Frankrijk discussieert over euro-uittreding: “Zal Brussel tanks sturen?”

Screenshot_9

Na de verrassende verkiezingsoverwinning van het Front National bij regionale verkiezingen zet Marine Le Pen nu volledig in op het thema euro-uittreding: de gezamenlijke munt wordt geschiedenis op het moment dat Frankrijk uittreedt. Le Pen geldt als kandidaat met de beste kansen tegen de huidige president François Hollande bij de volgende Franse presidentschapverkiezingen.

Vorige week behaalde de partij van Marine Le Pen (Front National) een belangrijke overwinning in Brignoles in het departement Var. Een verkiezingsoverwinning die pijnlijk was voor Hollandes socialisten – wiens kandidaat er al in de eerste ronde uitvloog – en de Franse UMP. Maar ook een verkiezingsoverwinning, die laat zie dat de Franse bevolking langzamerhand afscheid neemt van de euro en de EU.

Sinds de beslissende verkiezingsronde is de instemming voor het Front National (FN) duidelijk toegenomen (hier). Volgens een actuele peiling van Ifop behaalt de partij van Marine Le Pen met 24% de meeste stemmen. De UMP en de socialisten kwamen slechts op 22% en 21%.

Als het gaat om de populariteit van individuele personen ziet het er nog beter uit voor Marine Le Pen. Zij wordt door de Fransen met afstand als beste uitdaagster van Hollande gezien. In een peiling van BMF TV sprak 46% zich uit voor Le Pen, daarna kwamen François Fillon (18%), Jean-Luc Mélenchon (13%), Jean-François Cope (13%), Jean-Louis Borloo en François Bayrou (5%). Fillon en Cope zijn beide van de UMS – maar ook samen behaalden ze voor de UMP 31% en daarmee minder dan Marine Le Pen.

Screenshot_12

Als ze haar voet in het Élysée-paleis zet, is haar eerste ambtshandeling een referendum over het verblijf van Frankrijk in de EU, zei Marine Le Pen tegen de “Telegraph”. Europa is alleen maar één grote bluf. Aan de ene kant is er de enorme macht van de soevereine volkeren en aan de andere kant slechts enkele technocraten, aldus Le Pen.

Er moet een uittreding uit de euro komen, want “de euro blokkeert alle economische beslissingen in het land en Frankrijk is een land dat de betutteling vanuit Brussel niet kan accepteren.” De regeringschefs van de eurozone zouden door Frankrijk voor de keuze worden gesteld of ze samen met Frankrijk willen werken aan een gezamenlijke uittreding uit de euro of aan het gecoördineerde uiteenvallen van de eurozone, of dat ze hun lot bij een ongeordende ineenstorting van de eurozone zouden willen aanvaarden. “Op het moment dat Frankrijk de euro verlaat, houdt de euro op te bestaan”, zei Marine Le Pen. “Dat is onze ongelooflijke kracht. Wat willen ze ook doen – tanks sturen?”

Een verblijf in ieder geval in de EU zou alleen maar mogelijk zijn wanneer men zou terugkeren naar een eigen munt, de grenscontroles in Frankrijk weer zou invoeren, de Franse wetgeving boven die van Brussel zou plaatsen en “economisch patriottisme” voor Frankrijk zou toestaan. “Ik kan me niet voorstellen dat de economische politiek zonder volledige controle over ons eigen geld functioneert”, aldus Marine Le Pen.

Frankrijk heeft de afgelopen decennia zijn economische problemen altijd door devaluaties en geldhervormingen opgelost.

Deze mogelijkheid hebben de Fransen sinds de invoering van de euro niet meer.

Geen wonder dat ze het korset, dat eigenlijk Duitsland op de knieën moest dwingen, steeds meer als een strop om de eigen hals beschouwen.

Screenshot_8

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de/2013/10/21/frankreich-diskutiert-euro-austritt-wird-bruessel-panzer-schicken/

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, euro, EUSSR, Frankrijk, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

33 reacties op Frankrijk discussieert over euro-uittreding: “Zal Brussel tanks sturen?”

 1. koddebeier zegt:

  Zet ‘m op Marine !!
  Nu Nederland nog !!

  Like

 2. Cathja zegt:

  Woorden naar mijn hart! Heldere en krachtige taal; we hebben veel meer van deze mensen nodig! Vergeet niet dat Frankrijk én Nederland destijds tégen de EU hebben gestemd! We waren de enigen. Mevrouw Le Pen durft nu de draad weer stevig op te pakken en over uittreding te praten. Goed zo, mevrouw Le Pen! Uw moed en vastberadenheid verdient navolging.

  Ik hoop dat de samenwerking tussen mevrouw Le Pen, Geert Wilders, en nog diverse andere gelijkgestemden ertoe zal leiden dat de hele Brusselse kermis uit elkaar klapt! Toen ik vorige week las welke dwingende en griezelige wetten en regels Brussel voor de EU-onderdanen in de maak heeft, is er maar één optie, en dat is:

  ER UIT !!!

  ONZE VRIJHEID IS IN HET GEDING !!!

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Zal dan dit het eerste schaap zijn, u kent het spreekwoord als 1 schaap over de dam is volgen er meer.

  Like

 4. tjonge zegt:

  marine for president !!!

  Like

 5. Tom Hendrix. zegt:

  Goed gesproken van Mw. le Pen! We kunnen uit de EUSSR, artikel 50 van het Verdrag van Maastricht biedt daartoe de mogelijkheid. En we zouden terug kunnen naar een samenwerking zoals het was in EEG verband. daar was niets mis mee. Misschien begint in Frankrijk voor ons de victorie?

  Like

 6. wachteres zegt:

  Vive la France!

  Zou nogmaals vanuit Frankrijk de victorie beginnen?

  Geert, it giet oan! Zet’m op PVV!

  Like

 7. manna zegt:

  de economische gevolgen voor frankrijk zullen desastreus zijn, maar het is inderdaad een beter alternatief dan de langzame verstikkingsdood die uiteindelijk zal volgen bij ongewijzigd beleid. dit geldt niet alleen voor frankrijk maar voor alle europese naties. alleen zo kan de autogenocide door eigen (vrijwillige) geboortebeperking en de massa-immigratie, helaas met ongekende harde maatregelen, nog voorkomen worden.

  Like

 8. Jean zegt:

  Please laat ons ook stemmen op Marie Le Pen zodat we dat misdaadgedrocht de nek kunnen omdraaien.

  Like

 9. Dr. Kwast zegt:

  Als dat gaat gebeuren maken we nog een kans. Dan keert het geluk van vroeger misschien terug. Nu heb ik een zwaar gemoed. Van morgen zag ik weer zo’n voddenbaal over straat sjokken, lopen kan je het niet noemen. Ik vervloek dat gezicht. Niet dat daar een mens loopt, maar een sjokkende vlag die mij herinnert wat zich in Nederland aan het voltrekken is. Wat de boven ons gestelde ons op dringen en uit wringen om die sjokkende vlag in mijn zichtveld van voedsel en leefruimte te voorzien en mijn dag naar zijn grootje te helpen. Ik voel me ziek ellendig bij het lezen van zoveel afschuw op deze en andere sites. Het zien van de oerdrift om andere te vermoorden, het behagen wat deze schepsel er in vinden om hoofden te verwijderen van het lichaam, het uit kramen van de naam van hun god bij deze actie. Ik voel me verdrietig en heel klein omdat er niets tegen gedaan wordt waarin ik iets kan doen om dat tegen te gaan. Welk recht heeft deze personen omdat uit naam van een mystiek wezen dat te verrichten. Zijn dit de aliens van een ander planeet. Zijn we aan het muteren, worden wij ook zo ?

  Like

 10. Theresa Geissler zegt:

  Ja, Frankrijk al er nog trots op zijn, hààr gekozen te hebben!
  Deze dame kan het vlijmscherpe mes zijn, dat in staat is, het net, waarin we -of “we,” eerder onze politici- ons hebben laten vangen aan flarden te snijden en elk land zijn soevereiniteit terug te geven! Wilders kan zich geen betere partner wensen!
  Vive le Front National, Vive Madame Le Pen! Et maintenant, rétournons sûr la vrai Laïcité!

  Like

 11. luckybee zegt:

  Heeft Brussel dan Tanks?Wij moeten de onze toch verkopen?Ik geloof dat Fransen veel meer tanks hebben als wij met zn allemaal?

  Like

 12. Petrossa zegt:

  Juich maar niet te vroeg. De Var en Alpes-Maritimes zijn sinds altijd actieve FN stemmers. Vandaar dat ik daar ben gaan wonen. Volstrekt onrepresentatief voor Frankrijk. Ze haalden daar altijd wel 20% terwijl in de rest van FR een paar %

  Like

  • delamontagne zegt:

   De 20% kan toch niet door die “Pieds Noirs” zijn gekomen, die wonen er ook al weer een tijdje ! !

   Like

   • Monalisa zegt:

    dit stuk staat ook op wuz van de telegraaf ze hebben het geaccepteerd.

    Like

   • Petrossa zegt:

    Nee, het zijn gewoon bijzonder xenofobe boertjes en dat komt me goed uit. Parijs ligt ergens bij de Maan in de buurt voorzover het hun invloed hier betreft. Als je iemand tot op het bot wil beledigen moet je hem uitmaken voor : “parisien”. Voordat de roma’s/islam of ander onwelkom volk hier voet an de grond krijgt moet er heel wat bloed vloeien

    Like

 13. rotsus zegt:

  Ik ben ons volk al sinds zeer lange tijd aan het betitelen als schapen, echter in deze contekst zou ik toch erg graag schaap willen zijn. Deze dame, Marine le Pen is voor mij toch wel de nr. 1 bij deze. Top wat zij wil, te beginnen met de grenzen dicht en onze nationale munten terug. Maar dan wel doorgaan. Ben nooit zo’n fan geweest van Fransen, maar deze dame verandert hier wel erg veel aan moet ik bekennen.
  Hier hebben we er helaas maar 1 die een beetje in haar richting meedenkt, Geert, maar het wordt tijd dat deze man eens wat meer bijval krijgt en wat meer respect, alleen al voor het feit dat hij dingen met naam durft te benoemen en dat hij zich ongewild al jaren in een dwangbuis bevind!!
  Hij is een Limburger en ik ben er daarom ook trots op om Limburger te mogen zijn. Wat mij betreft kan dit land platgelegd worden, en wel met spoed.
  Het is vrij simpel om dit te bewerkstelligen, maar krijg maar eens wat mensen mee. Ben het echt helemaal zat om me elke dag een beetje verder naar de slachtbank te laten brengen!!!

  Like

 14. Ronald Soeverein Mens zegt:

  Als Brussel dus het Belgische leger al tanks heeft dan komen ze uit het museum. Frankrijk heeft echter het Vreemdelingenlegioen wat nu een elite eenheid is en naar hun eigen zeggen het laatste militaire bolwerk tegen de Islam. Heb ooit eens gesproken met een instructeur van het Legioen en die vertelde mij dit. De Arabische wereld is doodsbang voor het Legioen omdat zij weten waar hun toe in staat zijn en zij kennen het roemruchte verleden en de veldslagen van het Legioen. Alleen de Legionairs gaan de buitenwijken van Parijs en Marseille in en dan gaan overal de luiken en het licht uit!! Charles de Gaulle heeft al eens bijna het Legioen ingezte bij onlusten in Parijs begin jaren ,60 en dit laten ,lekken, en ineens was het rustig!!! Men wist dat hij het bevel had gegeven, dit soort Leiders ontbreekt nu overal in de EUSSR!!!!

  Like

 15. Jade zegt:

  Misschien dat Merkel straks de tanks weer door de Ardennen laat rollen?
  Haar vader had daar namelijk ook een keer succes mee.
  Ik heb de Fransen altijd klotenvolk gevonden, vanwege het haantjes gedrag,
  maar mocht het hen lukken om die kloten-EU kapot te krijgen,
  dan zal ik meteen mijn mening bijstellen.

  Like

 16. Theodoor zegt:

  Deze ontwikkelingen zijn niet ongunstig voor Europa, blijft wel dat de ander grote vrouw (twee vrouwen dus, dat doet zeer mannen) Merkel haar grote tegenspeler is.

  En Duitsland nu ineens haast heeft om Turkije de EU in te slepen. Ook een herhaling van de geschiedenis? Waar gaat dat naar toe.

  Waar blijven de Geuzen tegen dit geweld van de grote landen, we hebben er al één.

  Like

 17. Jan zegt:

  Straatbeeld in Lyon met ‘vluchtelingen’

  Like

 18. Pingback: Parijs stoot Brussel voor het hoofd: Conservatieven willen EU-referendum | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s