Verschuiving van de schuld

Screenshot_10

Zelfbenoemde mensenrechtenactivisten, kerken en politici van iedere kleur beschouwen met het oog op de catastrofe van Lampedusa Europa verantwoordelijk. Maar terwijl men vooral Duitsland tot meer verantwoordelijkheid oproept, spreekt nauwelijks iemand over de echte verantwoordelijken.

De kapitein van de voor Lampedusa met ongeveer 500 illegale immigranten aan boord omgeslagen boot heeft € 500.000,- voor zijn mensensmokkelaaractiviteit gekregen. Desondanks is dit feit de media slechts een notitie in de marge waard. Ook lees je hoe de economische vluchtelingen, afhankelijk van de plaats van vertrek, € 1000,- tot € 5000,- per persoon aan de smokkelaars betalen. Desondanks eist nauwelijks iemand een einde te maken aan de praktijken van de smokkelaars, die mensen onder valse beloftes Europa binnen smokkelen, waar men ze, voor zover ze levend aankomen, helemaal niet wil hebben. Maar de smokkelaars zijn slechts een klein radertje in de machinerie, die het aantal illegale immigranten van het Afrikaanse continent naar Europa doet stijgen.

De historische schuld, die Europa hier uit zijn koloniale geschiedenis steeds opnieuw wordt toegedicht, speelt daarbij slechts een marginale rol. Als men Europa de schuld wil geven voor de stroom immigranten, dan alleen maar, omdat het bij de zogenaamde “Arabische Lente” niet op tijd wilde herkennen wie hier uiteindelijk de macht grijpt. Want pas de omwenteling in landen zoals Libië, Syrië, Tunesië en Egypte heeft het mogelijk gemaakt dat deze landen het reisdoel konden worden van alle naar Europa marcherende Afrikanen. Vooral vanaf de kust van Libië steken constant boten in zee met als einddoel Europa. Alleen al in september zouden het 32 transporten met bijna 5000 passagiers geweest zijn, zoals het vluchtelingenwerk van de VN vaststelde. Weliswaar benadrukte de Libische minister-president Ali Zeidan tegen de mensensmokkel te willen optreden, maar in werkelijkheid is hij daartoe helemaal niet in staat. Terwijl Italië met de inmiddels afgezette en vermoorde Libische machthebber Muammar Al-Gadaffi een akkoord sloot over gezamenlijke patrouilles en terugkeermaatregelen rechtstreeks vanuit zee, bezit Zeidan veel te weinig invloed in eigen land om de omzetting van zulke toezeggingen te garanderen. Libië lijkt momenteel eerder op Somalië, de beruchte “mislukte staat”, wiens jonge mannen op dit moment bij bosjes vanaf de Libische kust het continent verlaten.

In het eveneens door de “Arabische Lente” getroffen Tunesië ziet de situatie er weliswaar iets beter uit, maar net zoals in alle landen van deze revolutie is de regering druk met interne problemen. Met als gemeenschappelijke kenmerk toenemende armoede en toenemende islamisering. Alleen Algerije en Marokko hebben het smokkelprobleem enigszins onder controle. Beide landen werden niet in beslag genomen door de “Arabische Lente”.

De toestanden in landen zoals Somalië of Eritrea, waar talrijke bootvluchtelingen vandaan komen, zijn zonder twijfel beklagenswaardig. De door burgeroorlogen getekende landen zijn ook nu nog ver verwijderd van een normale toestand. Maar is het niet de taak van de Afrikaanse Unie (AU) in plaats van de Europese Unie om voor deze mensen betere levensomstandigheden mogelijk te maken? Maar de AU, die benadrukt dat Afrika een opkomend continent is, organiseert in tegenstelling tot de EU geen speciale topontmoeting. Oorzaak hiervoor zijn de Europese regeringen zelf, want zolang zij de indruk wekken de illegale immigranten perspectief te bieden, blijven deze hun leven riskeren en ziet de AU geen noodzaak zich met de eigen problemen bezig te houden.

Bron:
http://www.preussische-allgemeine.de/nachrichten/artikel/verschiebung-der-schuld.html
Auteur: Rebecca Bellano

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", Afrika, Europa, Immigratie. Bookmark de permalink .

15 reacties op Verschuiving van de schuld

 1. Cathja zegt:

  Wat mij vooral verbaast is de houding van de rijke oliestaten, lees: islamlanden! Niemand schijnt zich daar druk te maken over de armoede van hun moslimbroeders en -zusters in Afrikaanse landen. Dat kan en moet veel beter! Deze rijke landen zouden er aan mee moeten werken dat er meer welvaart komt in landen als Ethiopië, Eritrea, Libië, etc.! Er zouden minder mensen proberen hun land te ontvluchten en Europa zit niet opgescheept met al die illegalen.
  Het vluchtelingenprobleem IS overigens geen Europese kwestie. Het is een kwestie die vooral het Afrikaanse werelddeel aangaat. Geld wat voor ontwikkelingshulp werd gedoneerd, is in de verkeerde handen terecht gekomen, en de bevolking heeft daar niet van kunnen profiteren. Het enige wat Europa misschien te verwijten valt, is het gebrekkige toezicht, of het ontbreken van toezicht hoe men het hulpgeld heeft besteed. Bovendien heeft men weggekeken toen er onlusten en burgeroorlogen uitbraken, waar de bevolking het slachtoffer van werd. Toen hadden we moeten ingrijpen!
  Nu er velen de gevaarlijke tocht over zee wagen tegen betaling van veel geld, en waar velen de eindbestemming niet halen, is keihard optreden tegen mensensmokkelaars het enige wat Europa zou moeten doen. Bootjes die net van wal zijn gestoken, zouden moeten worden tegengehouden, de mensen moeten worden teruggebracht naar het land en de smokkelaars moeten levenslang achter de tralies. Alleen strenge straffen voor de smokkelaars en scherpe controles dichtbij de kust zullen ertoe leiden dat de illegalenstroom kan worden ingedamd.

  Als we doorgaan met het opvangen van deze bootvluchtelingen, geven we een totaal verkeerd signaal af aan de achterblijvers, die misschien op termijn ook Europa willen binnensluipen.

  Like

 2. Martien Pennings zegt:

  Dit is een bewuste politiek van ontwrichting en chantage door de Noord-Afrikaanse landen.
  Ze krijgen miljoenen van de EU en ook van Nederland om het probleem te bestrijden en dat lukt natuurlijk niet.
  Dubbelwinst; én geld én ontwrichting van Europa.

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Er zal NIETS maar ook werkelijk NIETS aan gedaan worden. Dit is gewoon een uitwerking van ” De Resolutie van Straatsburg”, en de belangen van de BILDERBERGCLAN en de paladijnen van de NWO. De opzet: DESTABILISERING VAN EUROPA!

  Like

 4. luckybee zegt:

  Zote zien zit heel Zwart Afrka in dat Bootje.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Om zoveel zwarte pieten hebben we toch niet gevraagd ??? 🙂

  Like

 6. Vederso zegt:

  Volgens mij ging dat niet goed, Vederso

  Webmaster

  Like

 7. Rudi zegt:

  Khadafi heeft altijd tegen Europa gezegd: ‘Jullie laten mij met rust en ik laat de poort op slot.”
  Volgens mij zat hij daarom in de weg van het EU-dictaat, dat kickt op massa-immigratie om Europa via ‘social engineering’ te ontwrichten en te onderwerpen.

  Like

 8. Vederso zegt:

  En deze moet (nouja) iedereen gelezen hebben: Frank Vanhecke, een boekbespreking
  http://frankvanheckevb.skynetblogs.be/archive/2011/04/04/le-camps-des-saints-boekbespreking.html

  Like

 9. Vederso zegt:

  Ik probeer het nog één keer weer. 2 video’s met een interview met Jean Raspail en een link naar een pdf over dit gedoe. http://snaphanen.dk/2013/05/10/syrien-krig-er-i-vestens-interesse/

  Like

 10. Thomasson zegt:

  Kijk s.v.p. naar de koppen daar op het boot!. Zijn deze mensen in staat om zo maar losjes € 1000 tot € 5000 uit de mouw te schudden voor een reisje naar Europa? Ik dacht altijd dat vluchtelingen verlaten huis en hard met uitsluitend het vod aan hun lijf en de broek aan hun reet. Toen de Deense Joden waren genoodzaakt te vluchten (WOII), had de Deense koning, Christian X, de overtocht naar Zweden voor de arme Joden gefinancierd. Verder is bekend dat de rijken onder de Europese Joden, die het onheil zagen aankomen, konden vluchten. Wat met de arme Joden is gebeurd, is bekend. Ik breng dit voorbeeld om te laten zien dat vluchten is financieel een zware onderneming. Niet iedereen kan vluchten, zoals niet iedereen in een villa in Wassenaar kan wonen. Nu komen wij bij de volgende vraag: wie zijn de Afrikaanse “vluchtelingen” aan boord van dit schip? Hoe hebben ze de overtocht betaald? Het antwoord is, buiten kijf, oorlogsmisdadigers en brute moordenaars met liters bloed onder hun nagels. Lieden die hun geld verdienden met moord, roof, hakken van ledematen en massa verkrachtingen. Nu rest de vraag: Willen wij de invasie van deze beesten in Europa? Wij hebben inmiddels de nodige ervaring met deze ‘elite corps’ al opgedaan. Zie:
  https://ejbron.wordpress.com/2013/10/15/zweden-een-nieuwe-hel-voor-vrouwen/
  https://ejbron.wordpress.com/2013/10/12/en-opnieuw-een-kloten-zweed-dood/
  Maar er is meer aan de hand. Wie betaald de overtocht voor de niet betalende islamitische vluchtelingen waaronder ook vluchtelingen uit Syrië? Ook zijn vluchten met niks, behalve de soepjurk of vodden aan hun lijf en een hoofddoek als ze vrouw zijn? Ook zij kunnen, niet even uit het niets, geld voor de overtocht toveren. Genoeg brood en vis delen, uit het niets, kon enkel Jezus. Het antwoord op deze moderne wonder is te vinden in het werk van islamitische organisaties en petro-dollars uit Saudi-Arabie, de Golfstaten en andere islamitische olielanden. De situatie in het Midden Oosten en Afrika wordt benut om een islamitische ‘Operatie Barbarosa’ te realiseren. Om de Moslim bevolking in korte tijd explosief te laten groeien en de Jihad tegen de autochtone Europeanen te bespoedigen, wordt een D-Day gebruikt met onophoudelijke invasie van gammele boten en bootjes.

  “De smokkelaars zijn slechts een klein radertje in de machinerie, die het aantal illegale immigranten van het Afrikaanse continent naar Europa doet stijgen”. Dat is absolute waar. De smokkel van mensen is te vergelijken met smokkel van drugs. De grote bazen en financiers zitten ver weg. Aan de ene kant de opdrachtgevers in de Arabisch cq. islamitische olielanden. Aan de andere kant, zitten hele netwerken van hoog geplaatste functionarissen in regeringen en vooral EU (EP) die voor een ‘vuist vol dollars’ (op geheime rekeningen) helpen de boel gladjes te laten lopen. Er wordt rondom de EP behoorlijk wat gelobbyd; ook voor deze vluchtelingen. Een baantje als lid van het Europees Parlement is heel lucratief: Het is de kortste weg voor een gemiddelde ‘dombo’ behoorlijk rijk te worden. Behalve de ultra royale salariëring valt er nog zo veel onder de tafel te verden’n.

  Like

 11. Esmeralda zegt:

  Wie weet betaalt Europa die gasten om hier naar toe te kunnen, ze zijn er ziek genoeg voor in hun hoofd

  Like

 12. Roni Thome zegt:

  @Esmeralda
  Sommigen zoals madammeke Cecillia Malmstrom (EU commissaris voor ‘vluchtelingenzaken’) en haar matties zijn geestesziek en gehersenspoeld. Aan die ziekte verdienen ze goed aan. Ik heb gehoord dat de gemiddelde (roof)buit van een EU commissarissen bedraagt (basissalaris) € 25.000 belastingvrij!. Hun idealisme is niet voor ‘God en Frankrijk’. Echter ‘onze vertegenwoordigers in Europa’ (gotspe ze zo te noemen, maar goed, lang leve de schijn) bestaat voor een leeuwendeel uit een vunzig kliekje van graaiende ‘Go Getters’. De poen die binnenstroomt uit onze portemonnee financiert hun dolce vita. Zie http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=iK8ue7-Shpc. De stiekeme omkooppraktijken ‘via de lobby’s’ dienen als een appeltje voor de dorst. Onze ‘EU vertegenwoordigers, van welke partij dan ook, hebben een grote schijt aan ons als stemmers en nog een grotere schijt aan het ‘Heimat’ die ze vertegenwoordigen. Hun ‘Adelaarsnest’ is in Zurich, Vaduz of op de eiland Jersey. In de volgende verkiezingen voor de EP, gaan wij onze stem brengen op mensen die wij stinkend rijk gaan maken. Zelf hebben wij er niets aan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s