Politiek Den Haag is even racistisch als u

Screenshot_38

Dixit Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer. Ombudsman Brenninkmeijer is een tamelijk geweldige man. Meer dan eens gaf hij een dwingende en bureaucratisch opererende overheid ervan langs. Hij vroeg zich af hoe de overheid kon verwachten dat burgers volgens de regeltjes leven, terwijl de overheid er zelf dikwijls de kantjes vanaf loopt. We hebben dus reden om Brenninkmeijer serieus te nemen.

Maar dat is wel lastig als we zijn reactie op de VN-verontwaardiging over Nederlands racisme lezen.

,,Het politieke tij in Nederland is racistisch”, aldus Brenninkmeijer. ,,Dan heb ik het niet over één partij maar over de stemming in Den Haag. Die is tegen buitenlanders.” Volgens de ombudsman is de racistische houding in Nederland gemeengoed geworden en zijn politieke partijen vaak wars van kritiek daarop. ,,De politiek voelt zich ongenaakbaar. De indruk ontstaat dat de sfeer in Den Haag er een is van ‘anything goes’. Kritiek wordt niet aanvaard.”

Politiek Den Haag is tegen buitenlanders? Een te algemene uitspraak die onmiddellijk wordt gelogenstraft, als we kijken naar wat het gros van de fracties over Europa zegt. Hoe meer Europa, hoe beter. Daar hoort ook vrij verkeer van niet-Nederlandse personen, ‘buitenlanders’, bij. Ik zou de Haagse steun voor bijvoorbeeld de Schengenruimte niet onder een afkeer van buitenlanders willen scharen.

Screenshot_40

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Politiek Den Haag is even racistisch als u

 1. Republikein zegt:

  Lick it!

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Er is een vrij eenvoudige verklaring voor te bedenken.
  Namelijk deze: We noemen alles véél te gauw racisme, ook als het dat niet is!

  Like

 3. nn zegt:

  “De regering moet haar verantwoordelijkheid nemen en een grote anti-discriminatiecampagne beginnen om daar verandering in te brengen.” Dixit onze Nationale ombudsman Brenninkmejier! Hij eist van de gekozen volksvertegenwoordigers dat ze een eigen koers uitzetten, het domme volk heeft maar te volgen! Brenningmeijer de fascist! Top-down denker. Anti-democraat! Democratisch gekozen politici moeten datgene doen waarvoor ze gekozen zijn door het volk! Brenninkmeijer zit goed fout, en heeft dat zelf niet eens in de gaten.

  Like

 4. Republikein zegt:

  Kleur bekennen!

  Like

 5. Henk der Niederländer zegt:

  Als Ik dan het vorige artikel over Brenninkgek gelezen heb en dan dit erachter aan vraag Ik me af op welk moment hij op Geert Wilders af zal gaan geven.
  Het zit eraan te komen alleen is het nog afwachten wanneer.

  Like

 6. Tom Hendrix. zegt:

  Weer een oorveeg voor ons, van de zich beter voelende ombudsman B. Het is allemaal geblaat, onder het parool: WEG MET ONS! Wij blanke Nederlanders zijn SLECHT, en moslims zijn GEWELDIG en lievv, volgens deze idioot. Bah!

  Like

 7. Kijk dat de VN onze geschiedenis niet kent, is niet verwonderlijk! Maar dat onze eigen politici er geen kaas van gegeten heeft, is wel een eken dat wij geregeerd worden door een stel grote NITWITS! Lees dit maar!
  De geschiedenis van Sint Nicolaas.
  St. Nicolaas is op latere leeftijd gevlucht naar Spanje, oorspronkelijk is hij een bisschop van Turkse origine en nationaliteit! Uit een Turkse havenplaats van destijds aanzienlijk belang. Hier is hij internationaal beroemd geworden omdat hij destijds zeer onorthodox (zwarte, Afrikaanse) kindslaven bevrijdde van de slavenschepen die de haven aandiende en ze als knecht in dienst nam.
  De betaalde baan “knecht” gaf deze kindslaven een onafhankelijke, zelfstandige status.
  Het is hierdoor dat St. Nicolaas als kindervriend door het leven gaat en zijn zwarte knechten zijn van oorspronkelijk bedoeld als symbool TEGEN slavernij en onderdrukking. Een beter symbool tegen racisme dan Sinterklaas is er dus eigenlijk niet.

  Misschien als meer mensen dit zouden weten, stopt deze discussie eindelijk en kunnen we gewoon met z’n allen genieten van een prachtige traditie.

  Like

  • peterselie1 zegt:

   De geschiedenis van Sint Nicolaas die je hier in het kort beschrijft realpredictor zijn onvervalste historische gebeurtenissen, jammer dat door politiek correcte politiek ”geschiedvervalsing” onder de noemer van extreme tolerantie voor etnische minderheden valt. Dit artikel van jouw zou met de regelmaat van de klok in de media moeten verschijnen dan zou de misselijke discussie rondom de Zwarte Pieten snel verstommen, dat zoveel arrogante domheid onze volksvertegenwoordigers deel zijn verworden.

   Like

 8. luckybee zegt:

  Ik geloof dat ik meneer Alex Brenninckmeyer nog uit mijn tijd in Munchen kent.Toen waren wij het eens dat de CSU de betere regering voor de Duitsen kan zijn, hoewel ik geen Katholiek ben.Ze hebben de Republikeinen en de de andere neo nazie partij in Beyeren tot hun teleurstelling niet tot ontwikkeling komen laten.En in het land zelfs de SPD voort duurend geslagen.Maar hier bij ons is hij een totale flop geworden.

  Like

 9. Tiemen Veenstra zegt:

  Zeg Alex, ik weet niet of jij de juiste man bent om ons te vertellen dat wij ‘fout’ zijn…. 😦
  http://www.geschiedenisleraar.info/blog/?tag=collaboratie

  Like

 10. jowitteroos zegt:

  Als ‘blanke, niet islamitische, euro-kritische SLAAF hebben wij toch niets meer in te brengen…………………

  Like

 11. Anneke zegt:

  Weer zo’n dwaas, die niet geheel beseft wat hij uitkraamt. “Vrijmetselaars’ gek” !!! ! !!!

  Like

 12. Martha N zegt:

  Brenninkmeijer, bah… Een man die stinkend rijk is, rood van gedachten, zich nergens zorgen over hoeft te maken… Zoals Prinses Beatrix absoluut een PvdA mens is en één van de rijkste vrouwen ter wereld, zoals Kok… man van de PvdA, nu in allerlei veel geld opleverende functies zit en miljonair is, zoals Rosenmüller miljoenen heeft maar ROOD is, en diegene is, die Pim Fortuyn tot op het bot afkraakte en in feite kapot maakte, in herinnering hoor ik nog zijn kwaadwillende aanvallen….
  Er zijn er zovele van dit soort zich via UW rug verrijkende mensen … die met dubbele tong spreken

  Mensen die achter de PvdA staan, bedenk dat UW leiders zich verrijken via UW rug!

  WAAR staat de PvdA in principe voor..?
  De partij voor het VOLK (PARTIJ VAN DE ARBEID), van origine was voor de Nederlanders, het Vaderland…
  De Partij heeft U, die harde vaderlandse werker, in de zeik gezet…

  Brenninkmeijer is zeer rijk, hij hoeft zijn huis en inkomsten NIET te delen, heeft gemakkelijk praten.
  Waarschijnlijk betaald hij ook geen belasting, U wel!

  Wat een verschrikkelijke vent, nog zo eentje van de Bilkderberg groep zeker!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s