‘Helft Europese vuurwapens in Midden-Oosten komt uit België’

Screenshot_12

Bijna de helft van alle Europese vuurwapens en hun munitie die naar het Midden-Oosten worden uitgevoerd, is afkomstig uit België. Dat besluit Nils Duquet van het Vlaams Vredesinstituut uit een analyse van de uitvoercijfers. In totaal beloopt de Belgische wapenexport jaarlijks zowat een miljard euro, waarvan Wallonië twee derde op zich neemt.

Het Vlaams Vredesinstituut en zijn Waalse evenknie GRIP houden maandag een conferentie over de Belgische wapenhandel, tien jaar na de regionalisering. Moeilijker werd exporteren schijnbaar niet, met zowel boven als onder de taalgrens nauwelijks weigeringen. In Vlaanderen gaat het om 1,5%, in Wallonië om 0,7%. Wel is er beduidend meer transparantie, luidt het.

Die grotere transparantie maakt het beeld ook duidelijker. Vooral de export van vuurwapens – waarin het Waalse FN tot de wereldtop behoort – zorgt voor opvallende cijfers. Zo is 48% van alle naar het Midden-Oosten verscheepte Europese vuurwapens van Belgische makelij, aldus Duquet.

Lees verder>>>
(h/t Rudi)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

8 reacties op ‘Helft Europese vuurwapens in Midden-Oosten komt uit België’

 1. Willie zegt:

  Goei materiaal wss ????

  Like

 2. Rudi zegt:

  Merk op in de onderste alinea: de Vlaamse socialist wil naar goede totalitaire gewoonte de bevoegdheid afstaan aan de EU en de Waalse groene jongen, hoewel nooit te beroerd om individuele rechten aan Brussel te onderwerpen, verkiest in dit geval liever de touwtjes zelf in handen te houden.
  Erg vreemd vind ik het.

  Like

 3. Oliebolie zegt:

  Geeuw.

  Met andere woorden : en dan ?

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  Niet mis dus met deze export van Belgische vuurwapens van het gerenommeerde merk FN naar het Midden-Oosten. Het is eigenlijk een win win situatie de export levert harde Euro’s op voor de Belgen waar de taalstrijd ineens geen problemen meer geeft en in het Midden-Oosten slachten de nieuwe eigenaars van deze pracht wapens elkaar af.

  Like

  • koddebeier zegt:

   Minpuntje…Als ze daar klaar zijn met elkaar afslachten, dan zijn wij aan de beurt.

   Like

   • peterselie1 zegt:

    Tsja Koddebeier wanneer wij aan de beurt zijn dat kan alleen een hogere macht vertellen. Het is erg jammer dat wij hier in Nederland zo een strenge wapenwet hebben maar dat is inherent aan het socialisme wat na de WW II als een verstikkende deken over de burgers heen werd gedrapeerd. Kijk maar eens terug op die schietpartij in het winkelcentrum van Alphen aan den Rijn, bijna heel de bestuurlijke macht moest er iets over te vertellen hebben en de mensen die de fout met het afgeven van de benodigde vergunning kronkelden zich in alle hoeken om er maar zo gunstig mogelijk er onderuit te komen. Zo alleen als je lid van een schietvereniging bent zou je je in principe kunnen verdedigen wanneer je voordeur ingetrapt wordt door bewapende jihadistische bendes.

    Like

 5. luckybee zegt:

  de Hypocrisie van de RKK?En van de Nieuwe Paus Fransiscus de Jesuit?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s