Arabische projecties

Screenshot_10

Fatah-jongeren worden opgeleid om Joden te haten

“Dit wordt een uitroeiingsoorlog en een slachting [onder de Joden], die groter zal zijn dan de Mongoolse slachtingen en de Kruistochten.” – secretaris-generaal van de Arabische Liga Azzam Pasha, in 1948 tijdens de Arabisch-Israëlische oorlog.

Arabieren verwijten Israël veel zaken onterecht, terwijl ze er juist zelf schuldig aan zijn. Zij projecteren hun eigen verlangens op Israël. Laten we vanuit dat perspectief de drie belangrijkste beschuldigingen nalopen.

Etnische zuiveringen

Bovenstaande uitspraak laat zien hoe de Arabische wereld stond tegenover Joden en – slechts drie jaar na de Holocaust – massale afslachtingen onder hen van plan was.

Het resultaat is bekend. Ondanks een overmacht verloren de Arabieren in 1948 en veel Arabieren sloegen massaal voor het geweld op de vlucht. De staat Israël werd gesticht. De Arabieren noemen dit nu de Nakba (‘de ramp’). Een merkwaardige term, want een ramp is iets wat je overkomt. Deze ramp was echter zelf veroorzaakt, dus ‘de mislukking’ past beter.

De uitspraak laat ook zien hoe onzinnig het is dat de Arabieren Israël beschuldigen van etnische zuiveringen in 1948, terwijl zij zelf een uitroeiingsoorlog startten. Maar ook verder is recent wetenschappelijk aangetoond – na de opening van alle archieven uit die tijd – dat het onzin is (E. Karsh: Palestine betrayed, 2010). Er was geen geplande of systematische zuivering van Arabieren in 1948.

Lees verder op Likoed Nederland
(h/t Guus Velraeds)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Arabische projecties

 1. Henk der Niederländer zegt:

  Het blijkt al duidelijk dat de Heer Cohen zich ook door de “palestijnse” media op het verkeerde been heeft laten zetten en dezelfde onzin over neemt.

  Er zijn weinig Arabieren op de vlucht geslagen, maar ze hadden van hun leiders te horen gekregen om even weg te wezen iets van enkele weken tot maanden en zo gauw de Arabieren de joden uitgemoord dan wel tot Dhimmytude gebracht zouden hebben, zouden ze terug kunnen keren om het hele land over te nemen van de Joden.

  Zoals we weten liep dat iets anders en maakten ze zichzelf zogenaamd vluchteling.
  Toen het geld van de VN los begon te komen kwamen de Arabieren van Jordanie en Egypte en masse naar “palestina” om ook van de VN sociale dienst te kunnen profiteren en dat gaat door tot vandaag de dag en word de VN niet gestopt komt er ook nooit geen einde meer aan het wegsluizen van westers geld naar die profiteurs.

  Like

 2. Rudi zegt:

  Zeer goed artikel. Ik moest meteen aan dit filmpje denken van ‘Klavan on the Culture’:

  Like

 3. Dr. Kwast zegt:

  Annelies van de Veer, Metro

  wil de zwarte Piet terug. Maar dan een waar de kinderen weer bang voor zullen zijn. Met de bedoeling om hun kinderangst te kunnen over winnen. Als ik deze prent bekijk van deze zwarte Pieten, kan ik me redelijk voorstellen dat een kind bang wordt en niet alleen dat kind, ook ik zal me niet veilig voelen als zo’n meute aan valse Pieten de straat van een dorp/stad in deze tijd ontplofbare pepernoten de menigte in zou slingeren. Dan geloof ik dat het goed is dat de VN daar een uitspraak over doet. De naam van Verene Shepherd valt dan. Ze is reeds met de zaak zwarte Piet bezig en hopelijk met goed resultaat, zodat Nederland verder kan met een zwarte Piet die lief is voor kinderen en echte pepernoten strooit.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Als je weet wat in de Jihad alles geschreven wordt , dan weet je dat het de waarheid is. Ik was altijd bang dat er een tweede hollocause gaat gebeuren, en wel in Kanaan.Weer aan de Joden door arabieren.Maar God zal de Joden die daar hun tehuis hebben niet in de steek laten.
  Over Zwarte Piet en de slavernij.Een knecht is zo ver ik het weet niets met de slavernij te maken,Ieder Hollander was eens een knecht om zo van de leer meester een ambacht te leren hij wordt ook voor zijn werk betaalt. dus het is geen schande om een knecht te zijn.Het heeft ook niets met de slavernij te maken.Zulke blanke slaven handelaren, en houders zo als Gerard Spong , wil gewoon zijn verleden door ons Gereformeerden de schuld te geven Camouvleren.Niet vergeten dat onze Sint Nicolaas niet uit de Turkije komt maar uit Spanje,daar hebben Moren geleefd, die door Isabella van Castilie, en Ferdinand van Arragon overwonnen worden , en uit heel het Iberische schiereiland verdreven worden. Maar wij kinderen weten dat Moren zwart zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s