Het ZDF verbreidt salafistische haatparolen (update: de originele tv-uitzending!)

Screenshot_24

(Door: Vera Lengsfeld)

Afgelopen vrijdag in het “Heute Journal”: onder de titel “Een Duitse Salafist lucht zijn gemoed” wordt een fanatiekeling gepresenteerd, met de sensationele mededeling dat het gaat om het eerste interview met een uit de oorlog in Syrië teruggekeerde Salafist. Alleen al de vooraankondiging druipt van begrip.

Weliswaar wordt erop gewezen dat zich in Syrië inmiddels een regelrecht oorlogstoerisme heeft ontwikkeld, op het strijdtoneel waarvan buitenlandse huurlingen, ook uit Duitsland, over elkaar heen buitelen, maar dit zouden ze doen “op zoek naar zelfbevestiging” of “avontuur”. Mag je jonge mannen zulke elementaire behoeften kwalijk nemen?

Screenshot_19

De ZDF-journalist schijnt in ieder geval diep onder de indruk te zijn. Hij stelt “Mustafa” voor als iemand “wiens leven de islam toebehoort” en daar ook “voor zou sterven”. Blijkbaar is dat reden genoeg om Mustafa´s idealen van de “zuivere islam” dichterbij de tv-kijkers te brengen. De Salafist mag aan een miljoenenpubliek uitleggen dat het een “duidelijke factor in de islam” is dat “men de gewapende strijd voert” en zijn “lichaam moet inzetten”.

Mustafa, legt de sonore stem op de achtergrond ons uit, werft ervoor om de “strijders in Syrië te ondersteunen”. Hij is woedend op de Duitse autoriteiten, die deze hulp verbieden. Het ZDF begrijpt deze woede blijkbaar zo goed, dat het zich haast om de volgende bedreiging van Mustafa uit te zenden: hij voelt “grote haat, heel duidelijk” en “dan moet men niet verbaasd zijn als er iets gebeurt in Duitsland.”

Terwijl de goed ogende jonge man gefilmd wordt hoe hij in gedachten verzonken vanaf een brug naar het water kijkt, wordt er een opname aangekondigd waarin wordt gezegd dat mannen zoals Mustafa geobserveerd moeten worden, omdat zij “met concrete opdrachten” uit Syrië teruggekeerd zouden kunnen zijn.

Screenshot_20

Dan zegt de sonore stem over de beelden van een manifestatie van de salafistische haatprediker Pierre Vogel, die bagatelliserend “een actie in Frankfurt in september” wordt genoemd, dat jonge mannen bijzonder vatbaar zijn voor salafisme. Ze wilden zich “alleen maar inzetten voor de onderdrukten in Syrië”, maar precies daarvan maken de “predikers” gebruik om “emoties aan te wakkeren”. Volgens het ZDF is een tiental van zulke “geëmotionaliseerde” jonge mannen, onder wie 5 minderjarigen, na deze manifestatie naar Syrië vertrokken om de salafistische terreurgroepen te versterken, die ook kindsoldaten inzetten. Daar, dat wordt tenminste gezegd, doden ze en worden ze gedood.

Mustafa mag commentaar geven: de martelaarsdood is “de beste manier om te sterven. Deze dood wens ik mij en iedere geloofsbroeder en –zuster.”

Aan het eind wordt de jonge man in een romantisch profiel getoond, terwijl de sonore stem teemt dat dit voor de “onderzoekers” terrorisme is, maar voor Mustafa “de vervulling van zijn geloof zonder compromis.”

Wie geen onderzoeker is, maar desondanks vindt dat de jonge terrorist haat en dood verbreidt, is vanuit het oogpunt van deze ZDF-filmmakers waarschijnlijk islamofoob.

Update:

Bron:
http://www.achgut.com/dadgdx/index.php/dadgd/article/zdf_verbreitet_salafistische_hassparolen
Auteur: Vera Lengsfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Islamofobie", "Religie van de vrede", Duitsland, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Jihad, Linkse Kerk, mainstream-media, Moslims, Naïviteit, Rotzakken, Salafisten. Bookmark de permalink .

13 reacties op Het ZDF verbreidt salafistische haatparolen (update: de originele tv-uitzending!)

 1. Cathja zegt:

  De zender ZDF zou verboden moeten worden! Als je zóveel spreekruimte aan (mogelijke) moordenaars geeft, en de mening en leefwijze van je eigen volk in feite ondergeschikt maakt aan wat deze Syrië-ganger te commanderen heeft, dan ben je als TV-zender een gevaar voor het land! En niet te vergeten de ZDF-journalist, die in feite begrip toont voor deze mogelijke (massa-)moordenaar!
  Ik ben verbaasd dat er inmiddels talloze voorvallen, waar de autochtone Duitser het moest afleggen tegen de ‘moslim-Duitser’, het nieuws hebben gehaald. Ik had veel protesten verwacht vanuit de Duitse bevolking, maar óf ze durven het niet, óf ze worden niet openbaar gemaakt.
  Ooit wilde ik graag in Duitsland wonen.
  Die tijd heb ik inmiddels achter me gelaten.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Het ZDF en de ARD in Duitsland zijn inmiddels verworden tot datgene wat de NOS bij ons is Cathja! 😦

   Webmaster

   Like

   • Peter te Velde zegt:

    Dank Meneer Bron,
    Ik ben al jaren geen ‘politiek correcte’ nederlander meer.
    Ik waardeer uw blog bijzonder en stuur het nogal eens door aan anderen.

    Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Cathja: 15.48. uur. Precies wat onze web master zegt beste Cathja. Net als bij ons, zijn de OMROEPEN volop geinfiltreerd door de ROOIEN en aanverwante politieke minkukels! Het is waarschijnlijk dat het in Duitsland wat dat betreft nog erger is als in ons land. En hier is het al “zum kotzen”.

   Like

 2. luckybee zegt:

  Mainz is toch de zit waar de ZDF oppereerd? laat de Salavisten daar hun bloedige strijd beginnen.Dan zullen ze heel anders piepen als het ze zelf overkomen.

  Like

 3. koddebeier zegt:

  Mustafa mag commentaar geven: de martelaarsdood is “de beste manier om te sterven. Deze dood wens ik mij en iedere geloofsbroeder en –zuster.”
  Ik wens jullie dat ook allemaal toe, liefst op je jullie verjaardag, dan zijn we in één jaar van jullie af.

  Like

 4. Martha N zegt:

  Hier is eigenlijk geen antwoord op, behalve één en ik probeer netjes te blijven…
  De mond valt je open en de stem raakt verstomd bij zoiets…
  Hoe bestaat het…>;)*#+0 Sorry.

  Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Het is inderdaad wel extreem sterk, dat het ZDF is overgegaan tot het uitzenden van dít soort programma’s!
  Het viel al vaker te constateren: Alles waar Nederland de eerste beginselen van voelt, manifesteert zich in verschillende buurlanden al veel sterker. Dat is geen best teken. Ik zou zelfs willen beweren, dat het horror-achtige trekken aanneemt!
  Ja, en waarom de Duitsers er niet tegen protesteren…..Die durven niet, óverduidelijk. Als ze sterker in hun schoenen stonden, zouden ze de Antifa’s immers ook wel beter aandurven.
  Overigens brengt me dat wèl op de gedachte, dat de Duitsers misschien toch óók niet erg op de hoogte zijn van Hitler’s connecties met de Islam en de Grootmoefti. Als ze dat wèl waren, zouden ze kunnen beseffen,dat je bepaald geen Nazi bent door tegen de Islam te zijn, integendeel. En dan zouden ze tevens beseffen, hoe fout dit soort programma’s is.

  Like

 6. Vederso zegt:

  Het spijt me, maar volgens mij is er met deze clip=update niks mis. Hoe wil je anders het fanatisme van deze gekken in een programma bespreken. Het is in de leugenfabriek van Hilversum veel erger.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Dat gevoel had ik ook. Eigenlijk niets mis mee. Duidelijk wordt gezegd dat de strijdt in Syrië voor ons westerlingen terrorisme is, wat het in werkelijkheid ook is. Hoe wil je anders het doden van onschuldige burgers zowel moslims als christenen noemen. Voor de moslim strijder staat deze jihad strijd gelijk aan een plicht die elke strijdbare moslimman en vrouw heeft tegenover Allah en zijn profeet. De Duitse toeschouwer kan zich nu een realistisch beeld maken hoe groot het gevaar in werkelijkheid wel is als er in aantallen een voortdurend groeiende moslim aanwezigheid is in Duitsland. Geef ze maar een podium voor een breed publiek zodat iedereen ziet welk een groot gevaar schuilt in de islamitische ideologie. Voor de oplettende kijker en luisteraar zijn dit soort uitzendingen alleen maar eye-openers. Als eenmaal de pleuris uitbreekt en dat zal met 100% zekerheid gaan gebeuren kan niemand meer zeggen “”Wir haben es nicht gewusst.”” Eens kijken hoe Duitsland gaat reageren bij de eerste openlijke onthoofding op een doodgewone Duitse straat door Jihadtuig.

   Like

 7. Trucker zegt:

  Belangrijkste wapen van een regering is niet de gewapende macht (leger en politie-diensten) die de burger moeten beschermen of net niet maar wel de media.
  Was het geen oud communist die orakelde van wie de pers bezit heeft de macht of iets in die strekking?????
  De media maakt of kraakt politiekers, laat ze op het scherm of niet (hoef als Vlaming geen tekening te maken wat betreft de speciale behandeling die het vlaams Belang “geniet”, zij bepalen wat belangrijk is én wat niet.
  Wat op Heer Bron’s blog en BNI (en gelijkgezinde) te lezen valt wordt keurig en netjes uit de media geweerd, de DOMME kiezer (heb echt geen andere omschrijving voor de massa onwetenden) die geen enkel besef heeft van de rampspoed die over eurabia komt op een steelse en onderhuidse wijze.
  Als nevel dat is het, zo traag en onopgemerkt, men moet echt de actualiteit volgen (en dan wel niet die van de media) om te weten wat er gebeurd in eurabia en daarbuiten aan de hand is.
  Wetten en decreten worden gemaakt om ieder wie discrimineert aan te pakken, het clubje weet dat ze islamofoben (nog) niet gewoonweg kan oppakken en opsluiten (klimaat is nog niet rijp) maaar met wetten tegen discriminatie kunnen ze alles en iedereen voor de rechter slepen.
  Ze gebruiken als schaamlapje de gehandicapte maar in weze gaat het om de islamiet, wie struikelde er over een keppeltje, wie heeft pijn aan de ogen als er iemand in de supermarkt of een openbaar loket een Kruis(je) draagt…IK NIET godverdomme, maar dat neutraliteits GELUL is uiteraard de kapstok om de islamieten ter wille zijn.
  Zij jammerden over het Kruisbeeld (ook in een Katholiek school nota bene) en wat deed de Nationaal Socialist met volle plezier ALLE kruisbeelden als beeldenstormers verwijderen en vaak gewoon vernietigd.
  Dat was de jaren tachtig, de rest laat zich raden en heb ik hier net aangehaald, islam stopt nooit met eisen en het clubje zal nooit stoppen met toegevingen aan die achterlijke barbaarse cultuur.
  Echt on topic: volgens veiligheidsdiensten zijn er MEER DAN DUIZEND islamieten of tuig dat hun cultuur aanhangt in syrië uit eurabia (cijfers over wereldwijde slachters die daar zitten heb ik nog niet teruggevonden)…dat is een cijfer waar men stil van wordt want zelfs al gaan ze hier weg zonder enige ervaring (en lopen ze ook geen trainingskamp door in pakistan) dan nog komen ze terug als oorlogsveteranen…
  De rol van een openbare omroep zou zijn de kijker te duiden dat personen die naar daar gingen en nu aan het terugkomen zijn stuk voor stuk zeer gevaarlijk zijn, maar om meerdere reden verzaakt de media deze boodschap door te geven want het betreft de knuffelcultuur islam.
  De kiezer mag niet verontrust worden want dat uit zich in het kieslokaal en als er één zaak prioriteit heeft is is het de multikul en het verlende daarvan eurabia in wording.

  Like

 8. Tom Hendrix. zegt:

  Overal zijn het de EUSSR, de RODEN en de ISLAM, die ons LEVEN wensen te vernietigen!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s