Saoedi-Arabië: Amerikaanse moslims tijdens de hadj in Mekka bedreigd en aangevallen…door moslims!

Screenshot_13

Een groep Amerikaanse moslims die vorige helemaal naar Saoedi-Arabië trok om deel te nemen aan de hadj (heilige pelgrimstocht) kreeg niet, zoals verwacht, een warm welkom van hun mede-moslims. Tijdens een verrassende aanval op de groep in het gebied voor buitenlanders schreeuwden de aanvallers: “Onze hadj zal pas compleet zijn als we jullie gedood, je harten eruit getrokken en opgegeten en daarna je vrouwen verkracht hebben.”

Washington TimesIn een van de nachten, waarin pelgrims verplicht zijn in de stad Mina te verblijven, begon een groep jonge mannen aan verschillende groepjes pelgrims te vragen of ze uit de VS kwamen. Toen ze op een groep stuitten, die zichzelf niet alleen identificeerde als Amerikanen, maar eveneens als sjiietische moslims, werd de groep bedreigd en aangevallen door de groep jonge mannen, die gewapend was met messen en andere steekwapens.

Tijdens de aanval schreeuwden de mannen: “We gaan Karbala nog eens helemaal over doen”, verwijzend naar een belangrijke historische gebeurtenis voor sjiietische moslims, waarin de kleinzoon van de profeet, genaamd Imam Husain, werd aangevallen en vermoord, nadat hij werd gedwongen om te kijken naar de moord op veel van zijn familieleden. De overlevenden van het incident, vooral vrouwen en kinderen, werden onmiddellijk gevangen gezet onder omstandigheden, die resulteerden in de dood van sommige gevangenen.

Screenshot_14

De Amerikanen vluchtten uit het gebied met tenten, die door de Saoedische regering speciaal voor Amerikaanse en Europese pelgrims was opgebouwd. Tijdens de vlucht, liepen veel leden van de groep, bijna allemaal Amerikaanse staatsburgers en overwegend afkomstig uit Dearborn in Michigan, blauwe plekken (in één geval wegens een poging tot wurging), hersenschuddingen, gebroken ledematen en blauwe ogen op.

Slachtoffers van de aanval vertelden dat de politie weigerde actie te ondernemen en dat in sommige gevallen hierover openlijk moest lachen. De Amerikanen benaderden andere officieren, inclusief eentje die omschreven werd als “luitenant met sterren op de schouders”. Ze rapporteerden de aanval en liet de politie video-opnames op mobiele telefoons zien.

Screenshot_15

De “luitenant” nam de telefoons in beslag en verwijderde onmiddellijk de video´s waar iedereen bijstond. Zonder enig commentaar gaf hij daarna de telefoons aan de eigenaars terug en vertrok.

Leden van de groep wendden zich ook tot de Amerikaanse ambassade in Saoedi-Arabië voor assistentie, maar kregen te horen dat er alleen hulp geboden kon worden als er dodelijke slachtoffers waren te betreuren bij de aanvallen.

Dit incident is de laatste in een serie aanvallen op westerlingen in Saoedi-Arabië. Bij verschillende incidenten in de afgelopen jaren werden sjiietische imams uit de VS en Canada óf aangevallen óf gearresteerd wegen het klagen over aanvallen. Bij de voorgaande incidenten zowel als bij dit laatste incident moest medische hulp worden ingeschakeld.

Geen van de getuigen is tot nu toe in de openbaarheid getreden, uit angst voor de eigen veiligheid.

Screenshot_16

Bron:
BareNakedIslam
(h/t Jarre Tell)

Vertaald uit het Engels door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Islam, Naïviteit, sjiieten, soennieten. Bookmark de permalink .

19 reacties op Saoedi-Arabië: Amerikaanse moslims tijdens de hadj in Mekka bedreigd en aangevallen…door moslims!

 1. manna zegt:

  bij gebrek aan joden dan maar de christenen
  bij gebrek aan christenen dan maar allevieten en atheïsten
  bij gebrek aan allevieten en atheïsten dan maar soennieten die muziek luisteren
  etc etc….

  Like

 2. Rudi zegt:

  Goed artikel.

  Nou, dit zal de islamofobie-industrie wel snel onder de mat vegen of afdoen als ‘anti-Amerika sentimenten’ of iets dergelijks. Niet eens alleen de islamofobie-industrie, de slachtoffers zélf zullen bij hun terugkeer in de VS beweren dat het niets met de islam te maken heeft.

  Die laatste zin zegt het al, denk ik.

  Like

 3. Cathja zegt:

  Ook aan deze gebeurtenis kunnen we zien wat een ongelooflijke onzin een hadj is! Als een pelgrimstocht echt zó belangrijk en een soort heilige gebeurtenis zou zijn in het leven van een moslim, hoe kan het dan dat tegen deze Amerikaanse moslims zúlke bedreigingen zijn uitgesproken? Het is toch duidelijk dat een pelgrimstocht een enorme poppenkast is?
  Me dunkt dat je je ingetogen gedraagt, zowel in woord als gebaar als je met iets religieus’ bezig bent, maar dit voorval laat opnieuw zien dat de islam geen religie is. Dat kan ook niet, want dan moet er sprake zijn van het bestaan van een serieuze god. De god die de moslims dienen (je kunt beter zeggen: waarvoor ze door het stof kruipen van angst!!), is dus een afgod, die niets voor hen kan doen. Die pelgrimstocht, die elke gelovige moslim eens in zijn leven moet maken, kunnen ze dus net zo goed achterwege laten! Er wordt niets gezuiverd, en er worden geen zonden vergeven, en weet ik wat nog meer.

  De moordlust tijdens deze hadj richting de Amerikaanse moslims is in feite het antwoord en zegt genoeg, dunkt me.

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  “Onze hadj zal pas compleet zijn als we jullie gedood, je harten eruit getrokken en opgegeten en daarna je vrouwen verkracht hebben.” Welnu Amerikaanse moslims drink de islam-gifbeker nu maar helemaal leeg, op zijn oud-Hollands gezegd ”Koekje van eigen deeg”..

  Like

 5. Willie zegt:

  Hahahah, zo zie je maar ,niet ?? Onnozele halzen , gaan die idioten t dan NOOIT leren ?? Die moslims zijn gewoon moordzuchtige barbaren die hun verdomde doctrine als excuus gebruiken om hun lager dan lage driften te kunnen uitvoeren : ONGESTRAFT !!!!

  Like

 6. Josh Bensen zegt:

  Ik mag toch echt hopen dat dieze groep mensen “moualaf” (bekeerlingen) en dat hun OGEN nu wagenwijd open zijn gegaan omtrent de WARE aard van ’t beestje. Verder zou ’t mooi zijn als deze mensen terugkeren op ’t rechte pad als gelovigen en de HERE JEZUS weer gaan aanbidden. Joh. 14:6 : ” IK ben de WAARHEID, Het LEVEN en de WEG , niemand kan tot de HEMELSE VADER komen behalve via MIJ” , zei de HERE JEZUS CHRISTUS.

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Ach nou ja, misschien stemt dit voorval tot nadenken en verlaten er een paar hierdoor de Islam. Je kunt nooit weten.
  Overigens…..even verifiëren, hoor….:
  De pelgrims gaven toe, Sjiïeten te ijn, dus de aanvallers waren hetzij Soennieten, hetzij Wahabieten, hetzij Alevieten -hoewel dat laatste íets minder waarschijnlijk schijnt te zijn.
  Laten we het maar houden op Soennieten.
  Ziezo, nou zijn we er weer…..

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Geen geschikte draad, wel opmerkelijk. Was op zoek naar een ander onderwerp van “Dit was, enz” toen in op dit fragment stuitte. Vanaf 1:54. Floortje Dessing van BNN vindt Iran fantastisch.

  Dan zeg ik op mijn beurt: als je dat land zo fantastisch vindt, bezoek dan ook eens een openbare terechtstelling of zo. Ze plegen daar nogal eens kinderen van 16 op te hangen.

  Like

  • Cathja zegt:

   Zeer waarschijnlijk heeft Floortje Dessing nog nooit kennis gemaakt met Iran in al zijn facetten………?!

   Like

  • Rudi zegt:

   @G. Deckzeijl
   Je slaat de spijker op zijn kop. Die Floortje Dessing ken ik niet, maar ze lijkt me zo’n derderangshumanitair die naar een ander land moet om cultuur te zien, met oogkleppen op, want vastberaden om alles en iedereen leuk te vinden. Het gras is immers altijd groener aan andere kant van de heuvel. “O kijk, wat een prachtig land,” zeggen ze dan “en wat een vriendelijke mensen.”
   Allemaal projectie van het eigen ‘wegmetonsisme’.

   De ellende van de mens is dat hij niet gewoon rustig thuis kan blijven en zich met zijn eigen zaken bemoeit. (vrij naar Blaise Pascal)

   Like

  • delamontagne zegt:

   Kan ze dan niet gelijk die Claudia Debreij meenemen met haar door heur moeder gebreide “Burqa”, kunnen ze samen bungelen/
   Wat die linker figuur betreft: die gaf toch een paar jaar terug “cursussen” OM-VAN-JE-ISLAMOFOBIE-af te komen”. Niet dat hij veel weet van islam……………! !

   Like

 9. Tom Hendrix. zegt:

  Wat een geweldige “religie van de vrede”, is de islam toch! Whoehahahaha! Ze vermoorden zich zelfs onderling. Inderdaad een “koekje van eigen deeg”, zoals Peterselie 1 terecht zegt.

  Like

 10. G.Deckzeijl zegt:

  En nou ik toch bezig ben….deze complete uitzending* van 12-10-2013, incl. daverende NPO-grap!!!
  Nee, ik ga lekker niet zeggen op welk tijdstip: KIJKEN. Veel plezier.

  *vaker humor op deze site, àstèffekèn!!

  Like

 11. luckybee zegt:

  Ik vind altijd geweldig als moslims elkaar doden egaal of deze moslims uit de USA komen.Het zijn zo wie zo imbeciels die Jezus Christus voor Allah en Mohammed verruilen.

  Like

 12. Wachteres zegt:

  Mee eens @ Gerrit 17.19u.

  We moeten ook eens lachen!

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Kijk ’s aan: ééntje heeft de moeite genomen om te kijken en te reageren.

  Like

 14. koddebeier zegt:

  So what, ze moesten toch zo nodig moslim worden…:-)

  Like

 15. Deze bekeerlingen kunnen in elk geval niet meer zeggen van niks geweten te hebben. Islam is (rust in) vrede. Die arme kuddedieren uit Saudie Arabië kunnen er ook niks aan doen. Wat er al eeuwenlang in die mensen gepompt is aan waarden en empatisch vermogen, komt gewoon naar buiten. Slechts een bevrijding van die religieuze geest kan deze onderworpenen inzicht brengen.

  Like

 16. Jan zegt:

  Archeologie in Mekka:

  The new photos, taken over the last few weeks, have caused alarm among archaeologists and come as Prince Charles – a long-term supporter of preserving architectural heritage – flew into Saudi Arabia yesterday for a visit with the Duchess of Cornwall. The timing of his tour has been criticised by human rights campaigners after the Saudis shot seven men in public earlier this week despite major concerns about their trial and the fact that some of the men were juveniles at the time of their alleged crimes.
  http://www.independent.co.uk/news/world/middle-east/the-photos-saudi-arabia-doesnt-want-seen–and-proof-islams-most-holy-relics-are-being-demolished-in-mecca-8536968.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s