Bonte: “Strijd in Syrië is minder sexy geworden”

Screenshot_24

De socialistische burgemeester van Vilvoorde, Hans Bonte

Er vertrekken geen jongeren meer uit het Belgische Vilvoorde om te gaan vechten in Syrië. Dat meldt burgemeester Hans Bonte (SP.A). “De strijd in Syrië is minder sexy geworden”, zegt hij. “Laat ons hopen dat de hype definitief voorbij is.”

Er zijn volgens de Vilvoordse burgemeester meerdere oorzaken voor het feit dat er geen nieuwe Syriëstrijders meer vertrekken uit zijn stad. “Enerzijds is de groep jongeren die vatbaar is voor radicalisering natuurlijk niet oneindig groot, maar anderzijds is de strijd in Syrië zelf gewoon minder aantrekkelijk geworden.” De beelden en berichten die ons land vanuit Syrië bereiken, tonen volgens Bonte aan dat het gedrag van de rebellen weinig met goed moslimgedrag te maken heeft.

Lees verder>>>
(h/t Heleen)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

5 reacties op Bonte: “Strijd in Syrië is minder sexy geworden”

 1. wim van rooy zegt:

  Het vertrek naar Syrië heeft volgens burgemeester Bonte niets met goed moslimgedrag te maken… Bonte is een politiek correcte socialist die als struisvogel niet wil weten dat dit gedrag juist wél de islam en zijn voorbeeldige profeet volgt. Zolang mensen als Bonte zulke idiotieën uitkramen, is er geen hoop voor Europa.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  Linkse gek ! Na de eerste aanslag piept hij wel anders.

  Like

 3. Henk der Niederländer zegt:

  Het kan ook zijn om terwille van de policor er niet meer vermeld word dat er nog moslims zijn die richting Syrie gaan.
  Als het niet vermeld word is het er niet.
  Of zie Ik het verkeerd.

  Like

 4. luckybee zegt:

  Hopeloos deze Marxisten, ze zijn niet meer te redden.

  Like

 5. guusvelraeds zegt:

  De beelden en berichten die ons land vanuit Syrië bereiken, tonen volgens Bonte aan dat het gedrag van de rebellen weinig met goed moslimgedrag te maken heeft.

  Moet ik mij toch achter de oren krabben. Hoezo dat gedrag heeft niets met moslim gedrag te maken. Ga dat maar eens aan Mohammed zelve vertellen. Geweld is juist expliciet de keuze van hem geweest zodat de islam groot gemaakt kon worden nadat hij vanuit Mekka was weggetrokken naar Yatrib het latere Medina. De zegetocht van de islam is geplaveid met geweld en zonder dat geweld had de hedendaagse wereld en de geschreven geschiedenis nooit en te nimmer weet gehad van het vroegere bestaan van zoiets als islam en zijn stichter Mohammed. Het geweld is de eerste en enige factor die ervoor gezorgd heeft dat de islam de eeuwen overleefd heeft tot op de dag van vandaag. Zolang er islam is zal er ook islamitisch geweld zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s