Internationale geldwereld doodsbang voor Europese Tea Party

Screenshot_18

Het is altijd interessant om de publicaties te volgen die de internationale financiële wereld vertegenwoordigen en de belangen van beleggers en internationals verwoorden. Een weekblad als The Economist, dat steevast de globalisering bezingt en arbeidsmigratie aanprijst. Of kranten als The Wall Street Journal en de Financial Times, waarin je hetzelfde geluid ziet terugkeren. In Nederland vind je die vertaling bij een financiële zender als RTL7, overdag, waar de commentatoren altijd het VVD/D66 geluid uitstralen.

Screenshot_12Bij de FT is men nu al een tijdje erg bang voor de opkomst van de nationalistische anti-immigratiebewegingen, die in essentie verkondigen wat The Tea Party beweging ook verkondigt: Geef het land weer terug aan het volk. Breng de oude nationale waarden weer terug.

Zo ziet een krant als de FT het uiteraard niet. Daar zien ze, net als bij de Publieke Omroep in Nederland, The Tea Party als een gevaar, als iets dat zand in de verder toch zo veel voorspoed brengende geldmachine strooit. (Voor wie die voorspoed komt, wordt er dan nooit bij gezegd.)

Screenshot_30

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings) 

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

10 reacties op Internationale geldwereld doodsbang voor Europese Tea Party

 1. Republikein zegt:

  Zo is dat. Nog niet zo heel lang geleden deden wij dat af met:zal wel overwaaien.Het is in ijltempo aangegroeid tot een gigantisch probleem waar wij ons terecht grote zorgen over maken.Als wij ons niet verenigen en het pislam monster niet stoppen, hebben wij een groot onoverkomenlijk
  rampenscenario voor ogen, en onze kinderen en kleinkinderen geen toekomst.

  Like

 2. Theresa Geissler zegt:

  Wie in alle ernst sterke overeenkomsten meent te zien van de Europese nationalistische partijen met de Tea Party herkent toch het specifiek-Amerikaanse karakter van laatstgenoemde niet, dat met geen enkele Europese Nationalistische partij in verband kan worden gebracht.
  Het is ook niet zo gemakkelijk aan te duiden: Daarvoor moet men enig oog hebben voor het specifieke Amerikaanse conservatisme, dat zó diep kan gaan, dat het -althans naar Europese begrippen- wel eens ten koste van de realiteitszin gaat
  Voorbeeld? Kijk naar een figuur als Sarah Palin en men begrijpt wellicht wat ik bedoel.
  In een land als de VS kan een conservatieve beweging zich een dergelijke houding veroorloven, zonder zich belachelijk te maken; in Europa zou dat ondenkbaar zijn.
  Met beide benen op de grond blijven en geen sentimentele gevoelens ontwikkelen voor trivialiteiten is hier in Europa het devies, óók voor nationalisten.
  Oftewel: Een zekere nuchterheid zien te bewaren, die de Tea Party ontbeert.

  Like

 3. Tom Hendrix. zegt:

  Het gaat de gevestigde belangen-banken en politiek linkse en correcte partijen- schijnbaar “dun door de broek”- lopen. Dus, gaan de aan deze belangen gekoppelde media volop de conservatieve en Nationaliatische partijen demoniseren. Dus dat kunnen we weer zien, volop bashen van Wilders en de PVV, en in Europa Ukip en Farage, en Marine le Pen en het FN.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s