Imamopleiding antiwesters

Screenshot_11

Ook in België zijn er nog altijd naïeve zielen die geloven dat een eigen imamopleiding kan leiden tot een ‘Europese’ en verdraagzame islam. Mensen zoals minister Geert Bourgeois (Binnenlandse Zaken, N-VA) bijvoorbeeld, of Pascal Smet (zijn Vlaamse collega van Onderwijs, SP.a). Misschien kan volgend verhaal de dromers weer even met hun voetjes op de grond zetten…

‘Polderimams’ geen succes

Onze noorderburen hebben al enkele jaren ervaring met de opleidingen tot imam. Ook daar werden ze gezien als een wondermiddel tegen moslimextremisme. Maar die hoge verwachtingen werden niet ingelost. Moslim-bekeerlingen blijken er vaak nog radicalere denkbeelden op na te houden dan geloofsgenoten die moslim zijn van hun geboorte. Bovendien komen ‘polderimams’ na hun opleiding niet aan de bak omdat ze doorgaans niet erkend worden door de ‘bevoegde instanties’ aan het hoofd van de moskee. ‘Hogeschool In Holland’ trok in februari dan maar de stekker uit haar opleiding. Bij gebrek aan belangstelling en resultaten. Over dan maar naar de Islamitische Universiteit Rotterdam. Antiwesterse uitspraken van de rector van de universiteit zorgen voor politieke opschudding.

Tegen integratie en dialoog

Ahmet Akgündüz is rector van die Islamitische Universiteit. Zeg maar de grote baas. De Rik Torfs uit Nederland. Of is het Turkije? NRC Handelsblad ontdekte een pamflet waarin Akgündüz zwaar uithaalt naar de democratische protesten in Istanbul. Die zijn volgens hem het werk van “goddelozen”, “moskeevijandige architecten”, “aanhangers van Assad die moslims doden” en “mensen met een Westerse levensstijl.” De tegenstanders van de Turkse premier Erdoğan zijn “vijanden van hun religie en vaderland.” Straffe koffie, maar daar houdt het niet bij op. In een boek bestempelt hij ex-moslims als een “dodelijk gif voor de gemeenschap” en op zijn website verzet hij zich tegen elke dialoog met ongelovigen of anders gelovigen: “Onze dochters kunnen wij niet aan hen ten huwelijk geven.” Algündüz zegt dat mannen hun vrouw mogen slaan en noemt steniging “één van de voorgeschreven straffen binnen de islam.” Zowat alle politieke partijen in Nederland willen nu onderzoeken of dit soort onverdraagzame en antiwesterse opvattingen ook weerklinken in de colleges van de universiteit.

De voorhoede van Ankara

De Islamitische Universiteit maakt deel uit van Diyanet, het Turkse presidium voor godsdienstzaken, en biedt sinds maart erkende opleidingen aan voor imams en islamitische geestelijke verzorgers. De warme banden tussen de Universiteit en de Turkse regering in Ankara zijn geen geheim. Momenteel lopen er zo’n 90 studenten school. Vraag is wat voor imams de Universiteit straks naar de moskee stuurt. Geschrokken politici geven het niet met zoveel woorden toe, maar misschien heeft Geert Wilders dan toch gelijk. “Anti-integratieretoriek hoort niet thuis op de universiteit,” klinkt het nu. En “voor lesmethodes die eerder segregeren dan integreren is geen plaats in ons onderwijsbestel.” Het verhaal krijgt in Nederland zeker nog een staartje. Hallo mijnheer Bourgeois. Hallo mijnheer Smet. Wakker worden!

Screenshot_10

Bron:
http://www.vlaamsbelang.org/nieuws/10364/
(h/t Republikein)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", Appeasement, België, Desinformatie, Eurabië, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, Overheid, politici, Rotzakken, Socialisten, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, Turkije. Bookmark de permalink .

12 reacties op Imamopleiding antiwesters

 1. lucky9 zegt:

  Wat valt hier aan te te voegen?
  Achtergrondinformatie misschien. Pascal Smet is niet alleen homo (niks op tegen zolang hij mijn kinderen niet lastig valt) maar bovendien een socialist. Links draaiend en hopend zijn eigen collectivistische waanzin te kunnen realiseren via het onderwijs-systeem dat onder zijn onbevoegdheid valt. Kan ik duidelijker zijn?

  Geert Bourgeois is een ander geval: plattelandsadvocaat en ondermatig begaafde jurist die louter toevallig in een grijs verleden op het winnende politieke paard gewed heeft en sindsdien met zijn totaal ongegronde verwaandheid geen blijf weet. Een opgeblazen baas Ganzendonck die er in slaagt deze eigenschap te combineren met een verwaand allure “à la mode de m’ as tu vu?”

  Het domme plebs betaalt toch voor zijn capsones, inclusief gesubsidieerde mosketen op christelijke grond. (aarde, territorium, terre, soil, smurrie, zandgrond, modder of hoe moet ik dat zeggen?) en bovendien voor zijn wedde als “verkozene”.
  In feite behoort hij mentaal helemaal thuis bij de tjeven vanwege zijn hypocriete minachting voor de echte Vlaming, het weze volksmens of intellectueel.

  Zijn recente uitspraken in het Vlaams parlement bewijzen dat. Te laf om inhoudelijk het echte levensbelangrijke debat aan te gaan! Onnozelaar Kiss…

  Like

  • Republikein zegt:

   Zijn toch niet allemaal lolbroeken?

   Like

  • guusvelraeds zegt:

   Pascal Smet is niet alleen homo (niks op tegen zolang hij mijn kinderen niet lastig valt)

   Kom op zeg lucky 9, uitgesproken homoseksuelen vallen geen kinderen lastig dat weet jij net zo goed als ik. Wat je verder van Pascal de Smet vindt prima maar dat homo zijn had je voor mij mogen weglaten.

   Like

 2. guusvelraeds zegt:

  De islam als geheel in haar doctrine en de gemiddelde moslim in het bijzonder ziet zich niet als gelijke met andersgelovigen zeg maar de kafirs. De ontwikkeling van een Europese islam is gebaseerd op wensdenken van lieden die nota bene zelf het idee hebben moreel superieur te zijn aan allen die de islam op een realistische willen manier bekijken. Zoals deze wensdenkers zich superieur voelen ten overstaan van de behoudende gewone man en vrouw op straat zo ziet de moslim zich zelf ook als een superieur wezen. Beide gevoelens van boven de ander staan zijn het resultaat van levenslange indoctrinatie. Het simpele feit dat een moslim de democratische door mensen gemaakte wetten zou eerbiedigen en boven de islamitische wetten stelt betekent impliciet dat hij in grove overtreding is van de regelgeving binnen zijn geloof/ideologie. De moslim die los gelaten werd en wordt in de westerse wereld komt alleen al door dit gegeven meer maal per dag in conflict met zijn geloofsbeleving. Hem staan op dat moment 2 zaken te doen of het geloof laten voor wat het is of dieper wegduiken in het geloof. Dat laatste echter zie je als antwoord hierop steeds vaker en intensiever gebeuren.

  http://www.refdag.nl/het_westen_blijft_dar_al_harb_1_313451

  Like

  • JooJootje zegt:

   Het jezelf moreel superieur voelen en de waan hebben verheven te zijn boven de ander zou wel eens de link tussen links en de islam kunnen zijn.
   Het zijn van beide kanten de haat naar de anders denkende de middelmaat en daar herkennen zij elkaar in.

   Like

  • Martien Pennings zegt:

   Mooie zin!

   “De ontwikkeling van een Europese islam is gebaseerd op wensdenken van lieden die nota bene zelf het idee hebben moreel superieur te zijn aan allen die de islam op een realistische willen manier bekijken.”

   Like

 3. G.Deckzeijl zegt:

  Imamopleiding anti-westers? De hele islam is anti-westers, laten we het daar ’s over hebben.
  Bij de foto: oprotten met die haatcentrales!
  Het zijn Walt Disney-achtige puisten in een seculier landschap.
  Onthouden: moslims beschouwen een moskee in de wijk van de kafir als een overwinning.
  En waar dienen ze voor? Kijk maar lezer, en leg ’s een archief aan!
  Geen integratiemiddel maar een…
  http://tinyurl.com/aabztxd
  Het Project:
  http://tinyurl.com/ov43avh
  http://tinyurl.com/q2a9xbu

  Like

 4. vanhetgoor zegt:

  Potverdorie! Elke imam-opleiding is niet anti-westers, elke imam-opleiding is anti-menselijk! Ook in Afrika worden imams ingezet voor de ontmenselijking van de maatschappij. Ook in Azië, overal! De islam is een grote brok mensenhaat! Elke imam zorgt voor het goedpraten van de exploitatie en het dom houden van mensen. Niet in Nederland alléén moet dit stoppen, overal ter wereld is dit een probleem, overal moet het stoppen, laat dat duidelijk zijn!

  Like

 5. luckybee zegt:

  De Koraan en a Hadith zijn anti Westers hoe kan dan iemand denken dat een Immam opleiding pro westers kan zijn?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s