Het Vlaams Belang en de media

Screenshot_2

(Door: Sam van Rooy)

De media negeren het Vlaams Belang of stellen het in een verkeerd daglicht, schrijft Sam Van Rooy in een vrije opiniebijdrage waarin hij zijn stelling illustreert met voorbeelden. 

Het is moeilijk in te schatten over welke gebeurtenissen van de afgelopen weken we door de gezaghebbende of ‘traditionele’ media het slechtst werden geïnformeerd en het meest werden misleid: (de terugkeer naar ons land van) Dyab Abou Jahjah? Het bloedige jihad-weekend in Kenia, Irak, Pakistan, Nigeria, de Filipijnen, Israël, Jemen, Bangladesh, Syrië en Afghanistan? (jawel, óók in die laatste zes landen was het zover). De ‘Blijde’ Intrede van Filip en Mathilde in Antwerpen? Of het Europafeest van het Vlaams Belang? Wat deze vier gebeurtenissen met elkaar verbindt, is hoe ze als gevolg van de pensée unique in het Vlaamse medialandschap werden ‘geframed’ en hoe aldus de mediagebruiker werd misleid en bedrogen.

De methode-Gramsci

Wim van Rooy schreef een doorwrocht essay met als titel: ‘Gramsci, mei ’68, het postmodernisme en de journalistiek. Hoe marxisten uiteindelijk toch de toon konden zetten in de media’. Hij betoogt: ‘De enorme rol die Gramsci aan de intellectuelen toebedeelt, is zonder meer door hen opgenomen, niet dus in de zin van onafhankelijke denkers, maar als voorbereiders van een nieuwe morele en culturele orde. De meeste intellectuelen vandaag zijn – mutatis mutandis – Gramsci’s organische intellectuelen, ditmaal niet organisch te midden van de arbeidersklasse of de burgerlijke maatschappij, maar organisch te midden van het nieuwe cultuurtotalitarisme dat zij elke dag vooral via de media en het onderwijs in praktijk brengen, instellingen die alle dezelfde praktijk genereren van beaat antiracisme, dom respect voor een totalitaire ideologie als de islam en autocensuur, dit alles op een bedje van hyperkinetische mensenrechten en juridische dwangbuizen. (…) De methode-Gramsci, het infiltreren in de culturele instellingen, is er in verband met de ’68’ers een voorbeeld van hoe de culturele jihad tegen het Westen met behulp van de bekende fellowtravellers in politiek en media elke dag wordt voortgezet. Een jihad die als geslaagd kan worden bestempeld, temeer daar de kinderen en de kleinkinderen van onze romantische narcisten in de media hun afbraakwerk gewoon continueren. De antiwesterse haat, vermomd als (soms) terechte kritiek op het westerse denken en de Atlantische politiek, krijgt de jongste tien jaar een multiculturalistisch kleedje aangetrokken. Dat wordt opgetuigd met wat slecht verteerde Levinasiaanse denkfiguren, en ziedaar: iedereen die daarbij kritische kanttekeningen maakt wordt in een grandioze perverse exercitie via de media als fascist of racist weggezet.’ (in: Frank Thevissen, De vierde onmacht, Van Halewyck, 2010).

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Het Vlaams Belang en de media

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Vooral de laatste alinea in het artikel van Sam van Rooy laat duidelijk zien dat niet alleen in Nederland de media gebruikt word om een eenzijdig beeld neer te zetten van de nationalistische partijen, maar ook in Belgie dus.
  Voor diegenen die minder internationale kranten lezen is dat ook het geval in Duitsland Frankrijk Oostenrijk niet te vergeten Noorwegen en Zweden, maar ook in bijvoorbeeld Bulgarije waar men toch een iets langere hystorie heeft met de ottomanen als wij hier in het westen.
  Zelfs ver over de Europese grenzen is het van hetzelfde laken een broek zal Ik maar zeggen want de lezers en reageerders hier weten maar al te goed hoe de MSM zich opsteld in bijv. de Verenigde Staten.
  Ik weet niet of er een mogelijkheid is om verder naar buiten te treden met de laatste 2 artikelen die Martien gepost heeft en zou Ik een anier weten zou Ik die ook voorstellen maar als ex bouwvakker en tegenwoordig fietsenverkoper ben Ik niet genoeg thuis in de mediawereld.
  Ergens in onze lezerskring moet toch wel iemand zijn die met ideeen kan komen.

  Like

 2. wouteenhoorn zegt:

  Dit doen ze al sinds mensenheugnis. Toen het VB wat jaren terug een grote overwinning behaalde schreeuwden alle kranten ,dit is een Zwarte Zondag’ en sindsdien kunnen ze het VB wel levend villen. Maar deze partij gaat door maar het wordt steeds erger. Lieve Belgen noemen ze dat.

  Like

 3. luckybee zegt:

  Ze zijn tegen de Islam dus zijn ze onze vrienden.

  Like

  • luckybee zegt:

   Ondanks dat ze Katholieken zijn.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ luckybee 10:58

    Dat ze katholieken zijn doet er eigenlijk niet toe. Trouwens, de aanhangers van de Roomse leer nemen ook zienderogen af hoor, in België!
    Belangrijker is het dat we (ieder voor zich) opkomen voor ons Volk en Vaderland! Geen overheersing door vreemde lieden, geen inmenging in onze cultuur en geen verboden op alles wat ons in de loop der tijden zo dierbaar en vertrouwd is geworden!

    De islam mag in Europa nooit dominant worden. Het is mede aan ons, Europeanen, om tegen de moslimoverheersing ten strijde te trekken. Eeuwen geleden is het ook gelukt, al ging het niet vanzelf.

    Wij moeten en mogen trots zijn op onze eigen culturele erfgoederen, onze gewoonten en gebruiken. We hoeven ons nergens voor te schamen en mogen dit met alles wat ons ten dienste staat verdedigen!

    Like

 4. Jean zegt:

  Wat men ook nog allemaal betracht te omzeilen, het zal ze niet en nooit lukken, het Vlaams Belang zit op rozen zoals in héél Europa het rechtse gedachtengoed stijgende is. Het positiefste aan heel het verhaal is de klop die de linkse lafaards krijgen, hopelijk zoveel dat ze naar lucht liggen te happen zoals een vis op het droge, uiteraard zijn de lafaards van D66 & co daar bijgeteld.
  De burgers beginnen ‘gelukkig’ de luchtballonnen te doorprikken, helaas slapen er nog steeds maar m.i. zijn dat ‘afhankelijken’ van het profitariaat.
  Persoonlijk sluit ik alles wat links & allochtoon is uit mijn leven en dat geeft een enorm prettig gevoel.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  De grootste landverraders zitten bij de pers en de tv media .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s