat is dan ook de reden waarom hij “zwart” is.
  Wanneer je Zwarte Piet ziet, dan zal er geen normaal denkend mensen daarbij aan een gekleurd persoon denken. Ook zal niemand bij het aanschouwen van Zwarte Piet de behoefte hebben om de slavernij in traditie te herstellen.
  Een dergelijk onderzoek ingesteld door de VN vind ik verspilling van uw contributie, tevens ons gemeenschapsgeld, waar ik zelf overduidelijk middels belastingen ook aan meebetaal. Ik verzoek u dan ook dringend elke vorm van onderzoek door de VN te staken.
  Mijns inziens zijn er genoeg andere problemen in de wereld, die meer aandacht en onderzoek verdienen dan deze hetze, welke hetze door een x-aantal mensen is opgezet, en waar klaarblijkelijk menig buitenstaander ook nog eens intrapt, gezien de vlotheid waarmee het onderzoek al is aangekondigd. Had de VN ook maar zo vlot geweest met haar onderzoek toen in Syrië duizenden kinderen werden vermoord met gifgas.
  Mijns inziens kan de VN dus beter haar energie steken in het redden van kinderen, dan dat zij energie gaat steken in het afpakken van het leukste kinderfeest in Nederland.
  Ik hoop dat u beseft dat wanneer u uw plannen doorzet en Zwarte Piet wordt verboden, u dit dan ook zelf even aan al die kinderen in Nederland dient te vertellen, die nog heilig in Sinterklaas geloven.
  Aan u de schone taak om uit te leggen waarom Zwarte Piet niet meer naar Nederland mag komen? Of gaat u ze vertellen dat Zwarte Piet niet bestaat?
  Hoe u het went of keert, er zullen heel wat kinderharten gebroken worden, doordat van de ene op de andere dag het geweldige sprookje als een zeepbel uit elkaar barst.
  Hopelijk zijn er nog een paar mensen bij de VN verstandig van geest en zal de VN in plaats van kinderharten te breken .. zich bezighouden met waarvoor zij destijds in het leven is geroepen, namelijk met het redden van diezelfde kinderharten ergens elders in deze wereld !!!

  (naam)
  (woonplaats)

  Bij voorbaat dank allemaal .. Oh vergeet aub niet op deze link aan te vinken of u deelneemt aan de actie van maandag. Het kost u slechts vijf minuten tijd en we kunnen elke stem heel goed gebruiken.. https://www.facebook.com/events/126071400896802/?ref_dashboard_filter=upcoming

  Like

 26. Helena zegt:

  Het facebook linkje kun je natuurlijk overslaan, indien je geen FB hebt.

  Like

 27. G.Deckzeijl zegt:

  @Helena, 02:15
  Was ik niet van plan, word toch wel gelogd, omdat die verdomde F-knop aan deze site is gekoppeld.
  http://www.telegraaf.nl/incoming/21987062/__Software-topman___Verkeersregels__tegen_misbruik_privacy_nodig__.html

  Like

 28. G.Deckzeijl zegt:

  Hier zeiken ze over (tijdelijk) zwart gemaakte gezichten van blanke Nederlanders en DAAR zeiken ze over schnitzels…
  http://www.pi-news.net/2013/10/schnitzel-mit-dem-verbotenen-namen/

  Like

 29. Bergmans zegt:

  De Vn moet met hun tengels van Zwarte piet afblijven
  En bemoei je niet zo met onze Nederlandse maatschappij of cultuur
  Stelletje oude zeurkousen zijn jullie

  Like

 30. Pingback: “Voor of tegen zwarte Piet” is het nivo van Nederland, geneuzel, waarbij de afgoderij er van niet eens besproken wordt | https://tora-yeshua.nl | Tora Yeshua | tora-yeshua.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s