OPROEP/VERZOEK

Screenshot_8

HALAL PRODUCTEN IN ONZE SUPERMARKTEN!

Enige tijd geleden las ik ergens -het kan ook op deze site zijn geweest via een link- een stuk dat de gruwelijke lijdensweg beschrijft van dieren die ‘halal’ geslacht worden. In de tekst wordt ‘medisch-technisch’ uitgelegd dat op dergelijk wrede wijze afgeslachte dieren tot aan hun laatste seconde bij vol bewustzijn blijven, op een afschuwelijke manier pijn lijden en in doodsangst stikken in hun eigen bloed. Die tekst kan ik, ondanks uitgebreid zoeken, nergens meer terugvinden.

Aangezien we steeds meer van die islamitische ‘religie’ (= achterlijke barbaarse koppensnellers-‘cultuur’) opgedrongen krijgen én de licht ontvlambare, snel ontstemde allochtonen ONS ONZE cultuur c.q. gebruiken willen verbieden met hulp van de rooie ‘Gutmenschen’ -neem nu alleen al dat dwaze gediscussieer over Zwarte Piet!- ben ik van plan om in elke supermarkt en winkel waar men levensmiddelen verkoopt, een A4-tje aan de bedrijfsleider te overhandigen met daarop de tekst die ik niet meer kan terugvinden.

Ik hoop op die manier de ogen van degenen die ‘halal’ producten in hun winkel toelaten, een heel klein beetje te kunnen openen. Helaas kan ik de ‘halal’ winkels en supermarkten niet mijden omdat ik toch érgens eten vandaan moet halen. Wie weet hoeveel ‘halal’ producten er al zijn zonder dat wij dat weten! Bah, ik walg ervan… Al dat zinloze dierenleed…

Mijn vraag is: kan iemand me helpen om dat stuk tekst over het verschrikkelijke lijden van dieren, waarvan de keel onverdoofd wordt opengesneden, terug te vinden?

Alvast bedankt voor jullie moeite!

Door:
Tistochwat

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

52 reacties op OPROEP/VERZOEK

 1. Jean zegt:

  Tistochwat,
  Doe zoals ik en weiger nog binnen te gaan in handelszaken die zich inlaten met moslimbarbarij, binnen de korste tijd kunnen ze dan hun deuren sluiten.
  Ik moet nog maar een kopvod of soepjurk zien rondlopen en ik maak al 180° ommekeer.
  Elke moslim die het waagt zich met mij te bemoeien zal moeten uitkijken naar een nieuwe eetkamer in zijn stinkbek.
  Nooit of te nimmer zal ik die achterlijke gewelddadige barbaarse smeerlapperij tolereren noch respecteren maar enkel met alle middelen bestrijden tot die smeerlapperij verdreven én verbannen is.

  Like

 2. nn zegt:

  Een heel goed initiatief. We kunnen ook halal-produkten gaan boycotten. Op islamitische sites kan je vinden welke produkten halal zijn. De eerste die me te binnen schiet is Campina, daarvan herinner ik me dat die een poos geleden in opspraak kwam, dat koop ik dus alvast nooit meer. We kunnen proberen zoveel mogelijk producten en producenten te vinden.

  Like

 3. Theodoor zegt:

  Het zou goed zijn visitekaartjes aan te (laten) maken met de tekst erop dat de winkelier gevraagd je in te lichten over de oorsprong van het vlees, niet of wel besmet met de kwalificatie halal en ook daar een garantie voor af te geven.

  Like

 4. peterselie1 zegt:

  Hi Tistochwat ben even aan het zoeken geweest en ben met de volgende magere resultaten gekomen.

  Volgens de Nederlandse wet moeten dieren snel en pijnloos worden gedood. Daarom worden dieren voor de slacht eerst verdoofd. Maar hierop kan om religieuze redenen een uitzondering worden gemaakt, zoals bij de halal en kosjere slacht. De Nederlandse staat heeft een aantal slachterijen een vergunning verleend om onverdoofd te slachten. In veel andere landen is dit verboden vanwege dierenleed.
  De ergste misstanden:
  Het dier is tijdens de slacht bij bewustzijn.
  Het lijden kan minutenlang duren
  Nederland exporteert onverdoofd geslacht vlees naar landen waar onverdoofd slachten verboden is.

  Onverdoofd slachten
  Moslims en joden eten alleen halal en kosjer voedsel, zoals dat in hun spijswetten is vastgelegd. In beide religies geldt dat dieren op rituele wijze geslacht moeten worden. In Nederland worden hiervoor jaarlijks ongeveer een miljoen dieren onverdoofd geslacht. Een deel van dit vlees wordt geëxporteerd naar landen waar het onverdoofd slachten verboden is.
  Halal
  Halal betekent toegestaan. De regels voor wat halal is, beperken zich niet alleen tot voedsel. En wat voedsel betreft, gaat het over meer dan alleen de slachtmethode. Zo is het bijvoorbeeld van belang dat het dier een goed leven heeft gehad, goed gevoerd is en alleen kort op transport is geweest. Maar Nederlands halalvlees komt over het algemeen uit de gangbare vee-industrie. Deze dieren worden formeel wel op de voorgeschreven wijze geslacht, maar de overige regels worden niet nageleefd. De kwalificatie halal is dus op zijn minst twijfelachtig te noemen. Om hier echt van te kunnen spreken, zou het vlees een combinatie van het EKO- of Dierenbeschermings-keurmerk (twee of drie sterren) met een halal-keurmerk moeten hebben. Dit is echter nog niet verkrijgbaar.


  http://www.wakkerdier.nl/vee-industrie/onverdoofd-slachten

  Resultaten
  Na het insnijden van de hals vertoonde de CD (Correlatie Dimensie) score een langzame daling
  evenals het %power van de hogere frequenties (bewustzijn). De oogreflex verdween 135 ± 57 s na
  toediening van de halssnede. De regressie coëfficiënt R tussen de CD score en het %power was 0,6
  (P < 0.01). Na het verdoven met het schietmasker na de halssnede daalt de CD score en het power %
  sterk. De R tussen beide parameters was 0.8 (P< 0.01) Dit was ook het geval als de kalveren
  elektrisch werden verdoofd gevolgd door de halssnede. De R was 0.4 (P < 0.01)
  De hartslag in de wachtruimte na het aanbrengen van de ECG elektroden was 84 – 92 slagen/min en
  rees significant (p<0.05) naar 113 -118 slagen/min na drijven naar de fixatie apparatuur en rees verder
  naar 126 – 150 slagen/min tijdens 90o, 120o of 180o draaien. De hartvariabiliteit veranderde sterk
  tijdens draaien in die zin dat de L/R waarde (maat voor stress) daalde naar een erg lage waarde
  (p<0.05).

  Belangrijke verhogingen in de bloedwaarden werden aangetoond in de zuurstof druk tussen
  wachtruimte en ingang van het kantelapparaat en in de BE waarde (maat voor verzuring) na 180o

  Een Pdf document
  http://www.rijksoverheid.nl/documenten-en-publicaties/rapporten/2010/10/14/report-on-restraining-and-neck-cutting-or-stunning-and-neck-cutting-in-pink-veal-calves.html

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Doe zoals al velen doen en loop regelmatig de supermarkt in om wat gehaktballen en spek tussen het halal vlees te pleuren.

  Like

 6. Th.M. van Baarle zegt:

  Hallo Tistochwat
  Graag nog eens op deze wijze de kennismaking van de Koekamp voortzetten. Ja, ik kan je de tekst niet leveren maar ik heb wel een andere gedachte. Schrijf een wedstrijd uit voor de beste tekst met het doel wat jij voor ogen hebt. De winnende tekst kunnen we dan verspreiden onder het E.J.Bron volkje. We kunnen dan allemaal jouw actie mee uitvoeren. Deze tekst kunnen we natuurlijk ook verder verspreiden dan het E.J.BRON-VOLK! We weten toch dat ZEER VEEL Nederlanders zich aan dat HALAL-gedoe storen. En jij stelt voor om deze tekst aan de winkelier te overhandigen. Kans is groot dat deze tekst binnen 5 minuten in zijn prullebak ligt. De meeste winkels hebben een publicatie-bord. Daar hoort zoiets thuis. Regelmatig vernieuwen want de winkelier zal het niet lang laten hangen. Wellicht is het dienstig om in de tekst ook door te laten klinken dat de bezwaren tegen HALAL-produkten ook al enkele keren in de TK door Geert zijn geuit.
  Het is niet doenlijk om de winkels, die HALAL verkopen te mijden want dan blijft er weinig aan winkels over. Onderdeel van de tekst zou naar mijn smaak ook moeten zijn, dat we van de winkeliers EISEN om alle HALAL-produkten bij elkaar te zetten, zodat we er met een boog omheen kunnen lopen.
  Wat denk je hiervan, Tistochwat?????

  Like

 7. G.Deckzeijl zegt:

  @Tistochwat: heb je al een archief aangelegd? Want dat halal-GEZEIK van tapijtvreters is verzonnen. http://tinyurl.com/ku892r8

  Like

 8. Harry zegt:

  Voor wie meer van het subtiele verzet is kan in de schappen varkensvlees en halal-rotzooi lekker door elkaar gooien . En bij die shoppende lorrenkoppen stiekem varkensvlees in hun karretje leggen , beetje uit het zicht .
  Of al die halal zooi in een kar laden en ergens midden in de winkel parkeren en naar huis gaan .

  Like

 9. Senior zegt:

  Bedoelt u het rapport van Animal Sciences Group ? : http://edepot.wur.nl/41827

  Like

 10. Cathja zegt:

  Beste Tistochwat,

  misschien kun je informatie vinden op http://www.wakkerdier.nl? Ik heb het artikel over onverdoofd slachten niet gelezen (jij misschien wel, en bedoel je dit artikel dus niet), maar misschien kun je hier wel aan de nodige info komen, of tref je verwijzingen aan naar artikelen die er wel over gaan.

  Ik wens je succes!

  Cathja.

  Like

 11. Tiemen Veenstra zegt:

  En hier hoor je de Verenigde Nazi’s natuurlijk nooit over! 😦

  Like

 12. Tiny zegt:

  Die producten zijn gemerkt met een stempeltje “Halal”en een paar vreemde tekens. Goed opletten, want soms maar heel erg klein.
  Overigens Campina is halalwaardig gekeurd, al tijden, wat ik zo uit m’n hoofd weet. Maar volgens mij moet er toch ergens een lijst van existeren. Waar weet ik ook niet. Moeten we gaan zoeken.

  Like

 13. jantjeuitnl zegt:

  Halal winkels kan je zeker wel mijden, ik zou niet weten waarom niet. Het Halal schap kan je links laten liggen, doe ik ook. In de winkel waar ik kom ligt de ham in hetzelfde schap, maar pech, ik haal er niets vandaan.
  Het is aan een afgod gewijd voedsel.

  Like

 14. Peter Klaasing zegt:

  Mijn arm Nederland gaat naar de bliksem en wij zijn te slap om daar iets aan te doen. Wij zijn te slap om de linkse politiek in toom te houden en daar maken de moslims gretig gebruik van. Hoogtijd dat als er ergens een bok word geslacht er direkt word gereageerd door omwonenden. De meester Nederlanders weten niet hoe dat in zijn werk gaat. De viese moslims houden ervan om bloed te zien (maakt niet uit watvoor een bloed). Tijdens dat slachten van een bok of schaap, is het interesant om de gezichten te zien van de slachters te zien. Zij genieten enorm van het lijden van het doorsnijden van de kelen van dieren of mensen. Nou ja dit zijn dus moslims. Hoogtijd, dat dit gebroed uit Nederland verwijderd word.

  Like

 15. Peter Klaasing zegt:

  Hoe gaat dit slachten in zijn werk? Een geit of schaap, word met een geile blik op hun gezichten (van de moslims) op de grond gedrukt en dan word zijn keel doorgesneden. Het meest genieten de moslims van het doodsgejammer van het beest (of mens) zo ook van de geur van urine en ontlasting die vrij komen tijdens dit ordiel. Moet ik nog meer zeggen?

  Like

 16. Monalisa zegt:

  aldi verkoopt turkse pizza van halal er is ook halal kaas aleen weten ze niet hoe het gemaakt word dan is het zeker geen halal meer, wand de Nederlander heeft met zijn handen aan die kaas gezeten (LOL)

  Like

 17. Daiyu-ninja zegt:

  Ik zie niet zo snel een geschikte draad.
  VN: Sinterklaas moet afgeschaft worden.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21993260/__VN_willen_einde_sinterklaas__.html

  Like

 18. luckybee zegt:

  Ik koop nooit halala vlees in de soepermarkt.en meestal koop ik zo wie zo varkens vlees die worden nergens halal geslacht.

  Like

 19. Tistochwat zegt:

  Beste mensen,
  Het artikel dat ik bedoelde, zit er nog niet bij, maar ik kan wel wat met jullie gegevens.
  Hartelijk dank voor jullie inzet!

  Like

  • Martha N zegt:

   Tistochwat…

   Meestal wordt halal slachten vergoelijkt en onder de mat gepraat.
   Ik haat het met heel mijn hart en daarbij ieder die vanwege zijn geloof het recht denkt te hebben dieren te martelen. Dieren in doodsangst en nood horen gillen, het breekt mijn hart.

   Onderstaand bericht zal het ook wel niet zijn..?

   http://www.vleesmagazine.nl/Industrienieuws/Algemeen/2009/11/Gruwel-in-Belgische-slachterijen-fotos-en-filmpje-VLS007704W/

   BRUSSEL- Moslims zullen zich bedonderd voelen als ze weten hoe het eraan toe gaat in een aantal Belgische slachterijen waar halal wordt geslacht. Dat stelt dierenrechtenorganisatie Gaia, die schokkende beelden op internet heeft gezet over ritueel slachten.
   De beelden tonen volgens Gaia hoe runderen, schapen en geiten onverdoofd worden geslacht. De organisatie stelt dat de dieren zwaar lijden en ernstig mishandeld worden.
   Krijsend
   ‘Geitjes krijsend van angst, spartelend terwijl zij met opengesneden keel aan een haak hangen, het lijden van runderen die met een stroomstok de kantelbox in worden geduwd en dan met een mes onverdoofd de keel worden doorgesneden, hopeloos vechtend om te overleven terwijl ze doodbloeden, schapen worden brutaal op hun rug gesmeten en gekeeld in het zicht van hun soortgenoten’, aldus Gaia.
   ****
   Weten de mensen van Nederland wel, hoeveel dier er onverdoofd geslacht worden..?
   Je valt achterover van je stoel!

   Wanneer dit klopt:
   De werkelijkheid van de consumptie van ritueel onverdoofd slachten is als volgt:
   In 2010 werden in Nederland geslacht:
   2 miljoen runderen
   14 miljoen varkens
   470 miljoen kippen
   670.000 schapen
   80.000 geiten
   Totaal: ruim 487 miljoen dieren geslacht in Nederland onverdoofd!!!

   Like

   • Tistochwat zegt:

    Nee, die was het ook niet maar hartelijk dank voor uw link en informatie.
    Ik ga echter geen filmpjes van ‘halal’ slachtingen meer bekijken want ik word er echt beroerd van. De tranen springen in mijn hart…
    Ik heb net een concept tekst op deze site geplaatst.

    Like

 20. Tom Hendrix. zegt:

  Beste Tistochwat, ik wens U heel veel succes met dit goede initiatief!

  Like

 21. Tistochwat zegt:

  Concept; vinden jullie het wat?

  AAN DE BEDRIJFSLEIDER / EIGENAAR VAN DEZE WINKEL

  U verkoopt ‘halal’ producten of u wilt deze misschien gaan verkopen.
  Realiseert u zich welk lijden onverdoofd geslachte dieren hebben ondergaan?

  Ik zal het in het kort in eenvoudige bewoordingen weergeven:

  De af te slachten dieren komen in een soort martelkamer terecht waar ze in een kantelbare kooi gefixeerd worden zodat ze zich nauwelijks kunnen bewegen als hun keel wordt doorgesneden.
  Dit fixeren veroorzaakt bij een dier ontzettend veel stress want het staat doodsangsten uit en het kan niet vluchten. Het begrijpt er helemaal niets van.
  Het doorsnijden van de keel veroorzaakt hevige pijn vanwege het grote aantal pijnreceptoren in de halsstreek.
  Het gemartelde dier kan niet eens schreeuwen van de pijn omdat ook zijn luchtpijp is doorgesneden.
  Het blijkt bij het toedienen van de halssteek vaak mis te gaan, zodat er extra sneden toegediend worden, met extra lijden als gevolg.
  Ook kan er bloed in de luchtpijp lopen, wat een gevoel van verstikking oplevert bij dieren die het bewustzijn nog niet geheel verloren hebben.
  Bovendien blijven de hersenen van onbedwelmde dieren na de halssteek langer actief dan die van bedwelmde dieren.
  Het is niet uitgesloten dat in het bijzonder runderen, na de halssnede (relatief) lang bij bewustzijn blijven doordat hun hersenen via de niet doorgesneden wervelslagaders nog even van bloed voorzien blijven.
  Bij een islamitische slachting worden de luchtpijp en de slokdarm volledig doorgesneden.
  Hierdoor stroomt de maaginhoud van het gefolterde dier terug door de slokdarm en belandt in zijn aangrenzende luchtpijp.
  Het slachtoffer ademt in zijn doodsstrijd –die een kwartier kan duren- krachtig door zodat de maaginhoud, vol ziektekiemen, in de longen belandt.
  Door de panische doodsstrijd wordt de doorbloeding bevorderd, waardoor het besmette bloed zich door het gehele lichaam van het dier verspreidt.
  De stress die het dier ervaart, veroorzaakt hevige krampen waardoor het dier door urine en fecaliën wordt besmeurd.
  Tel daarbij op de hoeveelheid stresshormonen die het beklagenswaardige dier aanmaakt en die door zijn lichaam razen.

  Kortom: ‘halal’ producten zijn op wrede wijze verkregen en zijn schadelijk voor mijn gezondheid.
  Daarom wil ik dat de door u verkochte ‘halal’ producten streng gescheiden van normale producten worden aangeboden.
  Nog beter is het als u deze ‘halal’ producten weert uit uw winkel c.q. deze nooit zult gaan verkopen.
  Wie bevoorraadt u liever: uw eigen bevolking of islamieten?
  Ik vind het een kwalijke zaak dat ik niet eens weet in welke producten ‘halal’ ingrediënten zitten.
  Wie weet hoe vaak ik al ‘halal’ producten heb gegeten zonder dat ik dit wist!

  De bezwaren tegen ‘halal’produkten zijn ook al enkele keren door Geert Wilders in de Tweede kamer geuit. Men heeft met zijn bezwaren niets gedaan; dat blijkt.

  Onverdoofd slachten van dieren is barbaars en moet worden gestopt!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @ Tistochwat: 19.31. uur. lijkt mij een goed concept beste tistochwat!

   Like

   • Th.M. van Baarle zegt:

    Bijzonder goede tekst Tistochwat!
    Nu allemaal in ons mailbestand aan zoveel mogelijk adressen doorsturen.
    Dit moet uitdraaien op een landelijke actie als het even kan.
    Hiervoor zijn een aantal links geplaatst met afschuwelijke beelden.
    Het meest schokkend vond ik enige tijd geleden de HALAL-slachting in GAZA.
    Een koe werden de pezen in zijn voorpotenmet een lang sabelachtig mes doorgesneden waardoor ze op haar knieen terecht kwam. Vervolgens werd het in doodsangst verkerende beest heel pesterig opgejaagd tot het omviel, waarop men zich er op stortte om het verder af te maken. . Dit speelde zich af op straat temidden van het zich daar op houdende publiek.
    Iedereen lachte en juichte en vond het kennelijk een vermakelijk spektakel.
    Deze mensen (moslims) zijn tot in hun diepste vezels sadistisch SLECHT. Ik kan daar slechts echt gemeende diepe minachting voor opbrengen.
    De opmerking in een eerdere comment dat we dit vuile, gemene tuig zo snel mogelijk Nederland uit m0eten jagen vind ik alleszins begrijpelijk.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Th.M. van Baarle om 23:43

    Ik ga die tekst ook naar de VN sturen; met een passende inleiding.
    De dames en heren zouden er beter aan doen om over deze misselijk makende dierenmishandeling te vergaderen dan over Zwarte Piet. ‘Halal’ afgeslachte dieren hebben veel meer leed te verduren dan die zielige, verontwaardigde, beledigde, ‘getinte’ immigranten die zich ‘gediscrimineerd’ voelen!

    Like

 22. G.Deckzeijl zegt:

  @Tistochwat:
  Heb eens de zoekterm halal slachten ingevoerd in deze zoekmachine:
  http://www.startpage.com (die zoekt nl. anoniem in alle zoekmachines, incl. google)
  Probeer ’t maar. Ik weet nog steeds niet wat je bedoelt en hopelijk snap je nu
  waarom het belangrijk is een archief te hebben. Ik grijp nl. nooit mis.

  Like

 23. Helena zegt:

  Beste Tistochwat, beetje late reactie van mij, ik loop met het lezen hier tegenwoordig een beetje achter. Voor mij is de halal slacht ook een vreselijke doorn in het oog. Het zou best kunnen dat ik deze hier al eens heb geplaatst, misschien bedoel je dit. Het is in ieder geval een site met veel informatie over halal.
  http://www.piepvandaag.nl/karens-blog-offerfeest/

  Ook deze heb ik nog:
  http://vladtepesblog.com/2011/12/13/the-sanitary-risks-linked-to-halal-slaughter-by-alain-peretti-doctor-of-veterinary-medicine/

  De door mij al eerder geplaatste petitie:
  http://www.change.org/petitions/ban-religious-slaughter-in-the-european-union

  Een filmpje waarin uitgelegd wordt hoe het veel verder gaat dan alleen maar dierenleed.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   Beste Helena, heel veel dank voor uw links. Omdat ik ze wil toevoegen aan mijn tekst, heb ik mezelf er deze keer toe gedwongen om te kijken naar de afschuwelijke beelden.
   De verbijsterde blik in de ogen van die koe nadat zijn keel in die nauwe kooi is doorgesneden…
   O, o, o, arm dier; wat vreselijk dat dergelijke praktijken nog steeds (EN OOK IN DIT LAND!!!!) worden toegelaten.
   Moet je zelf eens een simpel snijwondje hebben en daaraan gaan zitten rommelen.
   Laat staan wat een dier met opengesneden keel moet voelen, en dan heeft hij het nog vreselijk benauwd ook.
   Dit is het laatste wat ik er vandaag in dit topic over schrijf want het maakt me woedend en verdrietig dat wij in ‘ons’ land zitten opgezadeld met islamitische sadisten die er afstotelijke gebruiken op nahouden…

   Like

   • Helena zegt:

    Graag gedaan, ik ben heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat van je inspanningen. Sta helemaal achter jouw initiatief, het moet op grote schaal aan het licht gebracht worden en uit onze samenleving worden verbannen.

    Je bent dapperder dan ik, ik heb de filmpjes overgeslagen.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   Geweldig als deze techniek op grote schaal toegepast zou kunnen gaan worden.
   ‘Leer- en vleesbrouwerij’ klinkt ook veel beschaafder dan ‘slachthuis’.
   Het woord ‘slachthuis’ associeer ik onwillekeurig altijd met hetgeen de Joden is aangedaan in WO II. Mensen EN dieren mogen nooit en te nimmer als ‘beesten’, als ‘voorwerpen’ worden behandeld/mishandeld!
   Ik vind het persoonlijk een onaangenaam idee om een dier te eten, zeker als het vóór zijn dood een ellendig leven heeft gehad.
   Ik hoef u allen hiervan geen voorbeelden te noemen.
   Nou ja één dan: ‘plofkip’.
   Ik denk dat ik maar weer vegetariër word. 😦

   Like

   • Helena zegt:

    Goed plan!
    Bij de foto die Bert vandaag als apart item heeft geplaatst hoorde ook nog een stuk tekst. Dat wil ik hier toch nog even neerzetten aangezien dit de halal slacht weer vanuit een heel andere hoek belicht.
    Succes ermee! 🙂

    Childhood Cruelty to Animals: Breaking the Cycle of Abuse
    What are we teaching them?

    It is well documented that animal cruelty is a sign of serious psychological distress. It often indicates that a child has either experienced violence firsthand or is at risk of becoming violent toward people. Many studies in psychology, criminology, and sociology have demonstrated that violent offenders frequently have childhood and adolescent histories of serious and repeated animal cruelty. As early as the 1970s, the FBI’s analysis of the lives of serial killers revealed that most had, as children, killed or tortured animals Other research has shown consistent patterns of animal cruelty among perpetrators of more common violence, including child abuse, spouse abuse, and elder abuse. As educators, we must recognize that children who deliberately abuse animals—or talk about animal abuse in the home—are crying out for help and need immediate attention.

    Many children go through a stage of exploration during which they might harm insects or other small animals. With guidance from parents and teachers, most eventually develop empathy for animals and understand that they can feel pain. Still, some children persist in harming or tormenting animals well past the age of curious exploration. Such behavior is seen more often in boys than in girls and may appear as early as age four. Without intervention, those children can become locked into a lifetime pattern of violent behavior. It is particularly important to intervene when a child’s actions are motivated by a desire to harm (as opposed to simple curiosity), or a child continues to harm animals despite adult correction. These are signs that the child might be suffering from a psychological problem, such as conduct disorder or psychopathic thought processes.

    A child who has witnessed animal cruelty might recount an incident that took place at home or in the neighborhood. Some abused children will not talk about their own experiences but will reveal what is happening to their pet. Abused children often “act out” their own experiences on pets or release their fear and frustration by harming animals. A child who abuses animals sometimes boasts about it, either in conversation or in a story. Engaging children in storytelling, role playing, creative writing, or drawing can help you find out if a child is in distress. Other factors that coincide with childhood cruelty to animals can help you identify children at risk as well. Children who deliberately hurt animals typically have poor grades and tend to be more involved in bullying, vandalism, and more serious crimes, such as arson.

    What should I do if I suspect a child has abused an animal? What should I do if a child reports that a family member has abused an animal?

    Discuss your suspicions with a school team comprised of the principal, psychologist, and the law enforcement officer assigned to your school. Together, review the child’s behavior, including attendance, peer relations, and academic performance. Hold a parent/teacher/principal consultation and communicate your concerns and findings. Explain to the child’s parents why it’s necessary to alert authorities regarding animal cruelty. Report suspected animal cruelty to the humane investigator at your local animal welfare agency. If no such organization exists, report the incident to the police department. Based on the student’s history and your school’s findings, you may need to file a report with the local child protective services agency. Children who abuse animals are often victims of abuse themselves or have witnessed domestic violence. If you suspect child abuse or neglect, report it immediately to your child protection agency. All states require this of teachers and provide reporting teachers with immunity. Document conversations and evidence and be ready and willing to testify in cases of abuse and neglect.

    Educate others about the connection between animal cruelty and other violent crimes, including child abuse. Speak to your local PTA, child protective services agency, animal shelter, clergy, school counselor and psychologist, veterinarians, judges, police, and others. Learn about violence prevention programs and coalitions in your area. Make your classroom a kind one. Teaching by example is a teacher’s most powerful tool. Your efforts to rescue a spider, feed birds, or start a collection for your local animal shelter will make a lasting impression. Consider establishing a humane education program in your school that helps students develop empathy and compassion for people and animals.

    Source: HSUS

    ஜ▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬ஜ
    The children are our future! It’s never too early to start teaching children compassion and responsibility toward animals! Teach them to love animals. If you agree that animals feel, suffer, love and the truth about their abuse should be exposed, please “like” our page. Thank you! http://www.facebook.com/pages/Animal-Cruelty-Exposed/363725540304160

    Like

 24. Tiny zegt:

  Dat die islamisten de ultieme sadisten zijn, dat zouden we ondertussen moeten weten. Zoals ze dieren afmaken, doen ze dat met het zelfde sardonische vergenoegen met mensen.
  Maar dat in Nederland , wat een beschaafd land heet te zijn, om deze barbaren tegemoet te komen 487 miljoen dieren op deze wijze geslacht worden en men dat normaal vindt, dat zal ik van mijn leven nooit meer begrijpen en ook niet willen begrijpen.maken.
  Ik kan mijn vlees en ook wild nog kopen bij slagers of op een grote boerderij die nog aan huis slachten en ook worsten/ham e.d. zelf maken.
  Ook hebben we hier nog de mogelijkheid zelf bij de boeren een varkentje of jong rund/kalf uit te zoeken en te kopen, dat daar dan bij die slager voor je geslacht wordt. Nog wel.
  Het vlees is er ook naar, gewoon voortreffelijke kwaliteit.

  Like

 25. s breget zegt:

  Hoe het dier geslacht word herken je het beest ,

  Like

 26. Helena zegt:

  NIEUWE PETITIE, deze richt zich specifiek op halal.
  http://www.petities24.com/petitie_tegen_halal_produkten

  Like

 27. OPROEP/VERZOEK | E.J. Bron. Over een aantal dagen is het weer zo ver! Kunnen jullie ook niet wachten? Sinterklaas en zwartepiet zijn bijna weer in het land. http://dejaarkalender.nl/intocht-sinterklaas.html

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s