Wordt het WK-voetbal 2022 in Qatar ongeldig verklaard?

Screenshot_5

(Door: Michael Stürzenberger)

De aanwijzingen worden sterker dat de islamitische onrecht- en slavenhouderstaat Qatar functionarissen van de FIFA heeft omgekocht om de toewijzing van het WK-voetbal in 2022 te krijgen. De “Neue Zürcher Zeiting” berichtte zondag dat de toewijzing van het WK wellicht “ongeldig” zou kunnen zijn. Het onderzoek tegen FIFA-functionarissen draait op volle toeren en op dit moment worden er in grote omvang bankdocumenten gecontroleerd. De ongerijmdheden springen echt in het oog: zo is de zoon van de president van de UEFA, Michel Platini, na de toewijzing van het WK aan een baan begonnen bij Qatar Sport Investments. Karl-Heinz Rummenigge, de voorzitter van de European Club Association (ECA), werd na een verblijf in Qatar op het vliegveld van München met twee geschonken Rolex horloges betrapt.

Welke voetbalfunctionaris is vrijwillig zo wreed voor de fans en de voetballers om een wereldkampioenschap te gunnen aan een islamitische woestijnstaat met temperaturen van boven de 50 °C? Waar men zijn dorst volgens de sharia zelfs niet eens met bier mag lessen? De “Neue Zürcher Zeitung” informeert ons over uiterst interessante ontwikkelingen”

Binnen de Wereldvoetbalbond FIFA neemt de kritiek op het besluit toe om de wereldkampioenschappen van 2022 in Qatar te organiseren. “De toewijzing van het WK aan Qatar in de zomer was niet de beste beslissing, onafhankelijk van de vraag of er van tevoren sprake was van omkoping of niet”, zegt Domenico Scala tegenover “NZZ am Sonntag”. Scala is de voorzitter van de nieuw opgerichte Audit en Compliance Commission van de FIFA. “Deze beslissing was een foute beslissing en zal de FIFA nog jarenlang bezighouden”, heeft onlangs al Theo Zwanziger, het Duitse lid van het uitvoerend comité, verklaard.

Screenshot_6

Berichten dat er bij de bouwwerkzaamheden aan infrastructuurprojecten in Qatar sinds juni minstens 44 gastarbeiders om het leven zijn gekomen, hadden uiteindelijk het publieke onbegrip over de beslissing van de FIFA versterkt. Officieel discussieert de FIFA tot nu toe wat betreft de extreme hitte in de woestijnstaat alleen maar over een verplaatsing van het toernooi naar de winter.

In totaal zouden er van 2010 tot 2012 alleen al 700 Indische bouwvakkers onder op slavernij gelijkende omstandigheden om het leven gekomen zijn. Tot het wereldkampioenschap houdt men rekening met tot 400 doden. Is het toeval, dat de met Rolex horloges bedachte Rummenigge zich desondanks sterk maakt voor dit WK? Lees verbijsterd wat hij over de schandalige toestanden in Qatar volgens FOCUS zegt:

Karl-Heinz Rummenigge, de bestuursvoorzitter van FC Bayern München, bekijkt de situatie in het emiraat veel minder dramatisch: “Het heeft geen zin om nu achteraf het wijsvingertje op te steken en te zeggen dat er betere mogelijkheden waren, zoals Australië of Amerika. Dan was er vast en zeker minder kritiek geweest.”

Men heeft voor Qatar beslist en dat moet nu gerespecteerd en geaccepteerd te worden. “Men heeft de indruk dat Qatar het WK onder controle heeft. Men moet oppassen dat men de kritiek niet overdrijft. De Duitse industrie heeft daar miljarden opdrachten”, zei hij tijdens een openbaar optreden bij de mediadagen woensdag in München. De Duitse spoorwegen zouden bijvoorbeeld voor de metro verantwoordelijk zijn.

Screenshot_7

Geld regeert de wereld. Omwille van dat ellendige geld gaan velen blijkbaar over lijken. Dan kunnen er vermoedelijk gerust een paar duizend slaven uit India, Sri Lanka en Nepal in de walgelijk rijke islamitische oliestaat verrekken, of niet, meneer Rummenigge? Het belangrijkste is dat de kassa rinkelt en de Rolex blinkt. Het jaarlijks in Qatar plaatsvindende winter trainingskamp van FC Bayern München komt nu ook in een steeds dubieuzer daglicht te staan. Diens bestuursvoorzitter Rummenigge geldt nu in ieder geval op grond van de 250.000-Rolex-geldboete als voor bestraft.

Dat ellendige derderangs theater rondom het Europese Islamcentrum in München wordt nu ook steeds duidelijker. Ik wil niet weten waar de “donaties” uit Qatar overal naartoe stromen. Het hardnekkige zwijgen van de lammeren media in München over het ten hemel schreiende schandaal rondom Qatar, imam Idriz, islam & Co. Is rationeel niet meer te verklaren.

Verder met de “Neue Zürcher Zeitung” over het WK-schandaal:

Scala brengt nu een nog radicalere optie in gesprek: een nieuwe toewijzing uit juridische gronden. “Mocht er voor de WK-toewijzing aan Qatar bewijsbaar zijn omgekocht, dan is de toewijzing wellicht ongeldig” , zei hij. Zolang mogelijke overtredingen van de regels, bijvoorbeeld omkoping, niet bewezen zijn, is de FIFA aan verdragen gebonden. Desbetreffende bewijzen kunnen in het voorjaar beschikbaar zijn. Daarna wil de onderzoekskamer van de ethische commissie van de FIFA onder voorzitterschap van de Amerikaanse advocaat Michael Garcia haar onderzoek afsluiten over wat er voor de stemming in de herfst van 2010, waarbij Qatar verrassend winnaar was geworden, gebeurde. Garcia´s plaatsvervanger is de advocaat Cornel Borbély uit Zürich. De beide juristen kunnen van actieve FIFA-functionarissen de afgifte van zowel documenten als bankafschriften. Omdat zij onderzoeken of er voor de stemming sprake was van smeergelden, kan ervan worden uitgegaan dat Garcia en Borbély al bankafschriften in hun bezit en functionarissen ondervraagd hebben.

Screenshot_8

Met het onderzoek vertrouwde juristen delen de zienswijze van Scala dat Garcia´s rapport de WK-toewijzing nog een keer aan het wankelen kan brengen. In ieder geval in het openbaar liet de president van de FIFA, Sepp Blatter, tot nu toe niet doorschemeren dezelfde mening te hebben. Op de vraag van journalisten of het WK opnieuw uitgeschreven zou moeten worden, antwoordde hij enkele dagen geleden: “Nee, we krijgen het voor elkaar.”

Wat betreft  Blatter is het niet verrassend dat hij dat zonder rekening te houden met verliezen “voor elkaar” wil krijgen. Die heeft bij de FIFA in toenemende mate te maken met tegenwind, wat de “Neue Zürcher Zeitung” in een uitvoerig artikel schrijft. Het moet blijken of bij het thema Qatar uiteindelijk moraal en fatsoen of weerzinwekkend opportunisme en ijskoude berekening zich laten gelden.

Screenshot_17

Bron:
http://www.pi-news.net/2013/10/wird-katar-die-fusball-wm-2022-entzogen/#more-366095
Auteur: Michael Stürzenberger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Criminaliteit, Graaien, Islam, Krankzinnigheid, Mensenrechten, Moslims, Qatar. Bookmark de permalink .

6 reacties op Wordt het WK-voetbal 2022 in Qatar ongeldig verklaard?

 1. Republikein zegt:

  Bij de Uefa en Fifa zitten corrupte lieden die maling hebben aan de supporters van de voetbalsport. Wie gaat er nou het belangrijkste sportevenement organiseren in een zandbak!
  Totaal van de pot gerukt.

  Like

 2. bobzelf zegt:

  Je verwacht het niet heeee ???

  Like

 3. Paardestaart zegt:

  Een WK-voetbal in Qatar is net zo bezopen als Iran in een mensenrechtencommissie..
  Beetje het gevoel dat je krijgt als je de hele derde wereld in de VN-assemblee ziet zitten; alsof je na drie jaar collegelopen ontdekt dat de hooggeleerde professor lid is van scientology, of aan Wicca doet of zoiets. Je mag er niks van zeggen, maar serieus kun je de man niet meer nemen

  “Qatar spreekt een woordje mee,”- ja hoor, behalve als er Israeli’s komen zwemmen, want dan hangen ze in islamië lekker de Israelische vlag niet uit 🙂

  Like

 4. Martien Pennings zegt:

  Goed stuk.
  De infiltratie van de islam via het voetbal.
  En die stompzinnige Johan Derksen: http://bit.ly/1fUA5Dp : “Das weiß der Führer nicht!”

  “Nee, maar de sjéík, de sjéík, die heeft dat natuurlijk uit handen gegeven. Daar zitten natuurlijk allemaal onderaannemers, hè? En al die mensen die zoeken goedkope arbeidskrachten en die worden uitgeknepen En ik denk dat de sjeik dit net zo erg vindt dan wij nu het in een bekende Engelse krant gepubliceerd is . . . . maar ja, hoe lager je bent als onderaannemer, des te groter gangster je bent, want dat is natuurlijk een cowboywereld.”

  Like

 5. luckybee zegt:

  Mij interesseert profie voetballen niet, ze kunnen het over al uitdragen ook in de Hel.Ik voetbal liever zelf.Ook als het niet mooi is.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s