Spong wil opnieuw uitsluitsel Hoge Raad in zaak-Wilders

Screenshot_50

Advocaat Gerard Spong wil dat de Hoge Raad zich alsnog uitspreekt over de rechtszaak tegen Geert Wilders. Hoewel de zaak in 2011 definitief is afgesloten met vrijspraak op alle punten, moet het hoogste rechtscollege volgens Spong met het oog op de toekomst vaststellen of de PVV-leider zich schuldig heeft gemaakt aan discriminatie en haat zaaien.

De advocaat zei maandag in het tv-programma Pauw & Witteman dat hij de procureur-generaal bij de Hoge Raad maandag verzocht heeft cassatie in het belang der wet in te stellen. Dat is een speciale procedure waarin de Hoge Raad achteraf bepaalt of een lagere rechter het recht goed heeft uitgelegd. Tot straf of een andere uitspraak tegen Wilders kan zo’n procedure niet leiden. ‘Maar dan wordt tenminste vastgesteld dat die teksten wel haatzaaiend zijn’, motiveerde de advocaat zijn verzoek.

Lees verder>>>
(h/t koddebeier)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

18 reacties op Spong wil opnieuw uitsluitsel Hoge Raad in zaak-Wilders

 1. luckybee zegt:

  Het bleek dat deze Blanke Surinamer een hekel heeft aan het Nederlandse volk.Zulke mensen zijn degenen die de slavernij hebben bedreven.En nu willen ze hun schuld op ons Nederlanders afschuiven.en beledigen ons door ons rassisten te noemen.Zinds wanneer is de Islam een ras?Het KAN AAN ZIJN AFKOMST LIGGEN, Hij was de bastaard zoon van een Engelse Katholieke koning, zijn naam ben ik vergeten.King James of zo iets.Het moet dan een Steward zijn .

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Stuart, Luckybee, STU-ART.
   Het is een historische familienaam, weet je wel, ga die niet verbasteren, alsjeblieft, ook niet in geschrift!
   Verder komt je relaas me nogal hersenschimmig voor.

   Like

 2. Martha N zegt:

  Getverderrie is het nu nog niet afgelopen!!!
  Hier wordt je toch SPUUGZAT van..?
  Weer een aanval vanwege discriminatie!
  Met de bedoeling Geert Wilders op kosten te jagen!

  Gerard SPRONG, Surinamer… gaat het nog eens proberen.
  Voelt zich waarschijnlijk zelf aangesproken.
  In ieder geval vindt hij het jammer dat hij niet blank is, want daar is het meestal waar de rancune in zit. Zoek het in de achtergrond en U krijgt een antwoord.

  Toevallig dat Sprong Wilders weer wil aanpakken en Quincy Gario zich over zwarte Piet beklaagd.
  Quincy Gario toevallig ook donker van huid!

  Kunnen wij hier wat aan veranderen.
  Er is geen onderscheid gemaakt, zowel Surinamers als mensen uit Curaçao en St. Maarten e.a. zijn altijd normaal als Nederlanders behandelt.

  DISCRIMINATIE gedachten komen vanuit jezelf, is een vorm van een minderwaardigheidscomplex!

  Like

 3. MASSIMO zegt:

  mensen gelijk Spong liggen aan de basis van de huidige problemen

  Like

 4. Th.M. van Baarle zegt:

  ….. leidt tot verandering.
  Ik kan me herinneren dat Spong eerst onverschillig stond ten opzichte van de zaak Wilders maar dat studenten hem uitdaagden om de zaak op te nemen.
  In het geding op zich heeft hij zich koest gehouden omdat hij kennelijk zelf niet zo geloofde in de zaak.
  In vele TV-optredens bij De Wereld draait door en Pauw en Witteman heeft hij zich keer op keer op zijn bekende ‘zogenaamd stoïcijnse’ manier laatdunkend uitgelaten overWilders.
  Er zit bij Spong een gevoel van de loser, die zijn ongelijk en zijn verlies maar niet toe kan geven. Hij zal ongetwijfeld weer het lid op de neus krijgen.
  Het is te hopen dat de Hoge Raad het fatje Spong krachtig op zijn plaats zet. De vrije meningsuiting heeft heel duidelijk gezegevierd. Daar is geen twijfel aan. En dat moet zo blijven.
  Hoewel het aan de andere kant geredeneerd gunstig voor Wilders is. Ook negatieve reclame is reclame en met verkiezingen op komt is dat meegenomen. Dankjewel heer Spong.

  Like

 5. Cathja zegt:

  De heer Spong gaat dus nog eens een poging wagen? Dat zal tot gezichtsverlies leiden. Misselijk mannetje, die zich niet bij zijn ongelijk heeft kunnen neerleggen.
  Het beste zou zijn als we nooit meer iets van hem zouden horen.

  Misschien heeft Desi Bouterse nog wel een leuke job voor hem in Suriname? Daar hoeft hij zich in elk geval nooit meer druk te maken over het thema ‘racisme’.

  Like

 6. Is er niets tegen deze ‘spong’ te ondernemen met zijn eeuwigdurende haatzaaiende hetze tegen Geert Wilders?

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Spong moet maar doen, wat-ie niet laten kan.
  Hij is een miezerig, zielig mannetje dat zijn verlies niet kan nemen en dat zich trouwens nu op een gruwelijke manier laat kennen. Mentaal geknipt voor de EU! en een relnicht op de koop toe!
  Zou het waarschijnlijk goed kunnen vinden met dat andere miezerige smerige mannetje,Pechtold! (Of was het pech-drol, Wachteres?)

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Meneer Spong, als u dit leest: maak op 5-12-2013 uw tronie een tikkie donkerder dan nu het geval is en vergezel de Sint als algemeen erkende ZEURPIET.
  http://www.de-stek.info/hvv/index778f778f.html?pagina=422

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  En voor degenen die nu nog steeds niet in de smiezen hebben wat haatzaaien is, moeten maar eens een babbeltje regelen met bv. islamofacisten van het type R.T. Erdogan of M.Achmadinejad, de ex-standartenführer van Iran.
  Maar op de knop links naast contact klikken gaat sneller.

  Like

 10. Jean zegt:

  Wordt het niet hoogtijd die allochtoon de uitgang van Nederland te wijzen?
  Als die eikel in beeld komt is het steeds van de zelfde flauwe niet te vreten pap, in België loopt ook zo iets rond, kletskop en zeuneke van….., altijd datzelfde geouwehoers van die klaplopers.
  Man man man wat wordt een mens daar toch depressief van, hoe is het mogelijk dat dergelijke waardeloze onbenullen steeds een forum krijgen???
  Ja ik weet het wel, de linkse kerk, maar persoonlijk heb ik iets tegen kerken en mosselketen omdat daar ALTIJD maar geweld en miserie gepropagandeerd wordt en tot overmaat van ramp ook nog gesubsidieerd wordt met ons belastinggeld.
  Kan het nog degoutanter en of kotsmisselijker? Blijkbaar wel….

  Like

 11. peterselie1 zegt:

  Ga helemaal mee met de reacties van hierboven, verschillende malen heb ik mij misnoegd (tot en met kromme tenen aan toe) aan dit pietepeuterige mannetje, wat zijn kant van het verhaal wilde vertellen en Wilders moedwillig wil beschadigen op het rode-podium wat mogelijk wordt gemaakt door de omroepbazen van de over betaalde knechten van DWDD en P & W uiteraard uit publiekelijke middelen gefinancierd. Bram Moskowitz heeft uiteindelijk de hoofdprijs betaald door dat hij met verve Wilders onschuld had bewezen, het vakkundig in elkaar gezette proces tegen Wilders wat oppervlakkig gezien geen zweem van een politiek-proces mocht zijn, maar in feite wel een politiek-proces was.

  Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  En dat HAAT ZAAIEN tegen Wilders en de PVV, moeten wij gloeiende, gloeiende vinketering nog betalen ook. Natuurlijk gaat het PVV bashen 24/7 door, daar leent de kromroep de ROOIE RAAP, Nederlan 1,2 en 3 zich met plezier voor, evenals de rest van de Pers en de overige Media! LINKS getreiter op kosten van de belastingbetaler!

  Like

 13. Jean zegt:

  Hebben jullie daar ook zo een last van?
  De stank die vrijkomt van die ‘Stront’ of is het nu ‘Sprong’?’ verpest mijn hele dag…
  Doet die zijn bef open dan is het alsof er ergens een dam breekt van een waterzuivering.
  Wat een walgelijk ventje, in België heeft hij een broertje, Mary zoontje van……, Bah, om van te braken.

  Like

 14. Tistochwat zegt:

  Begint die ingedroogde zuurpruim nou alweer? Heeft-ie niks anders te doen?
  Dat gemekker over het vermeende ‘discrimineren’ van de islam en ‘haatzaaien’ door Wilders is bijna net zo irritant als het gezever over Zwarte Piet.
  Wat zeiken (excusez le mot) die rooien toch altijd!!!

  Like

 15. koddebeier zegt:

  Het achterbakse kliertje kan het niet laten. Het wordt tijd voor een misSprong, nare man !!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s