VIDEO: BBC-documentaire over de Ottomanen veegt Israël van de kaart

In de recente documentaire van de BBC “The Ottomans: Europe’s Muslim Emperors” wordt uitgelegd hoe na de overwinning op het Ottomaanse Rijk (Turkije) aan het einde van de Eerste Wereldoorlog het Midden-Oosten werd verdeeld tussen de zegevierende naties Frankrijk en Groot-Brittannië. “Een hele reeks nieuwe landen werd gecreëerd in het Midden-Oosten. Frankrijk kreeg het tegenwoordige Syrië en Libanon. De Britten namen de controle over van huidige tegenwoordige Irak, Palestina en Jordanië,” zegt de BBC.

Je zou denken dat ze het hier hebben over de situatie van direct na Wereldoorlog I, maar de BBC vervolgt dan met de landen op te noemen in onze huidige tijd (“modern day”). Eh? Waar is dan Israël op de kaart gebleven in onze “tegenwoordige tijd”? Hallo BBC?

Bovendien richtte Groot-Brittannië na Wereldoorlog I niet het “huidige” Palestina en Jordanië op, maar bestuurde wel het hele gebied dat zowel Gaza, Israël, de West Bank én Jordanië omvatte en zich het Britse Mandaat voor Palestina zal noemen.

Screenshot_10

Pas later zal Jordanië (Transjordanië in 1921, dat zich later in 1946 Jordanië zal noemen) worden afgescheurd van het Mandaat, hoewel dit hele gebied in 1917 was toegezegd aan het joodse volk in de Balfour-verklaring van 1917, later in april 1920 officieel bekrachtigd tijdens de San Remo Conferentie en geratificeerd werd door 51 landen.

Screenshot_6

Het moet voor iedereen wel duidelijk zijn dat de BBC zijn kijkers hier vakkundig om de tuin leidt. De Britten vinden hier opnieuw de geschiedenis uit, enkel bedoeld om hun eigen politieke intenties te dienen.

Screenshot_8

We kunnen alleen maar vaststellen dat de Britten hun nederlaag tegen de joodse legers en het verlies van het Mandaat (debacle dat rechtstreeks leidde naar de oprichting van Israël in mei 1948) 65 jaar later nog altijd niet verteerd en dat zij hun ideologische en diplomatieke strijdbijl tegen de joodse staat nooit begraven hebben, integendeel.

De gewapende oorlog tegen Israël werd door de Britten vervangen door de diplomatieke oorlog. En daartoe zijn alle middelen goed: leugens, bedrog en misleiding tot en met het herschrijven van de geschiedenis.

Screenshot_9

Evolutie van de Israëlisch-Arabische oorlog sinds 1946

Bron:
Brabosh.com

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in BBC, Geschiedvervalsing, Groot-Brittannië, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, mainstream-media. Bookmark de permalink .

2 reacties op VIDEO: BBC-documentaire over de Ottomanen veegt Israël van de kaart

  1. Seculiere zegt:

    OFF topic maar wow.

    “Deze video bestaat niet”

    E.J.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s