VN: “Nederland moet stoppen met sinterklaasfeest”

Screenshot_11“Nederland moet helemaal stoppen met het sinterklaasfeest.” Dat zegt professor Verene Shepherd, hoofd van de werkgroep van de Verenigde Naties die onderzoek doet naar Zwarte Piet. De werkgroep bezoekt binnenkort Nederland om zelf het sinterklaasfeest mee te maken. Maar wat Shepherd betreft is het ook meteen de laatste keer dat het feest gevierd wordt, schrijft De Telegraaf.

Hoewel het onderzoek van de VN nog in volle gang is, heeft de van oorsprong Jamaicaanse Sheperd haar conclusie al klaar. “De werkgroep kan niet begrijpen waarom Nederlanders niet inzien dat dit een terugkeer naar de slavernij is en dat in de 21ste eeuw dit feest moet stoppen. Als ik, als zwart persoon, in Nederland zou wonen, zou ik bezwaar hebben.”

Lees verder>>>
(h/t Heleen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

47 reacties op VN: “Nederland moet stoppen met sinterklaasfeest”

 1. Cathja zegt:

  Shepherd kan de pot op! Wij geven ons Sinterklaasfeest nooit op! Het is al heel lang traditie in ons land en we zijn niet van plan om hiermee te stoppen, omdat een groepje van ruim 20 personen ons feest racistisch vindt.
  Ik raad de mensen die zich ergeren aan, om tijdens de decembermaand maar naar elders te verkassen, en ons niet lastig te vallen met allerlei ongenuanceerde uitspraken over Zwarte Piet. Onze kinderen en kleinkinderen houden niet van z.g.n. ‘regenboogpieten’!

  Wij willen jaar na jaar kunnen genieten van de leuke streken van ‘onze’ ZWARTE PIETEN !

  Like

 2. Leo zegt:

  OPROEP !!
  vanaf NU !! IEDEREEN een portret van Sinterklaas en Zwarte Piet achter het raam !!!
  Solidariteit met ONZE cultuur GEWENST en GEBODEN !!

  DOEN !!!

  Like

 3. Ron V zegt:

  Wij moeten stoppen met de VN, dan kan die zwarte Zeurpiet van een Sheperd of is het Zeperd zich weer lekker met de Jamaicaanse kinderfeesten bezig houden.
  Als ze überhaupt in Jamaica kinderfeesten hebben.

  Like

 4. Jean zegt:

  Dat vreemd allochtonen zootje op ons grondgebied heeft moeite met de zwarte piet van sinterklaas???
  Zou dat vreemd allochtonen zootje soms ook weet hebben dat wij westerlingen ENORM veel moeite hebben met die perverse smeerlap mohammed genaamd?
  In vergelijking met die perverse smeerlap mohammed is zwarte piet zelfs een heilige jongen.
  Laten we nu toch eens voor eens en altijd korte metten maken met dat allahtuig op ons grondgebied want dat allahtuig komt ons letterlijk én figuurlijk de strot uit.
  Van ons grondgebied met die perverse smeerlapperij.

  Like

 5. Monalisa zegt:

  Nederland moet maar met alles stoppen houden we geld over ook geen buitenlander meer toelaten en iemand die de fout in gaat, meteen naar het land van herkomst,IK BEN BOOS

  Like

 6. Theresa Geissler zegt:

  Ga me nou niet vertellen, dat de VN dit kunnen opleggen! Te krankzinnig voor woorden!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @Theresa Geissler: 17.46. uur. Nou Theresa, ik weet het nog zo net niet. De VERENIGDE NAZIES worden beheerst door de moslimlanden. Daar kunnen we deze shit wel van verwachten. En stoppen we dan ook met het SUIKERFEEST van de HAATJURKEN? Nou, dat dan weer niet! Want wij BLANKEN zijn de “slechten”, en alle MOSSELS zijn lievvvvv! Alles volgens de RODEN en de LINKSE KERK!

   Like

 7. jowitteroos zegt:

  Blijf met je poten van onze cultuur af!!!

  Like

 8. G.Deckzeijl zegt:

  Omdat ik weer ‘s een halve kilometer naar beneden moest scrollen, zo snel verdwijnen topics hiero…
  Totaal GESCHIFT, dat mens, met haar gezeik over de terugkeer naar de slavernij.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21993260/__VN_willen_einde_sinterklaas__.html

  Like

 9. G.Deckzeijl zegt:

  https://ejbron.wordpress.com/2013/10/20/zwarte-piet/
  Enkel voor de volledigheid, ook na het GEZEIK van o.a. B.Biekman van het Platform Slavernij Verleden, een kwartiertje geleden in eenvandaag.

  Like

 10. Republikein zegt:

  Lekker verdienen met verward hoofd! Tip voor Verene!

  Like

  • Tom Hendrix. zegt:

   @menachemmax: 18.35. uur. Getekend! Ik word kotsmisselijk van deze RODE en andere LINKSE ZEIKERDS. Liever hebben deze landverraders, dat de HAATJURKEN, hun SUIKERFEEST kunnen houden! Daar hoor je ze niet over. Bah, Nederland hoever is het gekomen. Mag ik een teiltje……..

   Like

 11. G.Deckzeijl zegt:

  http://www.eenvandaag.nl/binnenland/47551/_zwarte_piet_terugkeer_naar_slavernij_en_moet_stoppen_
  Slavernij…???
  Hoe krijgen die idioten het verzonnen?
  Mededeling voor alle bruine inwoners van dit land die hier
  vanuit de Antillen zijn neergestreken, met of zonder uitkering,
  die hier geboren zijn:
  niet tevreden met de gebruiken en tradities van Nederland?
  Simpele oplossing: ga maar terug naar je eigen roots.
  Het sinterklaasfeest is een Nederlands kinderfeest, een traditire,
  prop dat maar snel tussen je
  bruine oortjes.
  Capice?

  Like

 12. G.Deckzeijl zegt:

  … moest traditie zijn. (voordat ze daar weer over beginnen te ZEIKEN.

  Like

 13. G.Deckzeijl zegt:

  Ook voor de volledigheid…. http://www.barrylbiekman.com/

  Like

 14. G.Deckzeijl zegt:

  EJ, je hebt post.

  Like

 15. Rick zegt:

  Snap ook absoluut niet dat de politiek hier ook maar 1 seconde tijd aan besteed.
  Deze ongewenste inmenging totaal naast je neerleggen en duidelijk maken;
  dat Verene Shepherd en haar “werkgroep” hier NIET welkom zijn.
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21993831/__Kamer_wil_opheldering_van_VN__.html
  En als er dan toch zo nodig aan feesten en tradities gesleuteld moet worden; dan ALLE feesten en tradities wereldwijd inclusief de islam!! Lijkt me interessant om te zien hoe b.v. de U.S.A. zou reageren op het afschaffen van Thanksgiving en Kerst. Tezamen goed voor een miljarden omzet.
  Nederlandse middenstand en attractie industrie zal ook wel een gat in de lucht springen als Pasen, Pinksteren, Sinterklaas en Kerst worden verboden.
  Gelijke monniken, gelijke kappen. Als één traditie niet meer mag; dan helemaal NIETS meer!! Go regering Go en laat zien dat je ballen hebt (proest) en durf de economie definitief de nek om te draaien.
  Tenslotte: Door decennia lang ge-OH over die Zwarte Piet en het slavernij gezeik; zou je zowaar een hekel aan die gekleurde “mede-“mens gaan krijgen 🙂

  Like

 16. Henk der Niederländer zegt:

  Ik heb zelf ook iets geschreven op bakkesboek over deze flauwe kul die de Verenigde Naties ons op zou willen leggen.
  BTW Die kunnen niet veel meer doen dan aanbevelingen dus opleggen gaat niet.
  Even een leuk bericht over de Verenigde Nazi’s

  De Verenigde Nazi’s gaan onderzoek doen of Sinterklaas geen uiting van racisme is omdat de goedheilig man gebruikt maakt van zwarte Pieten.
  Om even een en ander in de juiste context te plaatsen: Sinterklaas en zwarte Piet zijn gewoon een onderdeel van folklore waar de Verenigde Nazi’s zich niet mee te bemoeien hebben.
  Daarnaast het kan nog gekker.
  De Verenigde Nazi’s vinden het van de andere kant heel normaal dat het Persies Nieuwjaar te beschermen waarbij Hajji Firuz de Persiese versie van zwarte Piet op zich neemt.

  Even ter verduidelijking De Verenigde Nazies houden dus ondertussen ook nog even 30.000 opvreters aan het werk binnen de UNWRA de club dus die elk jaar 20 miljard kost om de “palestijnen” de kans te geven om zowat dagelijks een aantal raketten af te schieten op Israel.
  Terwijl de rest van dezelfde Verenigde Nazie’s uit 8.000 mensen bestaat om 156 landen te voorzien van hun dagelijkse onzin.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21993217/__VN_beschermt__Perzische_Piet___.html

  Like

 17. Theodoor zegt:

  Met zulke malloten aan het bewind kan de VN er beter mee stoppen.
  Wat een geldbesparing en wat een duurzame en groene wereld zullen we dan meemaken doordat er dan VEEL minder vliegtuigen in de lucht zijn.
  Dus weg ermee

  Like

 18. Rudi zegt:

  “Als ik, als zwart persoon, in Nederland zou wonen, zou ik bezwaar hebben.”

  Ze woont toch niet in Nederland, waar ze maakt ze zich dan druk om?

  Wat me ook stoort, is dat deze ‘professor’ haar conclusies al klaar heeft.
  Volgens deze bron is ‘professor’ Shepherd directeur van het Institute for Gender en Development Studies en Professor in Sociale Geschiedenis. Dat deze ‘studies’ allemaal marxistische uitvindingen zijn, behoeft geen betoog.
  http://www.uwi.edu/cgds/staff/staff_shepherd.aspx

  Een paar fotootjes van mevrouw opgesnord (sorry, de links zijn wat lang) en wat mij opvalt, is dat ze wel in traditionele Afrikaanse outfit wil rondlopen als statement, maar niet in Afrika wil leven. Precies dezelfde hypocrisie als iemand die in Vlaanderen of Nederland verkleed als indiaan door het leven gaat, maar niet in een wigwam wil wonen.

  Als ik een zwarte persoon was en geconfronteerd werd met het imago dat zij uitdraagt van ‘de zwarte’, zou ik bezwaar hebben.

  Like

 19. Amande zegt:

  Ik was tot 5 minuten geleden een nogal linkse, hoera de VN maak maar allemaal rechts van ons, wij zijn te tolerant. Wij laten Roma hier maar kinderen ontvoeren, geven aan iedereen zonder hun criminele achtergronden te controleren toegang, uitwijzen mag niet, wij mogen over moslims niets zeggen want alles vinden zij aanstootgevend… ik heb het wel gehad. Wat’s next ? Boerka verplicht ? Besnijdenis van jongens en meisjes ?, uithuwelijken verplichten ? Homo’s tegen de muur ? Ach… we laten het een beetje te ver komen. Duitsland: doen zelf aan moderne slavernij. Arbeit macht frei… werken tegen een hongerloon. Uitkeringen afnemen, Zieken laten creperen, wat een sociaal Europa en wat leuk de VN. Nee weg met de VN, weg met die vieze walgelijke euro en weg met de eurozone. Grenzen sluiten. EN FUCK OFF laat ons met rust, staat het jullie niet aan ga weer uithongeren in jullie eigen kloteland, bende uitzuigers, klaplopers, krapuul, misdadigers.
  (zin verwijderd door webmaster)
  FUCK OFF.

  Like

 20. Philippine zegt:

  Dit schrijft Elsevier:

  http://www.elsevier.nl/Buitenland/nieuws/2013/10/Tweede-Kamer-wil-VN-onderzoeker-uitleg-geven-over-Sinterklaas-1394794W/

  Die VN mevrouw zei ook:

  Wat wil Nederland toch met dat Sinterklaasfeest van ze.
  Wij (sic) hebben toch allang (sic) Santa Claus.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Philippine, 19.34u: Of dat nou als ‘sic’aangemerkt mag worden of niet, doet niet eens ter zake:
   DAT WIJF HEEFT DAT NIET VOOR ANDERMANS LAND UIT TE MAKEN!!!
   Zó nijdig als ik om zoiets kan worden……!

   Like

 21. G.Deckzeijl zegt:

  @Rudi, 19:18
  Zal d’r effe een fris berichtje sturen..!!!
  http://www.uwi.edu/cgds/contactus.aspx

  Like

 22. johannes zegt:

  de centen die ik normaal uitgeef voor sinterklaas,en dat is best de moeite,geef ik nu aan Israel
  de anderen hier in huis doen dat ook,dus de economie zal er niet op vooruit gaan.
  ik hoop dat de vn hier kennis van neemt
  mijn blanke sloof is het hier helemaal mee eens,(voor de zeurpieten ze is hier al 40jaar op basis van vrije wil. )

  Like

 23. Philippine zegt:

  Inderdaad. Het Noroez feest in Iran.
  Bekijk aub even het plaatje onderaan.

  http://nl.wikipedia.org/wiki/Noroez

  Like

 24. G.Deckzeijl zegt:

  http://nos.nl/video/565674-nederland-moet-stoppen-met-vieren-van-sinterklaas.html
  Ze moeten haar en haar politiek correcte kliek stoppen, niet het sinterklaasfeest.

  Like

 25. Tiny zegt:

  Ach kijk, wie er zich ook al mee gaan bemoeien, The Washington Post, Obomba’s spraakorgaan, en de Britse media/
  “‘Black Pete zonder meer racistisch’
  WASHINGTON –
  Associated Press, The Washington Post en Britse media. De Zwarte Pietenkwestie blijft dit jaar niet beperkt tot de Nederlandse pers.”

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21994257/___Black_Pete_zonder_meer_racistisch___.html

  Like

 26. Helena zegt:

  De credits/kudos behoren niet aan mij, ik heb het gestolen van iemand die reageerde op de FB pagina van Pietitie. Zijn naam Ruben van Esch. Wel hele goede actie, doe ook mee en MAIL Verene Sheperd persoonlijk:
  1) haar persoonlijke mailadres:verene.shepherd@uwimona.edu.jm
  2) de organisatie waaronder zij opereert:infodesk@ohchr.org

  Een (voorbeeld)tekst

  Dear Ms. Shepherd,

  I am writing you this email regarding your recent comments on the celebration of ‘Sinterklaas’ in my country The Netherlands.

  It seems to me that you have been receiving some very biased information and therefore I am worried that you will start your upcoming investigation from a biased point of view. I would like you to read the following information in the hope I can show you the other, and much more supported, side of the story.

  What I would like you to understand is that nobody, rare exceptions aside, celebrates Sinterklaas with any form of racist intentions. That ‘Zwarte Piet’ (Black Pete) has a black skin colour is a clear fact. However, I do not see the problem with that. Zwarte Piet is a very positive character. He is gentle, generous, friendly, acrobatic, often very smart (the Zwarte Pieten handle all of Sinterklaas’ business (as his voluntary helpers/employees, not as his slaves)) and children love and adore him! More so than Sinterklaas.

  I can’t escape the notion that you seem to value skin colour as a thing of importance. I noticed that in your recent interview with a Dutch journalist you often start sentences with ‘As a black person…’. I must say that I consider this to be faulty manner of communication, especially for someone who has human rights as her profession.
  What would you think if I started arguments with ‘As a white person…’, or ‘As a person with blue eyes…’. Especially with the last example I’m sure you’ll see it doesn’t make any sense. Colour is not an argument. I can’t help but conclude that, just like the people who filed complaints against ‘Zwarte Piet’ in The Netherlands, you too look at the world in a, I’m sorry to say, racist manner. You value colour of skin. Well, I’m quite wonder-struck that I have to explain to you, a human rights worker, that the colour of someone’s skin does not and should not matter. Whether you have a black, brown, white, yellow or red skin, it is of no concern for anything and should never be used as an argument for anything! Anyone who feels differently about this is someone who divides the world in colour groups and is therefore a racist. This is what I believe to be the case with the people who see ‘Zwarte Piet’ as something racist. Not the people in The Netherlands who celebrate Sinterklaas and who love the character ‘Zwarte Piet’, without ever considering his black skin as anything negative whatsoever, are the racists, but the people who complain about it. They are the ones who seem to think skin colour matters. The people who like to celebrate Sinterklaas just want to keep their tradition the way it has always been. That’s it. If Zwarte Piet had always been blue we would have wanted him to stay blue. And the group of supporters of Sinterklaas and Zwarte Piet form a vast majority of 90% to 96% of the Dutch population (and are not just people with white skins).

  Thank you for your consideration.

  Yours faithfully,

  Like

 27. G.Deckzeijl zegt:

  @Rudi, 22-10, 22:40 : Ga zelf ’s aan de gang en dat geldt ook voor de anderen.
  Ik ben nl. geen boodschappenjongen.


  Benieuwd of V.Shepherd dat ook doorheeft.

  Like

 28. koddebeier zegt:

  Nederland moet al de betalingen aan de VN per direct stop zetten en z’n lidmaatschap opzeggen.

  Like

  • Henk der Niederländer zegt:

   Dat hadden ze jaren geleden al moeten doen @ Koddebeier.
   Die hele VN is niks anders daan een grote baantjescaroussel voor graaiers die in feite nog nooit niks gepresteerd hebben.

   Like

 29. luckybee zegt:

  Mevrouw Verene Shepherd Moet niet vergeten dat wij niet thuis hoorden inde Domminion van Groot Britanie.De Kerst man is een Britse gewoonte dat met de onze niets temaken heeft. Over Zwarte Piet en de slavernij.Een knecht is zo ver ik het weet niets met de slavernij te maken,Ieder Hollander was eens een knecht om zo van de leer meester een ambacht te leren hij wordt ook voor zijn werk betaalt. dus het is geen schande om een knecht te zijn.Het heeft ook niets met de slavernij te maken.Zulke blanke slaven handelaren, en houders zo als Gerard Spong , wil gewoon zijn verleden door ons Gereformeerden de schuld te geven Camouvleren.Niet vergeten dat onze Sint Nicolaas niet uit de Turkije komt maar uit Spanje,daar hebben Moren geleefd, die door Isabella van Castilie, en Ferdinand van Arragon overwonnen worden , en uit heel het Iberische schiereiland verdreven worden. Maar wij kinderen weten dat Moren zwart zijn.En niet groen bl;ouw of andere kleuren hebben.

  Like

 30. Wachteres zegt:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/21995226/__Zeurpiet_Shepherd_krijgt_roe__.html?utm_source=telegraaafupdate-nieuwsbrief&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=&utm_campaign=update_23102013

  Zeurpiet Shepherd krijgt roe

  DEN HAAG/NEW YORK –

  Diplomaten in Genève en New York roepen dat Verene Shepherd uit haar functie moet worden gezet als voorzitter van de werkgroep van de Verenigde Naties die ons Sinterklaasfeest onder de loep neemt.

  Like

 31. G.Deckzeijl zegt:

  Je houdt er altijd een paar over die gewoon blijven ZEIKEN, zoals bv. D(emagogen)66-lid V.Bergkamp…
  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/3531752/2013/10/23/Iraanse-Zwarte-Piet-wordt-wel-beschermd-door-de-VN.dhtml

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s