Syrische “rebellen” bestormen Armeense en katholieke kerk in ar-Raqqa en hijsen de vlag van Al Qaida

Screenshot_27

Aan Al Qaida gelieerde radicaalislamitische “rebellen” hebben eind september twee christelijke kerken in de stad ar-Raqqa in het noorden van Syrië geschonden. Daarbij trokken ze de kruisen van de kerken, vervingen deze door de zwarte vlag van de Jihad en vernietigden relikwieën, schilderijen en beelden.

Volgens het in Groot-Brittannië gevestigde “Syrische Observatiepunt voor Mensenrechten” (SOHR) gaar het bij de twee kerken, die aangevallen werden door leden van de Al Qaida-splintergroepering “Islamic State of Iraq and the Levant” (ISIS), om de katholieke kerk Sayida al-Bshara en de Armeense kerk al-Shuhada’, ook wel bekend onder de naam Martelaarskerk.

“ISIS-strijders vernielden het kruis van de katholieke Sayida al-Bshara kerk. Ook hebben ze het interieur van de kerk in brand gestoken – kruisen, schilderijen en beelden”, bericht de SOHR.

“Bovendien hebben de strijders ook het kruis van de Armeense al-Shuhada’ kerk in de buurt van de al-Rashid tuin verwijderd”, voegde het observatiepunt SOHR er aan toe.

“Wij, in het Syrische observatiepunt voor mensenrechten, veroordelen zulke confessionele handelingen, die in tegenspraak zijn met de eisen van het Syrische volk naar gerechtigheid, vrijheid, democratie en gelijkheid.”

De radicaalislamitische aanval in het Syrische ar-Raqqa heeft spanningen en dodelijke twisten tussen de radicaalislamitische groepering, Koerdische groeperingen en gematigde rebellengroeperingen zoals de   Ahfad al-Rasul Brigade aangewakkerd.

Na de aanvallen op de katholieke en Armeense kerk protesteerden de inwoners van ar-Raqqa op straat en riepen de aanhangers van de Al Qaida-splintergroepering ertoe op om hun stad te verlaten.

Video:
http://www.mrctv.org/videos/syrian-rebels-swap-cross-atop-church-al-qaeda-flag

Bron
Haypress.wordpress.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Al Qaida, christenhaat, Christenvervolging, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Jihad, Krankzinnigheid, Moslims, Rotzakken, Syrië, Terrorisme. Bookmark de permalink .

6 reacties op Syrische “rebellen” bestormen Armeense en katholieke kerk in ar-Raqqa en hijsen de vlag van Al Qaida

 1. Tom Hendrix. zegt:

  Wanneer snotverdomme pakken wij de MOSKETEN in ons land aan! Dat vuile moslimtuig, verwoest christelijke kerken, en deze vuile HAATJURKEN eisen hier MOSKETEN. Laten er maar wat varkenskoppen neergegooid worden bij de HAATHUTTEN in ons land. Vuil goor grafvolk!

  Like

 2. realist zegt:

  kan je u het omgekeedre voorstellen,dat christenen of joden met geweld een moske bestormen en er hun vlag hijsen?de wereld staat in brand en de linkse fascisten schreeuwen hysterisch met het schuim op de bek in koor “racist,fascist,nazi”!wat een dubbel moraal.

  Like

  • Cathja zegt:

   @ realist 22:39

   Inderdaad, wij zouden voor van alles en nog wat uitgemaakt worden als we zouden terugslaan!
   Mijn motto is: Oog om oog, tand om tand! Zéker als het gaat om moslims, die denken superieur te (mogen) zijn in de wereld! Tijd om ze eens een toontje lager te laten zingen!

   Heeft u zich ook zo geërgerd aan de Nationale Ombudsman Brenninkmeijer? Die Nederlanders ‘racisten’ noemt?

   Een grotere belediging had hij niet kunnen uitspreken! Nederland gaat ten onder aan zijn verregaande TOLERANTIE!
   Dát is wat er aan scheelt.

   Like

 3. koddebeier zegt:

  “Nationale” Ombudsman laat dat nationaal is maar af bij die linkse geitenharensokken L*L !!.
  Een wereldvreemde man die in zijn eigen wereldje leeft en geen flauw benul heeft wat er om hem heen gebeurd !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s